Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» A Richard Nixon-merénylet / The Assassination of Richard Nixon

3553 levél
Válasz 05.05.09. 19:23 #2
The Lord
Meglepően jó, befordulós film. Azért remélem, hogy Sean Pennből nem csinálnak olyan trendszínészt, mint Keanu Reeves-ből, mert már lassan kezdem unni, hogy folyton csak ezt a világot másként látó, örök vesztes alakot tudja eljátszani (lásd pl: 21 Grams, ahol ugyancsak Naomi Watts-szal alakít).
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
4695 levél
Válasz 05.05.09. 15:12 #1
szedrencs
Látta már valaki ezt a filmet? A bemutató alapján érdekesnek ígérkezik. A bemutató alatt végig a Taxisofőr és az Összeomlás jutott az eszembe, szóval ha azt a szintet hozza, akkor nem lehet rossz darab.

"Niels Mueller rendezői debütálása olyan hetvenes évekbeli kulcsfilmek hatását tükrözi, mint a Taxisofőr vagy a Magánbeszélgetés. Muller és társszerzője, Kevin Kennedy egy sikertelen üzletember és kétbalkezes leendő merénylő, Samuel Bicke (Sean Penn) pokoljárását ábrázolja. Bicke az idegösszeomlás szélén mások sikerei után vágyakozik, és nem érti, miért nem lehet a sikerben neki is része.

A valós eseményeken alapuló Richard Nixon-merénylet Samuel idegösszeomlásának és ezt követő elnökgyilkossági-kísérletének története. Miután Bicke házassága felbomlik és munkanélkülivé válik, a férfi a maradék valóságérzékét is elveszti. Vágya, hogy kirohanjon a kormány ellen, odáig hajtja, hogy fegyver rejt egy ortopéd lábmerevítőbe. Célja, hogy eltérítsen, majd a Fehér Háznak vezessen egy repülőgépet."

„Muller egy olyan ember indítékait kutatja, aki önmagát az általa kontrollálhatatlan gépezetbe került homokszemként határozza meg. Az amerikai sikertelenség olyan ikonjaihoz hasonlóan, mint Travis Bickle vagy Willy Loman, Samuel ügyetlen, megfontolatlan és naiv, soha nem érti igazán a világot, melyben él. A legyõzött Samuelt alakító Sean Penn rafinált és árnyalt játéka izgalmas portrét fest Nixon Amerikájának egy szereplõjérõl, akit elárult a hazug ťamerikai álomŤ”. (Piers Handling)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.