Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Magyarország - múltunk, jelenünk és jövőnk. Honnan jöttünk és merre tartunk?

5400 levél
Válasz 05.03.07. 01:26 #90
Morello
"A cél az, hogy a környezetgazdálkodási ill. regionális területfejlesztési végzettségemmel minden erőmmel azon legyek, hogy Erdélyt felzárkóztassam, felfejlesszem legalább magyarországi szintre. Megpróbálok ezért a lehető legtöbbet tenni."

Ja, és ehhez a gondolatmenethez még annyit, ha ez valaha megvalósul, akkor csakis az Erdélyben megtermelt javakra, vagyonra, és munkára fogok támaszkodni, SEMMIFÉLE Magyarországról érkező támogatást nem fogok belekalkulálni! Biztos nagyon nehéz lesz, sőt az is lehet hogy kivitelezhetetlen, de meg kell próbálni!
20761 levél
Válasz 05.03.07. 01:14 #89
Eric
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
5400 levél
Válasz 05.03.07. 01:10 #88
Morello
Most a politikás topicra gondolsz?
Attól hogy egy általad (vagy más által) leírt hozzászólásra reagáltam, az nem jelenti feltétlenül azt, hogy (szerintem) tévedtél. Max. leírtam, hogy én hogy látom a dolgot. Vagy esetleg vitába szálltam 1-2 olyan résszel (nem feltétlenül az egész hozzászólással), amiben úgy gondoltam tévedsz. De ezek az esetek nagy részében tárgyi dolgok voltak, elvi kérdésekben ugyanis valszeg úgysem fogja senki belátni, ha tévedett (és lehet hogy - az ő felfogásából - tényleg nem is tette!) Most már fáradt vagyok bogarászni, de a mai pengeváltásban szerintem nagyrészt elveket, felfogásokat ütköztettünk, esetleg 1-2 tárgyi tévedésben korrigálni próbálva a másikat (ez sztem leginkább Eric és Gilette vitájában volt tetten érhető). Ez sztem normális dolog.
Biztosan volt olyan, amikor elismertem hogy tévedtem, nem feltétlenül a mai nap folyamán, de valami régebbi vitában, régebbi topicban egész biztosan. Eric a "minden lében kanál" (most jó értelemben! ) itt a Dome fórumon, ő lehet hogy emlékszik rá.
2326 levél
Válasz 05.03.07. 00:58 #87
Osmium
De hol bizonyosodott be, hogy tévedtem, és te hol ismertél el ilyesmit?
...Life is too short, don't stress every day, leave your worries behind, go out and play!...
5400 levél
Válasz 05.03.07. 00:54 #86
Morello
"És nem hinném, hogy pofán vágnál, maradjunk ennyiben."

Ezek szerint magadra vetted, amit leírtam. Te tudod...
5400 levél
Válasz 05.03.07. 00:52 #85
Morello
Így van. Mert nekem senki sem fogja bemagyarázni, hogy az helytelen, vagy hogy egyáltalán baromság az egész. És ha megfigyelted, én mindig a véleményemet írom le a témával vagy a reakciókkal kapcsolatban, nem akarok meggyőzni senkit. Ha valaki nem ért egyet, az nem különösebben érdekel.
De ha valahol demagógiát vagy ostobaságot, esetleg alapból rossz szándékot észlelek, akkor azt igyekszem megvilágítani, esetleg kifigurázni - ahogy lehet hogy mások is ezt teszik velem kapcsolatban. De hogy mindezt ki mennyire veszi fel, vagy mennyire fogadja el, az újfent nem érdekel.
Egyébként meg szerintem a határozott jellemek igenis álljanak ki a saját elveik, saját véleményük mellett. De ha esetleg bebizonyosodik hogy tévedtek (egyértelműen és konkrétan, nem csak az hogy más út is lehetséges!), akkor azt nem árt elismerni. Legalább is az egyenes jellemeknek. Persze csak a kötelező, és egyéntől függő hosszúságú makacskodás után!
2326 levél
Válasz 05.03.07. 00:38 #84
Osmium
Na jó, de azért te mégis elég keményen kiállsz a TE helyes célod vagy utad mellett! Akkor hogy is van ez?
...Life is too short, don't stress every day, leave your worries behind, go out and play!...
5400 levél
Válasz 05.03.07. 00:29 #83
Morello
"Ha ugyanazt gondoljuk helyesnek és támogatjuk az ilyen erőfeszítéseket, akkor érjük el a helyes célt!"

De pont erről van szó, hogy nem ugyanazt gondoljuk helyesnek. És pont ez a vicces, hogy ebből nem következik az, hogy bármelyikünk felfogása helytelen lenne! Sőt! Csak más-más úton haladunk, amelyek nemigen keresztezik egymást, csak néha. Az általad fogalmazott "helyes cél" irányába - de pont ez a poén megintcsak, hogy ez a "helyes cél" nem biztos hogy mindegyikünknek ugyanazt jelenti!
Épp ez a szép a különböző felfogásokban! És ezért butaság a SAJÁT "helyes célról" megpróbálni lépten-nyomon meggyőzni a másikat - mert közel sem biztos hogy ez a "helyes cél" az Ő "helyes célja" is!
2326 levél
Válasz 05.03.07. 00:24 #82
Osmium
Nem hiszem hogy az elveinkben különbség van, amiatt, hogy hogy élünk! Ha ugyanazt gondoljuk helyesnek és támogatjuk az ilyen erőfeszítéseket, akkor érjük el a helyes célt! Szerintem az teljesen mindegy, hogy e mellett milyen elvek szerint élünk és milyen a felfogásunk!
...Life is too short, don't stress every day, leave your worries behind, go out and play!...
5400 levél
Válasz 05.03.07. 00:20 #81
Morello
Nem. Az elveinkben, felfogásunkban van a különbség. De ez NEM baj, sőt! Én az ÉRTÉKEKET tisztelem mind a jobb-, mind a baloldali felfogásban, és azokat akik ezt képviselik. És nem a demagógia részét, mert abból van mind2 oldalon. (Itt a fórumon is)
És az értékek meglehetősen különbözőek, ezért nem értünk egyet. De ha a felfogás valóban az értékre irányul, akkor az már rossz nem lehet!
5400 levél
Válasz 05.03.07. 00:17 #80
Morello
Ja, és a cikkírást mindenképp szeretném folytatni. PC Dome, Underground Magazin, vagy bármilyen (online vagy offline) médiumon keresztül. Azon is elgondolkodtam, hogy majd kéne alapítanom valamilyen (zenei vagy kulturális) újságot, direkt a határon túli magyarok részére. De ez megint csak egy elképzelés, még egyáltalán nem gondoltam át.
2326 levél
Válasz 05.03.07. 00:17 #79
Osmium
De baszdmeg ez énszerintem is baromira jó elképzelés és hozzáállás! Szerintem nem ebben van a nézetkülönbségünk! Hanem a politikusok hozzáállásában! Én őket gyűlölöm, a pártokat, nem ezt az erőfeszítést!
...Life is too short, don't stress every day, leave your worries behind, go out and play!...
5400 levél
Válasz 05.03.07. 00:14 #78
Morello
"Ha nem pusztitod el onmagad szellemileg elkerulhetetlenul magasabb (dontesi) pozicioba kerulsz."

Szellemileg nem fogom elpusztítani magam, ez 100%. Nem italozom (legalábbis nagyon ritkán, de beb*szva még sohasem voltam - nem is leszek!), a drogokat gyűlölöm, marad a szex és a rock n' roll! \m/

Megmondom őszintén, mik az elképzeléseim. Bár ezek viszonylag új (pár hetes) tervek, nem is biztos hogy a későbbiek során nem fog megváltozni, ill. lesz-e belőle vmi.
Jelenleg a BME-re járok közgazdász szakra. Most jön majd a szakirány választás, és 2 szakirány között gondolkodom. 1. Erőforrás- és környezetgazdálkodási szakirány, 2. Regionális terület- és településfejlesztési szakirány.
Mondjuk e kettő között az órákban is itt-ott erős átfedés van, szóval valamilyen szinten biztos hogy mind2ben benne leszek.
Ha elvégeztem az egyetemet, mindenképpen szeretnék Erdélyben letelepedni, ott élni és ott dolgozni. Addigra feltehetően Románia is EU tag lesz.
Két lehetőség van: vagy a mai Magyarországnak nevezett területen fogok kiépíteni némi egszisztenciát, vállalkozást, stb., és majd csak a későbbiek folyamán települök Erdélybe, ill. olyan vállalkozást létesítek, ami kelet felé orientál vagy határontúli magyarokat céloz meg. A másik lehetőség, hogy eleve Erdélyben kezdek munkálkodni.
A cél az, hogy a környezetgazdálkodási ill. regionális területfejlesztési végzettségemmel minden erőmmel azon legyek, hogy Erdélyt felzárkóztassam, felfejlesszem legalább magyarországi szintre. Megpróbálok ezért a lehető legtöbbet tenni. Mert úgy gondolom, hogy Erdély, és az ottani emberek méltók arra, hogy érte/értük küzdjön az ember, és megpróbáljon minél több erőfeszítést tenni e terület fejlődése, fejlesztése érdekében. Ezt a mai Magyarországnak nevezett terület, és az ott élő emberek összessége iránt már sajnos nem érzem át teljes mértékben. Csak az általam TELJES Magyarországnak tekintett terület, és a TELJES magyarság iránt.

Most, 2005.03.07-én, 0:10 perckor ezek az elképzeléseim. Hogy mi fog megvalósulni belőle? Ki tudja...
338 levél
Válasz 05.03.06. 23:29 #77
Waldteufel2
Te Morello.

Ki lesz az uralkodo elit ugy 20 ev mulva?(iskolaigazgato, tanar, onkormanyzati & parlamenti kepviselo?)

Nem a te nemzedeked? A generaciovaltast meg Eszak - Koreaban sem tudtak megakadalyozni. Ha nem pusztitod el onmagad szellemileg elkerulhetetlenul magasabb (dontesi) pozicioba kerulsz.

Gratulalok es elismerem a kuzdelmed.
"ysa pur es chomuv uogmuc"
9563 levél
Válasz 05.03.06. 23:28 #76
kEnAcE
"És ha valaki a hazámat meri gyalázni, akkor azt minimum leugatnám, személyesen talán pofán is vágnám!"
Egy újabb bizonyítvány...
És nem hinném, hogy pofán vágnál, maradjunk ennyiben.
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
5400 levél
Válasz 05.03.06. 23:16 #75
Morello
"A jorol alkotott elkepzelesem, nem teszi lehetove az olyan semak elfogadasat, amely szerint egy orszagnak "megtorhet a gerince" vagy "megallithatatlanul" csuszhat le a lejton."

Tudod, soha se gondoltam volna, hogy pont én leszak az, aki ilyesmit fog mondani...

"Nem hiszek a jo elpusztithatosagaban. Meg emlekkent is tul sulyos. Legyenek barmilyen kevesen akik hisznek meg idealokban, ok az a "rezervatum" amibol meg minden ujjaszulethet.
Nem szabad lemondani. SEMMIROL."

Én sem mondok le. Küzdök! Folyamatosan! (nézd meg mit műveltem a politikás topicban ) De ez immár csak a saját életemre és környezetemre vonatkozik, magasabb szinten már nincsenek illuzióim többé.
Tudom hogy mindig lesznek, akik hasonlóképpen gondolkodnak, még azt is megkockáztatom hogy sokan is vannak, de hogy GLOBÁLISAN, HOSSZÚ TÁVON, és PERMANENSEN (és inkább e 2 utóbbi) is érvényre jusson a lejtőn való zakatolást megállító felfogás, abban már sajnos nem hiszek.
338 levél
Válasz 05.03.06. 23:04 #74
Waldteufel2
Kedves Morello!

A jorol alkotott elkepzelesem, nem teszi lehetove az olyan semak elfogadasat, amely szerint egy orszagnak "megtorhet a gerince" vagy "megallithatatlanul" csuszhat le a lejton.

Nem hiszek a jo elpusztithatosagaban. Meg emlekkent is tul sulyos. Legyenek barmilyen kevesen akik hisznek meg idealokban, ok az a "rezervatum" amibol meg minden ujjaszulethet.

