25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

Tt eSports egér, billentyűzet és egérpad is járt nálunk

Kipróbáltuk a Ventus R RGB egeret, a Commander Combo Multi-Lightot és a Dasher Minit.

Írta: GeryG

A Thermaltake 1999-es alapítása óta szép fokozatosan építette fel termékpalettáját, amely hosszú éveken keresztül főleg tápegységekből, számítógépházakból és hűtőventilátorokból állt. Ám mostanra legalább ilyen fontos ággá nőtte ki magát perifériakínálatuk is. Utóbbiakat kifejezetten a profi játékosoknak szánják, ezért létrehozták a Tt eSports márkájukat, amelyen belül egerek, billentyűzetek, fejhallgatók, egérpadok, kontrollerek, de még gamer székek is találhatóak. Emellett vannak egyéb kiegészítőik is, mint a designos hátizsákok vagy épp az asztali kábelrendezők.
Az elmúlt hetekben három érdekes termék is járt nálunk, amelyek a Tt eSports palettáról származnak. Az egereket a Ventus R RGB képviselte, mellette pedig egy egér-billentyűzet párost (Commander Combo Multilight) és egy egérpadot (Dasher Mini) is kipróbáltunk.

Tt eSports egér, billentyűzet és egérpad is járt nálunk

A Tt eSports Ventus R RGB egy kétkezes (azaz bal- és jobbkezesek által egyaránt használható) gamer egér, amely nem csak egyedi designjával hívja fel magára a figyelmet, de tudása miatt sem érheti különösebb kritika. Az egér egy matt fekete műanyag házban lakik, amelynek hátsó dombján egy méhsejtrács kapott helyet. Ezen keresztül láthatjuk a 16,8 millió színben pompázó Tt eSports logót. A két fő billentyű között a szintén megvilágított (és persze gombként is funkcionáló) görgőt találjuk. A maradék két gomb az egér baloldalán kapott helyet. Természetesen a hozzá kapott szoftverrel minden billentyű, valamint a háttérvilágítás is kedvünkre szerkeszthető. Az RGB-logó több effektre is képes. Beállíthatjuk, hogy egy bizonyos színben pulzáljon, vagy csak világítson, esetleg folyamatosan változtassa a színét. Ez sötétben egész mutatós tud lenni, egészen addig, amíg használni nem kezdjük az egeret, hiszen ilyenkor a tenyerünk gyakorlatilag teljesen kitakarja a méhsejtrácsot, így a logót is.

A Ventus R RGB egy maximum 5000 dpi-s felbontásra képes optikai szenzorral van felszerelve, amely tökéletesen kielégíti az átlag játékosok igényeit. Van neki amúgy egy nagyobb testvére is, a Ventus X Optical RGB, amely már akár 12 000 dpi-t is képes kezelni – ha a játékos is. A Ventus R RGB vezetékkel csatlakozik a számítógéphez, az USB-csatlakozó pedig arany bevonatot kapott. A mérnökök ígérete szerint az élettartamra sem lehet panasz, hiszen az Omron mikrokapcsolók 20 millió kattintást garantálnak hibamentesen.

Tt eSports egér, billentyűzet és egérpad is járt nálunk

A Tt eSports billentyűzeteket és billentyűzet-egér kombókat is kínál. Utóbbiak táborát erősíti a Commander Combo Multi-Light. Ez a nála valamivel (egy funkcióval...) egyszerűbb Commander Combo egy picit felcicomázott kiadása. A billentyűzet visszafogott, de azért sportos kialakítást kapott. A sportos megjelenést a ház formája adja, amelyet itt-ott bevágásokkal dobtak fel. A visszafogottságot pedig az extra billentyűk teljes hiánya jelenti. Akinek szüksége van dedikált médiavezérlőre vagy hasonlóra, annak másik billentyűzetet kell választania, itt ugyanis ilyesmit nem talál. Ezeket csak a funkcióbillentyűk segítségével lehet elérni. Van helyette viszont három színben (piros, kék, lila) pompázó háttérvilágítás, amely a Ventus R RGB egérhez hasonló effekteket támogat. Így pulzálhat, váltogathatja a színeit és hasonlók. Ez amellett, hogy mutatós, sötétben hasznos is lehet, hiszen a háttérvilágítás miatt könnyebb navigálni. Bár nem egy mechanikus billentyűzetről van szó, használat közben nagyon arra emlékeztetett a billentyűk viselkedése – és hangja is. A mérnökök 19 billentyűig garantálják az antighosting funkciót, vagyis ennyit nyomhatunk le egyszerre anélkül, hogy bármelyik input elveszne. Ez kimondottan a játékok alatt leggyakrabban használt billentyűkre vonatkozik, vagyis a kurzorok mellett a Space, a Ctrl, az Alt, a Tab, valamint a „QWEASDZXC” gombokra.

Tt eSports egér, billentyűzet és egérpad is járt nálunk

A billentyűzet mellé egy visszafogott, átlagos egeret csomagoltak. A kétkezes kialakítású egér kimondottan szolid megjelenést kapott, de csúnyának egyáltalán nem nevezhető. A két fő gomb mögötti dombon találjuk a szintén három színben pompázó (valójában csak piros és kék, de bizonyos effekt bekapcsolásával e kettőből jön létre a harmadik lila) Tt eSports logót. A görgő mögött egy apró gomb szolgál a gyors felbontásváltásra, 800 és 2400 dpi között. Az egér házát több helyen is vékony, mutatós vonalak tördelik, amelyek mind a beállított színben világítanak. Emellett a két fő billentyű alatt elöl, valamint a kéztámasz alatt hátul is egy-egy rács kapott helyet – szintén háttérvilágítással.

Tt eSports egér, billentyűzet és egérpad is járt nálunk

És végül essék pár szó az egyik személyes kedvencemről. Az ember nem is hinné, mekkora szerepe van a kényelmes használatban egy jó egérpadnak. Ilyeneket ezrével találunk az áruházakban a legkülönfélébb designnal és kiegészítő funkciókkal. De sok esetben a kevesebb néha több. Ezt az elvet képviseli a Dasher Mini is. A Dasher a Tt eSports hagyományos egérpadcsaládja, a Mini pedig ezen belül a legkisebb. Ez egy mindössze 23*19 cm-es méretet jelent, amely jóval kisebb a manapság szokásos padoknál. Viszont ha egy picit visszamegyünk az időben, akkor az egerek elterjedésének korában ez még akár megszokottnak is tűnhetett. Akkoriban még ritkák voltak a ma már megszokott méretes alátétek.
A Dasher Mini egyszerű, de mutatós fekete designt kapott, amelynek bal alsó sarkában virít a vörös sárkányos Tt eSports logó. A puha szövet borításon nagyon kényelmesen használható lényegében bármilyen egér. Az éleket pedig erős varrással tették strapabíróvá, amire szükség is van. A Dasher Minit ugyanis kifejezetten arra tervezték, hogy mindenhová magunkkal tudjuk vinni. Kis túlzással a zsebünkben is elfér összetekerve, a varrás pedig megakadályozza, hogy sérüljön, beszakadjon valamelyik szél. Az apró méret emellett akkor is hasznos tud lenni, ha épp szűkös hely áll csak rendelkezésünkre – mondjuk egy rendezvényen.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!