25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Partisans 1941 próbakör – Partizánokkal a nácik ellen

Valós idejű taktikai játék a II. világháború keleti frontján.

Írta: Phoenix 2 hozzászólás

Gyakran kezdem azzal a cikkeimet, hogy a szóban forgó stílus kedvelői manapság nincsenek elkényeztetve. Nos, jelen helyzetben épp ennek az ellenkezője áll fenn, hogy őszinte legyek, meg is vagyok egy kicsit lepődve... A taktikai játékok mindkét alkategóriájából – úgymint körökre osztott és valós idejű – kitűnő darabokat vehettünk kézbe mostanában. A Gears Tacticset még be sem fejeztem, amikor jött a Desperados III, aztán rögtön a Partisans 1941 próbaverziója.

Partisans 1941 próbakör – Partizánokkal a nácik ellen

A játékot fejlesztő Alter Gamesnek ez a bemutatkozó alkotása, így nem voltak velük szemben különösebb elvárásaim, a Daedalic által kiadott dolgokhoz viszont kellemes élményeim kötődnek. Ők az a fajta kiadó, akik nem ragadnak le egy műfajnál, én magam több kalandjátékukat ismerem, de az ő gondozásukban jelent meg például a zseniális Shadow Tactics is, hogy jelen cikkünk tárgyához műfajban visszakanyarodjak.

A kipróbálásra kapott demóban játékmenetileg nagy újdonságokat nem láttam. És egyébként ez így van jól: ami működik, azt nem kell megjavítani. Talán annyit mondhatok sajátosságnak, hogy egy kicsit jobban át kell gondolnunk, és meg kell terveznünk a rajtaütéseinket, oda kell lopakodni minden emberünkkel a legoptimálisabb pozícióba, mert általában nem adja magát annyira a helyzet, mint más hasonló játékokban.

Partisans 1941 próbakör – Partizánokkal a nácik ellen

A helyszínt viszont ritkábban láthattuk eddig játékban, mivel a Partisans 1941 a keleti fronton játszódik, ahol az ellenséges vonalak mögött kell a náci megszállókat jobb belátásra téríteni. Kis ellenállócsapatot kell szerveznünk, amelynek a tagjainak megvannak a saját erősségei, képességei, kedvenc fegyvere, testhezálló taktikája. Karaktereink a küldetések alatt tapasztalatot szereznek, így a fent említett képességeket továbbfejleszthetjük. A hivatalos leírásban bázismenedzsmentről is írnak, de ebből nem sokat láttam a tesztelt korai verzióban.

A küldetések alatt természetesen gyakran találkozunk össze civilekkel. Ők amolyan nehezítésként, instant mellékküldetésként szerepelnek a játékban. Lesz egy-két olyan szitu, hogy látjuk, hogy a németek a civileket „zaklatják” – hogy finom kifejezéssel éljek –, és ott a helyszínen el kell döntenünk, hogy segítünk nekik, kockáztatva ezzel a küldetést, avagy sorsukra hagyjuk őket.

Partisans 1941 próbakör – Partizánokkal a nácik ellen

Az egyetlen szembe ötlő negatívumként talán a grafikát tudnám megemlíteni. Ami egyébként nem is igazi negatívum. Nincs vele különösebb baj, inkább úgy fogalmaznék, hogy a Partisansnak megvan a maga stílusa. Egyszerű, áttekinthető. Csak ugye ha színvonalról van szó, a Gears Tactics kicsit magasra tette a lécet a közelmúltban.

A demónak nagyon hamar vége lett, és kíváncsian várom a teljes változat megjelenését, mert eddig ígéretesnek bizonyult számomra a Partisans 1941. Ha minden igaz, sokat nem is kell rá várnunk, mert a megjelenést még a nyárra ígérik.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Partisans 1941
  • Partisans 1941
  • Partisans 1941
  • Partisans 1941

Partisans 1941

Platform:

Fejlesztő: Alter Games

Kiadó: Daedalic Entertainment

Megjelenés: 2020. október 14.

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

montanosz
montanosz [117]
Partisans 1941 ékes magyar nyelven tolja :-D
Wing
Wing [4594]
Jó lenne valami végre, mert a Commandos 2 HD remake botrányosra sikerült (főleg úgy érthetetlen a dolog, hogy már vagy két éve elérhető a Commandos 2 HD project nevű teljesen ingyenes mod...).
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (2 db)