25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Neon Wings: Air Race teszt – Amikor a Wipeout lehajtott egy doboz Red Bullt...

Újabb magyar fejlesztést próbálhattunk ki.

Írta: Sityi

Mondanom se kell, mindig nagy öröm, ha magyar fejlesztésű játékról számolhatunk be, a Neon Wings: Air Race pedig egy ilyen alkotás. Ráadásul ahogy korábbi hírünkben írtuk, nem ez az első alkotása Fűbenalvónak: egy kaland- és egy logikai játék után most versenyre hív minket. Lássuk!

Neon Wings: Air Race teszt – Amikor a Wipeout lehajtott egy doboz Red Bullt...

A Steam áruházi oldalon olvasható leírás/kedvcsináló a Mario Karthoz hasonlítja a Neon Wingset, nekem viszont inkább a Wipeout, Hi-Octane, Slipstream 5000, Star Wars Episode I: Racer játékok ugrottak be az első köreim alatt. A különbség gondolom onnan jön, hogy ha csupán az alap játékmechanikát nézzük, akkor tényleg a Mario Kartig lehetne visszavezetni az ihletforrást; viszont ha a kivitelezést is figyelembevesszük, akkor már (talán ;-) ) nekem is igazam lesz. A lényegen persze ez mit sem változtat: ebben a játékban futurisztikus repülőkkel kergetjük egymást a neonkék fénnyel kijelölt pályákon.

Az emlegetett régebbi játékokkal ellentétben itt a pályának nincs saját gravitációs vonzása, mivel csupán fény, így plusz kihívásként jelenik meg a pálya vonalának térben követése, amit még pluszban picit megbolondít az is, hogy ha a fény „tetejéhez” minél közelebb megyünk, annál gyorsabbak vagyunk. Viszont az esetlegesen használható rakéták is elsősorban a pályafényt követik, ergo kicsit kockázatosabb így repülni. Persze nem minden versenymódban vannak fegyverek, de magának a pályának a követése is kihívást jelent, kell némi idő, míg belerázódunk.

Neon Wings: Air Race teszt – Amikor a Wipeout lehajtott egy doboz Red Bullt...

A tartalomra nem lehet különösebb panaszunk, korrekt a felhozatal: 12 járgány, 11 pálya, négyféle versenytípus, 5 bajnokság, cicomázási és fejlesztési lehetőségek – a hangárban pedig opcionális minijátékok, single player, multiplayer 6 főig: van miből választani. A power-upoknál remek ötlet a Portal: ez ugyanis a következő checkpointhoz teleportálja a rajta áthaladó játékosokat, amíg nyitva van – tehát nem csak minket, hanem mindenkit. Cseles... :-D Ami pedig a gépi ellenfeleket illeti: kicsit nehéz legyőzni őket még könnyű fokozaton is eleinte; de mint már említettem, ha belejövünk, verhetőek, és mehet feljebb a nehézség.

Ami pedig a kivitelezést illeti, nincs különösebb ok a panaszra. Neonfényes-retró-minimalisztikus, de nagyon jól áll neki – ráadásul szinte egy krumplin is elfut. A zene tökéletesen illeszkedő instrumentális szintipop, hang ugyan nem sok van benne, de ami van, az simán ellátja feladatát. Az irányítás is egész jó, ha egyszer megszoktuk – gamepad viszont mindenképp kelleni fog, bevallottan nincs billentyűzetre optimalizálva a játék!

Neon Wings: Air Race teszt – Amikor a Wipeout lehajtott egy doboz Red Bullt...

Megéri kb. egy Big Mac menü árát ez a játék? A stílus rajongóinak mindenképpen – csak egy kis türelem kérdése a megszokás. Mindenki másnak ott a demó, hogy kipróbálja – de nekik is ajánlott. Nem akar több lenni a Neon Wings: Air Race, mint aminek látszik (ezt nagyon becsülöm benne), és remek szórakozást tud nyújtani.

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Pozitívumok
  • Kellemes árkád versenyjáték pár egyedi vonással
Negatívumok
  • Szokni kell eleinte (de ez igazából nem a játék hibája, hanem a játékos türelmetlensége)

További képek

  • Neon Wings: Air Race
  • Neon Wings: Air Race
  • Neon Wings: Air Race
  • Neon Wings: Air Race
  • Neon Wings: Air Race
  • Neon Wings: Air Race
  • Neon Wings: Air Race
  • Neon Wings: Air Race

Neon Wings: Air Race

Platform:

Fejlesztő: Várady Zsolt

Megjelenés: 2021. május 15.

Minimális rendszerigény: 2,6 GHz-es, kétmagos processzor, 8 GB RAM, 2 GB-os VGA, 3800 MB tárhely, Windows 10

Ajánlott konfiguráció: 3 GHz-es, kétmagos processzor, 8 GB RAM, GeForce GTX 1050, 3800 MB tárhely, Windows 10

» Tovább a játék adatlapjára

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!