25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Conan Chop Chop teszt – A hybóriai pálcikaemberek balladája

Egy bájos indie csemegét teszteltünk.

Írta: Onimushaman

Nagyon szeretem Conan, a barbár karakterét és annak világát. Egy elképesztően gazdag fantasy, amely a múlt századból ered, de a mai napig hozzányúlnak a témához filmesek, képregényírók és játékfejlesztő-stúdiók. A Conan Chop Chop eredetileg nem a címszereplőről szólt volna. Az alkotást poénnak szánták és mutatták be egy rendezvényen (ez volt a Dungeon Chop Chop), majd egyből felkarolták a sulis projektet, és javaslatként ráhúzták a népszerű karakterre az egészet. Érdemes megtekinteni a három évvel ezelőtti április 1-jén bemutatott, félig tréfás bejelentő videót, ahol többek között 12K felbontást, 360 fokos VR-t és 2000 fős online viadalokat is ígértek. A nyilvánvaló tréfák mellett be is jelentették a programot, amelyre sokat kellett várnunk a folyamatos csúszások miatt. Ennek eredményeképpen egy mezei couch co-op helyett online 4 fős multiplayert is szállítottak az alkotók, így lehetőségünk volt a szerkesztőségből többedmagammal kipróbálni. Azt leszögezném, hogy a multi nem működött könnyedén, nem is tudott mindenki csatlakozni a szerverhez. Elsőként jöjjön m_anger rövid beszámolója.

Conan Chop Chop teszt – A hybóriai pálcikaemberek balladája

Meglepetésszerűen jött számomra a Conan Chop Chop tesztelés lehetősége, lévén co-op a stuff és elkélne a segítség. Gyorsan bele is vágtunk, és nagyon tetszett az egész. A grafika a maga kellőképp infantilis módján, és a játékmenet is, ami ugyan egyszerű, ámde mégis komoly kihívásokat tartogat. Persze kellett az is, hogy Oni egy nagyon részletes gyorstalpalón bemutassa a lényeget. Részemről inkább az íjászkodós harcmodort választottam, így a leeső lootokon sem igazán vesztünk össze, mindkettőnek más volt hasznos. A meglepetés viszont akkor jött, amikor hirtelen ötlettől vezérelve egymagam is kipróbáltam a kalandot. Sajnos azt kell mondjam, hogy így nem volt annyira mókás. Egyrészt sokkal jobban előjönnek ilyenkor a játék ismétlődő elemei, plusz messze nem is voltam annyira hatékony. Összegezve elmondható, hogy a Conan Chop Chop is inkább társaságban az igazi, mint a legtöbb co-op cucc, pláne ha egy tapasztalt, erős játékossal van megtámogatva az ember.
m_anger

Ahogy kollégám írta, a Conan Chop Chop infantilis, egy laza pálcikaemberes cucc, de a legkomolyabb, amit a témában eddig alkottak. Ahogy bénán ugrálva futnak a szereplők, az imádnivaló. Az egyszerű képi világa és a Conan mondakörből előlépő figurák és szörnyek ábrázolása telitalálat, emellett rengeteg képi poénnal rendelkezik a játék. Egy rougelite szoftverről beszélünk, így a játékmenet nem túl könnyű és van tanulóideje, illetve megannyi tanulópénzt szerezhetünk a próbálkozásaink alatt. A kezdeti 3 életerőpont egy pillanat alatt elfogyhat, és akkor bizony kezdhetjük a kalandot elölről. Társaságban játszva el lehet azonban röhögcsélni, és a repetitívségén sem fogunk fennakadni.

Conan Chop Chop teszt – A hybóriai pálcikaemberek balladája

Egy központi faluból indulunk, ahol a 4 hős egyikével szállhatunk harcba (vagy akár többedmagunkkal offline vagy online) egy speciális tornán való szereplésért. Vagyis ezt kínálja a főellenség, aki így csalná ki a testünket egy, a világot romba döntő sötét istenségnek. A faluban vásárolhatunk felszerelést, amelyek bekerülnek a „poolba”, tehát a jövőbeni meneteink során a boltosoknál megjelenik, mint új lehetőség a talizmánok, ruhák, pajzsok és fegyverek sokasága. A színes köveink nem vesznek el halálunk után, ezekből nyithatók ki a dolgok. Viszont a végigjátszás során harácsolt arany elvész, így ne sajnáljuk életet visszatöltő husikra és erősebb felszerelésre elkölteni.

A stuff nagyban épít a védekezésre, illetve az ellentámadásként szolgáló parry mozdulatra. Képesek vagyunk még egy elszökkenésre is, ami limitált és lassan töltődik visszaa. Ez főként a védhetetlen támadások ellen egérút. Mivel nincs nehézségi szint, így főként a türelmünkön és a felszerelésen múlik egy-egy futam. A közelharci bántalmazó eszközökön túl van íjunk, és bombát is tudunk ledobni. Az utóbbiaknak van egy visszatöltési ideje, így nem lehet végtelenül spammelni az áldást, vagy nagyon jó talizmánkombókat kell felvennünk.

Conan Chop Chop teszt – A hybóriai pálcikaemberek balladája

A talizmánok értékesek és remek taktikai előnyöket biztosítanak. A kedvenc kategóriám a háziállat jellegű volt, ahol harcos pipit, slime-havert és önfeláldozó röfit lehetett magunk mellett tudni. Jópofa dolgokat lehet találni, és a szintlépések után véglegesen erősíthetünk hőseinken is. Különféle skillek és rage támadások oldhatók fel, de ezek csupán könnyítések, mert a dolgok oroszlánrésze ezek után is rajtunk múlik.

Többször nekifutva is csak a sztori háromnegyedéig jutottam/jutottunk el, de nem adom fel, mert az alkotás szórakoztató és kellően kikapcsol. Vannak hibái, mint például a függőleges haladásnál a beláthatatlan pályarészletek, vagy hogy a HUD marhára belelóg néha a dolgokba, de ezeket meg lehet szokni. Mindenesetre társaságban nekiindulva lehet igazán jó móka, ha belevágnátok a darába.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Pozitívumok
 • Stílusos képi világ és animáció
 • Egyszerű, de mély harcrendszer
 • Embert próbáló kihívásokat tartogat
Negatívumok
 • Gyenge netkód
 • Egyedül játszva nem az igazi

További képek

 • Conan Chop Chop
 • Conan Chop Chop
 • Conan Chop Chop
 • Conan Chop Chop
 • Conan Chop Chop
 • Conan Chop Chop
 • Conan Chop Chop
 • Conan Chop Chop
 • Conan Chop Chop

Conan Chop Chop

Platform:

Fejlesztő: Mighty Kingdom

Kiadó: Funcom

Megjelenés: 2022. március 1.

» Tovább a játék adatlapjára

Onimushaman
Minden játék barátja, trófeaherceg. A vidékimanek védőszentje. Ugyanolyan senki, mint bárki.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!