Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Terry Gilliam: Brazil

1 levél
Válasz 05.04.23. 00:13 #14
baranyigb
Sziasztok!

Ha valakitől megszerezhetném a Brazilt, a Münchausem bárót, vagy a Halászkirályt, annak nagyon örülnék. Bármilyen formában jó. Segítsetek! Köszi!

baranyigb@freemail.hu
2705 levél
Válasz 05.04.19. 16:04 #13
hadzsi
Hát ez olyan, hogy december végén a szakdolgozatomhoz kellett pár könyv. Összesen 5 drab és hát nálam maradt. Most jutott eszembe!
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
11026 levél
Válasz 05.04.18. 09:06 #12
Lacko
11e Ft???!?!?!?!? Milyen könyvtár az??? Én pontosan vissza szoktam vinni a dolgokat, csak a feleségem nem. De ő is max 200Ft-os büntiket kap... Nagyon durvva!

Ha lehet Münchausennel együtt kapni, akkor azzal vedd meg! Mert a Münch-hez van magyar felirat az andol DVD-n. Én anno még külön vettem meg őket, mert akkor nem volt ez az akció.
2705 levél
Válasz 05.04.15. 14:56 #11
hadzsi
Köszi majd elkezdek spórolni, de most éppen egy 11 e Ft-os büntit kell kifizetnem, ugyanis elfelejtettem pár könyvet visszavinni a köníyvtárba. Lúzer vagyok. De ahogy lejjebb nézegettem lehet Münchausen bárós "kombóba" is kapni a Brazilt!
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
11026 levél
Válasz 05.04.15. 08:11 #10
Lacko
Ha jó neked angolul is, akkor az angol amazont ajánlom, mert ott regio2-ben tudod megrendelni és így nincs gond a lejátszáskor. (3200Ft + posta)

Nagyon tetszett az az extra, amikor megkérdezik a színészeket, hogy "what is the Brazil?" (jó sok évvel megelőzve a "what is the matrix"-ot) és ki hogyan reagál. Pl a kamionos csajszi, aki iszonyatosan jól játszik a filmben, állati nagy csalódás élőben Kis buta liba.
492 levél
Válasz 05.04.14. 21:07 #9
kopi1981
Megtisztelsz!!! Remélem esetleg én is be tudom szerezni, bár az ismerőseim nagy része a Penge3-on kívül másra nem kíváncsi, picit ironikusan szólva.
Az erő legyen veletek!
2705 levél
Válasz 05.04.14. 16:09 #8
hadzsi
Nem nem tudok, de nekem jó angolul is, sőt! Lehet jobb lenne, mert így is lusta vagyok az angolomat szinten tartani. Lacko egyébként igazad van, nem csinálta a filmeket, hanem rendezte őket. Az élet értelmében biztos vagyok, a Brian életében is, a Gyalog Galopp-ban már nem igazán. Persze azért gondolom a többieket nem csak ültek és várták az instrukciókat, úgyhogy gondolom csak kellett valakinek a neve rendezőnek és az amerikai srác lett az.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
11026 levél
Válasz 05.04.14. 15:55 #7
Lacko
Nekem eredeti műsoros DVD-n van meg. De sajnos nincs rajta magyar felirat.

hadzsi, te tudsz valamit? Lesz magyar kiadása...?

Mindig megszívom. Egy csomó filmet vettem meg úgy, hogy egy-két évre rá megjelenik magyarul is. Pl a Sztalker. Grrrr!
2705 levél
Válasz 05.04.14. 15:50 #6
hadzsi
Nem sajnos helyhiány miatt törlődött a vinyóról, meg hát ez a film azok közé tartozik, amelyeket műsoros DVD-n akarok megvenni. De ha az meglesz, számíthatsz rám. A MP-ket meg köszi, de nekem is megvannak.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
11026 levél
Válasz 05.04.14. 14:15 #5
Lacko
Nekem is egyik kedvenc filmem.
De azért hadd javítsalak ki: "A rendező Terry Gilliam csinálta a Monty Python filmeket" erős túlzás és ebben a formában azért nem igaz.

Egyébként nagy Gilliam rajongó vagyok. A legszarabb filmje a Halászkirály legendája, a legjobb pedig a Brazil. Második legjobb - csak ajánlani tudom - Münchausen báró kalandjai. Valamilyen formában a Brazil folytatása. Persze tök más, de a mondanivaló ugyan az: hogyan lehet álmodozóként élni egy racionális világban.
A csavar benne, hogy Jonatan Price - aki az álmodozót alakítja a Brazilban - pont a racionális gonosz a Münchausenben. Zseniális!

Még egy kis adalék a Brazilhoz. Amikor fiatal voltam, ilyen filmeket mozikban is adtak (és nem csak a sok szemetet, amit manapság). És akkor elmentem megnézni és nagyon röhögtem a morbid humorokon. Ez - valamiért - nem tetszett a közönségnek és az egyik rám is kiabált a sötétben, hogy: "Min röhögsz te szemét?" Sajnos ezen még jobban röhögnöm kellett...

Le akartam én is írni, hogy melyik rész tetszik a legjobban, de nem sikerült, mert az egészet nagyon szeretem. Fantasztikus.
Az pl. hogy legalább három vége van - vagyishogy legalább három helyen ki lehetne írni, hogy THE END - teljesen levett a lábamról.
Sajnos magyarországon nem kapható, de akit érdekel, az amazonról meg lehet rendelni. Az extrák miatt érdemes.
4144 levél
Válasz 05.04.14. 14:05 #4
HTB
a legdurvább rész az volt amikor mentek a kamionnal az úton,két oldalt hirdetőtáblák, mögötte meg kihalt puszta

kötelező film
Just another freak in the freak kingdom
492 levél
Válasz 05.04.14. 13:46 #3
kopi1981
Engem nagyon is érdekel a film ha megvan és esetleg el tudod küldeni... vagy ilyesmi... Esetleg cserébe kiírom 2 dvd-re a Repülő cirkuszokat
Az erő legyen veletek!
2705 levél
Válasz 05.04.12. 16:07 #2
hadzsi
Úgy látszik ez a vállakozásom is hamvába holt. Tényleg senki nem kapott rá kedvet, hogy megnézze??
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
2705 levél
Válasz 05.04.10. 03:00 #1
hadzsi
Az egyik legjobb film, amit valaha láttam. Most néztem meg úgy harmadjára. A rendező Terry Gilliam csinálta a Monty Python filmeket, az ő nevéhez fűződik a 12 majom és a Félelem és Reszketés Las Vegasban, de ez a film a legnagyobb alkotása. Mintha Orwell 1984-e - a könyv természetesen - keveredne Kafka Perével megfejelve morbid humorral - mert ugye a Monty Pythonos időket elfeledni nem lehet - és szürrealista látomások tömkelegével. A film egy utópiát ír le a "tökéletes" jövőről, az személytelen szeméylekről, a bürokráciáról, az elidegenedésről, a fogyasztói társadalomról, a gondolattalanságról, a környezetpusztításról, szóval társadalomkritika a javából. Jonathan Pryce, Robert De Niro, Michael Palin mind garancia volt akkoriban a minőségre, meghát Terry Gilliam. Mindenkinek csak ajánlani tudom, bár nem egy kellemes film, ami azonnal fogyasztható és eldobható, tehát nem olyan, mint a mostani filmek 99%-a. Inkább számomra közelít a tökéleteshez. Aki kikapcsolódásra vágyik messze kerülje el!
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.