Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Ori and the Blind Forest Ori and the Blind Forest

Ori and the Blind Forest - Definitive Edition

Végre PC-re is megérkezett a tavalyi év egyik legjobb platformerének bővített kiadása.

2016.06.18. 17:30 | szerző: Captain Balu | Ismertető/teszt

A Fény és a Sötétség párharcát már sokféleképpen megénekelték nekünk. Volt, ahol burkolt utalások közé szőve, és volt, ahol az egész műalkotás gerincét ez tette ki. Viszont olyan stílusban, ahogy azt a tavaly megjelent Ori and the Blind Forest tette, talán legutóbb csak a 2008-as Prince of Persia mellékágban láthattuk.

Ori and the Blind Forest - Definitive Edition

A fenti hasonlat nem véletlen, hiszen a két cím (szerintem legalábbis) félelmetesen hasonlít. Habár a fejlesztő Moon Studios soha nem is titkolta, hogy játékukat olyan halhatatlan platformjátékok ihlették, mint a Rayman vagy a Metroid, szerény véleményem szerint a Herceg és Elika kalandja is nagy kedvence a fejlesztőknek. A meseszerű, már-már festői látvány, megtűzdelve a csodálatos zenével és az ügyességi ugrálós játékmenet is erős déjà vu érzést kelt, a kameraállás ellenére is. A játék további részletezésébe azonban most nem szeretnék belemenni, hiszen azt már annak idején megtette gregmerch kolléga, hanem inkább most górcső alá vesszük, hogy miben kapunk többet a játék Definitive Edition változatában.

Ori and the Blind Forest - Definitive Edition

Talán az első és egyben legérdekesebb plusz adalék a nehézségi szintek kibővítése. Kaptunk egy Easy, a nevéhez hűen nagyon könnyű fokozatot, másik végletként pedig olyan önkínzásokat is elkövethetünk, mint a One-Life mód. Ahogy azt már a nevéből is kitalálhattuk, itt egy életünk van, így ha megejtjük a legkisebb hibát is (amit egyáltalán nem nehéz ebben a játékban), akkor bizony kezdhetjük elölről ezt a csodálatos kalandot. A történetet is bővítették kicsit a srácok, így kaptunk új helyszíneket, amelyek között most már úgynevezett lélekkutak segítségével teleportálhatunk is, ezzel jelentősen gyorsítva haladásunkat. Ori repertoárja is bővült két új képességgel, név szerint ezek a dash és a light burst. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a Definitive Edition mellé megkapjuk a játék soundtrackjét is, amely nemcsak a kritikusokat, de a játékosokat is elvarázsolta tavaly. Nem kis szó ez, amikor olyan játékokat kaptunk csodálatos zenei aláfestéssel a 2015-ös évben az Ori mellett, mint például a The Witcher 3, a BloodBorne vagy a Metal Gear Solid V.

Ori and the Blind Forest - Definitive Edition

Örültem, hogy a teszt alatt nem találkoztam az induláskori, Xbox One verzió alatt előforduló gyermekbetegségekkel, így mentéseim nem vesztek el, és egyéb idegesítő bughoz se volt szerencsém. Így most már a játék tényleg teljes pompájában tündököl. Az Ori and the Blind Forest egy nagyon különleges játék, amelyet érdemes mindenkinek legalább egyszer kipróbálnia, hiszen egy nem mindennapi élménnyel lesz gazdagabb. ■

Ori and the Blind Forest - Definitive EditionOri and the Blind Forest - Definitive Edition
Ori and the Blind Forest
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Ori and the Blind Forest

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló