Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Gas Station Simulator

Gas Station Simulator teszt – Futtass fel egy elhagyatott benzinkutat!

Érdemes mindenre felkészülni, mert ez nem lesz sétakocsikázás.

2021.09.23. 18:30 | szerző: B_Renato97 | Ismertető/teszt

Ahogy a mondás tartja, vállalkozni nem egyszerű. Viszont a különféle, zömmel PC-re megjelent szimulátoroknak köszönhetően mostanra már szinte mindenbe belekóstolhatunk. Nyírhatunk füvet, vezethetünk távolsági buszt, de akár házakat is renoválhatunk. Első blikkre úgy tűnt számomra, hogy a Gas Station Simulator se váltja majd meg a világot, azonban a Drago Entertainment munkatársai egy teljesen általános szimulátorba tulajdonképpen beleépítették az összes eddig jól működő elemet a korábbi hasonszőrű játékokból. Látszólag a tökéletes elegy létrehozása volt a cél.

Gas Station Simulator teszt – Futtass fel egy elhagyatott benzinkutat!

A sztori első néhány órája az újonnan birtokunkba került, elhagyatott töltőállomás feltérképezéséről és a rendrakásról fog szólni. Le kell porolnunk a töltőpisztolyt, össze kell szednünk a szemetet, valamint benzint kell rendelnünk a nagykerből, amit aztán eladhatunk a 66-os úton közlekedők számára. Meglepő módon már az alaptevékenységek során is nagyon jól elszórakoztam, mivel egymás után jöttek a feladatok és a fontosabbnál fontosabb teendők a kút körül. Ráadásképpen pedig egy defektes gumi kidobása is egy minijáték, ahol a cél, hogy minél messzebbről a konténerbe találjunk. A folyamatos feladatáradat igazából egy perc nyugtot nem hagy nekünk. Mire lefestettem a bódét, hogy azért nézzen ki valahogy, addigra már sorban álltak az emberek tankolásra várva. Az élet tehát állandóan zajlik, és pont ez teszi annyira ellenállhatatlanná a benzinkút-szimulátort. Még a tipikus kezdődő függőségre utaló „csak még ezt megcsinálom” érzések is feltörtek bennem.

A kezdeti békés szemétszedés és takarítgatás után hamar beindul a hely. A megfáradt utasok egyre komolyabb igényekkel térnek be hozzánk, így a boltot fel kell szerelnünk kajával, piával és egyéb szükséges dolgokkal. Ha minden dollárt meg szeretnénk fogni, akkor egy szerelőműhely felállításán is el kell, hogy gondolkozzunk, hiszen a kidurrant kerekű autók javításán is jó pénzt lehet keresni (főleg, ha szögeket szórunk el az úton :-P). A biznisz így sohasem áll meg, és akkor még nem is beszéltem a váratlan eseményekről, mint például a Denis névre hallgató visszatérő vandálról vagy a földönkívüliek látogatásáról. Az amerikai életérzés a maximumon pörög, így ha néhány nyugodt percre vágynánk, a legjobb megoldás, ha beállunk a pult mögé kasszázni, vagy kipróbálunk néhány minijátékot.

Gas Station Simulator teszt – Futtass fel egy elhagyatott benzinkutat!

A szórakoztató játékmenet mellett egyébként a grafika se gyenge. Epic beállításokon azért egy komolyabb RTX 30xx-as kártyával szerelt gépet is meg tud fektetni az optimalizálatlansága miatt, cserébe viszont tényleg minden a helyén van. Az egyik legszebb elem a napszakok váltakozása, jó látni, hogy jutott idő az ilyen részletekre is. Ámbár hibák is szép számmal akadtak a tesztelés során. A beragadó tárgyak és a buta NPC alkalmazottak teljesen általánosnak mondhatóak. Az egyre sokasodó tennivalók mellett sajnos nem egyszer előfordult, hogy nem jutott kellő idő a benzinkút körüli feladatokra. Ami az elején szórakoztató volt, az a végére már inkább stresszelt, erre tökéletes példa a kis markoló irányítása, ami borzalmasan kiakasztó tud lenni.

Mindent összegezve a Gas Station Simulator az év egyik legjobb játéka a saját kategóriáján belül. Az első pár óra alkalmával konkrétan letehetetlen letenni, annyira addiktív minden. A hibákat folyamatosan javítják a fejlesztők, így mire a kezeim közé került a játék, én már az első nagy update utáni verziót próbáltam, amely rengeteg hibajavítást tartalmaz. Ha csak egy szimulátort próbálnál ki 2021-ben, erősen ajánlom, hogy ez legyen az. Nem véletlenül vezette az eladási toplistákat. ■

értékelés

Gas Station Simulator

Pozitívumok
  • Rendkívül szórakoztató játékmenet
  • Korrekt látvány
  • Mindig van mit csinálni
Negatívumok
  • Beragadó tárgyak és egyéb bugok
  • Gyenge animációk
  • Stresszes, ha mindent kézben akarunk tartani

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Gas Station Simulator teszt – Futtass fel egy elhagyatott benzinkutat!Gas Station Simulator teszt – Futtass fel egy elhagyatott benzinkutat!Gas Station Simulator teszt – Futtass fel egy elhagyatott benzinkutat!Gas Station Simulator teszt – Futtass fel egy elhagyatott benzinkutat!Gas Station Simulator teszt – Futtass fel egy elhagyatott benzinkutat!Gas Station Simulator teszt – Futtass fel egy elhagyatott benzinkutat!Gas Station Simulator teszt – Futtass fel egy elhagyatott benzinkutat!Gas Station Simulator teszt – Futtass fel egy elhagyatott benzinkutat!
Gas Station Simulator
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Gas Station Simulator

hozzászólások (4)

Bomc.
Bomc. 2021.09.24. 11:48
Milyen benzinkút az ahol feltörik a kocsikat? :D
szbszig
szbszig 2021.09.24. 12:52
Borsod kemény vidék. :-D
B_Renato97
B_Renato97 2021.09.24. 14:30
Az ufo látogatásról ne is beszéljünk. :P
david139
ajánlott olvasnivaló