Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Gears of War 3 béta tapasztalatok

Idén ősszel újra rajzanak a sáskák – kipróbáltuk a béta verziót.

2011.06.07. 11:15 | szerző: gregmerch | Előzetes

Hamarosan trilógiává bővül az Xbox 360 egyik legütősebb húzócíme, a Gears of War. Ennek örömére az Epic Games a tavaszi szünet idején négyhetes nyilvános béta teszttel örvendeztette meg a rajongókat, melynek során a program többjátékos részébe kaphattunk némi bepillantást.
A tesztverzióban összesen négy pályán (Trenches, Old Town, Trashball és Checkout) feszülhettek egymásnak a játékosok három különböző játékmódban (Team Deathmatch, King of the Hill és Capture the Leader). A bemutatott pályák némelyike a taktikus, mások a nyílt színi rohamozó játékstílusnak kedvezett, míg a játékmódok a klasszikus csapatharcból, a terület- illetve az ellenséges vezér elfogásából adtak némi ízelítőt.
Lássuk, mi is várható az ősszel megjelenő program többjátékos arénáiban!

Gears of War 3 béta tapasztalatok

Újításként most az ütközetek során mindkét fél meghatározott számú újraéledéssel gazdálkodhat, ami könnyen azt eredményezheti, hogy a tizenöt újjászületésből kifogyva a kevésbé szerencsés csapattagok hosszú percekig tétlenül nézelődve várhatják az új fordulót. A kezdő fegyverzet néhány gépfegyverből és kézi csúzliból áll, ami nem kimondottan a legütősebb arzenál. A komolyabb fegyverek a pályákon elszórva vehetők fel, és ezek elegendő velük elkövetett gyilok után bekerülnek végleges fegyvertárunkba. A kellő tapasztalat megszerzése, vagyis megfelelő számú győztes harcban való részvétel jutalmául szintet léphetünk, és egy-egy ilyet követően megnyílik az út az ütősebb megoldások, mint például a speciális kivégzési módok felé. Ez utóbbiak kivétel nélkül igen látványosak, nagyon brutálisak és roppant eredményesek.

Fegyverzetünk terén a leghathatósabb újítás a lefűrészelt csövű karabély, melynek birtokában már jóval nagyobb eséllyel vehetjük fel a harcot ellenfelekkel, főleg közvetlen közelről. Emellett gépfegyverek, pisztolyok, shotgunok, rakétavetők és láncfűrészek széles választéka áll a békés lelkületű felhasználók rendelkezésére.

Gears of War 3 béta tapasztalatok

Az irányítás némileg egyszerűsödött az előző epizódokhoz képest, így most például a B gomb lenyomásával megrohamozva az áldozatot azonnal, külön billentyű használata nélkül le is kaszabolhatjuk őt. A megszerzett kivégzések is nagyon egyszerűen előhívhatók. A tájékozódást segítendő a bal gomb megnyomása a rejtekünkből nem látható környezet külső éleit, illetve a takarásban lévő ellenfeleket mutatja meg, ami szintén nagyon frappáns és hasznos megoldás.

A huszonnyolc napos próbaidő minden hete tartogatott valami meglepetést, ami vagy egy új exkluzív fegyverskin, vagy egy újabb egyedi karakter bemutatása volt. Ezeket a legjobbak meg is szerezhették és a végleges verzióban is használhatják majd. Sőt, az elért eredmény (pl. tapasztalati szint) Xbox Live profilunkhoz rögzítve akár az előző epizódban is hatással lehet karakterünkre.

Gears of War 3 béta tapasztalatok

A béta során látottak alapján a Gears of War 3 nagyon sok kellemes játékórát tartogat a sorozat veteránjai számára ugyan úgy, mint az avval csak most ismerkedőknek. Egy szuper látványvilággal és hangulattal rendelkező, a konzolok kontrolleréhez még hozzá nem szokottak számára is könnyen irányítható játékot kaphat kézhez az év harmadik negyedévében a tisztelt publikum, ami várhatóan tovább öregbíti a Microsoft játékgépének hírnevét, vagy akár a tulajdonosok körét is. Addig pedig ott az előző két rész, ha kedvet kaptunk a Locust hordák irtásához. ■

Gears of War 3 béta tapasztalatok
Gears of War 3 (X360)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Gears of War 3 (X360)

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló