Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Double Kick Heroes

Double Kick Heroes teszt

Zenei ritmusjáték pixelbandával és zombikkal.

2020.09.09. 19:45 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

Bár számos zenei ritmusjáték készült már korábban is, mint például a Dance Dance Revolution sorozat, a Donkey Konga vagy a PaRappa the Rapper, a műfaj fénykorát és szélesebb körben ismertté válását egyértelműen a Guitar Hero és Rock Band sorozatok jelentették, 2005-2010 között. A két konkurens szériából egymás után jöttek az újabb és újabb részek, valamint az egy-egy bandára koncentráló mellékepizódok, eközben pedig természetesen DLC-kkel is bővíthettük zenei gyűjteményünket. Aztán a plasztikhangszeres programok népszerűsége elmúlt, és legfeljebb inkább csak mutatóba kaptunk egy-egy ritmusjátékot. A Headbang Club csapat azonban nemrégiben úgy gondolta, megpróbál érvényesülni ebben a stílusban, és hogy valami egyedit is rakjanak a témához, zombikkal pakolták meg a Double Kick Heroest.

Double Kick Heroes teszt

Játékukban pedig a zombikhoz van sztori is (mondjuk a Guitar Hero egyes részeiben is próbálták anno valami történetre felfűzni a gitártépést), amelyet saját bevallásuk szerint Robert Rodriguez munkássága inspirált. Röviden annyit erről, hogy egy „kemény fémzenében”* utazó zenészbanda ténylegesen útra kel, hogy fegyverekkel felszerelt Cadillacjükön zenélve lőjék szét az utánuk nyargaló zombikat és más gonoszságokat. Minden egyes helyszín egy-egy dal teljesítését kívánja, a pályák között pedig kis átvezető jelenetekkel viszik előre a sztorit – amelyben hírességekre szinte megszólalásig hasonlító karakterekkel is találkozunk, mint például egy James Hetfieldre, egy Marilyn Mansonra (a játékban Marlene Bransonnak hívják) és egy Danny Trejóra hajazó szereplővel (Metalchete néven). A térképen össze-vissza közlekedhetünk a már bejárt területen, az egyes pontokon lévő pályák teljesítésével oldhatunk fel egy-egy újabb utat, de igazából kicsit kacifántosnak tűnt nekem ez a rendszer: volt, hogy nem derült ki egyértelműen, mi a következő teendő ahhoz, hogy újabb pálya nyíljon meg.

A címnek megfelelően a dob lesz a mi hangszerünk a Double Kick Heroesban, a nehézségi szinttől függően pedig minél pontosabban kell időzítenünk a gomblenyomást, valamint a hangszer egyre több elemét kell használnunk. Minden egyes ütés egyúttal egy-egy lövést jelent (vagy akár gránáthajítást), hogy az autónkat követő hordát pusztítsuk, mielőtt utolérnek. Néha pedig még arra is figyelnünk kell, hogy sávot váltsunk, hogy mindenkit el tudjunk találni. Ez így egy kicsit talán túlzottan összetettre sikerült, mivel miközben alul figyeljük folyamatosan a „kottát”, még arra is koncentrálnunk kell(ene), hogy hol érkeznek a zombik vagy egy-egy boss. Az úton zajló eseményeket viszont általában csak a szemünk sarkából látjuk, ami igencsak megnehezíti dolgunkat. Fegyverünk amúgy eredményes játékkal folyamatosan javul, a kezdeti pisztolytók shotgunon át egy ágyúig, emellett megfelelően pontos ütésekkel elérhetővé válhat a távcsöves puska és a gránát is.

Double Kick Heroes teszt

A Double Kick Heroes sztori módja 24 dalt tartalmaznak, de nekifuthatunk ezeknek az arcade részben is (itt a már feloldott pályákon mehetünk, de fel is tudjuk oldani a következőket), valamint napi kihívásokat és végtelen játékmódot is találunk a programban. Ezeken kívül pedig szerkesztőt is kapunk, amelyben mi magunk illeszthetünk számokat a játékhoz MP3-gyűjteményünkből. Az irányításhoz elegendő a billentyűzet (fontos megemlíteni, hogy az alap dobot két gombbal kell „ütni”, mert két külön fegyverrel lőhetünk a különböző helyen érkező ellenségekre), viszont ha maradt még régebbről bármilyen USB-s plasztik instrumentumunk, akkor rövid konfigurálást követően bátran azzal is nekiláthatunk a zombiirtásnak.

Két és fél év early access után nemrég révbe ért a Double Kick Heroes fejlesztése. Véget persze nem ért, mert a készítők még ígérnek hozzá frissítéseket, de az 1.0-snak nevezett verzió már elérhető lett. Egy egész jól sikerült ritmusjátékot kaptunk, pixelgrafikus körítéssel, kissé agyament történettel, de mókás karakterekkel, no meg egy rakás kemény rock/metal szerzeménnyel.
* Egykor az egyik hazai műsorújság fordította úgy az MTV Headbangers Ball műsorának alcímét, hogy „A kemény fémzene kedvelőinek” – természetesen a heavy metalról volt szó...

Double Kick Heroes tesztDouble Kick Heroes tesztDouble Kick Heroes tesztDouble Kick Heroes tesztDouble Kick Heroes tesztDouble Kick Heroes tesztDouble Kick Heroes tesztDouble Kick Heroes tesztDouble Kick Heroes teszt
Double Kick Heroes
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Double Kick Heroes

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló