25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Circuit Superstars teszt – Komolykodó kisautók

A motorsport ünnepe (legalábbis a fejlesztők szerint).

Írta: Sityi

Itt az újabb kisautós játék, ezúttal a Square Enix Collective gondozásában: a vancouveri Original Fire Games álmodott meg egy felülnézetes stilizált autóversenyt, amely végül Steamen és Xboxon landolt. Van félnivalója a Hot Wheels Unleashednek?

Circuit Superstars teszt – Komolykodó kisautók

Nos, nem igazán, ez ugyanis kicsit más játékélményt céloz meg: szó nincs esztelen száguldozásról, nagyon is taktikusan (is) kell itt versenyeznünk. A picit komolytalannak (?) ható külső ugyanis komolyabb belsőt rejt: valamilyen gumifizika van, kopnak a papucsaink, fogy a benzin a tankból, ergo muszáj boxkiállásokkal terveznünk a jobb eredmény érdekében – már amikor ez be van kapcsolva. Nem, a Circuit Superstars nem szimulátor, de az árkádnál sokkal több: kormány ugyan nem kell hozzá, de a gamepad analóg ravaszai rendesen ki vannak használva. A szigorra pedig jó példa, hogy a kanyarlevágásokon túl még a korlátrásegítéses kanyarvétel is büntetve van.

A változatosságról a tucatnyi versenygépjármű és a 19 pálya (plusz egy ingyenes DLC keretében a Top Gear tesztpálya) próbál gondoskodni. És itt álljunk is meg egy szóra... Maga a játékmenet csupán a vegytiszta versenyzésből és a gyorskörözésből áll, semmi másból – ez persze mehet a gép ellen vagy online, illetve helyben még 3 barátunkkal. Ez azért így pöppet karcsú... Értem én, hogy a különféle géposztályok hivatottak változatosságot biztosítani, de mivel csak egy járgány van osztályonként, gyakorlatilag vagy márkakupát tolunk, vagy vegyesbazárt az ennek megfelelő káosszal – az egyik egy idő után óhatatlanul ellaposodik, a másiknak viszont nem sok értelme van. Az egyes bajnokságokat pedig egy ültő helyünkben kell lenyomni, mert nincs mentés az egyes versenyek között...

Circuit Superstars teszt – Komolykodó kisautók

Viszont az tény, hogy a nehézségi szintek jól lettek belőve – és fair marad a gép még a nehezebb szinteken is. A Top Gear pálya pedig egy extra kis ínyencség: versenyezni ugyan itt nem lehet, de olyan hírességek szintidejei ellen tudunk próbálkozni, mint mondjuk Lando Norris vagy Jimmy Broadbent. Romain Grosjean van a lista élén, és nagyon fel kell kötni a bajuszt már ahhoz is, hogy csak megközelítsük az eredményét. Inspiráció van itt gazdagon... :-)

Ami a külsőségeket illeti: a Unity motor szépen töfög a motorháztető alatt, és ehhez a grafikához amúgy sem kell különösebb erőgép. Jópofa, ízléses, szépen fut – sokkal több ennél nem kell. És még ez a kvázi képregényes stílus is ad lehetőségeket arra, hogy a verdákat szép egyedire pingáljuk, versenyzőnk sisakjával és overalljával együtt. A hangok is inkább jópofák, semmint realisztikusak, de tökéletesen passzolnak ehhez a miliőhöz.

Circuit Superstars teszt – Komolykodó kisautók

Tetszett a Circuit Superstars? Megfogott, nem tagadom, de nem nagyon tudok az egy komoly hibájával mit kezdeni: a versenyek közti mentési lehetőség teljes hiánya nagyon zavaró tényező. Ennél kisebb problémának érzem, hogy hosszútávon kicsit monotonná válhat, hiába a változatosság (látszata?). Cserébe nagyon barátságos árcédula társul mindehhez – én azt mondom, érdemes kipróbálni a motorsportrajongóknak.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Pozitívumok
 • Komolyabb autóverseny ez, mint amilyennek elsőre tűnik
Negatívumok
 • A bajnokság egyes versenyei között nem lehet menteni

További képek

 • Circuit Superstars
 • Circuit Superstars
 • Circuit Superstars
 • Circuit Superstars
 • Circuit Superstars
 • Circuit Superstars
 • Circuit Superstars
 • Circuit Superstars
 • Circuit Superstars
Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!