Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Leon, a profi (Léon)

518 levél
Válasz 07.08.18. 22:19 #9
Jon666
Egyébként a Leon az imdbn, minden idők 30. legjobb filmje..Hozzá kell tennem, jogosan
Bruce Willis szégyeld magad!
518 levél
Válasz 07.08.18. 22:14 #8
Jon666
Bruce Willisnek szinte csak jó filmjei vannak, nagyon jó színésznek tartom én.
De különösen, ha igazán a színészi kvalitásait nézzük,számomra a 12 majom scifiben alakított a legmarandandóbbat. Meg persze ebbe a filmbe Brad Pitt is nagyott domborított. Szóval ez a film az, amiért elkezdtem úgy igazán szeretni a Die Hard széria mellett.
Bruce Willis szégyeld magad!
7500 levél
Válasz 07.08.18. 21:45 #7
Dealer
Én is hozzátennék egy apróságot. Tény, hogy a Taxi, Szállító, és ha jól emlékszem, a Yamakasi féle ökörségeket Besson nevével adják el, de kb. annyi köze van hozzájuk, mint Tarantino-nak a Motelhez. Persze ez nem mentség Besson számára, de nem a tehetsége veszett el, csak elkurvult a pénztől.
12973 levél
Válasz 07.08.18. 21:23 #6
McCl@ne
Épp tegnap néztem az Ötödik elemet, hát vitatkoznom kell, mai szemmel is szemkápráztató trükkök és király hangulat. Tény, hogy a francia tuninghumor kissé túllő a célon, de ez kell ahhoz, hogy a film ne vegye röhejesen komolyan magát. Viszont minden alkalommal, mikor már épp kezdenének átesni a ló túloldalára, megjelenik Bruce és bekeményít, de kegyetlenül, úgyhogy ezek a határesetek adják a film savát-borsát! Továbbra is állítom: ha nem is zseniális, de bravúros!
Respect is not given. It's taken.
11406 levél
Válasz 07.08.18. 20:14 #5
Tyrn
a dícséretekkel egyetértek, szeritnem is nagyon jó film. azonban pár dolog:

"Bár még utoljára az Ötödik Elem volt nagyon jó filmje"

nem tudom miért, de nekem az ötödik elem csalódás volt anno. sokak mondják rá, h zseniális, de szerintem egyáltalán nincs benne semmi átütő. persze jók a színészek, de valahogy mégis sovány.

"Kár ,hogy azóta csak szarokat gyárt"

teljesen igazad van. én sem értem, h miért égeti magát ilyen taxi filmekkel egy olyan rendező, aki csinált nikitát, csinált nagy kékséget meg metrót. na mind1.

"amit egy kislánytól még sohase láttam."

jodei foster a taxisofőrben...518 levél
Válasz 07.08.18. 20:00 #4
Jon666
Nemrég táttam sokadjára ezt a fantasztikusan jó filmet. Egyszerűen lenyűgöző!!! Tökéletes karakterek, tökéletes sztori, tökéletes rendezés, tökéletes alakítás.Luc Beson legjobb filmje. Kár ,hogy azóta csak szarokat gyárt...Bár még utoljára az Ötödik Elem volt nagyon jó filmje.
Gary Oldman itt a leggonoszabb, Natalie Portman csak 12 éves, de úgy játszik, amit egy kislánytól még sohase láttam.
A 90es évek egyik legjobb akciófilmje nagyon sok drámával megszórva. Ez nem vitás!
Leon tényleg profin művelte a gyilkolászát. A film legelső 15 percétől már rögtön sokkot kaptam. A kamera mozgása, a nyomasztó zene, és Leon mint ha a Predator vadászott volna tisztára
10/10es ez a kultuszfilm

Kinek tetszik még a mozi?
Bruce Willis szégyeld magad!
346 levél
Válasz 04.08.26. 12:38 #3
gamma ragadozó
8,4. ezzel 64-edik a top 250ből. Bár ezt nem lehet rőfre mérni, mégis, általában helyes az imdb-közösség értékelése. Kedvenc filmem A remény rabjai pl. második, és nem alaptalanul...
346 levél
Válasz 04.08.26. 12:35 #2
gamma ragadozó
Minden idők egyik leghatalmasabb filmje. Kiváló sztori, egy nagyon mélyenszántó és hiteles Jean Reno(Leon), egy nagyon ígéretes Natalie Portman (Mathilda)(sajnos az is maradt) és a zseniálisan-örökké-gonosz Gary Oldman(Stansfield)...Nagy kedvencem. Top 5ben nálam benne van.Mindjárt nézem Imdb-n hogy áll. Ha rosszul, adok rá egy 10est.
15516 levél
Válasz 04.08.26. 12:15 #1
Silent
Leon, a profi
Nagyon übermegafilm. Nagyon jó a film vége, nem ilyen nyálas heppi end...
Leon, a magányos bérgyilkos New Yorkban él. A szomszédjában lakó családot egy rendőrségi akció során lemészárolják, csak a 12 éves Mathilda marad életben. Leon megszánja a lányt és magához veszi. Idővel szinte elválaszthatatlanok lesznek, és a szenvtelen bérgyilkos úgy gondoskodik Mathildáról, mintha a saját lánya lenne. A rendőrség nagyszabású kommandós-akció keretében készül megostromolni Leon lakását, aki akár élete árán is védelmezi a lányt.
Ki látta a filmet? én régebben láttam a filmet, de most fog megjelenni DVDben. Itt vannak néhányképek a Leonról:
Leon 01
Leon 02
Leon 03
Leon 04
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.