Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Bánk Bán & Anyegin rajongói klub

1 levél
Válasz 04.04.24. 17:04 #32
redvampire
Légyszíves, ha nem túl nagy kérés eltudod küldeni az aranyvirágcserép rövidített változatát vagy egy oldalt ahonnan meg tudnám szerezni. Nagyon fontos lenne. Kérlek tedd meg ezt egy idegennek. A címem: redvampire@freemail.hu Ha lehet akkor még ma vagy holnap.
Előre is köszönöm.
2705 levél
Válasz 04.04.04. 10:47 #31
hadzsi
Khmmm. Én nem személyeskedtem, legalábbis nem ilyen paraszt módon mint te. Nos a gondolkodásról annyit, hogy miért is mondtad azt, hogy "ami régi az nem biztos, hogy jó"? Valószínű az én kommentemre reagáltál nem? Mint ahogy ezért is neveztél képmutatónak! Drága édes valószínű 16 éves "nagyonjóllátomadolgokat" barátom, mire írtad ezt mi, ha nem az én kommentemre való reagálásként? Ha meg nem nekem jött, akkor ne nekem válaszolj! Ha pedig félsz attól, hogy mégsem neked van igazad, akkor ne nyomd meg az ok gombot ott alul. Igenis válaszolok rá, mert nem szeretem, ha
ilyen "irodalmár" gyerekek hülyeségeket írogatnak és még nekik áll feljebb. Tényleg fontold meg az alant írt jótanácsot!
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
877 levél
Válasz 04.04.04. 09:23 #30
NF
"Aki nem tud arabusul, az ne beszéljen arabusul"
Szóval maradj inkább csöndben.

"Nem hiszem, hogy azt modtam volna, hogy ami régi az jó. Többek közt ezért is kéne neked is olvasni, hogy megértsd,amit a másik ír."
Szerintem te nem vagy túlzottan veretes szövegértésben, én írtam azt hogy "attól hogy valami régi még nem feltétlenül jó" azt meg ne te akard nekem megmondani hogy én hogy értettem.

"neked is olvasni, hogy megértsd,amit a másik ír. Jó gyakorlást kívánok!"
Köszönöm az ajánlást olvasok.

Neked viszont gondolkodni kellene.
ha nem muszáj ne válaszolj nem szeretek tuskókkal vitatkozni.
2705 levél
Válasz 04.04.03. 23:46 #29
hadzsi
Szerintem a Bánk Bán Katona Józseftől kifejezetten jó, az Anyegin én sem élveztem annyira viszont a virágcserépre sem mondanám azt, hogy szar. Byron nem förmedvény, mint ahogy Keats sem az, az pedig a tanár hibája, hogy nem vette Poe-t. Nem hiszem, hogy azt modtam volna, hogy ami régi az jó. Többek közt ezért is kéne neked is olvasni, hogy megértsd,amit a másik ír. Jó gyakorlást kívánok!
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
877 levél
Válasz 04.04.03. 16:15 #28
NF
Ez szerintem meglehetősen képmutató hozzáállás. A Bánk Bán, Anyegin, Arany Virágcserép, igenis ostoba szarságok. Attól hogy valamit régen írtak még nem jó.

Más.
Az angol romantikát a minap szerfelett kimerítően tárgyaltuk, a (byroni spleent mindenkivel sikerült a tanárnőnek éreztetni) ellenben E.A. Poe-t szépen átugrottuk mondván ő nem kötelező...
Poe nem kötelező de bezzeg ilyen förmedvények igen...
1087 levél
Válasz 04.04.03. 11:41 #27
saddi
Szerintem nem csak én gondolom így, hanem még sokan mások. És az egésznek van valóságalapja is. Példaképpen Rousseau-ék, akik abszintot ittak, meg ópiumot...
Ha nem tudsz csendben maradni, fogd be a pofád!
2705 levél
Válasz 04.04.02. 23:58 #26
hadzsi
Nos az alant leírt dolgok minősítik az íróikat is. Vazze' ennyi sekélyes gondolatot nem tudom mikor hallottam utoljára. Talán valamelyik valóságsó bemutatójában. Szánalmas!
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
1940 levél
Válasz 04.04.02. 22:07 #25
Petter Solberg
Ja, kell! Írj e-mailt! Meg beszámolhatsz, hogy mi történt amúgy!

A "helyzetjelentés"-t olvastam, azt nem kell mégegyszer!

Sorry, ez OFF volt!

I Petter Solberg!
Abit NF7-S, AMD XP 3000+, Club 3D R. 9600Pro, 1GB RAM (400MHz), P380-as 2.1, 300W-os Codegen, stb...
19406 levél
Válasz 04.04.02. 20:33 #24
sipec
nekem meg ma meglet az aranyvirágcserép röviditett version de szentem asse olvasom el mert 6 oldal

petike: kell a hf?
1940 levél
Válasz 04.04.02. 20:09 #23
Petter Solberg
Mind elvont alak volt, punnyadt "hülyék"...!
Ez a lényeg, sajnos ez van!

I Petter Solberg!
Abit NF7-S, AMD XP 3000+, Club 3D R. 9600Pro, 1GB RAM (400MHz), P380-as 2.1, 300W-os Codegen, stb...
1087 levél
Válasz 04.04.02. 19:23 #22
saddi
Az össszes kötelező olvasmány szinte szar, néha volt egy-egy ami tetszett. Ilyenek pl.:decameron, toldi, toldi estéje... stb.
Az anyegint háromszor olvastam el, mert elsőre semmit nem jegyeztem meg belőle, csak olvastam, e közben máson gondolkoztam, mert olyan unalmas volt. Nem utálok olvasni, de az ilyen elvont kötelező szarok, amiket az alkoholista-drogos-csöves-parasztok írtak, fullra nem érdekelnek. És akkor még bemagyarázzák, hogy ezzel ezt akarta leírni meg azt akarta kifejezni...
Pedig csak szétlőtték az agyukat, és leírtak minden hülyeséget, ami eszükbe jutott...
Ha nem tudsz csendben maradni, fogd be a pofád!
1940 levél
Válasz 04.04.02. 18:28 #21
Petter Solberg
Én csak az ált. iskolás kötelező könyveket olvastam el!
Gimnáziumban semmit eddig, és a jövőben sem!
Nincs értelmük egyszerűen!

- Gondolkodni nem fogok rajtuk, mert full nem érdekel!
- A szókincset bár fejlesztené, de ezt meg bepótolom a fórumon, a újságokban, illetve az engem érdeklő könyvekben!
- Stb...

Bánk Bán nem olyan rossz, éneken már tanultunk róla, mert irodalomból még csak a ..... (na, ennyire érdekel engem az irodalom! Azt sem tudom, hogy hol járunk! )

Ui.: amúgy 4-es vagyok belőle...

I Petter Solberg!
Abit NF7-S, AMD XP 3000+, Club 3D R. 9600Pro, 1GB RAM (400MHz), P380-as 2.1, 300W-os Codegen, stb...
5697 levél
Válasz 04.03.31. 19:01 #20
Peeter
Ami azt illeti én is teljesen egyetértek veletek.

"Nem tudja kifejezni magát értelmesen példának okáért. Van itt pár ember, akin ez észrevehető."

Lehet hogy rám nem értetted,de én magamra vettem,mert amit írtál az (sajna)mind igaz rám.De szerintem azzal sem megyek többre,ha elkezdek olvasni egy irodalmi művet,de nem figyelek a tartalmára,csak olvasom,olvasom mint egy robot akiben nincs lélek és közben végig teljesen más dologra gondolok(pl.ki nyeri a vb-t).Egyszerűen nem tudok odafigyelni,mert annyira nem érdekel.Nem találok benne semmi érdekeset.
Ezek a hiányosságok sajnos megmutatkoznak bennem.

Meg annyi,hogy ált.suliba még szerettem az ircit,de most...
Sok múlik a tanáron is.A mostani tanárom nagyon megutáltatta velem az irodalmat.
I don't want you back!!!
2705 levél
Válasz 04.03.29. 20:40 #19
hadzsi
Annyival azért kiegészíteném, hogy az ilyenekből nem lesz zseni. Az ilyenekből "addideapapucsotosztnézematévétlógatökömagatyából" emberke lesz.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
1146 levél
Válasz 04.03.29. 20:19 #18
Warhawk
Teljes mértékben egyet értek. Nem azért kell olvasni, mert kötelező. Azért kell, mert hozzátartozik az ember alapműveltségéhez legtöbbjük. Aki ezt nem érti meg, nem tud ehhez felnőni az ne olvasson, nézze a valóságsókat, játszon sok agyzsugorítót, aztán majd vigyorogjon rám a gyorsbüfében. Mert lehet valaki számítástechnikai lángész, vagy matekzseni, ha egy állásinterjún nem tudja magát normálisan kifejezni, akkor senkit nem fog érdekelni. Ehhez pedig nem elég a lexikális tudás ám...
2705 levél
Válasz 04.03.29. 19:57 #17
hadzsi
Szerintem olvasni nem azért kell, mert a nem olvasás az égő. Aki nem olvas az magára vessen. Nem tudja kifejezni magát értelmesen példának okáért. Van itt pár ember, akin ez észrevehető. Csökkenti a fantáziát, a kreativitást, és még sorolhatnám. Egy idő után beszélni is elfelejt majd. Na jó! Enni, inni kérni még tud a saját nyelvén, de egy vers vagy irodalmi mű belső értékeit nem tudja felfedezni és magáévá tenni. Lehet röhögni ezen a kifejezésen, de sajnos egyre több az ilyen alak. Egysíkúvá válik a gondolkodása, és egy idő után az oktatás már csak ilyen "szakbarbárokat" fog kinevelni. Ki miből merít erőt, energiát az a teljesítményén, intelligenciáján, intellektusán előbb utóbb megmutatkozik. Csak sajnálni tudom, aki rühelli Ady-t, Móriczot, Krúdy-t Kosztolányit és még sorolhatnám -most csak a magyar írókat, és költőket. Az irodalmi olvasókönyveimben anno iszonyat sok olyan novella elbeszélés volt megtalálható, ami kedvet adott néhány hosszabb lélegzetű írás elolvasásához csak azért mert az első jelentésréteg lehántása után, mely egyeseknek még unalmasnak tűnhet- a második harmadik felfedezése tényleg katarktikus, főleg ha azt nem-és főleg nem a "hivatalos álláspontot"- az irodalom-tanár rágja a szájadba, hanem magad jössz rá. Jézusom mi lesz itt egyesekkel, akik az Egri Csillagokat is rühellték, ha jön Dosztojevszkij, akinél azért gondolkozni is kell miközben olvasol! Az a bajuk ezeknek az embereknek, hogy lusták elgondolkozni egy művön. Jobb a készen kapott tudás, meg az előmelegített hambuci na meg a televízió. Ha már megrágták előtted, neked már csak emésztened kell. Szánalmas!
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
11786 levél
Válasz 04.03.28. 13:29 #16
Ghoost
Az antigoné, na az tényleg jó volt sztem is!
Nem volt hosszú, tartalma is volt, üzenete is, érthető volt stb.
Sztem az jó volt tényleg.
433 levél
Válasz 04.03.28. 13:25 #15
Tiny
Hát én mondhatom magam "hardcore" olvasónak, legalábbis az átlagnál többet olvasok . De Az arany virágcserépet mikor először kezembe vettem 10 perc (10-15 oldal) után letettem... Mikor megmagyarázták már láttam a fényt az alagút végén, de annyira nem tetszett meg...
"Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme." Rejtő Jenő
877 levél
Válasz 04.03.28. 13:14 #14
NF
Az Egri csillagok nekem kifejezetten tetszett, többször is elolvastam, nekem csak a Bánk Bán, Anyegin, de említhetném még Ernst Theodor Amadeus Hoffmann feledhetetlen Az arany virágcserép c. művét. Az a nagy baj amit se az állam se az idióta magyartanárok gyülekezete nem képes megérteni hogy a diákok jelentős része akik amúgy sem hardcore olvasók ne ilyen művekkel degradáljuk véglegesen az olvasáshoz való kedvét.
1727 levél
Válasz 04.03.28. 00:05 #13
jani0624
Ne említsd meg mégeccer a Szent Péter Esernyőjét!

A sztori jó, de a sok leíró rész, meg a bevezető
897 levél
Válasz 04.03.28. 00:01 #12
Tib
Azért vannak a kötelezők között is érdekes művek. Például nekem nagyon tetszett az Átváltozás. Elég furcsa, de jó novella. Vagy például a Szent Péter esernyője. Nameg az Egri csillagok sem rossz, annak csak az eleje unalmas. Antigónét ismeritek? Az viszont nagyon tetszett, talán a legjobb kötelező.

Viszont Bánk Bántól én is hülyét kaptam. A második vagy harmadik oldalnál arra lettem figyelmes, hogy kiesett másfél óra... Ekkor leraktam a könyvet, és nem érdekelt tovább... (Igaz addig se nagyon izgatott).
A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte. - Isaac Asimov
176 levél
Válasz 04.03.27. 23:56 #11
Tyro
jah! bocs. én valahogy úgy értettem, hogy tényleg csak egy könyvet olvastál el.
>>>Metallica---Iron Maidnen---My Dying bride---Rhapsody---HammerFall<<<
11786 levél
Válasz 04.03.27. 23:41 #10
Ghoost
jaja háborús könyvek rulez!
kötelezők közül a pál utcai fiúk sztem nem volt rossz anynira, abban a korbana mikor el kellett olvasni.
Meg a gyűrűk urákat is elolvastam nagyjából.
Peeternek igaza van, sztem sem égő, ha nem érdekli akkor minek?
Nem attól lesz műveltebb senki, ha 25 könyvet elolvas de 1 szót sem ért meg belőle.
1727 levél
Válasz 04.03.27. 23:11 #9
jani0624
Nahezaz, énis ilyenteteket olvasok! Élővilág, technika...

(nomeg minden ami repülés )
5697 levél
Válasz 04.03.27. 23:08 #8
Peeter
Mi az égő benne???Hát ha egyszer engem nem érdekel az a sok érthetetlen baromság,akkor minek olvassam el???Ott a kötelezők röviden

"azért én nem nagyon dicsekednék azzal, hogy 20 év alatt csak 1 könyvet olvastam el".Ki dicsekszik?Szarom le.De ezzel egyébként honnan veszed hogy csak egy könyvet olvastam el?Olvastam többet is,csak azok teljesen mások(2.vh,élővilág,technika....).Azoknak legalább van hasznuk.
I don't want you back!!!
1727 levél
Válasz 04.03.27. 23:00 #7
jani0624
Énnemigazán szeretek olvasni. Könyvet

Merugye mostis olvasok

Nem sok könyvet olvastam el, mert , hátt nem nyújt számomra nagy kikapcsolódást egy könyv. Tudom, hogy van akinek a könyv jelenti a hobbit. Számomra a csöndet, "unalmat" jelenti. Volt azér könyv ami tetszett.
De a regényeket nem szeretem. Inkább az "ismeretterjesztő" (nem feltétlen élővilág! ) könyveket szeretem. Ami elmagyarázza az életet, hogy mi hogyan működik. Persze így ebbe is belelehet kötni, mer bármely regény "az életre tanít" pl. a köt. olvasmányok.

De én maradok az "infogyűjtéses olvasásnál". Olyant olvasok, amelyből tanulok, olyantot tanulok, ami érdekel. Persze ezek alól kivételek a tankönyvek...
11786 levél
Válasz 04.03.27. 22:55 #6
Ghoost
Hehe hát nem csodállak én is utáltam a legtöbb ilyen irodalmat amit el kellett olvasni, de nagyjából elolvasgattam őket.
De amit könyvet nem úgy olvastam el, hogy rá voltam kényszerítve, azokat sokkal szívesebben olvastam, mint az ilyen kötelező szarokat...
176 levél
Válasz 04.03.27. 22:34 #5
Tyro
azért én nem nagyon dicsekednék azzal, hogy 20 év alatt csak 1 könyvet olvastam el. Lehet, hogy azt hiszed, hogy nincs értelme meg izé, de ez akkor is ÉGŐ!
>>>Metallica---Iron Maidnen---My Dying bride---Rhapsody---HammerFall<<<
5697 levél
Válasz 04.03.27. 22:32 #4
Peeter
Fhúúúú.....Nem tudom minek írok ide,mert szerintem semmi értelme sincs ezeknek az izéknek...
17 év alatt csak az Egri csillagokat olvastam el,mert az legalább érthető volt,nem úgy mint a többi seggség...(igaz bele se kezdtem,de alapból nem értékelem ezeket).
Mikor vettük Puskint,akkor egyszer azt mondtam anyának,hogy írunk Anyeginből,Puskinból(de most már tudom hogy az Anyegin Puskin műve).Elég padlót fogott.
Szerintem a mostani írásomból kiderült:gyűlölöm az irodalmat....

ui.:sorry mindenkitől akit ezzel a hsz.-al megsértettem
I don't want you back!!!
6437 levél
Válasz 04.03.27. 22:20 #3
kelkáposzta
Ebben igazad van Ilyenektől télleg elmegy az embernek a kedve az olvasástól Én az Egri csillagoktól voltam ájulás közeli állapotban.
Naponta 20 oldalt olvastam, de vmi kegyetlen volt az a fél óra
A hízás jó dolog ! 1367 B.u.É.k
3275 levél
Válasz 04.03.27. 22:12 #2
FOxygene
Na csak figyeld...a topic-od a negatív rekordokat ostromolja majd ..

"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"
877 levél
Válasz 04.03.27. 20:12 #1
NF
Üdv!

Nincs sok mondandóm ehhez, a Bánk Bánt erőnek erejével még elolvastam, az Anyeginnel a 20-ik oldalig jutottam...

A topic témája tehát: Ki hogy viszonyul ezekhez a csodálatos irodalmi művekhez amelyekkel az állam makacsul próbálja az ifjúsággal véglegesen megutáltatni az olvasást...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.