Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

PAIN (PS3)

A PSN-es letölthető verzió után tavaly Blu-ray korongon is kijött az Idol Minds kissé beteg játéka.

2010.07.30. 19:20 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

Fájdalom. Szenvedés. Kín. A "pain" szó mindenképpen érdekes címválasztás egy gyakorlatilag casual kategóriába sorolható programnak. Az Idol Minds 2007-ben készült el fura játékával, amely először az észak-amerikai, majd 2008 tavaszára az európai PlayStation Store választékába is felkerült. Tavaly nyáron pedig úgy döntöttek a Sonynál, hogy kiadják Blu-ray korongon is, hogy azok is hozzájuthassanak, akiknél (hazánkhoz hasonlóan) nincs PS Store, vagy csak egyszerűen jobb szeretik a polcukon tudni fizikai valójukban is a megvásárolt játékokat.

PAIN (PS3)

Az alapötlet nem túl bonyolult: adott egy helyszín (mint például egy városi utca, egy tornaterem, vagy egy hollywoodi filmstúdió díszletei) és egy óriási csúzli. No meg egy pechesnek nevezhető személy, akit beraktak ebbe a csúzliba. A játékos feladata az ő kilövése, eltalálva különböző célpontokat, minél nagyobb pusztítást generálva, valamint minél nagyobb fájdalmat okozva a főhősnek. Merthogy a pontokat leginkább ezekért kapjuk. Szerepet játszik még az Oooooch-mérce, amelyet az ütközések töltenek fel, és ezt felhasználva tudunk még utólag egy-egy lökést adni emberünknek. Aki pedig a fizika törvényeinek megfelelően, rongybabaként repül és zuhan, továbbá ütközik bele minden útjába eső dologba.

Természetesen azért kihívás is van az egészben, amelyet különböző játékmódok biztosítanak. Van, hogy tényleg csak az esés "szépségét" pontozzák (minél több tereptárgyat fellökni, minél jobban összetörni a kilőtt fickót/hölgyet), aztán van, ahol robbanószeres ládákkal rakták tele a helyet, és ezekhez hozzáérve a robbanás löki tovább figuránkat. Másik feladatként meg például egy, kezdetben a levegőben lévő rongybabát kell meglöknünk a kilőtt fickónkkal, és azzal összetörni üvegfalakat. Ha mindezek alapján úgy gondolod, hogy egy kissé beteges játékról van szó, akkor igen közel jársz az igazsághoz, de mégis mindez igen szórakoztató tud lenni.

PAIN (PS3)

Az eredeti játékban még csak egyetlen helyszín és néhány választható karakter volt, amelyekhez aztán külön lehetett megvásárolni a PS Store-ból az újabb terepeket, figurákat és egyes újabb játékmódokat is. A Blu-ray kiadásra azonban ez az alapverzió ár/érték arányban nem igazán lett volna megfelelő, így megpakolták sok-sok DLC-vel. A több helyszín és játékmód mellett pedig kilőhető figuráink tárháza is elég nagy lett, jellemzően szexi nők és macsó férfiak, esetleg játékhős figurák közül választhatunk. Természetesen mindegyikük saját ugrás közbeni mozdulatokkal és jajgatásokkal érkezik. De azért így is hagytak még bővítési lehetőséget, van, amihez még mindig csak vásárlással tudunk hozzáférni.

Többszemélyes módra is van lehetőségünk, de sajnos ez annyira nem élvezetes, mert nem egyszerre folyik a játék, hanem felváltva lövöldözhetünk a csúzlival. Időközben pedig egy 3D patch is érkezett a játékhoz, ami a 3D TV-vel rendelkező játékosoknak jelenthet extrát: ők teljes három dimenzióban élvezhetik a játékot.

PAIN (PS3)

A PAIN tehát egy minden szempontból érdekesnek nevezhető játék, a szó pozitív és kissé negatív felhangú értelmében is, de a minél magasabb pontszám hajszolása le tudja kötni egy időre a játékost. Hosszú távon pedig az újabb és újabb megvásárolható játékmódok biztosítanak szórakozási lehetőséget. ■

PAIN (PS3)PAIN (PS3)PAIN (PS3)PAIN (PS3)PAIN (PS3)PAIN (PS3)

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló