Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Sírhant művek - DVD, sorozat

32627 levél
Válasz 08.07.05. 00:42 #15
Creativ3Form
Szerény véleményem szerint az első két évad zseniális sőt! El se akartam hinni, hogy létezik valami, ami ennyire tökéletes.

Alan Ball ismételten bizonyított. A gyengébbek kedvéért: ő írta az Amerikai Szépséget.

Ám az első két évad után jött a sokak által jogosan szidott harmadik évad, mely a nézhetetlenség határát súrolta. Semmi ötlet, unalmas vontatott központi téma, ami max. 3 epizódot érdemelt volna, nem egy teljes évadot. Bele is telt fél évbe (volt az 8 hónap is) mire újra nekikezdtem, de a negyedik felvonás visszahozta a reményt, az ötödik pedig megkoronázta. Ha nem számítjuk a harmadik évad csúfos botlását, akkor azt kell mondanom, hogy a Six Feet Under úgy tökéletes, ahogy van. Így kell sorozatot csinálni. A záró képsorok, melyet SIA Breathe Me dallama kísér, számomra minden idők legjobb sorozat lezárását adta. A Jóbarátoknál még vissza tudtam fogni a könnyeimet, de itt nem ment. Hamarosan újból nekikezdtek.

9/10
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
52 levél
Válasz 07.06.21. 19:44 #14
Vash
Tiszteletben tartom, hogy neked más a véleményed, csak azért írom le én is az enyémet, hogy teljesebb legyen a kép, főleg azok számára, akik még nem ismerik ezt a sorozatot, de érdekli őket.

Én nem tapasztaltam minőségromlást, sőt, úgy érzem, hogy kevés sorozat képes arra, hogy mindig újat és újat mondjon, és a Sírhant Művek közöttük van.
Nagyon fontos, hogy a sorozat pszichológiai értelemben rendkívül árnyalt, részletgazdag és mérhetetlenül igényes és bár ez az érzékenység jelen van végig, mesterien és nagyon gondosan kimunkálva, mégsem feltűnő módon és talán ez az, ami miatt néhány néző kedvét szeghette attól, hogy nézze ezt a sorozatot. A lelki élet eseményeit a sorozat sokszor csak közvetetten, nem verbális szinten tárja elénk, az érzések, a gondolatok sokáig csak a felszín alatt lappanganak, úgy, ahogy az életben is gyakran/ritkán előfordul. Én azt vettem észre, hogy mind a forgatókönyvírók, mind a színészi játék ennek jegyében alakult, a tetteknek, sokszor csak egy-egy szónak, legyenek azok bármennyire is hétköznapiak, többféle jelentésárnyalatot tulajdonítottak és ez adja igazából a sorozatnak a pszichológiai érzékenységét. Az érzések és gondolatok, az öröm és a fájdalom olyan apró rezdülésekkel van megvalósítva, hogy szinte észrevehetetlenek, de mégis észrevehetők. És aki ezt felfedezi a sorozatban, annak nagyon sok kellemes percet ( órát ) fog tartogatni.

Mégegyszer csak annyit mondanék, hogy számomra mindegyik évad valamilyen egyértelmű társadalmi, ezen belül családi, párkapcsolati problémát feszeget, őszinte szándékkal és új mondanivalóval, perspektívával, anélkül, hogy erőltetettséget éreznék benne.

A negyedik évadban például Claire társasági élete sokkal jobban ki van hangsúlyozva, Rico párkapcsolati problémái, stb., többet most a spoilerkedés elkerülése végett nem mondanék, de én egyáltalán nem éreztem egyik évadot sem rókabőrnek az első négy közül. Az ötödik még hátra van.
3144 levél
Válasz 07.06.21. 10:10 #13
nihilism
az elso ket evad jo. a harmadikon mar eszleltem minosegromlast, a negyedik is kicsit eroltetettnek tunt. az otodik evad viszont meglepetesemre szinvonalas lett, foleg az utolso par resz miatt erdemes megnezni. de amugy szerintem kicsit hosszura nyujtottak az egeszet, a kozepe utan mar kevesebb volt az otlet, sztem jobb lett volna ha 5 evad helyett 4be suritik be. btw tenyleg egesz korrekt sorozat, bar nekem nem a kedvencem
52 levél
Válasz 07.06.21. 02:20 #12
Vash
5 évadot forgattak.

Én nem éreztem egyetlen résznél sem, hogy gyengébb lett volna a minősége, mint az azt megelőzőeknek.
Szóval nem tudom, hogy honnan vetted, amit írtál, de ennek a sorozatnak minden része minőségi, tartotta azt a szintet, amit az első évaddal megütött.
Csak az ötödik évadot nem láttam még, de eljön az ideje annak is.

Légyszi ne spoilerkedjetek!

Thx!
11867 levél
Válasz 04.07.22. 23:09 #11
RASTA guy
A sorozat az utolsókat rúgja. Le akarják állítani, a rajongók tiltakoznak, az addig jó humorú és izgalmas sorozat ma már teljesen elzüllött. Nincsenek új ötleteik, azt akarják hogy Nate meghaljon.. elég gáz lett a vége.
sakálemberek...
11867 levél
Válasz 04.02.20. 20:56 #10
RASTA guy
az igaz, de én úgy tudtam, hogy a viasat a HBo részeket ismétli.
sakálemberek...
3553 levél
Válasz 04.02.16. 00:34 #9
The Lord
Hát vágom a témát, mert a Viasat3 már csak ismétli (ezt nemes egyszerűséggel onnan tudom, hogy néztem), a HBO-n meg most tudtommal az újabb évadok mennek...
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
11867 levél
Válasz 04.02.15. 15:53 #8
RASTA guy
hűűűha.. te aztán vágod a témát barátom.. A HBO adta le egyszer, de mivel sok embernek nincs hboja (nekem se), így kénytelen vagyok viasat 3on végignézni..
sakálemberek...
3553 levél
Válasz 04.02.14. 16:22 #7
The Lord
Mielőtt a nagy meglepődéstől padlót szántó pofád a "hehh ezt senki se nézi?"-n felhördülve komolyabb sérüléseket szenvedne, leírnám, hogy a Viasat3 már egyszer leadta a szériát, és én meg is néztem az összes részt. Az ismétlést minek nézzem meg? Inkább elmegyek és megveszem DVD-n.
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
11867 levél
Válasz 04.02.13. 22:35 #6
RASTA guy
bazeg beszarás, hogy senki se nézi! a viaszaton szarrá röhögtem meagam a pornósztáros rész után, eddig ez a kedvencem. senki?
sakálemberek...
11867 levél
Válasz 04.02.06. 19:29 #5
RASTA guy
ja tényleg nagyon állat, és nem az van hogy az első részek után elfogynak az ötletek.
sakálemberek...
4695 levél
Válasz 04.02.05. 18:22 #4
szedrencs
Nagggggyon morbid, de iszonyat vicces kis sorozat! (Mondjuk pont a legsúlyosabb részt láttam, ahol megtalálák az oszlófélben lévő nénit, aki a végrendeletben nyílt koporsót kér.)
11867 levél
Válasz 04.02.05. 13:04 #3
RASTA guy
a viasaton az elejétől leadják az egészet. Jövő héten lesz az 5. rész.
sakálemberek...
319 levél
Válasz 04.02.04. 21:31 #2
Ghostdog1
én tegnap láttam egy részt az hbon, tök jó volt
Puska a gagyiknak, kés a profiknak!
11867 levél
Válasz 04.02.04. 20:56 #1
RASTA guy
ma lsz 22.50!! nekem nagyon bejön a sorozat, állítólag van dvdn is. vki látta?
sakálemberek...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.