Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Jeanne of Arc (Jeanne D'Arc az orleans-i szűz)

4695 levél
Válasz 04.11.05. 12:04 #8
szedrencs
Bizony, hogy a lelkiismerete. Ha megnézitek az imdb-n a szereposztást, akkor Hoffmann-t mint "Concioussness" v. "Conscience" tünteti fel (most már pontosan nem emlékszem, és lusta vagyok leellenőrizni). Ettől függetlenül sok kritikus is azt írta, hogy a sátán az, ami ugye nem igaz.
9789 levél
Válasz 04.11.05. 08:34 #7
Gillette
Először én is azthittem, hogy Dustin Hoffman a sátán, de aztán rájöttem, hogy a sátán nem ad feloldozást. Akkor úgy gondoltam, hogy isten küldötte, de az meg miért baszogatná? Úgyhogy az se a sátán, se az isten, hanem Jeanne lelkiismerete.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
371 levél
Válasz 04.11.04. 23:46 #6
Thatoo
Nekem is nagyon tetszett a film, biztosan vannak benne ferdítések, de ezt egy bizonyos mértékig megnocsájtható.
A vége nagyon kegyetlen, mikor a sátán megkisérti.
Az nagyon megfogott.
1653 levél
Válasz 04.11.04. 20:02 #5
AstorAnt
Engem a lovagok ábrázolása fogott meg.
Olyanok voltak mint az életben.Erősek, beképzeltek, kicsit gonoszak és koszosak
Unom az olyan filmeket ahol úgy vannak beállítva, mint a kor szentjei.
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
9789 levél
Válasz 04.11.04. 19:55 #4
Gillette
AstorAnt: Azért az, hogy remekmű kicsit túlzás, de nagyon jó film.(sztem)

szedrencs: Sztem kicsit túl sok mindent akartak beletömöríteni a filmbe. Nem egy időszakot ragadtak ki Jeanne életéből, hanem az egészet megpróbálták filmre vinni így viszont kevés volt neki az 2 és fél óra. Ettől nekem is úgy tűnik időnként szét akkar esni az egész.
Én személy szerint sajnálom, hogy a tárgyalást igen csak rövidre vették. Egyik pillanatban még a cellában vívódik a lelkiismeretével másikban meg már máglya előtt áll. Se ítélet hírdetés semmi. Mind1. Ettől még szvsz jó film.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
4695 levél
Válasz 04.11.04. 18:14 #3
szedrencs
Bár én már jó rég láttam, akkor rossz filmnek tartottam. Valahogy nem volt egységes, de már nem emlékszem rá, hogy pontosan miért is nem tettszett, holott visszatekintve ez volt az utolsó nézhető, Besson nevéhez kapcsolódó film.

A csatajelenetek, meg a csatatér véressége (mikor harc után ott hevernek szanaszéjjel a darabok) eléggé hitelesnek tűnt.

Valamikor meg kellene nézni újra. Szerintem egy tényleg profi színésznővel jobb lett volna a film, mint Milla Jovovich-csal.
1653 levél
Válasz 04.11.04. 16:46 #2
AstorAnt
Szerintem egy remekmű úgy ahogy van
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
9789 levél
Válasz 04.11.04. 14:43 #1
Gillette
Ki látta? Mi a véleményetek róla? Sztem jó kis film, bár a szaksajtó igencsak lehúzta. Érdekes módón a legtöbbször három indokot hallottam:
1. eltér a valóságtól: ami egyből hatalmas marhaság. Utána olvasva az eredeti történetnek kijelenthetem, hogy semmivel sem tér el a valós eseményektől, mint bármely más igaz történetet feldolgozó film. Sőt több helyen szó szerint ugyanazok a mondatok hangoznak el mint a valóságban.
2. Jeanne D’Arc figurája: ami sztem szintén nem fedi teljesen a valóságot. Én személy szerint sokkal inkább ilyennek tudom elképzelni Jeanne-t mint ahogy azt a filmben ábrázolták(legalábbis a személyiségét illetően). Karizmatikus, kissé őrült, kissé butuska, megszállott, hisztis. Tehát egy egyszerű parasztlány, akinek épp úgy, mint bárki másnak vannak hibái. Ezáltal sokkal emberközelibbé válik a személyisége.
3. Milla Jovovich: igen… hááát... Ez az amire még azt is mondom, hogy van benne ráció. Valljuk meg őszintén, hogy Milla ezt a főszerepet elsősorban Bessonhoz (ő rendezte) fűzött viszonyának (aszem házasok is voltak de ebben nem vagyok teljesen biztos) köszönheti. Viszont azzal nem értek egyett, hogy bűn rosszul játszotta volna Jeanne szerepét. Láttunk már sokkal rosszabb színészi teljesítményeket. Szvsz egy jó közepest simán megérdemel. A Dustin Hoffmannos részben meg kifejezetten jól alakított. Külsőre pedig egyértelműen legjobb döntésnek tartom Millat. Gyönyörű volt és az az eszelős nézése… Tökéletesen beleillet a szerepbe. Sztem a filmtörténelem egyik, ha nem legszebb figurája lett. És ez csak Millának köszönhető.

A mellékszereplőkre sem lehet túl nagy panasz. John Malkovich és Dustin Hoffmann zseniális és a többiek is megállták a helyüket.

Mondjuk van pár érdekes dolog. Pl.: hogy hogyan válik a film folyamán Jeanne a (hirtelen) szőkéből barnává? vagy, hogy tényleg szükség volt-e arra az idióta, gagyi csatakiáltásra? vagy, hogy a vér akárhogy is erőltetem a fantáziám kurvára nem tűnik élethűnek. De ezek olyan apróságok amik minden filmben vannak.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.