25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Aion - Tower of Eternity

Az NCsoft Budapesten prezentálta szeptemberben érkező fantasy MMORPG-jét.

Írta: Dino 71 hozzászólás

A közelmúltban az NCsoft néhány munkatársa Budapestre látogatott, hogy a hazai sajtó képviselőinek bemutassák pár hónapon belül Európában is útnak induló új, havidíjas MMORPG-jüket, az Aiont. Lássuk hát, mire számíthatunk a jelenleg bétatesztelés állapotában lévő játékban!

Aion - Tower of Eternity

A helyszíne Atreia különös világa: az egykor békés bolygót egy nagy háború szó szerint két részre szakította. Az alsó és felső féltekét mindössze egy oszlopszerű maradvány köti össze, az Abyss. Játékosként az Asmodian és az Elyos oldalára helyezkedhetünk, és így vághatunk neki a kalandoknak, melyekben az Abyssból kiszabadult NPC faj, a Balaur is ellenségként jelenik meg. A bolygómaradvány felső felének belső részén az Asmodian tagjai élnek, mostoha körülmények között, hiszen közvetlen napfény nem jut el hozzájuk. Ennek megfelelően a jeges, fagyos környezethez alkalmazkodtak az itteni lakosok, mely többek között karmaikban figyelhető meg. Az alsó féltekén lakó Elyos külsőleg barátságosabb megjelenésű (épületeik pedig az ókori görög-római stílusokat idézik), de mindez nem jelenti azt, hogy a két fél bármelyike a rossz oldalt testesítené meg, arra ott van a játékos által nem választható Balaur. A fejlesztők elmondása szerint játékukban a keleti MMO-k grafikáját a nyugati online RPG-k történetével ötvözik, mindezt a Crytek grafikai motorjának segítségül hívásával.

Négy alaposztályból választhatjuk meg karakterünket, aztán ezekből két-két irányba specializálódhatunk később. Kezdhetünk harcosként, mágusként, papként vagy scoutként, igen alaposan testre szabva szereplőnket. A szokásos beállítások – férfi/nő, testmagasság, frizura stb. – mellett akár még a derékméretét és az állkapocs alakját is megváltoztathatjuk a számtalan csúszka segítségével.

Aion - Tower of Eternity

Az Aion fontos eleme a repülési képesség, melyet bizonyos szint után kapunk meg. A fejlesztők azonban mindezt inkább egyfajta taktikai elemnek szánják, így csak korlátozott ideig tudunk a magasban lenni, nem támadhatjuk ellenfeleinket folyamatosan a levegőből. De lesznek például helyek, ahova csak szárnyaink segítségével juthatunk el, vagy egy-egy magaslatról úgy rövidíthetjük utunkat, ha siklórepüléssel vesszük célba a lenti területet.

Hatféle szakma található a játékban, melyből egy karakter legfeljebb kettőt sajátíthat el. A crafting publikus helyen történik, így akár helyben tanácsot is kérhetünk a többi ott lévő játékostól, vagy megoszthatjuk saját ötleteinket. A karakterfejlődés során skilljeink fa struktúra mentén szerezhetőek meg. Érdekesség lesz a stigma-kövek rendszere, melynek segítségével más osztályok skilljeihez is hozzájuthatunk, maximum öt darabhoz, egyúttal különböző skillseteket állíthatunk össze. A skillek láncolata néhány helyen nem mindig folytatható, amivel kiszámíthatatlanná teszi a program a fejlődésünket. Képességeink mellett fegyvereink és egyéb tárgyaink is upgrade-elhetők, az ún. mana socketek segítségével.

Aion - Tower of Eternity

A prezentáció során egy érdekes küldetésre láthattunk példát. Ebben karakterünk először is átalakult egy papagájjá. Így álcázva magát már könnyedén be tudott surranni a kalózok megbeszélésére, és kihallgatni az ott folyó beszélgetést. (Igaz, a madár repülését ugyanúgy akadályozták a korlátok, mintha egy normál karaktermodell lett volna, nyilván a fejlesztők úgy oldották meg a helyzetet, hogy egy teljes magasságú karakternek kezelik a papagájt is, melynek az alsó része egyszerűen átlátszó.) Egyúttal arra is példa volt a küldetés, hogy bizony nem nagyon lehetett bénázni, ha nem teljesítettük az adott feladatot időben, buktuk a questet. De hallottunk olyan információt is, hogy egyes küldetések csak bizonyos napszakokban lesznek elérhetőek.

