Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Trainspotting

1653 levél
Válasz 05.03.13. 13:46 #35
AstorAnt
YippeHolnap meg is nézemTHX
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
5697 levél
Válasz 05.03.12. 18:12 #34
Peeter

Most örülhetsz
Menj be egy újságoshoz és nézz szét.
Assziszem vmilyen autós magazinhoz adják mellékletként 1990hufért
I don't want you back!!!
1653 levél
Válasz 05.03.12. 18:10 #33
AstorAnt
Nem tud valaki olyan helyet ahol meg lehet venni,rendelni a filmet(újonnan) 2-3 e FT-ért.
Tom hogy sokkal többet ér ,de sajna most ennyi rá a keret
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
458 levél
Válasz 05.01.25. 17:02 #32
Mann
Egyszer csak ott van a kezedben, nem félsz, nem gondolsz semmire csak táncolni akarsz a nyugtalan világ feszültségére. Majd egy napon a tárcádban találsz egy fényképet melyről szüleid lesnek rád, elkezdesz sírni és rájössz mit is vesztettél igazán...
6215 levél
Válasz 05.01.25. 14:48 #31
CamelX
Igen, más országban már lassan egyenértékűnek veszik a füvet az alkohollal, itthon meg vadászik a rendőrség a füvesekre és a közvélemény is nehezen fogadja el, főleg az idősebbek.
I am the architect of my own destruction.
9789 levél
Válasz 05.01.24. 15:43 #30
Gillette
úgyan az utolsó hsz-embe nincs benne, de az azelőttiben ott van, hogy a keménydrogokról beszélek.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
7565 levél
Válasz 05.01.24. 12:43 #29
hriszto
hát ebben a filmben nincs sok fű
Homo homini Lupus! - Ember embernek farkasa!
298 levél
Válasz 05.01.24. 10:08 #28
davide
Ez a film azoknak szol akik a drogscenahoz tartoznak. Akik nem, azok nem ertik meg, ezert azt gondoljak hogy ilyen drogkult vagy reklam. Sztem ök ezert vitatkoznak. Ez a film pont azoknak segit akik feje fölött mar összecsaptak a hullamok. Azert van benne annyi optimista es vicces jelenet hogy batoritsa azokat akik le akarnak allni, a valosag ennel meg sokkal kemenyebb. A fü persze mas teszta, de ezt a filmet csak ebben az orszagban hozzak kapcsolatba a füvel.
2705 levél
Válasz 05.01.24. 04:53 #27
hadzsi
Szerény véleményem szerint olyan dolgokon vitázunk itt, ami szerintem nem ilyen fehér és fekete, ha nem velem vagy akkor ellenem. Lehet, hogy a film így állítja be, de ez nem teljesen igaz. Itt vagyok pl. én, mint élő példa. Viszonylag boldog életem van, van egy párom, nem vágyom minél nagyobb kocsira, nem vonz a minél nagyobb ház, nem akarok plazmatévét és néha elspanglizgatok magamban, mert máshogy nem jön be, nem vágyom karrierre, nem akarok kibaszott gazdag lenni és nem szeretem a társadalom nagyobbik részét és a kisebbik részét is csak elfogadom. Ennyi. És lám, nem vagyok sem drogoscés reményeim szerint a másik kategóriába se vagyok besúvasztható. Én nem látom annyira zordan a helyzetemet. Bár biztos más lenne, ha Angliában élnék. Amiket nap, mint nap hallok az ottani emberek felől az tényleg egy merő borzadály.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
6266 levél
Válasz 05.01.24. 02:04 #26
Lyobag
de! biztos függő ember lesz két jointtól! élő példának itt vagyok én... ma is függök a szívástól, ha nem szívnék, akkor 5-6 perc múlva megfulldanék hát igen, mocskos egy drog a levegő...
6215 levél
Válasz 05.01.24. 00:25 #25
CamelX
Na, már megint a tipikus eset: az általánosítás hogy drog/kábítószer = heroin. Szerintem attól hogy valaki elszív 2 spanglit (ami kábítószer ugyebár), még nem fogja romba dönteni az életét és haláláig függő maradni.
I am the architect of my own destruction.
371 levél
Válasz 05.01.23. 22:28 #24
Thatoo
Látom, én lettem a nagy drogvédő itt, pedig egyáltalán nem erre gondoltam.
Nekem úgy jött le, a film első pár mondata alapján, hogy a film szembeállítja egymással a fogyasztó/zabáló életmódot a drogos életmóddal.
És oda akartam kilyukadni, hogy mindkettő valahol rombolja az embert/egyént, csak az egyik társadalmilag elfogadott(ill. belénkerőszakolt) a másik meg társadalmilag elítélt. E két út közül meg szerintem nem olyan túl sok különbség van.

De lehet, hogy én magyarázom bele a filmbe az egyébként nem idetartozó gondolataimat. Szal hagyjuk.

Azt meg nem mondtam, hogy csak ez a két út van. Van más is...
7565 levél
Válasz 05.01.23. 19:39 #23
hriszto
bazi nehezen haladok a folytatással. Ez a Pornó 1 picit nehezebb olvasmány mint az első könyv...
Homo homini Lupus! - Ember embernek farkasa!
9789 levél
Válasz 05.01.23. 18:14 #22
Gillette
szvsz hosszútávon a tiszta kábítószer mentes élet elvezet a boldogsághoz. persze kérdés, hogy mi neked a boldogság. míg a másik oldal a kemény kábítószerek ideig óráig képesek örömöt nyújtani, mert tök jó azt hinni, hogy nincsenek problémák aztán már mikor azért lövöd magad, hogy ne legyenek elvonási tüneteid akkor már baszhatod. onnan már a kínok kínja és rövid úton a halál vár. és ilyenkor jönnek rá, hogy jobb lett volna a másik utat választani és tisztességesen megdögleni nem pedig a saját pisádba, szarodba meg hányásodban fetrengeni miközben az elvonási tünetektől egész tested remeg, habzik a szád és képtelen vagy felálni. most normális, hogy az ember ezt az utat választja?
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
6215 levél
Válasz 05.01.23. 15:14 #21
CamelX
Nem hiszem hogy a boldogság attól függ melyik utat választod, a boldogságot magadban kell keresned mélyen, a drogok is ezt hozzák felszínre.... úgy hallottam
I am the architect of my own destruction.
371 levél
Válasz 05.01.23. 12:15 #20
Thatoo
Perszehogy megundorodott, de a másik élettől nem undorodtak meg ugyanúgy egypáran?
Én nem akarom most a drogos életmódot dicsőíteni, de valahol arra akarok kilyukadni, hogy egyik életmód sem vezet igazán boldogsághoz.
9789 levél
Válasz 05.01.21. 17:31 #19
Gillette
"Megváltozom… Mostantól tiszta leszek. Kihúzom magam és az életet választom. Már alig várom. Olyan leszek mint maguk. Lesz állásom, családom, rohadt nagy tévém, mosógépem, kocsim, cd lemezem, elektromos konzervnyítóm, jó egészségem, alacsony koleszterin szintem, biztosításom, jelzálogom, első otthonom, szabadidő ruhám, három részes öltönyöm, kvízjátékom, szemét kajám, gyerekeim, séták a parkban, rendes munkaidő, golf partik, kocsi mosás, elegáns kardigánok, családi karácsony, rendes nyugdíj, adómentesség, csatorna pucolás és a végén, ha már nincs semmi a halál."

Végig nézted te a filmet? Ő is undorodott a drogos énjétől. Nem csoda, hogy a végén az ÉLETET választotta.
Ne várja el senki, hogy megértsem azt aki a heroint - (kemény)drogokat - választotta. Könnyebb elfutni a gondok elől mint megbírkozni velük. Az ilyen embereket még a szánalomra is méltatlannak találom.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
6215 levél
Válasz 05.01.21. 16:59 #18
CamelX
Kösz hogy belinkelted, erre nem emlékeztem, mert régen láttam a filmet, de tetszik és jól kifejti az én érveimet is... persze nem kimondottan a heroinnal kapcsolatban
I am the architect of my own destruction.
371 levél
Válasz 05.01.21. 15:20 #17
Thatoo
"Válaszd az életet. Válaszd a munkát. Válaszd a karriert. Válaszd a családot. Válaszd a rohadt nagy tévét. Válaszd mosógépeket, a kocsikat, cd lejátszókat és elektromos konzervnyitókat.
Válaszd az egészséget, az alacsony koleszterinszintet, a fogászati ellátást. Válaszd a fix kamatozású jelzálogkölcsönt. Válassz első otthont. Válaszd meg a barátaidat. Válaszd szabadidőruhát és hozzá illő sporttáskát. Válaszd egy három szobás lakosztályt részletre egy ócska sorházban. Válaszd D.I.Y. -t és kérdezd meg egy vasárnap reggel, hogy ki a fene vagy. Terülj el egy fotelban és nézd az lélekölő, agypusztító tévés kvízjátékokat, tömd tele a szádat ócska szemét ételekkel. Válaszd a végén a rothadást. Pisálj utoljára egy szánalmas otthonban, élj pusztán zavaró körülményként, rohadék kölkeid számára akiket azért nemzettél, hogy magadat helyettesítsd.
Válaszd a jövőt.Válaszd az életet.
De mért akarnék ilyesmi csinálni?
Úgy döntöttem, hogy nem választom az életet. Mást választottam.
Hogy mi az oka?Nincs semmi oka.
Kinek van szüksége okokra, ha a heroint választotta?"


Ettől a szövegtől a film elején mindig kiráz a hideg. Asszem minden bennevan. Van két út, az egyik, hogy része leszel a fogyasztói társadalomnak, abban leled az örömed, hogy minél nagyobb tévében nézed a szaros Mónika showt meg minél nagyobb kocsiban utazol reggel munkába stb. stb., vagy egyszerűen azt mondod, hogy nem akarsz ilyesmit csinálni, és a drogok útjára lépsz. Mindkettőnek vannak mocskos oldalai. Egyik sem tökéletes, és egyik sem vezet a boldogsághoz. Épp ezért, az, aki az egyik féle életet választja, nem ítélheti el azt, aki a másik féle életet válaszotta, mert ő is rombolja magát, csak egy kicsit másképpen.

Na, kb. ennyi.
21489 levél
Válasz 05.01.17. 18:34 #16
Pyrogate
NAgyon tanulságos szövegek voltak benne, film végén, meg az elején példáu. PErsze az egész film hihetetlen, és többé-kevésbé felfoghatalan, de nekem nagyon tetszett. Más megvilágításba hozta az életet.
Szenvedély nélkül a foci halott.
298 levél
Válasz 05.01.16. 01:28 #15
davide
Attol függetlenül hogy ebben a filmben az anyagosokat nem nezik le, hanem megprobaljak öket megerteni, Ez pont nem egy reklamfilm, szoval nemhiszem hogy a filmet vegignezve valakinek kedve tamad mindent kiprobalni.
9772 levél
Válasz 05.01.15. 13:16 #14
vally
A fű nem kezdki ki a májad, ennyi.

A filmet nem tudom, hogy megértettétek-e rendesen, van benne egy agyon erős gondolati vonal, hasonlót EGYIK TÁVOLI ismerősöm is tapasztalt.
Ez a társadalom a plazmatévével, és a kedvezményes jelzálogkölcsönnel nem alkalmas arra, hogy oylanok éljenek benne, akik deviánsok, akik nem az életet választják. Meg lehet járni a "másik" oldalt, de vagy belehalsz/beleőrülsz, vagy inkább választod az életet, a sok szart, és élsz mint birka.
Sose vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
371 levél
Válasz 05.01.14. 19:43 #13
Thatoo
Hát igen, erről beszélek. A társadalom elítéli a csúnya füvező srácokat, holott ő maga is kemény drogfüggő.
Egy ismerősöm, aki eléggé bennevan az ilyen dolgokban, mesélte, hogy a legnagyobb mennyiségben vásárolt gyógyszer a nyugtató.
Most mi a különbség aközött, hogy idegességemben egy füvet szívok el vagy beveszek egy nyugtatót? A szervezet számára szerintem nem sok, sőt lehet, hogy semmi. A társadalom viszont az elsőt mélységesen elítéli a másikat teljes mértékben tolerálja. Ez szomorú.
7565 levél
Válasz 05.01.14. 15:55 #12
hriszto
be kéne tiltani, de nem fogják...
Homo homini Lupus! - Ember embernek farkasa!
6215 levél
Válasz 05.01.14. 15:54 #11
CamelX
Ja igen, és sokaknak fel sem tűnik hogy a nyugtató, a hatásától eltekintve mennyire hasonlít az amfetaminszármazékokra mint pl. az XTC. ugyanúgy kialakulhat lelki függőség, sőt nyugtatók esetében fizikai is, és persze a pozitív tolerancia és egyéb káros mellékhatások. ugyanúgy be kéne őket tiltani....
I am the architect of my own destruction.
6215 levél
Válasz 05.01.14. 15:52 #10
CamelX
Ez elméletileg elég 1értelműen meg van határozva, a kávétól, az alkoholon át a hernyóig, de az emberek máshogy látják, ez pedig társadalmi okokra vezethető vissza, hogy minden ami kábítószer félelmetes. Szerintem ezek a filmek azt akarják megmutatni, hogy milyen is igazából a kábítószer, de sajnos mindegyik a heroinnal foglalkozik, pedig a sokan azt hiszik hogy minden drog ugyanúgy hat, tehát úgy mint a hernyó.
I am the architect of my own destruction.
7565 levél
Válasz 05.01.14. 15:47 #9
hriszto
a gond az, hogy mi számít drognak? ami függőséget okoz és hosszútávon ártalmas a szervezetnek? mert így az összes nyugtató, dohánytermék és alkoholtartalmú pia drog. a gond az, hogy ezek már annyira berögződött dolgok, hogy már észre sem veszi az ember, hogy rászokott valaki. az emberek nem tudják úgy meghatározni a drog fogalmát, hogy akár általuk is használt doolog ne kerüljön bele. a gond itt kezdődik!
Homo homini Lupus! - Ember embernek farkasa!
371 levél
Válasz 05.01.14. 15:42 #8
Thatoo
Én mondjuk elég drogellenes vagyok, de utálom azokat a begyepesedett faszokat, akik már egy füves cigiért is felakasztanák az embereket, holott ők otthon naponta 5 kávét isznak, 3 nyugtatót bevesznek plusz este altató hatására alszanak el. Az emberek azt hiszik, hogy csak a fű meg a heroin a drog pedig fenét, az ilyen hiper-szuper goyrs és erős fájdalomcsillapítók, amiket agyonreklámoznak lehet, hogy károsabbak... Azt nem fikázza senki...

padavan:
Te játszottál a Playgroundban?
21647 levél
Válasz 05.01.14. 14:26 #7
padavan
Nem csípem az ilyen drogbuzi filmeket. (Kövezés on)
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
298 levél
Válasz 05.01.14. 13:11 #6
davide
A film magyar nyelvü szinhazi forgatokönyve 3 eve a Györi Kisfaludy Szinhaz egyik rendezöjenek fiokjaban pihen: Kszel Attila
A darab cime :Vonatles.
Kicsit felnek a darab bemutatasatol pedig sztem nem a drog mellett szol, söt!
371 levél
Válasz 05.01.13. 12:24 #5
Thatoo
Szerintem a film inkább komédia, mint dráma, de nagyon alap. Rengeteg jó duma van benne. Meg a zene is nagyon illik a film alá.
7565 levél
Válasz 05.01.09. 21:25 #4
hriszto
pedig érdemes elolvasni!
Homo homini Lupus! - Ember embernek farkasa!
1447 levél
Válasz 05.01.09. 21:04 #3
Donnie
csodálom hogy nem volt eddig topikja. kedvenc filmjeim egyike. soxor láttam, sokadszorra már nem is annyira durva. rekviem egy álomért kicsit komolyabb már. szerintem nagyon jó film
725 levél
Válasz 05.01.09. 20:40 #2
Tommy 87
a filmet láttam, könyv azt se tudtam h van.
számomra kicsit nyomasztó volt...
American Cars 4ever --- http://car.uw.hu
7565 levél
Válasz 05.01.09. 19:36 #1
hriszto
Remélem sokan láttátok a filmet. Nekem az 1ik kedvencem.
Kinek mi a véleménye a filmről és a könyvről?
Homo homini Lupus! - Ember embernek farkasa!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.