Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

##game_title##

Trust Gaming GXT 414 Zamak headsetteszt

Kényelmes és jól is szól a multiplatform fejhallgató.

2020.02.11. 11:05 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A holland székhelyű Trust a nyolcvanas évek közepe óta dobja piacra számítógépes perifériáit és egyéb szórakoztatóelektronikai termékeit, újabban pedig már Trust Gaming brandje alatt kínál gamerek számára is különböző cuccokat. Nemrég mutattuk be a GXT 133 Locx egeret, most pedig egy headset kerül sorra tőlük.

Trust Gaming GXT 414 Zamak headsetteszt

A GXT 414 Zamak egy általános, több platformhoz is használható sztereó füles. Már első ránézésre látszik, hogy egy alapvetően igényes kialakítású terméket kapunk a pénzünkért, puha szivacsos részekkel és a műanyag mellett pár helyen masszív fém alkatrészekkel. Az utóbbi elsősorban az állítható méretű fejpántot jelenti. A műbőr fülpárnák kicsit függőlegesen nyújtott kialakításúak, elég nagyok és kényelmesek is, maximum ha kicsit ferdén sikerült felvennem, akkor éreztem egy idő után a fülemen nyomást. Máskülönben viszont hosszabb távon is jól megvoltam a fejemen a Zamakkal.

Vezetékek terén különösen kiváló a helyzet: a fejhallgatón egy 3,5-es jackfoglalatot találunk, amelyben a használat módjától függően váltogathatjuk a kábeleket. Kapunk egy 1 méteres vezetéket négypólusú jackkel a végén – ezzel konzolunk gamepadjébe vagy notebookunkba köthetjük a fejhallgatót. Jár mellé egy 1 méteres hosszabbító, amely külön fejhallgató- és mikrofoncsatlakozóra bontja a kábelt, ezt PC-nkhez (vagy régebbi noteszgépünkhöz) használhatjuk. Végül van egy külön 1,3 méteres kábel, a drótjába épített mikrofonnal, amelyet telefonunkra köthetünk, és a beépített gomb segítségével akár hívást is fogadhatunk vagy számot léptethetünk.

Trust Gaming GXT 414 Zamak headsetteszt

A mikrofon a kábelhez hasonlóan eltávolítható, és szintén egy jack csatlakozásba kell dugni. Hajlékony, így egyszerűen szánkhoz igazíthatjuk, és egy szivacs is található rajta. Annak köszönhetően, hogy bármikor levehetjük, a Zamakot simán használhatjuk utcán is, nem fognak furán nézni ránk egy kilógó mikrofon miatt.

Az 53 mm-es membránokat tartalmazó headset hangja a teszt során elég jónak bizonyult, és játékok mellett zenehallgatáshoz is remekül használható volt. Igaz, ez erősen személyes ízlés kérdése: nekem a HyperX Cloud Revolverhez képest kicsit kevésbé volt telt a hangzása, és mélyekből valamivel talán kevesebb jutott bele. Ettől függetlenül ár-érték arányban jónak éreztem ezt a 23 ezer forintos headsetet. ■

A tesztterméket a Trust Gaming biztosította.

Trust Gaming GXT 414 Zamak headsetteszt

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló