Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» A Harmadik Világháború küszöbén

633 levél
Válasz 06.05.08. 12:44 #99
marcee.
Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a 3. birodalom nem tudja elfoglalni Angliát, Londont kezdték bombázni, hátha megadják magukat. De az angolok ellenálltak, és még hevesebben vetették bele magukat a küzdelembe, és megnyerték az angliai légicsatát. Hitler ezért megtámadta a SZU-t, arra alapozván, hogy azok még a finneket se tudták legyőzni, és sok a nyersanyagjuk. Ez lett a veszte.
29274 levél
Válasz 06.05.08. 12:21 #98
Germinator
lévén, hogy régen tanultam a második világháborút és hogy annyira nem is érdekel, hogy utánaolvassak, nem értettem az utolsó példádat...
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
633 levél
Válasz 06.05.08. 12:18 #97
marcee.
Bocs, ez tényleg fölösleges volt...
Azon viszont vitatkoznék veled, hogy egy robbantás, amiben 19 halálos áldozat is van, miért nem megfélemlítő? Főleg ha abba belegondolsz, hogy ilyen Irakban heti rendszereséggel van? Állandóan rettegned kell, hogy mikor robban egy táska, egy kuka, egy autó. Sehol sem lehetsz biztonságban. Csak az emberek egy idő után már megtanulnak együtt élni a halál közelségével. De néha a terror fordítva sül el: Anglia bombázása az 1940-es években.
2255 levél
Válasz 06.05.05. 13:30 #96
Matykó mester
És te mi a fasznak írsz be olyan helyre, ahová csak a hsz-eidet gyarapítod?
"Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!"
633 levél
Válasz 06.05.05. 13:06 #95
marcee.
És ennek mennyi köze van egy esetleges harmadik világháborúhoz?
9789 levél
Válasz 06.05.04. 17:48 #94
Gillette
És? Mindegyik más szempontból volt fontos különben meg az arvíz már tetőzőtt, nem halt meg senki és viszonylag kevesen lettek hajléktalanok, akik meg azok lettek elméletileg az állam felépíti nekik a házaikat másrészről itt már nem áll fent a magának kereste a bajt elmélet. Mert akik hajléktalanok lettek azok ártérre építkeztek akkor meg ne csodálkozzanak, ha jön a víz legalábbis a ti gondolkodásotok szerint ez lenne a logikus.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
29274 levél
Válasz 06.05.04. 17:39 #93
Germinator
nade elég érdekes, hogy mondjuk az árvíz mellett, ahol nemtom hányszáz embernek tűnt el az otthona és lett hajléktalan, ez volt a vezető hír... számomra érthetetlen és összehasonlíthatatlan.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
9789 levél
Válasz 06.05.04. 17:37 #92
Gillette
Maximum egy hétig volt róla szó és téged miért zavar, hogy beszámolnak az állapotáról? Ha egy ország állampolgárával történik valami egy másik országban teljesen természetes, hogy arról az adott ország sajtója vezető hírként számol be róla.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
9789 levél
Válasz 06.05.04. 17:33 #91
Gillette
Miből gondolod, hogy szálloda tulajdonos volt? És ha az is volt akkor megérdemelték? Mindenesetre a többség egyiptomi állampolgár volt és pár turista.

Szóval ezek szerint a wtc elleni merényletek se számítanak terrortámadásnak mert ott is csak 3000-en haltak meg? LOL. Egy támadás áldozatok nélkül is lehet megfélemlítő és nem azok számától függ, hogy minek nevezzük. Hiába csűröd csavarod az egyiptomi robbantás is terrortámadás volt.

És most miért baj, hogy megemlítették, hogy budapestet is elérik a rakéták? Most ezen miért kell kiakadni. Teljesen természetes ahogy Gerry is leírta már korábban.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
29274 levél
Válasz 06.05.04. 17:28 #90
Germinator
Figyelj, egyszer megemlítik, hogy meghalt egy magyar is, oké, megértem... na de hetekig ez ment a tévében. És valóságshowként közvetítették hogy "a pali rosszul van" "már kicsit jobban van" "most hozzák haza" "már félúton vannak" "JIPPIÉ hazaért"...

Na hát arról a májbeteg lányról ne is beszéljünk... az még ennél is rosszabb... az már a média hírközlő szerepének a béka segge alatti gödörnek a legmélye volt. Istenem, csak ma többszáz néger kisgyerek halt meg maláriában, AIDS-ben vagy csakúgy éhen Afrikában. Minden egyes gyereket mérnem közvetítik le? Úgy birom, hogy sajnálnom kéne a kiscsajt, meg a családját... de hát közöm nincs hozzá, nem is ismerem, egyszercsak elémdobják a hírt hogy "jajj van egy kislány aki mindjárt meghal mert beteg a mája" ráadásul azis már ilyen reality-be ment át... a hírvadászok má nemtudtak mit kitalálni. Ez a szánalom, és nem az, hogy nem érzek együtt... na mosmá nagyon offoltam össze-s-vissza
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
2255 levél
Válasz 06.05.04. 17:12 #89
Matykó mester
Annak a magyar nőnek a férje egy egyitomi szálloda-lánc tulaja volt, nem éppen turista, meg mondjuk így se veszi komolyan a világ a "terrortámadásokat"( amiknek a jelentése megfélemlítő támadás, és egy robbantás amibe 19 ember meghal szerintem nem kellene terrortámadásnak nevezni, atomtámadás na az megfélemlítő támadás).
Irán rakétái elérik Budapestet, mit csináljunk vele? Mindenki költözzön vidékre, vagy mi?
"Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!"
9789 levél
Válasz 06.05.04. 16:19 #88
Gillette
Ja és még annyit kifelejtettem, hogy irán első számú célpontja izrael.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
9789 levél
Válasz 06.05.04. 16:16 #87
Gillette
Egyrészt senki nem mondta, hogy hullajts könnyeket nem erről van szó hanem arról, hogy ha egy magyar meghal külföldön egy terrortámadásban annak komoly hírértéke van. Egyébként épp úgy mintha idehaza robbantanának föl valakit. Az is napokig vezető hírként szerepel a médiákban. A média már csak ilyen... Egyébként meg nagyon helyes, hogy felhívja az emberek figyelmét, hogy egyiptom igenis veszélyes hely. Már ezelőtt a robbantás előtt is úgy gondoltam, hogy hülye aki odamegy nyaralni ezután meg pláne.

Soha senki nem mondta, hogy budapestet fogják lőni. Egyszerűen megemlítették, hogy akár budapestet(és bécset) elérő rakétákkal rendelkeznek. Amúgy meg jobb ha elhiszed, hogy rajta vagyunk az arabok feketelistáján. Nem egyszer említették Magyarországot(és még sok más országot) a nagy nyugati hatalmakkal együtt. Ettől függetlenül nem valószínű, hogy célzott támadásokat hajtanának végre ellenünk, de nem árt tudni, hogy ezek a rakéták kis túlzással úgy működnek, hogy beállítják őket nyugat felé azt majd valahol leesnek. Max. bécset érik el, de rossz esetben pár 100km-rel előbb csapódik be és az már úgye egy másik ország. Így azért neccesebb a helyzet.


Békés turisták és állampolgárok ellen végrehajtot merényletet nálad hogy hívják? Szabadságharcnak?
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
7161 levél
Válasz 06.05.04. 15:45 #86
Sturmgewehr
Jah, ez olyan mint mikor a májbeteg kislány meghalt nem is olyan régen. Sajnáltam, meg minden, de nekünk semmi közünk nincs hozzá, úgy se tudjuk átérezni azt a fájdalmat, amit a szülei kaptak.(ráadásul már mindenki elfelejtette) Nálam ugyanez a helyzet most is. Attól, hogy most meghalt ez az ember, nem fogok éjszaka könnyeket hullatni miatta. A médiával kapcsolatban is helyes az állítás, ott is szarik rá mindenki, a haszonra megy ki a dolog. Ha egy fillér haszna se lenne belőle, tudtunkra se adták volna.
2255 levél
Válasz 06.05.04. 15:30 #85
Matykó mester
Lehet szívtelen vagyok,de előbb vagy utobb minden ember meghal, és hogy meghal bennem nem dől össze a világ. Nekem is haltak meg rokonaim, és nem haltam bele. És ki nem szarja le, enek a nőnek a halálával a szajkozásával is csak a MÉDIA nyer, mert jól megfélemliti a magyarokat, hogy mi se vagyunk biztonságba plusz még rá rakják, hogy iráni rakéták. 1. Ha Irán bobmázni fog úgyis Kuwait lesz a célpont
2.Meg min csodálkozunk, ha egy olyan helyen tartozkodik az ember, ahol nagy a terrortámadás veszélye, bár én azzal se értek egyet, hogy ezeket a támadásokat, terrortámadásoknak hívják, ezek az emberek, csak ki akarják üldözni az országaikból a betolakodokat, úgy mint itthon a kínaiakat, meg a cigokat.
"Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!"
9789 levél
Válasz 06.05.04. 15:15 #84
Gillette
Szánalmasok vagytok tudtok róla? Természetes, hogy minden ország a saját áldozataival törődik, nem értem miért ez nagy felháborodás. Az, hogy külföldön, terrortámadásban meghal egy magyar állampolgár annak igenis nagyobb hírértéke van mint, hogy Józsi bá berugott és megfagyott a falu határában...
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
7161 levél
Válasz 06.05.04. 15:00 #83
Sturmgewehr
Jah, vazz. Ez ment egy jó ideje. Attól még, hogy magyar volt az áldozat, szarik rá mindenki.
2255 levél
Válasz 06.05.04. 14:56 #82
Matykó mester
Emberek százai halnak meg magyarországon hetente, mégse mutatják a téveébe, jaj tudom terrortámadás... De az a baj, hogy úgy írták le a hírekbe, mintha az az egy nő ellen lett volna a többi halott csak mellékes... A terroristák is leszarják kit robbantanak fel, fogalmuk se volt róla, hogy ott magyar van, bár ha tudták volna, akkor se álltak volna le.
"Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!"
8074 levél
Válasz 06.05.03. 21:07 #81
Gerry
Egy iráni rakéta nem arról szól, hogy ki a semleges

germinator:Azért foglalkoznak vele, mert hírértékkel bír. Az meg, hogy megsérül, ráadásul súlyosan és leszarod, már Téged minősít. A felesége meghalt. Szarjuk le azt is. Tudom, nem erre gonsoltál mikor mindezt leírtad, de logikusan ez következik belőle.
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
29274 levél
Válasz 06.05.03. 21:06 #80
Germinator
egyébként tényleg, főleg azt bírom, amikor valahol a világ másik végén (Egyiptom, Thaiföld) történik valami katasztrófa (terrortámadás, szökőár, földrengés), és erre a híradóban ezt hallom:
Még nem tudunk magyar áldozatról.

Ki nem szarja le??

Meg már ne is haragudjatok az OFF miatt, de milyen szánalmas már hogy 1 héten keresztül csak arról a fickóról beszéltek az ilyen nagy színvonalú hírműsorokban, amelyik a dahabi merényletekben megsérült... szánalom... és? Igen? Megsérült... nos? Mégvalami? 1 hétig ezen lovagolni?? A múltkor elestem a jégen és agyrázkódást kaptam. Ez nem kerül be? Ja és egyik rokonunk nemrég szintén elesett a jégen de 2 hétre kómába került, fogyott legalább 20 kilót és alig tud járni... ez mér nem kerül bele?? Magyarország... hajrá...

End OFF
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
2255 levél
Válasz 06.05.03. 21:02 #79
Matykó mester
Hát szerintem az osztrákok leszarják, mert semleges ország.

Na mindegy, túlreagálom a dolgokat, de attól még beképzeltek vagyunk
"Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!"
8074 levél
Válasz 06.05.03. 20:54 #78
Gerry
A hír egy szóval sem említi, hogy attól vagyunk rosszul, hogy pont Mo.-t fogják bombázni, pusztán arról szól, hogy elériik a fővárost.
Románoknál meg Bukarestet írnak, Ausztriában pedig Bécset, nem látom ebben mi a probléma.
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
2255 levél
Válasz 06.05.03. 20:51 #77
Matykó mester
Ezt bírom a magyarokba, a beképzeltségünk a csillagokat is leveri. Majd pont Budepestet bombáznák, már Irakba se vagyünk ott kérem szépen!!
"Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!"
959 levél
Válasz 06.05.03. 20:25 #76
Miking
Kalwa írta egy topicba amit bezártak, de sztem ide illik:

Európát is elérő rakéták érkeztek Iránba [Index]

2400 kilométeres hatótávolságukkal európai fővárosokat - köztük Budapestet - is elérő rakétákat szerzett be Irán Észak-Koreától. Az izraeli katonai hírszerzés értesülései szerint az első szállítmány már meg is érkezett Iránba.

http://index.hu/politika/kulfold/rock4659/
2255 levél
Válasz 06.04.29. 20:35 #75
Matykó mester
"Jelenleg amúgy öt évre saccoljűák azt az időt, amennyire Iránnak szüksége van atomfegyver kifejlesztésére."

És ezt egy olyan állam hírügynöksége mondja, aki meg akarja támadni Iránt. Az Irán kormányon kívül senki sem tudja mennyi idő kell nekik.
"Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!"
8074 levél
Válasz 06.04.29. 19:50 #74
Gerry
Irán legázálosához nincs szükség a "többi országra", avagy nem feltétlenül. Egy fontos dolgot mindenki elfelejt, mikor az amerikai katonai potenciálról beszél, ez epdig az, hogy ha nagyon szorulna a hurok, az USA több tízmillió katonát is ki tudna állítani gazdasági összeroppanás nélkül. Persze, a mai világgazdaság nem hasonlítható a II. VH-korabelihez, de az államok akkor is játszi könyedséggel tarott fegyverben tíz millió főt úgy, hogy az USA gazdasága hihetetlenül sokat nyert a háborún.

Senki nem tudja, hogy hol a határ, hiszen arra még nem volt példa, hogy valamely ország atomtöltettel felszerelt rakétát lőtt volna ki egy másikra (a világháború végi két robbantást ne keverjük ide).

Jelenleg amúgy öt évre saccoljűák azt az időt, amennyire Iránnak szüksége van atomfegyver kifejlesztésére. A fő probléma a teokratikus rezsim, melyet az iráni többség és piszkosul rühell. Ahmedzsánit és csapatát egyenként kellene karóba húzni, de ez már csak az én kis magánmegjegyzésem
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
2255 levél
Válasz 06.04.29. 19:44 #73
Matykó mester
Akkor a pokol eleje szerintem így nézne ki:
1. A terrosisták robbantanak.
2. A megtorlás:
a, Előkészítés
b, Célpont: Irán, azért Irán, mert más olyan ország ami az USA( ha itt robantanának, de még lehetséges London és még néhány európai nagyváros) tudta nélkül atomtöltettet tudna előállítani nem sűrűn van.
3. A háborúba bekapcsolodna az egész világ Irán ellen, mert egy atomfenyegetést ők se kockáztatnának.
4. De mivel Irán tudta a következményeket, több atombombát is előállítani. Ezzel elkezdődne az atomháború.

És a legrosszabb, ez talán másfél hónap múlva meg is történhet, hiszen kezdődik a Football VB mindenki oda figyel majd a legjobb pont a kitünésre.
"Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!"
8074 levél
Válasz 06.04.29. 16:18 #72
Gerry
Igen, ettől fél mindenki. Nem egy nagy ördöngősség akár atom bombát is becsempészni az államokba-avagy európai országokba. Amennyiben valahogyan nukleális játékszerekhez jutnának, és robbantanának is valahol, úgy alighanem elszabadulna a pokol.
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
2255 levél
Válasz 06.04.29. 10:03 #71
Matykó mester
Attól a második lehetőség még ott van. Vagy nem nyiltsisakos lesz a harc, hanem Irán odaadja Oszamána a bobákat oszt Kampec.
"Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!"
29274 levél
Válasz 06.04.29. 10:02 #70
Germinator
így tulajdonképpen nem lesz ideje háborút kezdenie
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
29274 levél
Válasz 06.04.29. 10:02 #69
Germinator
ha irán atombombát dob amerikára, az összes nagyhatalom szitává bombázza azt a szegény ázsiai államot.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
2255 levél
Válasz 06.04.29. 09:59 #68
Matykó mester
Itt mindenki arról beszél, hogy csak akkor lehet vh, ha az USA megtámadja Iránt, és Irán mellé áll egy másik nagyhatalom, de ez nem igaz. Ha Irán küld egy "fincsi" atombombát valamelyik amerikai nagyvárosba, akkor Irán kezdi a háborút. És mellé álhatnak a kisebb ázsiai népek. Vagy Irán megtámadja az amerikai befolyás alatt álló Irakot, a II. VH is csak európai háború ként kezdődőtt csak később vált VH-ra. Ezt nem kellene elfelejteni.
"Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!"
1466 levél
Válasz 06.04.27. 09:17 #67
Czimbi
Teljesen igazad van... a német fegyvergyártás hatalmas bevételeket hozott rengeteg gyárnak! Krupp művek stb...

Amerika meg miért ölne belem dollárd milliárdokat a modern fegyverekbe, ha nem akarná használni??? Ha harcol, abból van bevétele... ezt tuti!!!
3973 levél
Válasz 06.04.27. 09:02 #66
Petyo
Az USA-nak mégis megérte megtámadni Irakot. Mert nekem senki se mesélje be, hogy a népet mentek felszabadítani. Az kamu, csakis az olajért mentek oda. Sz'al megérte. Nem beszélve az ország "újjáépítéséből" hasznot húzó cégekről.
Most nekünk, erőseknek kell elviselnünk a gyengék gyengeségét, és nem a magunk kedvére kell tenni.
3973 levél
Válasz 06.04.27. 08:59 #65
Petyo
Tévedsz. Mert ugyanúgy pénzt hozott a német fegyver, ruha, gépgyártóknak is, csak ők később veszítettek. De persze ezt az elején még nem tudthatták, sőt nem is számítottak rá, ígyhát simán beleugorhattak egy háborúba.
Igaz manapság az USA-nak vannak ilyen ambíciói (milyen érdekes ez a párhuzam az USA és gaz, gyűlölt náci németország között), de a hatalmas multiknak mind megérheti egy háború, függetlenül a "származásuktól"
Most nekünk, erőseknek kell elviselnünk a gyengék gyengeségét, és nem a magunk kedvére kell tenni.
1466 levél
Válasz 06.04.27. 08:18 #64
Czimbi
Én amit láttam dokumentumfilmet, annak a fele arról szól, hogy az amcsik lelőtték a civileket, meg lakóházakat bombáztak stb... ez finomkodás? Nem is beszélve a fosztogatásokról... műkincsek, stb...

Ez nem finoman lett megoldva, hanem el lett xarva

A terroroisták is az idióta elvekért harcolnak...
944 levél
Válasz 06.04.27. 07:27 #63
Lord of Destruction
a mai kormanyokat meg lehet nyugodni,nem az adok tartjak fennt hanem a multik
szoval a helyzet az,hogy nincs az a nagyobb haboru ami megerne a multiknak
kezdve az embargotol,egeszen a tozsdei hirtelen valtozasokig,senkinek nem jo
szoval manapsag a haborut minel rovidebbre kell fogni
es megjegyzem:irkanak koze se volt a haboruhoz.irak le lett rohanva,es nagyon ovatosan megtisztiva
egy igazi vh.2.-s stilusban 10 nap alatt el lehett volna jutni addig a honapok utan jutottak,ezzel a haderovel amivel az usa rendelkezik
csak az volt,h nagyon kellett vigyazzanak:barmilyen kis kar amit a civileknek tesznek(amit egy normalis haboruban ki nem szar le,a civuleken kivula mediaban nagy port kavart,es nekik nagy penzugyi vesztesegeket okozott,ezert finomkodtak

mar reg nem az az ido van mikor elvek harcolnak...
hands into a fist,static in my head.now i'm sitting face to face with loneliness... - by Finch
1466 levél
Válasz 06.04.27. 04:22 #62
Czimbi
Olyan világháború már nem is nagyon lesz több... De lényegében Irak is világháború volt, csak itt az egész világ Irak ellen harcolt Mert lényegében harcoltak ott amcsik, britek, és a helyi úriemberek, ez így már 3 kontinens... meg azóta rengetegféle megszálló csapat is járt arra, pl: Japán is

A gond csak abból lehet, ha az amerikaiak féltik a hatalmukat, és megtámadnak egy kisebb országot... és ha valamelyik nagyhatalom már nem akar engedni.

Most inkább egy atomháború áll a legközelebb a valósághoz, de ez is inkább csak Hidegháborús játék lesz. Az USA akkor jár a legjobban, ha addig lép, amíg Irán nem fejleszti ki az atomfegyverét... mert biztos, hogy kifogja!
3933 levél
Válasz 06.04.27. 00:14 #61
Samu G
nem is az volt a célja hogy megérje.
De most nem a háborúról általában van szó itt, hanem jajj jön a világháború. Ez a hülyeség. A világ már nem olyan. (Már hódítani se lehet igazán - túl nagy a nacionalizmus az egész világon)

Japán esetében meg még akkor dúlt az imperializmus. Ez vizont a háború után lassan meg is szűnt (mert mindenki rájött h. többé nem működik)
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
1466 levél
Válasz 06.04.27. 00:01 #60
Czimbi
Ha nem kezdik meg a hódítást, nincs embargó...

Háború sem csak a nyereség miatt van... "nyereségvágyból elkövetett háború" Vietnám sem érte meg...
3933 levél
Válasz 06.04.26. 23:55 #59
Samu G
Japánnak például volt indoka. Az amerikai embargó. Ha nem kezdik meg a hódítást, akkor rövid idő alatt tönkremennek. És a felsorolt példák esetén mind óriási ellentétek húzódtak a nemzetek között. Ma nincs ilyen.
Másrészt pl. ma senki menne bele egy nagy háborúba nyersanyagért. Egyszerűen azért, mert annyira sok olajat igényel a modern háború, hogy nem éri meg.

Amúgy meg az USA megtámadja iránt dologról el lehet feledkezni. Már említettem miért. Max légicsapás lehet belőle, más nem.

Meg ugye korábban nem volt jellemző a globalizáció. Ma már globális a gazdaság legfontosabb kereskedelmi partnereddel meg nem kezdessz háborúba. Mert csak veszthetsz a dolgon.
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
1466 levél
Válasz 06.04.26. 23:35 #58
Czimbi
Japánnak talán megérte megtámadni az USA-t? Vagy Napóleon is ezért harcolt? Hannibál is gyűlöletből támadta meg Rómát! Stb...

Nem kell ide mindig szuper indok... Kína kommunizmus, a kommunizmus pedig egy nem modern államforma... ezt előbb-utóbb az emberek is felismerik... a háború meg összekovácsol.

Végül: az éppen elég indok, hogy aki győz, az diktálja majd a feltételeket, és határozza, meg a világ rendjét!
944 levél
Válasz 06.04.26. 23:22 #57
Lord of Destruction
de miert erne meg kinanank?nem er annyit az olaj amennbi veszteseguk lenne...ugyanigy barmely mas orszag...ott nyavognak az hatalmak h ok nem tamogatjak stb,s nagyjabol nem csinalnak semmit
hands into a fist,static in my head.now i'm sitting face to face with loneliness... - by Finch
1466 levél
Válasz 06.04.26. 22:52 #56
Czimbi
Világháború legfeljebb abból lehetne, ha pl. Iránt megtámadják, és ha valamelyik nagyhatalom (nem mondok nevet, amúgy Kína) elég erősnek érzi magát, hogy nemet mondjon az USA agressziójának, és a védekező fél mellé áll... persze előbb csak diplomáciailag, de ez majd elindítja a láncreakciót!

Egyébként szerintem is hülyeség ettől tartani, de nem lehetetlen... ki gondolta volna, hogy New York-ot repülőkkel megtámadják a terroristák?!

Elég sok olyan ember van, aki képes saját becsvágyából (vagy mert tök hülye) háborút indítani.
3933 levél
Válasz 06.04.26. 22:44 #55
Samu G
A történelem során eddig csak egy országnak hozozz pénzt a háború. Az USA-nak a II.vh (eltekintve a régebbi korok fosztogató zsákmányszerző dolgaitól). az is csak a speciális körülmények között.

Világháború csak 4 ország között jöhetne létre. (azt se mostanában - USA sokkal erősebb mindegyiknél egyelőre) Kína, USA, Oroszo, esetleg India (méreténél és népességénél fogve). Mind kellően jóban van egymással. (nincsenek egymással szembeni igényeik) + oly kiterjedt gazdasági kapcsolatban vannak egymással, hogy a háború elég nagy szarba küldené őket.

Úgyhogy az ilyen féljünk a világháborútól, meg a harmadik világháború küszöbén dolgok azért elég nevetségesek.

Persze a jóleső kis paranoia nem árt
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
10104 levél
Válasz 06.04.26. 22:34 #54
eti8
Jaja pl a 2vh végén a németek rakétáiból építették meg később az első űrrakétákat...
Az élet egyetlen rendes metaforája a szalonna!
3973 levél
Válasz 06.04.26. 22:21 #53
Petyo
A legnagyobb üzlet egy háború.
Amúgy meg mindig a háborúk dobják meg a tecnikai fejlődést. Gondolj a két világháborúra, a sok új találmánnyal
Most nekünk, erőseknek kell elviselnünk a gyengék gyengeségét, és nem a magunk kedvére kell tenni.
944 levél
Válasz 06.04.26. 22:20 #52
Lord of Destruction
en s izgulok a haboru miatt
a olaj par evtizeden belul kifogy,es nem er anyit h hatalmas haboru inditsanak erte,csak annyit,h ilyen ksi sunyizasokat
azon kivul meg megis miert haboruznanak?elvekert?ugyanmar,ki nem szarja le az elveket...
ami nem jelent 1 csomo penzt,azt nem csinalnak,es a habrou nem arrol hires h joletbe penderiti az orszagot...
hands into a fist,static in my head.now i'm sitting face to face with loneliness... - by Finch
1503 levél
Válasz 06.04.26. 20:52 #51
killerbala
Még jó, hogy mi homo sapiens sapiensek vagyunk
"Ez nem egy munkatábor és nem is egy koncepciós tábor"-Kiszel Tünde
29274 levél
Válasz 06.04.26. 20:51 #50
Germinator
eredetileg H.G. Wells regénye volt

De akkoris... nem bírna el a Homo Sapiens egy világszintű háborút.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.