Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Lost Planet: Extreme Condition (PS3)

X360 és PC után már PS3-on is elérhető a fagyos környezetű akciójáték.

2008.04.26. 00:00 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

Egy évvel ezelőtt adta ki a Capcom Xbox 360-ra a Lost Planet játékot, melyet nyáron követett a PC-s verzió - nálunk majd csak a Colonies Edition kerül a boltokba hamarosan ebből. Időközben dolgoztak azért a PlayStation 3 verzión is, mely mostanra készült el.

Lost Planet: Extreme Condition (PS3)

A sztori egy fagyos bolygón játszódik, az E.D.N. III-on, mely az ott élő földönkívüli faj, az Akrid lakóhelye. Az emberek az ezekből a lényekből nyert hőenergia (Thermal Energy, vagy csak röviden T-ENG) miatt tértek vissza a bolygóra, mivel ez egy igen hasznos energiaforrás. Az Akrid elleni harchoz egyfajta mechákat is kifejlesztettek, a Vital Suitot, melyre különböző fegyvereket lehet szerelni, és így hatékonyabban lőni vele az ellent. A játék főhőse Wayne Holden, aki egy Akrid elleni összecsapás után ájultan terült el a földön, és mikor rátaláltak, már amnéziás állapotban volt, nem igazán emlékezett, mi történt vele. Mindenesetre az megmaradt benne, hogyan kell egy VS-t irányítani, így hát megtalálói maguk mellé állítják, hogy közösen küzdjenek az Akrid és a hókalózok ellen – pontosabban hogy Wayne-t küldjék ki a bolygóra harcolni.

Főhősünk karján egy érdekes szerkezet is van, mely a T energia elnyelésével "táplálja" Wayne-t, így ha életerőnk lecsökken, de még van T-ENG tartalékunk, egészségünk visszanő, amíg lehet. Az energiára azonban folyamatosan szükségünk van, így annak kijelzője folyamatosan csökkenő értéket mutat, és úgy növelhetjük, ha megöljük az Akrid lényeket, és megszerezzük a bennük rejlő energiát. Wayne másik extra felszerelése egy horog, melyet kilőve magaslatokra juthatunk fel, ha sima ugrással nem megy.

Lost Planet: Extreme Condition (PS3)

A fegyverarzenál nem nevezhető igazán extrának, sörétes puskától gépfegyveren át rakétavetőig a hasonló játékokban megszokott választékot kapjuk, kiegészítve néhány gránátféleséggel. Mindezen felül használatba vehetjük néha a VS-eket, melyekre hasonló, csak nagyobb erejű fegyvereket illeszthetünk. A Vital Suitba szállva páncélzatunk valamelyest megnő, és ilyenkor Wayne igazából sérthetetlen, azonban amint a Vital Suit páncélja nullára csökken, a mecha felrobban, és mi vele pusztulunk. Így aztán nem árt időben kiugrani belőle, és a szabadban próbálkozni a túléléssel.

Az egyszemélyes módot küldetésekre osztották, melyek között cutscene-ek, közben pedig általában a többiekkel folytatott kommunikáció segítik a sztori előrehaladását. A feladatunk általában nem sok gondolkodást igényel, mennünk kell előre a következő célpontig, megölnünk minden utunkba akadó Akrid vagy hókalóz egyedet, aktiválni esetleg a jelzőpontokat, hogy aztán egy boss ellenféllel összeakadva legyőzzük azt, így teljesítve az adott pályát. Illetve van, hogy egy főellenség menet közben is az utunkba akad, meglepő volt viszont, amikor le se kellett győzni, elég volt kikerülni – mondjuk amúgy is meglehetősen nehéz ellenfélnek bizonyult. A bossok néha kissé idegesítőek, gyorsan mozognak össze-vissza, így sok esetben többszöri nekifutást igényel eliminálásuk, a gyenge pontjukra történő lövöldözéssel.

Lost Planet: Extreme Condition (PS3)

Grafika tekintetében nem nevezhető különösebben kiemelkedőnek a Lost Planet. Főhősünk a térdig érő hóban mászkál kihalt tájakon, néha egy-egy épületre vagy lerobbant építményre akadva. A hóvihar javít a hangulaton, azonban összességében inkább kicsit elnagyoltnak nevezhető a játék vizualitása. A hótömeg amúgy mit sem lassítja Wayne-t, maximum egy-egy óriáskígyó földrengető ténykedése kényszerít minket néha a földre menet közben, hogy ne legyen olyan egyszerű a közlekedés. Egy-egy VS-be ülve pedig még lassabban mehetünk tovább, igaz, cserébe jóval erőteljesebb eszközökkel irthatjuk támadóinkat.

Multiplayer rész is került a játékba, számos - konkrétan 16 - pályával és játékmóddal, így aki végigvitte a küldetéseket, a netre csatlakozva könnyedén beléphet más játékába, vagy indíthat egy saját szájíze szerintit. Egyszerre maximum 16-an csatlakozhatnak egy szerverre. A játékmódok között akad deathmatch és team deathmatch, valamint csapatalapú, kontrollpontokon alapuló fajta is.

Lost Planet: Extreme Condition (PS3)

A Lost Planet: Extreme Condition PlayStation 3-as verziója az alapjátékon kívül tartalmazza az Xbox 360-ra és PC-re bónusz tartalomként megjelent új multi pályákat, és választható benne a Resident Evilhöz hasonló váll fölötti kameraállás. Emellett az extra tartalom mellett az ára az átlagos next-gen játékárnál valamivel alacsonyabb, így némileg kárpótolva a közepesre sikerült átirat vásárlóit. ■

értékelés

Lost Planet: Extreme Condition

7,0
grafika 6
hangok 7
játszhatóság 6
hangulat 7
Lost Planet: Extreme Condition (PS3)Lost Planet: Extreme Condition (PS3)Lost Planet: Extreme Condition (PS3)Lost Planet: Extreme Condition (PS3)Lost Planet: Extreme Condition (PS3)
Lost Planet: Extreme Condition
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Lost Planet: Extreme Condition

hozzászólások (2)

Evelyn
Evelyn 2008.07.03. 13:40
szar!!!:-/
ajánlott olvasnivaló