25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Áprilisban kap merülési parancsot az UBOAT

Eddig is voltak tengeralattjárós játékok, de ez más lehet mint a többi.

Írta: GeryG 3 hozzászólás

Bármennyire is izgalmas lehet (a maga módján) egy tengeralattjárót irányítani, meglepő módon nem sok videojáték dolgozta fel eddig a témát. Illetve ez ebben a formában nem teljesen igaz, hiszen az évek során sok stúdiót megihlettek az óceánok láthatatlan vadászai, csak épp ezek a játékok gyakran nem kaptak túl nagy hírverést. A legtöbb játékosnak bizonyára először (és kizárólagosan) a Silent Hunter széria juthat eszébe, amelynek megvoltak a maga sikerei és hullámvölgyei, de néhány éve már nem nagyon hallat magáról.

Áprilisban kap merülési parancsot az UBOAT

De úgy tűnik, idén talán új erőre kap a műfaj, ugyanis a márciusi Wolfpack remake mellett ebben a hónapban is kapunk egy játékot. Ez lesz a jó ideje készülő UBOAT, amely a tengeralattjárós csaták hőskorába, a második világháborúba repít majd vissza minket. A játék egyelőre csak early accessben lesz elérhető, de már ebben is részletes és valóságos szimuláció várja a játékosokat. A fejlesztő Deep Water Studio komolyan odafigyel a fizikára és a realisztikus ábrázolásra is, de nem ez lehet az, ami kiemeli majd a játékot a „tömegből”.

Az UBOAT ugyanis nem egy küldetésalapú vagy kampányában egy történetet elmesélő játék lesz, hanem egy sandbox szerű túlélőjáték. Amellett ugyanis, hogy a hajót irányítani kell, és el kell végezni a ránk kiosztott küldetéseket, a tengerészek életének egyengetése is ránk vár. Kapunk némi menedzsment részt is, ahol a legénység igényeit kell kielégítenünk (éhség, szomjúság, fáradtság stb.), vigyázva rá, hogy az otthonukul szolgáló hajó bármikor a koporsójukká is válhat. A hajó részletes sérülési modellel rendelkezik, amely mindig váratlan kihívások elé állít majd minket.

Áprilisban kap merülési parancsot az UBOAT

Az UBOAT tehát érdekes játéknak ígérkezik, amelynek korai változata április 30-án érkezik meg PC-re. Ennek is van egy sajátossága, ami nem nagyon jellemző más early access státuszú alkotásokra: dobozos formában is elérhető lesz, ráadásul ebben még extrákat is találunk. Ilyen lesz a hajóenciklopédia, a játék zenéit tartalmazó digitális album és a kétoldalas poszter is.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • UBOAT
  • UBOAT
  • UBOAT
  • UBOAT
  • UBOAT
  • UBOAT
  • UBOAT
  • UBOAT

UBOAT

Platform:

Fejlesztő: Deep Water Studios

Kiadó: PlayWay

Megjelenés: 2019. április 30.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Artyom
Artyom [213]
Ezeknek az utódjátékoknak a nagy hátránya a Silent Hunterhez képest, hogy kizárólag a VII-es széria tengeralattjáróját favorizálják, miközben nekem a Silent Hunterben is már a IX-es típus tetszett, ami az igazi nagy óceánjáró tengeralattjáró, sok torpedóval, nagy üzemanyagtartállyal. Remélni merem, hogy ebben a játékban is lesz idővel lehetőség hajótípust váltani.
PanzerWolf
PanzerWolf [2139]
A Wolfpack játék nagyon jó amúgy!Jó a hangulata, ahogy össze kell dolgozni az U-booton.Eddig hárman játszunk.Várjuk az új embereket szívesen. :)
PanzerWolf
PanzerWolf [2139]
Már előrendelve a Cdgalaxisnál.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (3 db)