Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

MLB The Show 21

MLB The Show 21 teszt – Befagyott a pokol: Sony játék Xboxra is!

Ráadásul a keresztplatformos multi is adott.

2021.05.08. 16:30 | szerző: Sityi | Ismertető/teszt

A PC-s tábor számára most már nem is akkora újdonság, hogy PlayStation-exkluzív címek jönnek a platformjukra – elég csak a Horizon: Zero Dawnra vagy a Days Gone-ra gondolni. Na de az ősi rivális Microsoft konzoljára elhozni egy 1997-ben indult és csak a Sony gépein elérhető sorozat legújabb részét? Márpedig ez történt: az MLB The Show 21 esetében az amerikai baseballbajnokságot tulajdonló cég beszállt a kiadás körüli teendőkbe, és a zöldek gépén is elérhetővé tette a sportjátékot, ráadásul azonnal Game Pass címként.

MLB The Show 21 teszt – Befagyott a pokol: Sony játék Xboxra is!

A kötelezőt természetesen hozza a cucc, azaz a teljes 2021-es szezon összes csapata, játékosa, stadionja megvan, ezt ráadásul rendszeresen frissítik a valós eredményekkel. Volt szerencsém PlayStation 4 Slimen és PS5-ön kipróbálni a játékot – azt hiszem, itt már tetten érhető a régi rendszer kora. A grafikai minőség rendkívül hasonló, ezzel nincs gond (talán az árnyékok pixelesebbek picit PS4-en), de a töltési és futási sebesség és annak minősége bizony az új gép irányába billenti a mérleget: míg PS4-en a stabil 30 fps se jön össze mindig (a jelentősen hosszabb töltési időkről nem is beszélve), addig PlayStation 5-ön a 60 gyakorlatilag röccmentesen megy. Persze nem játszhatatlan PS4-en az MLB The Show, de látszik, hogy nincs már tartalék a gépben, mindent kihoztak belőle a fejlesztők – és ez csak ennyire elég. Mondjuk ez már tavaly is adott volt, de idén jobban látszik a PS5 mellett...

Na de mi változott tavaly óta? – merül fel minden évenként megjelenő sportjáték esetében. Bejött egy újfajta dobási mód, amit talán úgy tudok a legjobban körülírni, mintha egy rúnát kellene lerajzolni a bal analóg karral. Érdekes, de bitang nehéz tud lenni. Tavalyról nem rémlik, hogy lett volna lehetőség dinamikusra állítani a nehézségi fokot (van egy bő tucat paraméter, amit szabályozni tudunk), most ilyen is van. A másik nagy újdonság a Stadium Creator, amely, mint a neve is sugallja, a saját stadionunk megépítését teszi lehetővé – amit utána használhatunk a Diamond Dynasty módban a csapatunk hazai pályájaként. Szerencsére nem nulláról kell kezdenünk – leginkább a sallangokkal, díszlettel molyolhatunk sokat, meglepően intuitív irányítás mellett. Ami viszont bődületes baki: nem tudunk a többi játékos által kreált építmények között keresni, így igen erősen korlátozott, mennyi alkotást ismerhetünk meg. Ejnye, ezt illene egy patchben mielőbb javítani! A meccsek utáni kis podcastok is jó ötletnek bizonyultak, sokat hozzátesznek mind a hangulathoz, mind a teljesítményünk értékeléséhez.

MLB The Show 21 teszt – Befagyott a pokol: Sony játék Xboxra is!

Gyakorlatilag a fentieken kívül másban nem igazán történt változás. Hogy ez most jó-e, avagy sem, nézőpont kérdése, de ha realisták akarunk lenni, be kell lássuk, nem lehet minden évben eget rengető újdonságokkal előállni. Lehet, hogy a next-gen verzió grafikáját tupírozhatták volna jobban; de igazából a mostani színvonal is remek. Maguk a játékmódok kellően szórakoztatóak, noha a Diamond Dynastyban a mikrotranzakció kissé szerénytelenül kerül előtérbe – de igazából ezt már annyi más sportjátékban megszokhattuk, hogy mostanra már nem kéne, hogy nagyon megüsse az ingerküszöbünket.

Ha megvan a tavalyi rész, sokat nem vesztesz, ha ezt kihagyod (főleg, ha az árát is figyelembe vesszük), de Xboxon Game Pass előfizetőknek mindenképp ajánlott egy próbát tenni vele. A keményvonalas baseballrajongók pedig úgyis megveszik, hogy teljes legyen a sorozat – nekik sem kidobott pénz ez a vásárlás. ■

értékelés

MLB The Show 21

MLB The Show 21
Pozitívumok
  • Stadionépítés
  • Multiplatform lett minden tekintetben (mondjuk a PC azért hiányzik...)
Negatívumok
  • Prev-gen konzolokon már nem az igazi a teljesítménye
  • Kezdőknek picit kusza lehet a menü, és a sport alapszabályainak is külön kell utánajárnia

A tesztpéldányt a Sony Computer Entertainment Europe biztosította.

MLB The Show 21 teszt – Befagyott a pokol: Sony játék Xboxra is!MLB The Show 21 teszt – Befagyott a pokol: Sony játék Xboxra is!MLB The Show 21 teszt – Befagyott a pokol: Sony játék Xboxra is!MLB The Show 21 teszt – Befagyott a pokol: Sony játék Xboxra is!MLB The Show 21 teszt – Befagyott a pokol: Sony játék Xboxra is!MLB The Show 21 teszt – Befagyott a pokol: Sony játék Xboxra is!MLB The Show 21 teszt – Befagyott a pokol: Sony játék Xboxra is!MLB The Show 21 teszt – Befagyott a pokol: Sony játék Xboxra is!MLB The Show 21 teszt – Befagyott a pokol: Sony játék Xboxra is!MLB The Show 21 teszt – Befagyott a pokol: Sony játék Xboxra is!MLB The Show 21 teszt – Befagyott a pokol: Sony játék Xboxra is!MLB The Show 21 teszt – Befagyott a pokol: Sony játék Xboxra is!MLB The Show 21 teszt – Befagyott a pokol: Sony játék Xboxra is!MLB The Show 21 teszt – Befagyott a pokol: Sony játék Xboxra is!MLB The Show 21 teszt – Befagyott a pokol: Sony játék Xboxra is!MLB The Show 21 teszt – Befagyott a pokol: Sony játék Xboxra is!MLB The Show 21 teszt – Befagyott a pokol: Sony játék Xboxra is!

hozzászólások (2)

subject17
subject17 2021.05.10. 22:17
Pozitívumok

+ Stadionépítés


:D
Sityi
Sityi 2021.05.11. 20:48
És most leesett, mit is írtam... :-D Köszi!
ajánlott olvasnivaló