Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Dead to Rights: Retribution (PS3/X360)

Áprilisban az aktuális konzolgenerációra érkezik a sorozat újabb része.

2010.02.12. 00:00 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

A 2009-es gamescomon az egyik játékbemutatón a kis szobába belépve egy ismerős arc fogadott, igaz, először angolul. Jele Imrével, aki korábban a Runescape online játék fejlesztőcsapatában dolgozott, a 2008-as budapesti GDF-en futottunk össze. Azóta munkahelyet váltott, és az újabb Dead to Rights játékon munkálkodik a Warwickshire-ban székelő Volatile Gamesnél. Tőle kaphattunk egy kis prezentációt arról, hogy mire számíthatunk a sorozat újjáélesztésében.

Dead to Rights: Retribution (PS3/X360)

A Dead to Rights sorozat első része 2002-ben Xbox-exkluzív játékként indult világhódító útjára, majd ezt követően PlayStation 2, GameCube és PC-s változatok készültek belőle. 2005-ben érkezett az előzményeket taglaló második rész (Xbox, PS2 és PC verzióban), most pedig a Namco-Bandainál úgy gondolták, ideje leporolni a Dead to Rights nevet, így idénre egy újabb epizódot kapunk, ezúttal PlayStation 3 és Xbox 360 platformokra. Nem egy folytatásról, de nem is előzményről van szó, inkább újragondolták az egészet, az új konzolgenerációra is elhozva a játékot.

Dead to Rights: Retribution (PS3/X360)

A főhős természetesen ezúttal is Jack Slate, akihez az indulás után kicsit később kutyája, Shadow is csatlakozik. A játék alapvetően külső nézetes mászkálós-verekedős stílusú, kézitusával és fegyverekkel, no és persze hű négylábú társunk segítségének kihasználásával. Karakterünkkel gyenge, közepes és erős ütéseket vihetünk be támadóinknak, és rúghatunk is – mindezt a négy irány bármelyikébe, így akár valaki lefogása és élő pajzsként használata közben is folytathatjuk agresszív viselkedésünket. Fegyverek is várnak ránk, amelyeket fedezékek mögül is használhatunk. Persze nem árt vigyázni, mert a fedezékek rombolhatóak, amit az ellenfelek is kihasználnak.

Dead to Rights: Retribution (PS3/X360)

Shadow számára parancsokat adhatunk ki, attól függően, hogy Jackkel épp merre/mire nézünk. Elküldhetjük valahova, odahozathatunk vele magunknak fegyvert, de akár egy ellenséges figura csendben megtámadására is utasíthatjuk. De taktikus módon akár arra is megkérhetjük, hogy elinduljon egy irányba, míg mi a másik oldalról kerítjük be az ellenfeleket. Néhány alkalommal pedig Shadow közvetlen irányítására is lehetőségünk nyílik majd.

Dead to Rights: Retribution (PS3/X360)

A Dead to Rights: Retribution várhatóan áprilisban érkezik, és a Volatile korábbi játékához, a Tarantino filmet feldolgozó Reservoir Dogshoz hasonlóan nem fog szűkölködni erőszakban: ez is 18-as karikát kapott a BBFC-től. ■

Dead to Rights: Retribution (PS3/X360)Dead to Rights: Retribution (PS3/X360)Dead to Rights: Retribution (PS3/X360)Dead to Rights: Retribution (PS3/X360)Dead to Rights: Retribution (PS3/X360)Dead to Rights: Retribution (PS3/X360)Dead to Rights: Retribution (PS3/X360)Dead to Rights: Retribution (PS3/X360)

hozzászólások (3)

LordMatteo
LordMatteo 2010.02.12. 23:35
Fuh, legalsó sor, középső kép: vááá....:-|
Kopiati
Kopiati 2010.02.13. 20:24
Here masszázs....XD
ajánlott olvasnivaló