25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

We Were Here Forever teszt – Jöttünk láttunk, de mindörökké visszatérünk

Egymást támogatva agyaltunk a széria negyedik részében.

Írta: Onimushaman

A kooperatív játékok kedvelőjeként rengeteg különféle alkotást elfogyasztottam az évek során. Az egyik emlékezetes élményem közé sorolható a We Were Here trilógia, amely egy végtelenül zseniális társas cucc. Az alapfelütés szerint csupán egy walkie talkie-val kommunikálhatsz társaddal, aki sokszor egy egészen másik szobában tartózkodik. A kulcsszó a társalgáson van, hiszen a rejtvények megoldásához meg kell osztanod a lehető legtöbb infót a másik játékossal. Míg az első rész egy párfeladványos, könnyedebb, rövid leülésre invitált, addig a folytatásai már órákra rúgtak. A harmadik epizódra már a történet is előtérbe került, ami a misztikus fantasy regényekre hajazott. És most végre konzolokra is megjelent a negyedik rész, amely ismét magával ragadhatja a kalandvágyó rejtvénymegoldó duókat.

We Were Here Forever teszt – Jöttünk láttunk, de mindörökké visszatérünk

A We Were Here Foreverben ismét két felfedező bőrébe bújva oldjuk majd meg a feladványokat, elsőként egy tömlöcből fogunk megszökni a föld alól. Újdonság, hogy egy fáklyát bármikor elővehetünk, így világítva meg az előttünk lévő sötétebb részeket. Az első fejezet már hosszabb időben, mint régen a sima We Were Here volt, lesznek szakaszok, ahol rendesen agyalni kell majd. Jómagam a logikusabb dolgokat részesítem előnyben, vagy pedig az időre menő, stressz alá helyező questeket. Itt ezek remekül működnek, néhány puzzle volt csupán egy picit túlgondolva. Segítséget kérhetünk a programon belül is, de megéri picit többet rágódni a dolgokon. Sokszor a megoldás birtokában is jópofa dolog visszafejteni azt.

A kezelés picit darabos, a tálalás pedig elnagyolt és kopottas, de a hangsúly ismét a közösen megoldott feladványok körül lesz. Nagyon jó élmény kimatekolni egy-egy szegmenst, az első két fejezet után pedig kis szabadságérzetet is kapunk a tetszőleges sorrendben meglátogatható helyszínek felderítésével.

We Were Here Forever teszt – Jöttünk láttunk, de mindörökké visszatérünk

Változatos és kellő játékidőt biztosít a We Were Here Forever. Igény szerint újrajátszható, hogy a másik oldalról is szemügyre vételezhessük a rejtélyeket. Egy jó társsal maradandó élményben lesz részünk. Legalábbis nekem ez is hasonlóan jól esett, mint a korábbi három játék.

És most következzen játékostársam, m_anger véleménye!
A sorozat harmadik része nekem kimaradt, pusztán az első kettővel játszottam. Őszintén szólva grafikában vártam egy kicsivel több fejlődést, ha már PlayStation 5, de igazából annyira nem különbözött a látvány. Szerencsére a játékmenet azért maradt a szokásos, akadtak remek összedolgozós feladványok, de a jóval hosszabb játékidő tartogatott olyat is, amit csak próbálgatással vagy leírással sikerült megoldani. A sztori kicsit komolyabbra lett véve, de engem nem igazán tudott magával ragadni. Ennek ellenére a széria rajongóinak melegen ajánlott, még akkor is, ha az irányítás és a scriptelés ugyanúgy tartogat néhány csiszolatlan elemet, mint az elődök.

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Pozitívumok
 • Remek kooperatív élmény
 • Elmés feladványok
 • Minimálisan fejlődött a korábbiakhoz képest
Negatívumok
 • Néhány puzzle túlgondolt és nem igazán logikus
 • A látvány nem túl modern

További képek

 • We Were Here Forever
 • We Were Here Forever
 • We Were Here Forever
 • We Were Here Forever
 • We Were Here Forever
 • We Were Here Forever
 • We Were Here Forever
 • We Were Here Forever

We Were Here Forever

Platform:

Fejlesztő: Total Mayhem Games

Megjelenés:
2022. május 10. PC
2023. január 31. PS4, PS5, X1, XSX

» Tovább a játék adatlapjára

Onimushaman
Minden játék barátja, trófeaherceg. A vidékimanek védőszentje. Ugyanolyan senki, mint bárki.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!