Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Metro: Last Light - Tower Pack DLC

Egy torony öt szintjét járhatjuk be az új kiegészítőben.

2013.10.18. 11:10 | szerző: gregmerch | Ismertető/teszt

A Metro Last Light számomra az idei év egyik legjobban sikerült shootere, sőt, megkockáztatom, az egyik legjobban sikerült játéka. Nagyon szeretem Artyom bőrébe bújva végigküzdeni magam a mutánsoktól és egyéb, a föld alá kényszerült frakcióktól hemzsegő alagutakban, az ellenség háta mögött észrevétlenül átosonva továbbhaladni, kétségbe esve gázmaszkszűrők után kutatni a radioaktív sugárzással mérgezett felszínen, vagy nyíltan szembeszállni az ellenem szövetkezőkkel. Már a megjelenésekor tudni lehetett, hogy összesen négy letölthető csomagot készít még játékához az ukrán 4A Games, amelyek akár külön-külön, akár pedig a ma már szinte minden programhoz dukáló season pass formájában vásárolhatók meg. Közülük az első, a Faction Pack három egyszemélyes pályával bővítette a játék világát, amelyek mind stílusukban, mind pedig a bennük kipróbálható oldal személyében különböztek egymástól. A második a Tower Pack névre hallgat, és ennek megfelelően egy torony összesen öt szintjén kell végigverekednünk magunkat benne.

Metro: Last Light - Tower Pack DLC

Ezúttal egy sérült katona szerepében tesztelhetjük harci képességeinket a játék világában fellelhető ellenfelekkel szemben. Utunk szintről szintre nehezedik, de meg kell mondjam, ha nem a legkönnyebb nehézségi fokozaton játsszuk, akkor már akár a legelején is meggyűlhet a bajunk az ellennel. Ebben a kiegészítőben – a fejlesztők nem titkolt szándéka szerint – a színtiszta harcra került a hangsúly, vagyis a lopakodást teljesen el is felejthetjük. Az egyes szintek előtt megtekinthetjük az azon várható ellenfeleket, illetve kiválaszthatjuk fegyverzetünket, és akár az MI által vezérelt társakat is vásárolhatunk magunk mellé (igaz, ezek nem az agysebészeti elit kollégium alapítói közül kerülnek ki). Célpontjaink amellett, hogy fedezéket keresnek, igyekeznek bekeríteni bennünket és fedezik is egymást, újabb ajtókat nyitnak ki, amelyeken át még több társuk érkezik, rendszerint hullámokban. Elért eredményeinket online listákon rögzíthetjük, amelyeken aktuális helyezésünk, teljesítményünk mellett, többek között a választott nehézségi szinttől is függ.

Metro: Last Light - Tower Pack DLC

Az egyes pályák megoldásukban leginkább egyfajta arénákra emlékeztetnek, és így a játék engem leginkább egy botok ellen, egymagunk vívott Quake 3: Arenára vagy Unreal Tournamentre emlékeztetett. Valamiért az ukrán fejlesztők ódzkodnak a többszemélyes csatározások integrálásától, de jelen esetben legalább egy kooperatív mód nagyon is elfért volna a játékban. Ennek hiánya mellett van még néhány aspektus, ami nem túl szerencsés: ilyen a játék rövidsége (legkönnyebb fokozaton egy órán belül végigtolható az öt szint), a mentések ritkasága, a pályák újrajátszhatatlansága (azokat teljesítésük után nem tudjuk bármikor újra tolni, csak ha elölről kezdtük a játékot), illetve bizonyos stabilitási és grafikai bakik.

Metro: Last Light - Tower Pack DLC

Őszintén megmondom, kicsit többet vártam egyik kedvenc lövöldözős játékom kiegészítőitől. A (Ranger módot nem számítva) négy tervezett DLC közül immár a másodiknál járunk, de én még mindig nem érzem azt, hogy ezek valami eget rengetőt adtak volna az egyébként kiváló alapjátékhoz. Kicsit olyanok nekem, mint egy DVD kiadvány nem túl sokat mondó, a filmhez csak kevés plusz adalékot adó extrái, amelyeket ezúttal külön pénzért szerezhetünk be. Nem tudom, mennyit fog ezen az álláspontomon a következő két letölthető tartalom, a Developer Pack és a Chronicles Pack változtatni, de remélem, sikerül nekik kicsit pozitívabb irányba mozdítani a mércét. Addig is én inkább az alap kampányt preferálom, de azt el kell ismernem, a kiegészítők segítenek abban, hogy kicsit jobban elmélyedjünk Dmitry Glukhovsky posztapokaliptikus világában. ■

Metro: Last Light - Tower Pack DLC
Metro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLCMetro: Last Light - Tower Pack DLC
Metro: Last Light
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Metro: Last Light

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló