Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Az első lépések egy valódi Mátrix irányába

15516 levél
Válasz 05.04.12. 22:15 #10
Silent
így van...
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
4370 levél
Válasz 05.04.12. 22:10 #9
Kalwa
Az biztos, hogy olyan lehetőségek nyílnak majd meg ezzel a technológiával, ha készen lesz, amiről eddig maximum csak álmodozni mertünk Virtuális valóság. Gondoljátok el, hogy a Half-Life 5-öt már mi saját magunk vihetjük végig egy virtuális valóságban Vagy egy II. világháború game vagy a Far Cry átültetve istendurva lenne Remélem, hogy hamarosan elérhető lesz ez, amíg be nem csap valami világvége izé, mert még előtte ki szeretném próbálni
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."
4695 levél
Válasz 05.04.12. 19:29 #8
szedrencs
"ha nem képes a szabadalomban leírt szórakoztatási célokhoz kellő részletességű érzékelési élmény előidézésére."

Én ebből azt veszem ki, hogy a feltöltöm magamba a Szabó Ervin könytár tartalmát Jonny Mmemonic módra - azaz gyorsan tanulok - még egy kicsit messzebb van, meg finomabb technológia, ez max. olyan "színeket láttatnak a vakokkal az agyukon keresztül". (Ettől függetlenül a mai haladást figyelembe véve max. 15-20 év szerintem)

Viszont akkor ki lehet sütni az agyakat egy kis overload-dal?

Szép új világ. Eszembe is jutott a "Halál napja" c. film.
12314 levél
Válasz 05.04.12. 19:19 #7
vortób
Mert ha jól tudom Silent hallás károsult.
,,Happiness is only real when shared."
21647 levél
Válasz 05.04.12. 19:18 #6
padavan
Szerinted...? De szerintem ez csak a matrixban töltött időre érvényes, igaz.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
4370 levél
Válasz 05.04.12. 19:16 #5
Kalwa
Az miért van kiemelve?
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."
15516 levél
Válasz 05.04.11. 15:12 #4
Silent
"A szabadalom állítása szerint a technika megadja a vakok számára a látás, a halláskárosultak számára a hallás lehetőségét."


Yeeee! remélem nem kamu...
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
19406 levél
Válasz 05.04.11. 15:10 #3
sipec
nincs kedvem elolvasni a hosszu rizsat, de az faxa lenne ha le lehetne tolteni az agyamba a cuccot
4370 levél
Válasz 05.04.11. 14:07 #2
Kalwa
Na... ehhez tessék hozzászólni Gondolom nem kell mondani, hogy milyen lehetőségek nyílnak ezzel. Tanulás helyett, amit akár egy egész életen át tanulnál ennek a segítségével letöltöd az agyadba és napok, hetek alatt elsajátíthatod egy egész élet tudásást. Korlátlan lehetőségek nyílnak, ha ez a jövőben megvalósúl.
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."
4370 levél
Válasz 05.04.11. 14:05 #1
Kalwa
Az első lépések egy valódi Mátrix irányába
[SG]

Képzeljünk el olyan mozikat és számítógépes játékokat, amiben átéljük a szagokat, az ízeket, sőt még érezhetjük is a dolgokat. Ezt a csábító kilátást jósolja egy szabadalom, ami érzékelési adatokat sugároz közvetlenül az emberi agyba, amin nem más dolgozik, mint a szórakoztató ipar óriása, a Sony.

A szabadalomban leírt technika semmilyen testi beavatkozást vagy beültetést nem igényel. Az adatátviteli eszköz ultrahang impulzusokat lövell a fejre így módosítva az agy megcélzott részeinek sémáit, "érzékelési élményeket" hozva létre a mozgó képektől az ízeken át egészen a hangokig. A szabadalom állítása szerint a technika megadja a vakok számára a látás, a halláskárosultak számára a hallás lehetőségét.

Míg az agyi implantátumok egyre kifinomultabbá válnak, az agy manipulálásának úgynevezett noninvazív módjaival szinte senki nem foglalkozik. A mágneses stimuláció néven ismert módszer képes az idegek aktiválására mágneses mezők gyors változtatásaival, ami áramot indukál az agy­szö­vetben. Mind­emellett a mág­neses mező­ket nem lehet finomra han­golni, azaz az agy­sejtek kis cso­portjaira összpont­osítani, ellen­tétben az ultrahanggal.

Ha a Sony által leírt módszer valóban működik, rengeteg alkalmazása lehet a kutatásban és a gyógyászatban, még akkor is, ha nem képes a szabadalomban leírt szórakoztatási célokhoz kellő részletességű érzékelési élmény előidézésére. A részletekről keveset tudni, a Sony pedig elutasította a New Scientist azon kérését, hogy interjút készíthessen a feltalálóval, aki a cég San Diegoi irodájában dolgozik.

Mindazonáltal a független szakértők nem hagyták figyelmen kívül az elképzelést. "Megvizsgáltam és életképesnek tartom" - mondta Niels Birbaumer, a német Tübingen Egyetem tudósa, aki úttörő szerepet játszott az agytudományok terén, megalkotva egy eszközt, amivel az emberek agyhullámaik segítségével irányíthatnak eszközöket. A szabadalmi kérvény két, az eszköz életképességét alátámasztó tudományos tanulmányra tartalmaz utalásokat.

Az egyik Galvani klasszikus 18. századi kísérleteit tükrözi vissza, melyeket békalábakon végzett el, bizonyítva, hogy az elektromosság idegi impulzusokat vált ki. Richard Mihran, a Colorado Egyetem kutatójának tanulmánya bizonyítja, hogy bizonyos ultrahangos impulzusok képesek befolyásolni egy békaláb idegeinek inger­lé­keny­ségét. A szerző a New Scientist megkereséséig nem tudott a szabadalomról, azonban aggályait fejezte ki a módszer hosszú távú biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

A Sony először 2000-ben nyújtotta be kérelmét az ultrahangos módszer szabadalmaztatására, amit 2003 márciusában engedélyeztek. Azóta a cég hosszabbítások sorát iktatta, a legutóbbit 2004 decemberében. Elizabeth Boukis, a Sony szóvivője elmondta, munkájuk elméleti. "Nem végeztünk el egyetlen kísérletet sem" - mondta. "Ez a bizonyos szabadalom egy előretekintő találmány, ami azon az ihleten alapul, hogy egy nap ez lehet az az irányvonal, ami felé a technika elvisz minket."
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.