25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Warlocks

Publikus pre-alfában a kickstarteres retro akciójáték.

Írta: Zoo_Lee

A Warlocks története eredetileg ingyenes indie játékként indult, amely a Risk of Rain játékstílusát próbálta mágiával, varázslókkal és démoni lényekkel kombinálni. Nem sokkal azután, hogy a Risk of Death névre keresztelt kis program felkerült a netre, játékosok ezrei töltötték le, így Dushan Chaciejev barátai (köztük Max Strzelecki, a kezek nélkül született 21 éves programozó és profi játékos) segítségével nekilátott egy hivatalos folytatásnak, a Warlocksnak, amelyhez a Kickstarteren gyűjtenek pénzt.

Warlocks

A Warlocks sötét fantáziavilágában mágikus erőkkel rendelkező boszorkánymestereket irányíthatunk, akiknek egy sötét dimenzió teremtményeitől kell megvédeniük különböző világokat, amelyek a zöld mezőktől modern ipari telepekig terjednek. Mindegyik boszorkánymester eltérő képességekkel rendelkezik, és bár a cél mindegyikükkel változatlan – oldalnézetes shooterben leölni a különböző démonokat, minden világ végén egy hatalmas boss fenevadat, a jutalmul kapott loottal és tapasztalati ponttal pedig folyamatosan fejlődni, erősödni –, használatuk teljesen más játékstílust igényel.
Rainer, a védelmező például különböző védekező varázslatokat és gyors, mozgékony támadásokat használ. Jake, a piromanta területre ható varázslatokkal és gyors tűzlabdákkal operál, Anya, a Jégkirálynő lelassítja, majd széles hatótávú támadásaival darabokra szedi ellenfeleit. Kedvenc karakterem, Kheera, a sámán harc közben képes váltogatni az offenzív és defenzív stílusok között, bár az ellenfelek mérgezése és a távolsági fegyverek mindkettőben lényeges elemek, Christian, a bukott angyal pedig futurisztikus felszerelésével, vegyes távolsági és közelharci képességekkel vág rendet az ellenfelek soraiban. Lissy, a robotlány egy hatalmas harci mechát használ, aki bár lassú, brutális távolsági támadásokat vethet be a démonok ellen, a történet előrehaladtával pedig még hat további boszorkánymestert nyithatunk meg, akikkel ráadásul a játékot kipróbálhatjuk co-opban vagy versusban is (egyelőre csak lokálisan, az online multi még várat magára).

Warlocks

A Warlocks első ránézésre ígéretesnek tűnik, bár tény, hogy a fejlesztők előtt még nagy út áll, ha tartani szeretnék a novemberi Early Accesst és az áprilisi megjelenést. A karakterek között jelenleg még elég nagy balanszbeli különbségek vannak, a random loot rendszere sem tökéletes, egyes tárgyakból ugyanis rengeteg példányt felvehetünk, míg gyógyitalt csak nagy ritkán kapunk, még a legszükségesebb pillanatokban is csak alig. A néha elérhető boltban érdekes módon nem tudtam használni a pályákon összegyűjtött pénzt, csak a felvett tárgyaimat beszámíttatni. Finomításra szorul még a szintlépések rendszere: hiába léptem akár 8-as szintre, és nőtt az életerőm, az ellenfelek száma időnként olyan elsöprő, hogy szinte semmit sem értek a bónusz tulajdonságok. Ez viszont egyelőre még csak pre-alfa változat volt, a végleges verzióig rengeteg újítás vár ránk, úgyhogy reménykedhetünk, és értékelhetjük a fejlesztők szándékát, amiért elérhetővé tettek egy ilyen korai verziót a projektből. Ha esetleg a fentiek felkeltették az érdeklődéseteket, a demo ingyenesen letölthető a készítők weboldaláról – remélem, sikerül beváltaniuk az ígéreteiket a megjelenésre.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Warlocks vs. Shadows
  • Warlocks vs. Shadows

Warlocks vs. Shadows

Platform:

Fejlesztő: Frozen District

Kiadó: One More Level

Megjelenés:
2015. augusztus 19. PC
n/a: Mac, Linux, PSV, PS4, X1, WiiU

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!