25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

State of Decay

Tovább folytatódik a konzolos átiratok özöne – az utóbbi hónapok legsikeresebb Xbox 360 játéka is PC-re látogat.

Írta: Zoo_Lee

A DayZ mod hatalmas hatásáról többször megemlékeztünk már az oldalon, amelyet remekül képvisel rengeteg megjelent/megjelenésre készülő koppintása (diplomatikusabban fogalmazva szellemi örököse) is. Az Xbox 360-ra júniusban megérkezett State of Decay azonban más tészta volt, fejlesztői (köztük Jeff Strain, aki karriere során hol programozóként, hol producerként bábáskodott olyan apró indie semmiségeken, mint a World of Warcraft és a Guild Wars franchise) remek alapötletként és inspirációként tekintettek Dean Hall jelenleg standalone változat felé haladó modjára. A State of Decay hatalmas térképét azonban NPC-kkel, hagyományos értelemben vett küldetésekkel, történettel töltötték meg, és az online játék brutális nehézségéből is visszavettek pár fokkal.

State of Decay

Az eredmény annak ellenére, hogy első körben csak Xbox Live Arcade-on jelent meg, hatalmasat szólt, a többi platform tulajdonosai viszont csak irigykedve nézhették YouTube-on a többórás végigjátszásokat – egészen mostanáig, a játék ugyanis Steam Early Accessben (kissé félkészen, ugyanis a billentyűzet- és egértámogatás még most sem tökéletes) már egy ideje elérhető, és nyakunkon a hivatalos launch is.

State of Decay

A State of Decay kiinduló hősei (a kissé lineáris belerázódás után szabadon lehet a megmentett túlélők között váltogatni, az sem baj, ha első protagonistáink később szerencsétlen halálra lelnek egy zombihorda által) egy csendes hegyi táborozás után arra érnek vissza, hogy a társadalom megszűnt létezni, az utakat széttépett holttestek és vérszomjas élőhalottak szegélyezik, a maradék túlélők pedig kis közösségekbe verődve próbálnak életben maradni. Nem sokkal a szörnyű történtek feldolgozása után mi is egy ilyen csapat tagjává válunk, és miközben gondoskodunk társaink, azaz a többi választható karakterünk ellátmányáról, gyógyszereiről, a búvóhelyünk megfelelő elbarikádozásáról és felfegyverzéséről, meg kell próbálnunk felderíteni a hatalmas térképet, rájönni, mi áll a dolgok hátterében, hogyan szabadult el a vírus, mi történt a hadsereggel, és van-e esélyünk a megmenekülésre.

State of Decay

A State of Decay-ről részletesebb teszt is várható oldalunkon, és bár még tapasztalunk vele optimalizálási problémákat – főleg az irányítás terén –, az már nem kérdéses számunkra, miért is volt olyan jó játék ez Xbox 360-on. Részletes tapasztalatainkat pedig igyekszünk mielőbb megosztani olvasóinkkal.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • State of Decay
  • State of Decay
  • State of Decay
  • State of Decay
  • State of Decay
  • State of Decay

State of Decay

Platform:

Fejlesztő: Undead Labs

Megjelenés: 2013. június 5.

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!