Nem szabad lemondani. SEMMIROL.
"ysa pur es chomuv uogmuc"
20761 levél
Válasz 05.03.06. 23:03 #73
Eric
A haza gyalázása ronda dolog(enyhén szólva).
És az ország felének gyalázása sokkal jobb?
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
20761 levél
Válasz 05.03.06. 23:01 #72
Eric
"Jobboldali felfogású emberek (és nem feltétlenül politikusok, bár esetenként azok is)"
Nem is kéne összemosni a kettőt.

És ez igaz a baloldali gondolkodásúakra is...

"A jobboldali felfogás egyik legfőbb alapja a nemzeti öntudat, micsoda mocskos hogy ezt hangoztatják!"

A hangoztatás a gáz és azon is volt a hangsúly...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
2326 levél
Válasz 05.03.06. 22:59 #71
Osmium
Politikusokról volt szó! Azt elfogadom, amit írsz!
...Life is too short, don't stress every day, leave your worries behind, go out and play!...
5400 levél
Válasz 05.03.06. 22:55 #70
Morello
"Az van, hogy engem is ezért zavar az, hogy a jobb oldal mindig a nemzeti öntudattal operál!"

Fúúúj, a szemetek! A jobboldali felfogás egyik legfőbb alapja a nemzeti öntudat, micsoda mocskos hogy ezt hangoztatják!

"Mert semmit sem tesznek igazándiból jobbá a magyarok számára, kizárólag önös érdekeikre használják fel a hazafias gondolkodású embereket!"

Jobboldali felfogású emberek (és nem feltétlenül politikusok, bár esetenként azok is) nagyon sokat tettek és tesznek a magyar kultúráért, a nemzeti öntudat táplálásáért. Ebből nem engedek!
5400 levél
Válasz 05.03.06. 22:52 #69
Morello
Csak te mellette olyan országot és nemzetet gyalázó jelzőket használsz, ami már alapból kinyitja minden jóérzésű ember zsebében a bicskát...
Attól hogy elegem van abból, ami körülöttem folyik, még igenis szeretem a hazámat, szeretem Magyarországot, és nem tudnék más országot előbbvalónak tekinteni. És ha valaki a hazámat meri gyalázni, akkor azt minimum leugatnám, személyesen talán pofán is vágnám!
2326 levél
Válasz 05.03.06. 22:48 #68
Osmium
Ezt wing írta? Most először emelem kalapom, mert én is így érzem. Na jó. A keresztényt azért nem kell forszírozni, az én szemeben minden vallású magyar MAGYAR.
...Life is too short, don't stress every day, leave your worries behind, go out and play!...
2326 levél
Válasz 05.03.06. 22:45 #67
Osmium
Ja. Az van, hogy engem is ezért zavar az, hogy a jobb oldal mindig a nemzeti öntudattal operál! Mert semmit sem tesznek igazándiból jobbá a magyarok számára, kizárólag önös érdekeikre használják fel a hazafias gondolkodású embereket! Ha úgy volna, hogy baromira jó hazafiként lelküket kitéve megszakadnának azért, hogy nekünk jobb legyen, akkor tudnám őket nagyon támogatni! Szavakon kívül azonban nem sokat kapunk és kapnánk. Ha dolgoznának az ügyön, kevesebb idejük is lenne hülyeségeket nyilatkozni, az biztos. Természetesen a semmittevés igaz a baloldalra is. Ettől függetlenül a jobb megtehetné, hogy ha nem tetszik neki a színvonal, akkor nem 'alacsonyodik le' rá. Dolgozzanak, tegyenek meg mindent és az emberek nem hülyék, ha komoly eredményeket mutatnak fel, a bal- vagy bármilyen oldal azt mond, amit akar. Az eredmények igazolják a munkát!
...Life is too short, don't stress every day, leave your worries behind, go out and play!...
9563 levél
Válasz 05.03.06. 22:41 #66
kEnAcE
"egy keresztény-magyar értékeket képviselő jobboldali párt, ami az emberekkel nem úgy bánna, mint egy könnyen felhergelhető csürhével, és nem is erre építve próbálná megszerezni a szavazatokat, hanem nyílt, tiszta, egyenes beszéddel szólna hozzájuk, és a politizálás nem pártérdekeken alapulna, hanem a haza érdekében történne"
Ilyen nincs, nem is lehet. A politika mindenkit aljassá tesz, játszmák sora veszi kezdetét a hatalomért, ami mindenkit megrészegít, bármilyen nemes céllal indult is eleinte. Ez a lényege, ezért kell messze elkerülni.
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
9563 levél
Válasz 05.03.06. 22:39 #65
kEnAcE
"koncentrálok már csak a mikrokörnyezetemre, az összes többit meg leszarom"
Erről van szó kérem szépen ezt papolom, de mindenki olt. Én sem "mindenkit leszarok szemlélettel" születtem, de sajnos csak így lehet "fennmaradni" itt, ahol semminek nincs hagyománya csak annak, hogy hogyan tegyünk keresztbe egymásnak. Gondolom nem kell elmondanom a viccet a magyarokról a pokolban...
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
9789 levél
Válasz 05.03.06. 13:15 #64
Gillette
Engem annyira nem vágott tacsra a dec. 6-i népszavazás. Reménykedtem, hogy eredményes lesz és az igen nyer, de tudtam, hogy erre nincs sok esély lévén túl sok posztkomcsi él még az országban. Szépen meg kell várni mire kihal az a nemzedék(kb. 40-50 év) és utána lehet újra nemzeti öntudatról beszélni. Én dec 6-án megtettem amit megtehettem és nyugodtan nézhetek a határontúliak szemébe.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
5400 levél
Válasz 05.03.06. 12:40 #63
Morello
PC Dome, Underground Magazin, Panzerkeil, ex-MetalNews
21647 levél
Válasz 05.03.06. 12:38 #62
padavan
Jaaaa...
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
2010 levél
Válasz 05.03.06. 12:38 #61
Colussus
Szerintem a PC Dome Online Magazinban.
...non mollare mai...
21647 levél
Válasz 05.03.06. 12:37 #60
padavan
Megkérdezhetem, hogy hol vagy "cikkfirkász"?
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
5400 levél
Válasz 05.03.06. 12:28 #59
Morello
"Felőlem mindenki megdögölhet...! - Morello, kEnAcE ellopta a nickedet vagy mi?"

Nem, csak rájöttem, hogy abban a környezetben, amit ma Magyarországnak nevezünk, nincs sok létjogosultsága az efféle gondolkodásnak. Ahogy írtam, ezért koncentrálok már csak a mikrokörnyezetemre, az összes többit meg leszarom.
4513 levél
Válasz 05.03.06. 12:20 #58
Wing
"Felőlem mindenki megdögölhet...!" Morello, kEnAcE ellopta a nickedet vagy mi?

Én se akarok pártot alapítani, csupán azt akartam kifejezni, hogy egy tisztességes "hajlamú" pártnak nincs létjogosultsága a (magyar) demokráciában.
"A nation that doesn't do its own dirty work commits suicide."
21647 levél
Válasz 05.03.06. 12:12 #57
padavan
Ahhh, azt hittem, hogy egyedül vagyok ezzel a nézetemmel...
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
5400 levél
Válasz 05.03.06. 12:08 #56
Morello
Én biztos nem fogok pártot alapítani! Felőlem mindenki megdögölhet...!
4513 levél
Válasz 05.03.06. 10:08 #55
Wing
A december 6-i népszavazás után nagyon sok emberben tört meg valami. Sajnos ennek az országnak nincs már értékelhető jövője! A plasztik "kultúra" teljesen begyűrűzött ebbe az országba, élősködik, elpusztíthatatlan. Az embereket úgy befolyásolják, mint a birkákat, "fasisztákkal" rémisztgetik őket, hogy eltereljék a figyelmet a valós gondokról. A kommunizmusban tudatosan próbálták visszaszorítani a nemzeti öntudatot, és ez Magyarországon fájdalmasan sikeres volt. Ennek a népnek nincs tartása, ahogy Morello fogalmazott, "már régen eltörték ennek a népnek a gerincét".

Épp azon gondolkodtam, hogy ha lenne egy párt az olyan emberekből, mint Waldteufel, Morello vagy én is, szóval egy keresztény-magyar értékeket képviselő jobboldali párt, ami az emberekkel nem úgy bánna, mint egy könnyen felhergelhető csürhével, és nem is erre építve próbálná megszerezni a szavazatokat, hanem nyílt, tiszta, egyenes beszéddel szólna hozzájuk, és a politizálás nem pártérdekeken alapulna, hanem a haza érdekében történne - nos, kíváncsi vagyok bejutna egyáltalán a parlamentbe.
"A nation that doesn't do its own dirty work commits suicide."
2010 levél
Válasz 05.03.05. 19:47 #54
Colussus
Red Line Offside - Megint Csak Hiába

"
Miért kell nekem eltűrni a világ összes furcsálatát,
Tolerálni az összes buzit, hittérítőt, feministát,
Nevetségesnek tűnik, hogy ezt hangoztatom, de felvállalom,
A legpozitívabb érzés, amit irántuk érzek, csak szánalom

Mindent megtesznek azért, hogy belőlem hülyét faragjanak,
Újabb és újabb tömény hazugságokat beadjanak,
Miért kell nekem szolgálni mások óhaját, kényelmét,
Elvégre én is önálló, gondolkodó ember lennék."

Van tovább is, ennyi egyelőre elég.
...non mollare mai...
5400 levél
Válasz 05.03.05. 19:42 #53
Morello
"Mit zavar, hogy a melegek házasodnak? KI A FASZT ÉRDEKEL? Házasodjanak."

Baromság! Éljenek együtt, az tényleg nem zavar senkit, amíg nem reklámozzák. Ez magánügy, és ehhez tényleg joguk van. De házasságról SZÓ SEM LEHET!!! 1. A házasság egy szentség. 2. Nekem a buzi párokat ne tekintse senki "házastársaknak", pláne nem "családnak". És ezáltal a családoknak szóló BÁRMILYEN nemű támogatásokhoz sincs SEMMI közük! Ugyanez igaz a gyerek örökbefogadásokra is, ami még 100x akkora undormány és gusztustalanság. Én ezt nyugodt szívvel betudnám a "megrontás" kategóriájába.
Szóval a melegek éljenek együtt, ha akarnak, de a házasságkötés és örökbefogadás ceremóniája elől TAKARODJANAK EL!!!
9563 levél
Válasz 05.03.05. 19:36 #52
kEnAcE
Azt nem értem, hogy mit zavarnak ezek a dolgok, vagy egyáltalán mi a fasznak foglakozol vele. Miért érdekel az, hogy valaki drogozik? Te nem drogozol, ő igen, ismeri a veszélyeket, saját sírját ássa, megvan hozzá a joga, ez a demokrácia. Mit zavar, hogy a melegek házasodnak? KI A FASZT ÉRDEKEL? Házasodjanak. Én az utcán 3 havonta, ha kettővel találkozom. Valszeg azért mert nem is keresem őket. Ha nekik ez okoz boldogságot, ám legyen. A boldogsághoz mindenkinek megvan a joga. Túl sokat foglalkoztok olyan dolgokkal, amiknek nincs jelentőségük és ezek miatt nem látjátok az erdőt.
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
5400 levél
Válasz 05.03.05. 19:32 #51
Morello
padavan: "Én pl. azért élek itt, mert nincs lehetőségem máshová menni. Amit te ideálodban Magyarországnak nevezel, az nem más, mint önző szar emberek csőcseléke, akik egymást tapossák 2 forintért. Nincs már sem nemzeti öntudat, sem jövőkép. Az emberek az rtlklubbot nézik, parancsra röhögnek, felfele nyalnak, lefele taposnak. Érzéketlen szarok mind. Koszos, mocskos, ázsiai régióvá lettünk. Az egész ország egy szemétdomb, kosz, mocsok. A kultúrát a Mónika-show jelenti.
Ez ma Magyarország - agyarország."

Waldteufel2: "Rettenetes, amit irsz! Reszben (nagyobbreszt?) jogos. Megsem tudnek soha igy gondolkozni, bar a kettos allampolgarsagrol rendezett szavazas utan voltak ronda erzeseim.
VAN masik Magyarorszag!
(Ellenvetes nem erdekel, hit nelkul nem tudok elni.)"

Az a rettenetes, hogy amit Padavan írt, az igaz. Én világéletemben büszke voltam a magyarságomra, büszke voltam Magyarországra, a magyarokra amit a történelmünk során elértünk. Nos, ebből mára már csak az első maradt meg nekem, az összes többit át kellett értékelnem, és át kellett tennem MÚLT IDŐBE! Ahogy Waldteufel2 is írja, nekem is a kettos allampolgarsagrol rendezett szavazas volt a vízválasztó (vagy inkább foglamazzunk úgy, hogy a lavina elindítója), onnantól átértékeltem a felfogásomat, a nézeteimet. ISZONYATOS érzés volt, soha nem kívánok egyik ellenségemnek se, hogy átérezze, milyen az amikor az embernek át kell értékelnie addigi felfogását.
Akkor valami összeomlott bennem, óriási űr keletkezett itt belül. Ezt kellett helyreállítanom, újra felépítenem, és ez kb. 3-4 napba tellett. Addig kb. úgy éreztem magam mint egy zombi, a haverjaim sem ismertek rám. Aztán sikerült helyreraknom magamban a dolgokat, de az ami beépítette a keletkezett űrt, az már nem az volt, ami előtte volt...
Sajnos rá kellett jönnöm, hogy a Padavan által kifejtett vélemény tükrözi a mai, 21. sz-i, "modern" Magyarországot. Az összes többi felfogásomat, amit korábban gondoltam, már csak az ezt megelőző, a kezdetektől kb. 1956-ig tartó Magyarországra tartom igaznak, ebből nem engedek, és ez a Magyarország nekem Szent és Sérthetetlen! De az olyan gyalázkodó, gyűlölettől fröcsögő, mocskolódó, csürhéző szövegeket, amiket itt egyesek megengednek maguknak, azt így is minimum egy pofánvágással díjaznám élőben.

"VAN masik Magyarorszag!
(Ellenvetes nem erdekel, hit nelkul nem tudok elni.)"

Tudod Waldteufel2, én is világéletemben hasonlóan gondolkoztam, de azt hiszem mára megtört bennem a hit (legalábbis az EBBEN való hit), és attól félek hogy soha többé nem tér vissza... Elég csak körülnézni, és látható, mekkora tempóval robog megállíthatatlanul a történelem süllyesztője felé ez az ország. Igen, MEGÁLLÍTHATATLANUL! Sajnos én már nem hiszek benne, hogy meg lehetne állítani ezt a tendenciát. Ehhez már régen eltörték ennek a népnek a gerincét.

De mindegy, a saját életemet akkor is úgy élem továbbra is, ahogy én jónak tartom, a SAJÁT elveim szerint. Legalább érezzem úgy, hogy a magam kis, hangyányi szintjén teszek valami azért a világért, amit én helyesnek és nemesnek tartok. Úgyis tudom, hogy ebből globális szinten úgysem lesz semmi, de legalább a saját mikrokörnyezetemben legyen. És ha ezzel a felfogással ebben az országban (pontosabban inkább úgy fogalmazok, hogy az általam Magyarországnak tekintett terület ezen részén) nem lehet érvényesülni, akkor meg pár évtized múlva Erdélyben, vagy valahol fogok letelepedni, mert ez az illuzióm még megvan... De a magyar földet soha nem fogom elhagyni.

"VAN masik Magyarorszag!"

Kedves Waldteufel2, mit nem adnék érte, ha ezt nekem is be tudná bizonyítani valaki...
9563 levél
Válasz 05.03.05. 19:30 #50
kEnAcE
Figyelj, akkor kinek nem inge...
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
2010 levél
Válasz 05.03.05. 19:30 #49
Colussus
Nem komolyan értettem.
...non mollare mai...
2010 levél
Válasz 05.03.05. 19:29 #48
Colussus
Akkor tisztázzuk a dolgokat:

"Náci: nemzetiszocialista (Nazionalsozialist, Nazi). A nácizmus olyan politikai nézet, mely egy adott nemzet keretein belül, az alsóbb néprétegek tömegére támaszkodva, azoknak egyenlõséget és erõs szociális védõhálót biztosítva, a nemzeti karaktert túlhangsúlyozva kívánja elérni az adott nemzet rövid és hosszú távú céljait. A nácizmus gyakran sovinizmusba, fasizmusba és rasszizmusba fordul, és más népek érdekei ellenében próbál érvényesülni, pontosabban a történelemben még nem volt példa ennek ellenkezõjére, és gyakran a valós vagy vélt nemzeti érdekeket a jog és az erkölcs fölébe helyezi."
...non mollare mai...
4513 levél
Válasz 05.03.05. 19:23 #47
Wing
Ja és a kanalakat a menzáról lopom. Sry.
"A nation that doesn't do its own dirty work commits suicide."
4513 levél
Válasz 05.03.05. 19:21 #46
Wing
kEnAcE: ne haragudj, én nem szoktam szélsőjobbos topicokat nyitni. Nem szoktam antiszemita megnyilvánulásokat tenni (ha volt, mutasd meg), a legnagyobb vihart kiváltott topicom (Kettős állampolgárság) se volt szélsőjobboldali. Vagy az számít irredentának, hogy állampolgárságot adtam volna az erdélyieknek?

És hogy én milyen gyűlöletkeltő csoportosulásokkal szimpatizálok? Ez érdekelne. A provokatívnak szánt "Meine Ehre Heißt Treue" aláírásom után jót röhögtem a reakciókon, de azonnal ki is vettem. Mondtátok, hogy szimpatizálok a skinheadekkel. Ez fullra így van, a mai napig. Oi-t és ska-t hallgatok. Most nyilván mondjátok, hogy tessék, itt a beismerő vallomás - én viszont csak röhögök rajtatok, mert semmit nem tudtok erről a szubkultúráról, ebből következik, hogy nem is vitázok olyan témában, amiről a vitapartnernek fogalma sincs.

Persze Magyarországon az egészséges hazaszeretet náciság - elhiszem, legyen így. Akkor én valóban náci vagyok. Ha ellenzem a drogfogyasztás és gusztustalannak tartom a melegek házasságát, és így az ezt reklámozó SZDSZ akkor antiszemita - nos, akkor legyek az. Ti nem ismertek, kiragadtok három-négy mondatot és az alapján állítjátok össze téves elképzeléseiteket rólam. Mint mondtam, én nem vagyok szélsőjobbos, "magyar vagyok nem turista". Ennyi.

"A nation that doesn't do its own dirty work commits suicide."
5400 levél
Válasz 05.03.05. 19:04 #45
Morello
Szerintem a 13. hsz előtti részeket felejtsük el a topicból, mert full szánalom. Úgy látom azóta Kalwa is magához tért másnaposságából...
21647 levél
Válasz 05.03.05. 18:18 #44
padavan
...tetücigánygecizés.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
9563 levél
Válasz 05.03.05. 16:41 #43
kEnAcE
Nem tudom hol írtam olyat, hogy ne írjon olyan, aki nem az én nézeteimet vallja, csak már többször megtettük ezt a kört, és semmi értelme még egy olyan topicot felhozni, aminek a célja Nagymagyarország visszaállítása, Erdély annektálása, zsidózás, anyámkínja tudja még mizés...
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
9563 levél
Válasz 05.03.05. 16:38 #42
kEnAcE
Amit én mondok az a magánvéleményem, amit ők mondanak - tetszik vagy nem teszik - azt törvények korlátozzák, nem ok nélkül.
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
338 levél
Válasz 05.03.05. 16:28 #41
Waldteufel2
Nem erzed szelsosegesnek, kirekesztonek a sajat nezeteidet? "szánalmas csürhe"-nek nevezni egy nepet, ez lenne a mersekeltek jellemzoje? Megkerdojelezni a masik "emberi" mivoltat?

Ez nem "gyűlöletkeltő nézet"?

Ne is irjon erre az oldalra mas, csak aki a te nezeteidet vallja? Nem emlekeztet ez teged az egypartrendszerre?
"ysa pur es chomuv uogmuc"

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.