Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Saints Row

Saints Row – A Volition rebootolja az elborult gengszterszimulátort

A világ, a galaxis, majd a Pokol meghódítása után vissza az alapokhoz.

2021.08.25. 22:00 | szerző: Zoo_Lee | Előzetes

Most, hogy lezajlott a gamescom nyitóestje, és végre publikus a hír, szabadon írhatunk arról, amit pár hete, egy zárt online esemény során már lelepleztek a játéksajtó tagjai előtt. A Volition új felvonást készít az ikonikus Saints Row sorozathoz, amely ráadásul egy teljes reboot lesz, és még csak nem is kell rá sokat várnunk: jelen állás szerint 2022. február 25-én már bele is vethetjük magunkat Santo Ileslo vadnyugati hangulatú zónáiba – akár egyedül, akár kooperatívan.

Saints Row – A Volition rebootolja az elborult gengszterszimulátort

A fejlesztők bevallása szerint részben azért döntöttek a reboot mellett, mert a negyedik rész és a Gat out of Hell után egyszerűen nem tudtak dűlőre jutni, hogyan lehetne még tovább fokozni az intergalaktikus, transzcendentált uralkodókká avanzsált szentek történetét. (Ehhez ügyeletes kisördögként hozzátenném, hogy azért az Agents of Mayhem spinoffban megpróbálták, csak épp az a játék a 2017-es esztendő és a széria egyik leggyengébb eresztése lett, így érthető, hogy nem azt az irányt folytatják.) Másrészt úgy érezték, a jelen generáció nyújtotta lehetőségekkel, és a nyílt világú játékokkal szemben változott igények mellett képesek újat mutatni azzal, hogy bemutatják, modernizált környezetben pontosan hogy is indul útjára a Szentek bűnbandája.

A helyszín Santo Ileslo városa és környéke lesz majd, amelyet három bűnbanda tart a karmaiban: a Los Panteros utcai banda, a high-tech Marshall Corporation elit zsoldosai és a hipster-influencer Idols, akik a legszínesebb, leglátványosabb és legdrágább öltözetekben, maszkokban hajtják végre akcióikat, legalább annyira szem előtt tartva a figyelemfelkeltést és a rajongók szerzését, mint a bevételeket. Ide érkezik a vállalkozó szellemű Eli, hogy beindítsa új vállalkozását, csak épp rövid időn belül belátja, hogy Ileslóban a legbiztosabb és legjövedelmezőbb üzlet a szervezett bűnözésben rejlik. Így néhány, korábban a három banda sorait gazdagító társsal, a gépész Neenah-val, a DJ Kevinnel és az általunk alakított, testreszabható nemű és külsejű Főnökkel létrehozza a Szentek csapatát, hogy sorra elhódítsa a bandák területeit, és egyre komolyabb bűnbirodalmat építsen.

Saints Row – A Volition rebootolja az elborult gengszterszimulátort

Ez a birodalomépítés fogja alkotni a játék küldetéseinek és mellékküldetéseinek magját is: minden elfoglalt területen rajtunk múlik, hogy milyen létesítményeket húzunk fel, amelyek folyamatos jövedelem mellett rendszeres melléktevékenységeket is nyújtanak – így játszhatjuk majd például a korábbi részekből ismerős Biztosítási Csalás minijáték modernizált változatát is, ha ilyesmivel foglalkozó ügynökséget alapítunk.

Természetesen számtalan őrült motívumra, küldetésre, járműre és epikus fegyverre is számíthatunk, azt azonban a fejlesztők leszögezték, hogy konkrét régi karakterekre, mint Gat vagy Kinzie nem, ahogy olyan fegyverekre sem, mint a dubstep ágyú vagy az impozáns méretű, közelharci fegyverként használt „penetrátor”.

Saints Row – A Volition rebootolja az elborult gengszterszimulátort

A játék emellett külön hangsúlyt helyez majd a kooperatív módra, és hogy ez minél szélesebb játékosbázist megszólíthasson, bár elsősorban a PlayStation 5/Xbox Series X technikai szintjéhez igazítják, a multiplayer cross-gen és cross-play lesz majd. A reboot hangulatát a Volition bevallása szerint többek között olyan filmek inspirálták, mint a Baby Driver, illetve a Hobbs és Shaw. Hogy ez az irányváltás mennyire tesz majd jót a szériának, néhány hónapon belül kiderül. ■

Saints Row – A Volition rebootolja az elborult gengszterszimulátortSaints Row – A Volition rebootolja az elborult gengszterszimulátortSaints Row – A Volition rebootolja az elborult gengszterszimulátortSaints Row – A Volition rebootolja az elborult gengszterszimulátort
Saints Row
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Saints Row

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló