Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Jak and Daxter: The Lost Frontier (PSP)

Az ismert páros újabb kalandjai, ezúttal kézikonzolon.

2010.02.07. 00:00 | szerző: Madrac | Ismertető/teszt

Jak és Daxter neve bizonyára nem cseng ismeretlenül a konzolos platformjátékok kedvelői között. A Naughty Dog csapat által megalkotott hősök most visszatértek, igaz, az eredeti fejlesztőcsapat épp elfoglalt volt, hiszen ők Nathan Drake új kalandjait (Uncharted 2: Among Thieves) egyengették a Sony legújabb konzoljára. A Daxterért és God of War: Chains of Olympusért dicshimnuszt kapott Ready at Dawn sem ért rá, ők egy új engine-en és egy még be nem jelentett játékon dolgoznak, így megint új fejlesztőt kellett előrángatni a kalapból a páros megalkotására. Hogy az Impact Gamesnek sikerült-e felérni az elődökhöz? A cikk végére kiderül.

Jak and Daxter: The Lost Frontier (PSP)

A kaland kezdetén hőseink új Eco források után kutatnak, mert a világukban energiaforrásként szolgáló nyersanyag komoly fogyásnak indult. Csapatukat kiegészíti Keira, egy Eco Sage, így a Hellcat névre hallgató repülő fedélzetén hárman haladnak a világ veszélyesebb része felé. Dolgukat hamarosan kalózok és politikai intrikák is nehezítik, mintha a környék nem lenne elég veszélyes alapban is.

Hamar találkozhatunk a rész igazi újdonságával, a légi harccal, mely a játék közel felét teszi ki, a maradék a már megszokott platformjáték. Összességében mindkét rész jól irányítható, de a kamera követése nem az igazi, így néha távolabbi ellenfeleket nehezebb eltalálni a platform részben. Hasonló problémával nem találkoztam a repülős részeknél.

Jak and Daxter: The Lost Frontier (PSP)

Folyamatosan szerezhetünk új képességeket a megszerzett Eco elköltésével, illetve a pénzből a repülőt szerelhetjük fel egyre jobban. A különféle színű Ecoból más-más támadásfajta fejleszthető, az ereje mellett különleges, új képességeket adva neki, mint például a forgó ütés képes az ellenséges lövedékeket is visszaütni.

Aki ismerős a sorozattal, találkozott már Dark Jakkel – ő ugyanaz a Jak, csak épp a sötét Eco miatt teljesen más képességekkel rendelkezik. Ebben a részben érdekes módon ez kimarad, viszont megjelenik Dark Daxter, aki leginkább Tazra, a tasmán ördögre hasonlít ebben a formájában. Csak pár helyen kerül elő az óriás mókus, és sajnos nem is jelent igazi változatosságot.

Jak and Daxter: The Lost Frontier (PSP)

A történet nem tartogat igazi meglepetéseket, de nem is nagyon fullad unalomba, mindenesetre egyértelműen nem a legerősebb pontja a játéknak azért. Nagyon zavaró, hogy néha minden magyarázat nélkül küldenek el bennünket egy-egy feladatra és utólag is csak valami kurta magyarázatot kapunk, mintha Jak nem is a főhőse, inkább mellékszereplője lenne a történetnek.

A pályák felépítése is sokszor hagy kívánni valót maga után, a repülős részek a legtöbbször feleslegesen elnyújtottak lettek, menj, lődd ki a propellereket az ellenséges gépen, most menj és semmisítsd meg a hajtóművet is, aztán jöhetnek az ágyúállások is rajta. A platform résznél is sokszor fordul elő, hogy pontosan ugyanazon az úton kell visszajönnünk, mint odamentünk, sőt néha pár megjelenő új ellenfél mellett semmi változás sem történik.

Jak and Daxter: The Lost Frontier (PSP)

Összességében nem lett egy rossz játék a Jak & Daxter: The Lost Frontier, de az eseményeket sokszor túlságosan is elnyújtják, így azok monotonitásba, unalomba fulladnak. Aki egy izgalmas platformjátékot akar játszani és már végzett a Daxterrel annak még mindig kellemes órákat jelenthet a program. ■

értékelés

Jak and Daxter: The Lost Frontier

Jak and Daxter: The Lost Frontier
Pozitívumok
  • Hangulatos platform részek
Negatívumok
  • Túl hosszú repülős részek
  • Kicsit monoton néhol
7,0
grafika 7
hangok 7
játszhatóság 8
hangulat 7
Jak and Daxter: The Lost Frontier (PSP)Jak and Daxter: The Lost Frontier (PSP)Jak and Daxter: The Lost Frontier (PSP)Jak and Daxter: The Lost Frontier (PSP)Jak and Daxter: The Lost Frontier (PSP)Jak and Daxter: The Lost Frontier (PSP)Jak and Daxter: The Lost Frontier (PSP)Jak and Daxter: The Lost Frontier (PSP)Jak and Daxter: The Lost Frontier (PSP)Jak and Daxter: The Lost Frontier (PSP)
Jak and Daxter: The Lost Frontier
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Jak and Daxter: The Lost Frontier

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló