Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

PC Building Simulator

PC Building Simulator Early Access próbakör

Tudod, kisfiam, a számítógépek úgy születnek, hogy...

2018.04.16. 10:40 | szerző: Sityi | Előzetes

Sok évet töltöttem karrierem kezdetén szerviztechnikusként, mielőtt átnyergeltem volna nagyvállalati informatikára – de a mai napig szívesen bütykölök számítógépeket, laptopokat. Épp emiatt igencsak kíváncsi lettem a PC Bulding Simulator hallatán, hiszen önmagában egy számítógép összerakása a szakmabeliek és az érdeklődő csúcsamatőrök kivételével elég nehezen fogalmazható meg érdekes és izgalmas tevékenységnek... No meg böködte a csőröm, vajon szakmailag mennyire helytálló a játék.

PC Building Simulator Early Access próbakör

Ugyan a PC Building Simulator még nincs kész, de az alapokon sokat valószínűleg már nem fognak változtatni. Igen, lehet benne számítógépet is összerakni a játékban fellelhető alkatrészekből (és a kínálat nem szerény: többek között az MSI, a Gigabyte, a Cooler Master, az NXZT vagy az Arctic Cooling termékei közül válogathatunk), amit utána a 3DMark Time Spy benchmarkjával nyúzhatunk, illetve egy jókora adag játék minimum és ajánlott követelményeivel vethetjük össze. És nem mellesleg láthatjuk, hogy a kiszemelt videokártya és processzorhűtő vajon befér-e abba a számítógépházba, amire a leginkább csorgatjuk a nyálunkat. Inkább itt, mint vásárlás után otthon, nem igaz?

PC Building Simulator Early Access próbakör

De az igazi izgalmakat a karriermód jelenti – merthogy itt ilyen is van, szerencsére. Itt „mindössze” annyi a dolgunk, hogy egy egyszemélyes sufniszervizt vezessünk. Sok teendőnk nincs: e-mailen érkeznek a munkák, fizetjük a bérleti díjat és a villanyszámlát (apró tipp: a nap végén kapcsoljuk ki a gépeket és le a villanyt) – pofonegyszerű... -nek néz ki. Csavar azért akad a dologban, nem is egy. Egyrészt a munkákat nem muszáj elvállalnunk, ezt jó tudni. Másrészt az ügyfél mondja meg, mennyit hajlandó fizetni egy adott melóért. Eleinte ezzel még nincs különösebb gond, mert mondjuk RAM-ot kell bővíteni a RAM árának plusz postaköltségének a háromszorosáért. Aztán beesnek olyan melók is lassan, hogy X játék ajánlott gépigényére kell felhúzni a delikvens csotrogányát. Ez azért már rizikósabb, hiszen amíg a gép nincs itt, addig nem tudhatjuk, mi is van benne – bár visszamondani bármikor vissza tudunk egy-egy munkát. Aztán ott van a legnagyobb kihívást jelentő feladat: adott összegből felturbózni a masinát úgy, hogy a megadott 3DMark pontszámot hozza (vagy túlszárnyalja). Ahogy egyre több melót végzünk el sikeresen, úgy tudjuk bővíteni műhelyünket és eszköztárunkat: gyors vagy automata csavarozás, automata kábelezés, ilyesmi.

PC Building Simulator Early Access próbakör

És hogy milyen a valósággal összevetve? A grafika mondjuk nem olyan jó... :D Kicsit komolyabbra fordítva a szót: a grafika tényleg nem egy nagy eresztés, még úgy sem, hogy Unity alapú. Egy erős közepes szintet hoz úgy 5 évvel ezelőttről, de kb. ennyi. Sebaj, a Farming Simulatort vagy a Pure Farmingot se a csilli-villi látványért szeretjük... ;-) De maga az, hogy hogyan kell egy gépet összerakni, az stimmel. Lehet apróságokon esetleg vitatkozni: én például anno az alaplapot úgy raktam be a házba, hogy a proci, RAM, hűtő már a helyén volt, illetve itt nem kell foglalkozni a kábelmenedzsmenttel; de összességében véve a PC Building Simulator egy meglepően jó bevezetés a számítógépek működésének, felépítésének rejtelmeibe. És emellett egy picit lapos, de alapjában véve szórakoztató játék is (nem egy kliensünk igencsak érdekes e-mailekben kér tőlünk segítséget).

PC Building Simulator Early Access próbakör

A megjelenésig még érkeznek bővítések és természetesen új tartalmak: vízhűtés már biztosan lesz, érkezőben a túlhajtás is, lesz lehetőség a házak átalakítására, és persze a karrierben felbukkanó feladatokat is szeretnék a fejlesztők bővíteni. Ha minden jól megy, olyan 2-3 hónap múlva fog élesedni a teljes játék.

PC Building Simulator Early Access próbakör

Ha félreteszem a személyes érintettségemet, akkor is azt tudom mondani, hogy a téma iránt érdeklődőknek ez kötelező vétel már most is. Akik viszont kikapcsolódni szeretnének, azok csalódni fognak. Sebaj, mi geekek, kütyümániások, szerelők és szervizesek tartsunk össze! ■

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

PC Building Simulator Early Access próbakörPC Building Simulator Early Access próbakörPC Building Simulator Early Access próbakörPC Building Simulator Early Access próbakörPC Building Simulator Early Access próbakörPC Building Simulator Early Access próbakörPC Building Simulator Early Access próbakörPC Building Simulator Early Access próbakörPC Building Simulator Early Access próbakörPC Building Simulator Early Access próbakör
PC Building Simulator
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
PC Building Simulator

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló