Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Zathura

18873 levél
Válasz 05.08.06. 14:47 #1
LiT
Aki látta a JUMANJI című filmet, annak ismerős lehet. Ez a film a Jumanjihoz hasonlóan egy társasjátékról szól.
Bővebben a történet:
a 12 éves Walter Budwing (Josh Hutcherson) és öccse, Danny (Jonah Bobo), egyedül maradnak otthon, mivel papának (Tim Robbins) dolga akad. Nagy ügy, volt már ilyen a világtörténelemben. Azonban az, amely ezek után következik, már valószínűleg kevésbé. Danny ugyanis, a ház egy rejtett zugában talál egy furcsa, téglalap alakú társasjátékot. Természetesen kipróbálja az űrben játszódó, Zathura névre hallgató társast, ám ezzel megállíthatatlan folyamat veszi kezdetét.
Az egész úgy kezdődik, hogy egy ponton piciny kártyát, s azon egy üzenetet dob ki a játék magából, ezzel a szöveggel: "Meteorzápor, térj ki előle!". A gyerekek azután csak addig néznek kérdően egymásra, amíg el nem kezd záporozni a megjósolt meteoráldás a nagyszoba kellős közepén. Szerencsésen sikerül elbújniuk, s mikor véget ér a tűzijáték, előmerészkednek. Ám a letaglózó meglepetés még csak most következik: a házból ajtón és ablakon kinézve tekintetük egyenesen a végtelen univerzumra esik - a vibráló csillagokra és a sötét világűrre. Papa kicsi fiai ugyanis házastul, fantáziástul együtt a világűrben keringenek.
Walter és Danny, fantasztikus utazásuk során csatlakoznak egy "hajótörött" asztronautához (Dax Shepard); gyíkra hasonlító, ellenséges űrlényekbe botlanak; sőt, még egy rakétával hajtott robot ámokfutásába és egy intergalaktikus űrháború kellős közepébe is sikerül belecsöppenniük. Ám a legnagyobb veszedelem még előttük áll: ha nem fejezik be a "játékot" és érik el Zathura bolygóját, örökre a végtelen űr csapdájában ragadnak.
1981-ben Chris Van Allsburg kiadott egy népszerű gyerekkönyvet, amely a Jumanji névre hallgatott. 1995-ben a történetből Joe Johnston filmet rendezett Robin Williams és Kirsten Dunst főszereplésével. Újabb 10 év elteltével aztán Van Allsburg nekifogott, hogy felvegye az elejtett történet-szálat, és megírta a könyv folytatását, Zathura címen. Az újabb, ezúttal az űrben játszódó mesekalandot Jon Favreau (Mi a manó? dirigálta.

Itt a honlapja: http://www.sonypictures.com/movies/zathura/index.html
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.