25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Counter Terrorist Agency próbakör

Jack Bauer-szimulátor illegális lehallgatással, és persze kínzással a közjó érdekében.

Írta: Lacko

A terrorizmus egyrészt behálózza világunkat, másrészt sem lenyelni, sem kiköpni nem bírjuk. Jellemző, hogy már a 24 című TV-sorozaton is sokan kiakadtak, hogy az elvileg „jó fiú” főszereplő is elég kérdéses úton szerez meg bizonyos információkat, ami erkölcsi kérdéseket vethet fel. Így a lengyel WarSaw Games is darázsfészekbe nyúlt, amikor egy anti-terrorista játék fejlesztésébe kezdett.

Counter Terrorist Agency próbakör

A Counter Terrorist Agency-ben egy országok feletti intézményt irányítunk, amely a világ országaiban különböző erőforrásokkal rendelkezik, így más és mást tud végrehajtani az egyes területeken (a legtöbb országban például semmilyen befolyása nincsen). Feladatul kapunk egy adott fenyegetést – a kipróbálásra kapott alfa demóban ez egy, a foci-VB-n végrehajtott terrortámadás –, és azt kell elhárítanunk. Elsősorban információkat gyűjtünk, másodsorban pedig megpróbáljuk az általuk kijelölt fenyegető elemeket megszüntetni. De ez persze nem mindig könnyű: tudunk egy terroristáról és még bizonyítékunk is van ellene – lecsapjunk rá, vagy még figyeljük meg egy ideig, hátha rajta keresztül eljutunk egy nagyobb halig? Persze ha várunk, lehet, hogy olyan országba távozik, ahová nem ér el a kezünk.

Counter Terrorist Agency próbakör

Illetve olyan is van, hogy nagyon gyanús valaki a megszerzett információk alapján, de letartóztatása után a jogvédők kiszabadítják, mert mégsem volt elég a gyanú, több bizonyíték kellett volna. Aztán ott van a kínzással szerzett információ, ami egyrészt labilis, másrészt ez is okozhatja, hogy még a bizonyítékok ellenére is szabadulhat egy gyanúsított, hiszen illegális kényszerítésnek vetettük alá.

Counter Terrorist Agency próbakör

Természetesen vannak lényegtelen információk is: végighallgathatunk olyan telefonbeszélgetéseket, amelyeknek aztán semmihez semmi köze. De az is megesik, hogy egy sima flörtölő telefonbeszélgetésnek a végén mégiscsak kiderül, hogy valójában öngyilkos merénylőket toboroztak stb. Mindezt persze valós időben követhetjük, amikor minden másodperc számít, hiszen folyamatosan fogy az időnk a fenyegetés bekövetkeztéig. És ha lejár, és nem arattunk teljes sikert, akkor elbuktunk. Ebben a játékban nincs félsiker: hiába kapjuk el a fő szervezőket, ha egy kishal, aki a B-terv volt, mégis végrehajtja a terrortámadást.

Counter Terrorist Agency próbakör

A Counter Terrorist Agency az eddig látottak alapján egy érdekes menedzselős-nyomozós koncepció. A kapott demóból még nem derül ki azonban igazán, milyen is lesz a teljes játék, de arra jó, hogy a játékosok máris visszajelezhetnek olyan dolgokat, mint például hogy egy real-time játékban ennél sokkal intuitívabb kezelőfelületre van szükség.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Counter Terrorist Agency
Lacko

Lacko
Még ZX Spectrumon kezdte stratégiai játékokkal. Azóta megkedvelte a taktikai FPS-eket, a point'n'click kalandjátékokat, a gazdasági- és társadalomszimulátorokat. Örök Arma-játékos és tartalomfejlesztő.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!