25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Hotshot Racing próbakör – Múltidéző kocsikázás

Retro arcade pixelverseny, mintha csak a '90-es években lennénk.

Írta: B_Renato97

A Curve Digital műhelyéből már több remek cím is kigördült az évek során. A tapasztaltabb indiejáték-kedvelők azt is tudhatják, hogy a stúdió igencsak odafigyel a minőségre. Hamarosan megjelenő játékuk, a Hotshot Racing is érdekesnek tűnik első blikkre. Az indítást követően nem telt el sok idő, és teljesen beszippantott magába a retro feeling. Aki kedveli az ilyen múltidéző címeket, és az autós téma sem ijeszti el, annak csak ajánlani tudom, hogy mihamarabb vegye fel a Steam kívánságlistára, nehogy lemaradjon a megjelenésről. De mielőtt nagyon előrerohannék, nézzük meg, hogy egy pixeles versenyjáték miként tudott belőlem gyermekkori emlékeket előhozni.

Hotshot Racing próbakör – Múltidéző kocsikázás

Az első és legjobb dolog az atmoszféra, amelyet mesteri módon tudtak felidézni a fejlesztők, viszont a retro köntös alatt egy egészen korrekt technika található. Mindenféle gond nélkül futott a játék 144 Hz-es képfrissítéssel 1440p felbontás mellett. Noha be kell valljam, ez a képkockaszám valamelyest megöli a feelinget, de a lehetőség adott, hogy visszavegyünk a tempóból – a döntés innentől kezdve a mi kezünkben van.

De a technikai maszlag önmagában kevés, és a játék nem is erről szól, hanem az eszméletlen hangulatos arcade versenyekről. A Hotshot Racing már most, a béta szakaszban is tele van több futamból álló kupasorozatokkal, rendőrős, üldözős versenyekkel és egymást lezúzós roncsderbis hajszákkal. A pályák is rendkívül változatosak, így lehetőségünk lesz egy Las Vegasra hajazó sivatagos kaszinóvároson keresztül, a hófödte hegycsúcsokon át megannyi változatos helyen tövig nyomni a gázt. Tartalmát tekintve már most nagyon rendben van a játék, ha pedig mindent megnyertünk, akkor a többjátékos szekción belül autózhatjuk körbe a haverokat offline, vagy a világ másik felén élőket online. A helyi multiplayer részt akár négyen is tudjuk tolni, ezt szerencsére sikerült kipróbálnom, és csak szuperlatívuszokban tudok róla beszámolni. Az online részről egyelőre nem mondanék véleményt. A nagyközönség számára ugyanis még nem elérhető a játék, így ellenfelet sem sikerült találnom.

Hotshot Racing próbakör – Múltidéző kocsikázás

Ahogy az elején is említettem, a fejlesztők ízig-vérig az arcade elemekre koncentráltak, így az irányítás is nagyon könnyed. Néhány versenyt követően már bele is lehet rázódni. Ami a részleteket illeti, a gázpedálról tulajdonképpen teljesen felesleges leszállnunk, úgyhogy követhetjük a jól megszokott elvet, miszerint ha erősebben nyomjuk a gombot, gyorsabban megy a kocsi. A kanyarodáshoz elég csak egy kicsit megpöckölni a féket és már drifelhetünk is a végtelenségig. A látványos sodródásért cserébe nitró egységeket gyűjthetünk, amelyek segítségével extra tempóra tehetünk szert szükség esetén. Jól ismert elemek ezek, és semmi túlcsicsázás vagy felesleges funkció nincs bennük. A nézeteket tekintve mindenki megtalálhatja a kedvencét, ráadásképpen még cockpit kamera is van, ami egy ilyen pixeljárgányban kifejezetten vicces hatást kelt.

Az autókat egyébként mindenféle kozmetikai elemmel pimpelhetjük, már-már Need for Speed Underground részletességgel. A sikeres versenyek után begyűjtött lóvét pedig vagány spoilerekre, új felnikre, látványos festésekre és visszapillantóra aggatható plüss dobókockákra tudjuk elkölteni. Motorteljesítményt érintő fejlesztésekre egyelőre nincs lehetőség, de a megannyi autótípus közül biztosan fogtok majd találni kedvetekre valót.

Hotshot Racing próbakör – Múltidéző kocsikázás

A Hotshot Racing még így béta változatban is nagyon szórakoztató volt. Kevés hibával találkoztam, és a tartalmi részt is bőségesnek gondolom. Az online multiplayer menüpont is késznek tűnik, már csak játékosokkal kell feltölteni. Az egyetlen nyitott kérdés: az árazás. Ha sikerül jól belőni az árcédulát, akkor legalább olyan sikeres lehet a Curve Digital versenyjátéka, mint korábbi alkotásaik. Most pedig, ha pedig megbocsátotok, akkor én gurulok egy kört a pixelverdámmal.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Hotshot Racing
  • Hotshot Racing
  • Hotshot Racing
  • Hotshot Racing
  • Hotshot Racing
  • Hotshot Racing
  • Hotshot Racing
  • Hotshot Racing

Hotshot Racing

Platform:

Fejlesztő: Lucky Mountain Games

Kiadó: Curve Digital

Megjelenés:
2020. szeptember 10. PC
n/a: PS4, X1, Switch

Minimális rendszerigény: Intel Core i3-4130T 2,9 GHz/AMD FX 6300 3,5 GHz, 4 GB RAM, GeForce GTX 770 /Radeon HD 7870 1 GB memóriával, 8 GB háttértár, 64-bites Windows 7

Ajánlott konfiguráció: Intel i5-8600K 3,6 GHz/AMD Ryzen 5 1600X 3,6 GH), 8 GB RAM, GeForce GTX 970/Radeon RX 570 2 GB memóriával, 12 GB háttértár, 64-bites Windows 10

» Tovább a játék adatlapjára

B_Renato97
Mindenevő gamer, legyen az PC vagy konzol, FPS vagy sport. Az igazi gyönyört viszont a szimulátorok jelentik számomra. A virtuálisan elvégzett munkánál nincs is jobb.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!