Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Világjárvány a küszöbön

1435 levél
Válasz 05.08.01. 20:31 #8
polp
szükség vanjárványokra, plussz háborúkra, egyrészt fejlődünk tőle, és megtizedeli a népet és legalább nem népesedik túl a föld
már igy is rendesen hazavágtuk a földet, ideje lenne hogy kapjunk egy pofont mi is tőle
12270 levél
Válasz 05.08.01. 20:28 #7
asas01
Hát látod ez tényleg kurva jó megoldás. Mégjobb! Öljük meg az embereket és, akor senki se fog megfertőződni.
És mégis, hogyan képzelted el a világ haszonállatainak az elpusztítását? Néhányat azért hagysz vagy többé nem is lesznek tyúkok meg tehenek? Látom az se gond, hogy többen halnának éhen, mint ahány ember 10 ilyen járvány megölne.
i tell it like it is, cause im a bold figure
1435 levél
Válasz 05.08.01. 20:27 #6
polp
a remény hal meg utoljára !!
4512 levél
Válasz 05.08.01. 20:22 #5
Wing
Ha egy ekkora járvány ki akarna törni, a világ kutatólaboratóriumának 95%-a arra állna rá, hogy kifejlesszen egy ellenszert, akár súlyos pénzek árán is. Mielőtt veszélyessé válna, már lenne is rá ellenszer. A vírusok és a bacik kipusztíthatóak. Erről ennyit.
"A nation that doesn't do its own dirty work commits suicide."
2081 levél
Válasz 05.08.01. 17:45 #4
Alfaproton01
De ezt úgysem teszik meg, mert a pénz nagyúr, úgyhogy én még mindig az atom mellet vagyok. :devil
shit happens
4370 levél
Válasz 05.08.01. 17:22 #3
Kalwa
A legokosabb megoldás az lenne, ha az ott élő összes baromfi és haszonszárnyast elpusztítanák. Valószínű, hogy sok ember tönkre menne és az érintett országoknak sem lenne éppen gazdaságilag kellemes, de még mindig jobb, mint megvárni egy világméretű járvány kitörését.
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."
2081 levél
Válasz 05.08.01. 16:50 #2
Alfaproton01
persze, már legalább 5 éve fenyegetőznek...most éljem az életemet rettegve? El bírom képzelni hogy ez valami kapitalista, amerikaféle pánikkeltés. AMúgy azokra a kicseszett sárga országokra egy kib***nagy atomot dobnék...A *** hogy onnan mindig jön valami *** amitől ezrek halnak meg
shit happens
4370 levél
Válasz 05.08.01. 16:38 #1
Kalwa
Tavaly már megjósoltam (http://www.pcdome.hu/forum/forum.php?action=ll&fid=50&tid=12203&ord=start&dir=desc&start=100&num=50), hogy mi várható, de akkor a sok ostoba ember, akikre mind a mai napig ez a viselkedés jellemző gúnyosan kinevetett. Hát most nagyobb a veszély, mint valaha. Remélem most is lesz kedvetek viccelődni

Világjárvány a küszöbön?
2005. augusztus 1. FigyelőNet, MTI

A WHO szerint öt éven belül rendkívül pusztító influenzajárvány törhet ki, az Európai Bizottság szakértői pedig úgy vélik, hogy ez a járvány hamarabb éri el térségünket, mint ahogy azt gondoltuk.

Az Európai Bizottság fel akarja készíteni az uniós tagállamokat egy világméretű influenzajárványra: ennek kitörését ugyanis az utóbbi hónapok eseményei nyomán szakértők minden korábbinál valószínűbbnek tartják - írja legutóbbi számában a Brüsszelben megjelenő European Voice.

A WHO szakemberei szerint a halálos madárinfluenza az egész emberiséget fenyegető járványt válthat ki, ha a vírus mutáció révén emberről emberre is képes lesz terjedni. A vírus - amely 2003-ban bukkant fel újra - 55 embert ölt meg Ázsiában. A H5N1 jelű madárinfluenza már több százezer madarat ölt meg, ami a szóvivő szerint a "természet figyelmeztetése".

Új helyszínek: Vietnám, Oroszország, Kazahsztán

A hétvégi hírek szerint mintegy háromezer szárnyas múlt ki madárinfluenzában az elmúlt napokban Oroszország Novoszbirszki területén, és több helyütt Szibériában, ahol 13 faluban azonnali karantént rendeltek el. Vietnamban tovább romlott a helyzet, ott jelenleg hármas szintű járványveszélyt jelentett be a WHO.

Már Kazahsztán északi részén is megjelent a korábban többnyire csak Délkelet-Ázsiában pusztító madárinfluenza emberre is veszélyes H5N1 vírusa. A Nemzetközi Egészségügyi Szervezet (WHO) szakértői júniusban figyelmeztettek, hogy a H5N1 vírustörzs olyan mutáción ment át, amelynek nyomán valószínűleg az eddiginél is fertőzőbb az emberekre nézve.

A járvány akkor tör majd ki, ha a vírus immár emberről emberre is terjedni fog, azaz nem pusztán fertőzött madarak terjeszthetik. A lap szerint az Európai Bizottság még az év vége előtt egyfajta "vezetői gyakorlatot" tart majd annak tesztelése végett, hogy miként működnek a kommunikációs csatornák a nemzeti hatóságok között egy influenzajárvány, illetve egy lehetséges terrorista támadás esetén.

Emellett bizottsági illetékesek jelentést készítenek arról, mennyire felkészült Európa a különböző egészségügyi veszélyekre, s ezt a nyári szünet után megvitatják majd a különböző uniós munkacsoportokban.

"Miután a WHO nyomatékos figyelmeztetéseket adott ki a küszöbön álló influenzajárványról, nagyon fontosnak vélem ezen előkészületek megtételét" - nyilatkozta a lap hasábjain Markosz Kiprianu, az EU-bizottság egészségügyi kérdésekért felelős tagja.

Vándormadarak terjeszthetik

Azok a hírek, hogy a H 151 vírustörzs most már a vadludak között is terjed, azt a feltételezést erősítik, hogy a madárinfluenza még inkább globális fenyegetést jelent, mint eddig – állítják a tudósok.

„Ezek a madarak naponta akár 1000 mérföldet is megtehetnek" – magyarázza Ji Huan (Yi Guan), a Hong Kong-i Egyetemről. – „Ez azt jelenti, hogy a vírus terjedése lehetővé válik jelenleg vírusmentes területekre is."
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.