Az Aionban az elérhető maximális szint az 50-es lesz. Persze a játék befutása után bizonyára jönnek majd kiegészítők is, melyek ezt várhatóan megnövelik majd. Addig is a legfelső szintet elérő karakterek az Abyss-beli rangjukat tudják fejleszteni. És ha már az Abyss szóba került: ez egy PvPvE terület lesz, tehát mind az NPC-k (a Balaur), mind más játékosok ellen küzdhetünk majd. Területfoglalós mókára számíthatunk itt: erődök várnak arra, hogy a három fél valamelyike meghódítsa azokat, majd megőrizze magának. Az itteni erőviszonyok így aztán folyamatosan változhatnak majd.

Aion - Tower of Eternity

A bemutató során meggyőződhettünk róla, hogy az Aion egyik legnagyobb erőssége a csodás grafika lesz: a jelentősen továbbfejlesztett Crytek engine bizony még ma is fantasztikus dolgokra képes. A játék sikere azonban leginkább azon fog múlni, hogy a fejlesztők a ragyogó külsőségekhez megfelelően érdekes és kihívásokkal teli játékmenetet tudnak-e kapcsolni. A fantasy MMORPG-kben a nagy konkurens – a WoW – megközelítése nem egyszerű feladat, többen megpróbálták már, és sajnos mind el is buktak, szeptember 25-e után meglátjuk, az NCsoft hogy veszi az akadályt.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Aion: Tower of Eternity
  • Aion: Tower of Eternity
  • Aion: Tower of Eternity
  • Aion: Tower of Eternity
  • Aion: Tower of Eternity
  • Aion: Tower of Eternity
  • Aion: Tower of Eternity
  • Aion: Tower of Eternity
  • Aion: Tower of Eternity
  • Aion: Tower of Eternity
  • Aion: Tower of Eternity
  • Aion: Tower of Eternity
  • Aion: Tower of Eternity
  • Aion: Tower of Eternity
  • Aion: Tower of Eternity
  • Aion: Tower of Eternity
  • Aion: Tower of Eternity
  • Aion: Tower of Eternity
  • Aion: Tower of Eternity
  • Aion: Tower of Eternity

Aion: Tower of Eternity

Platform:

Fejlesztő: NCsoft

Kiadó: NCsoft

Forgalmazó: An-Tec

Megjelenés: 2009. szeptember 25.

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Jc
Jc [1724]
Sziasztok!:)

Azért irok mert eladnám az Aion account-om ha érdekel valakit :)
Standard Edition-os és Elyos oldalon van egy lvl35, majdnem 36os Sorcerer-em, végül is új game-hez képest egész jó gear-ben van, majdnem full kék meg van egy Orange Orb-om is. Szóval szintben meg picit fölötte PvE/PvP-ben megállja a helyét böven, jelenleg a Spatalos Serveren van és nem használtam el a free migration-t, szóval ingyen átvihető bárhova.
Cuzamme 5000Ft-ért vihető mindennel együtt:)

Természetesen minden számla, papir, cd-key megvan a game-hez és értelemszerüen oda is adom mellé.

Ha van akit érdekelne, vagy bármi egyéb kérdésetek lenne akkor irjatok bátran ide, vagy priviben, vagy a -ra.

Köszönöm:)
Jc
Jc [1724]
Sziasztok, amúgy most hamarosan kis ideig fél áron lesz majd az Aion havi dij, mert mondták a fejlesztők, hogy amig nem tudják teljesen orvosolni ezt a szerver sorba állás stb problémát igy az a fer ha fél áron lesznek a havi dijak :)

Amúgy én a Spatalos-on játszom Hitorijanai néven szóval ha valaki arra jár nézzen be:P és questelhetünk együtt stb, lvl23as vok jelenleg:)
PrOHax
PrOHax [1325]
A WoW 12.99 € 1 hónapra, ami kb. ugyan ennyi. MMORPG-k havidíja között nincs túl nagy differencia.
KempachiZaraki
KempachiZaraki [11]
4k az nem is drága. A wow 6k volt, asszem.
PrOHax
PrOHax [1325]
Van 3 fajta feltöltőkártya, 15 napos = 1980 Ft; 30 napos = 3980 Ft és van egy 60 napos ami 7290 Ft. A többi fizetési lehetőséggel kapcsolatban nem tudom az árakat, gondolok itt hitelkártya / paypal.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (71 db)