25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Empire of Ember early access próbakör

Ember-szabású kihívója érkezett a Bannerlordnak.

Írta: TheHolyOne

Nagyon könnyű összefoglalni az Empire of Ember alapkoncepcióját. A fejlesztők ránéztek bármelyik Mount&Blade játékmenetére, és azt mondták magukban „ugyanez, csak varázslókkal és csontvázakkal.” Az inspirációt le sem tagadhatnák, igazából azonban büszkén hirdetik.

Empire of Ember early access próbakör

Az Empire of Emberben egy varázslóval játszunk, akinek otthonát és apafiguráját hazavágja egy csapat goblin a tutorial küldetés után, így a mi feladatunk újjáépíteni városunkat és felkutatni a felelősöket. Ez utóbbi adja a fő történetszálat, az előbbi pedig a játék egyik eredeti funkcióját. A goblinok által egy délután alatt az utolsó kőig lerombolt városunkat ugyanis teljesen a saját ízlésünknek megfelelően építhetjük újra, átugorva ezzel a M&B játékoknak azt a részét, amíg saját birtokhoz jutunk.

A városban aztán katonákat toborozhatunk, akiket a rendelkezésre álló épületeknek megfelelően tovább is fejleszthetünk, vagy elvihetünk magunkkal kalandozni. Itt van egy lényeges különbség a Mount&Blade-hez képest, hiszen a szép, kézzel rajzolt térképen nem valós időben mozgunk, hanem a ráhúzott hatszögletű rácson lényegében körökre osztva. Ha olyan mezőre lépünk, ahol már van egy ellenséges sereg, akkor betöltődik egy pálya, ahol a megszokott módon rendezhetjük nézeteltéréseinket. A csaták során az épületek és tereptárgyak nagy része lerombolható, ami a játék másik eredeti funkciója akar lenni. A rombolás által nyersanyagokat szerezhetünk, ill. az ostromok is új dimenziót kapnak.

Empire of Ember early access próbakör

Az Empire of Ember egyelőre még csak korai hozzáférésű változatban jelent meg. Nagyon-nagyon koraiban. Ez azt jelenti, hogy rettentően sok munka van még vele, a teljesítményoptimalizálástól kezdve az új tartalmakon át a finomhangolásig. Eleinte a játékot nagyon nehéz volt elkezdeni, hiszen túl sok tulajdonságba kellett pontot tenni, hogy egyáltalán túléljük a harcokat. Aztán viszont nagyon meg kell fontolni, hogy mely skilleket tanuljuk meg, hogy hatékonyak is legyünk. Azt például nem értem, és teljesen feleslegesnek tartom, hogy miért kell egy külön skill ahhoz, hogy két fegyvert vihessünk magunkkal. Vagy négyszer ugrottam neki, mire végre egyszer sikerült elkapni a fonalat. Helyenként pedig azért használtam múlt időt, mert jelenleg úgy tűnik, hogy folyamatosan dolgoznak a játékon (volt olyan időszak, hogy naponta érkeztek kisebb-nagyobb frissítések), és a problémák egy részét már orvosolták, például megemelték az alap HP-t, így nem halunk meg két ütés után.

Joggal merül fel tehát a kérdés, hogy Emberére akadt-e a Bannerlord? A játék jelen állapotában sajnos inkább tűnik csak Emberkedésnek, mint igazi versenytársnak. Az Early Access jelenlegi állapota miatt nem tudom jó szívvel ajánlani, azonban potenciálisan egy jó játékká nőheti ki magát, amelynek a magja már most is megtalálható benne, így érdemes lehet figyelemmel kísérni.

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Empire of Ember
  • Empire of Ember
  • Empire of Ember
  • Empire of Ember
  • Empire of Ember
  • Empire of Ember
  • Empire of Ember
  • Empire of Ember
  • Empire of Ember
  • Empire of Ember
  • Empire of Ember

Empire of Ember

Platform:

Fejlesztő: Poleaxe Games

Megjelenés: 2021. március 31. (korai hozzáférés)

» Tovább a játék adatlapjára

TheHolyOne

TheHolyOne
Baldur's Gate és Drangleic veteránja, a kollégái szerint egy „elvetemült stratéga”. Immár nem csak a Crusader Kingsben nevel gyereket.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!