Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» München

21647 levél
Válasz 06.02.24. 11:58 #28
padavan
Vállalom a leírtakat.

Egyébként kösz a felvetésekre a válaszokat, de tudom: Nem alacsonyodsz le egy csúszómászóhoz.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
2647 levél
Válasz 06.02.24. 10:48 #27
riddick21
remélem a moderátorok nem törlik ezt a hsz-edet. ha igen, hálás lehetsz nekik. mintha azt kérdezted volna, hol, mikor vagy te következetlen. hát parancsolj: itt és most. de látom, a szavakat forgatni nagyon szereted.

csináld csak. ahogy írtad: ez egy játszótér. csak a tiéd.
"Jeti, add ide a bőröd!"
21647 levél
Válasz 06.02.24. 10:31 #26
padavan
Egyben válaszolnék, ha megengeded, nem akarok két topicban beszélgetni, lényegében egy témáról.

Döntőbíró? Láttál te valahol állásfoglalást tőlem? Azért gratulálok az öcsédnek, még minket is összeugrasztana, részemről nem fog menni. Az, hogy te mennyire vagy befolyásolható, a te dolgod. Egyébként csak hogy tudd: A drága tesód egyetlen begőzölt mondatomra sértődött meg egy életre, annak ellenére, hogy utána többször is elnézést kértem tőle. De nem számított, főellenség lettem. Szerintem kicsit lelkisérült a fiú. Ez csak egy kis adalék volt, hogy tudd, mi a pálya.

A Kainfóbiáddal nem tudok mit kezdeni, engem nem érint - tudod, mert buzi vagyok... -,általában nem szokásom gyűlölni olyasvalakit, akit személyesen nem ismerek, csupán napi pár mondatot olvasok tőle. Rá lehet nézni a politika topicra, bőven vannak ott úgynevezett ellenfeleim, mégsem gyűlölöm egyiket sem. Sőt, pl. borotvapengét szimpatikusnak találom. Ha te gyűlölsz napi néhány kommentet, az elég érdekes, ugyanis nem a napi 10 sor a teljes ember. De lehet, hogy neked, hc netező-fórumozó barátom, már ilyen szintre degenerálódott az ember és értékítéleted.

"mi nem leszünk jóban" - Kivel vagy itt jóban?"itt aztán egy teljesen átlagos szellemi szintű ember is könnyedén einstein-nek érezheti magát."

Nos, már tudom, mit kerestek itt, mind a ketten, köszike, megértettem.

A weboldalam: Nem miattam ért "csúfos" véget, voltak eleinte lelkes kolegák, akik aztán csesztek rá a dolgokra, egyedül pedig lehetetlen vinni egy ilyen boltot. Öngól.

És annak ellenére, hogy a tesód beröfögött pár sort, nagyobbrészt egyedül hoztam össze, amit összehoztam. Ennyi. Ja és egy homi megjegyzés: Kain is szerepet vállalt ott, "kicsit" talán többet, mint Menczel koma.

Az "én vagyok a próféta, meg a net és filmpápa" szövegedre pedig siralmassági okok miatt nem akarok reagálni.

Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
2647 levél
Válasz 06.02.24. 10:02 #25
riddick21
nincs semmi szükség erre a döntőbíró szerepkörre. főleg úgy nem, hogy önhatalmúlag osztottad magadra. állást foglaltam, természetesen -de nem minden áron- az öcsém mellett. ezt titulálod te tyúkanyó szerepnek. de nem foglalok állást, ha nem egy kain szintű szánnivaló nyomorékról van szó. köztetek is ment balhé bőven, azt is olvastam, mégsem szálltam be, nem az én dolgom. gyakorlatilag nem az öcsém mellet léptem fel, hanem kain -és az általa képviselt szellemileg visszamaradott "nézetek"- ellen. nem tehetem meg? miért nem?
az, hogy te kain mellett állsz, a te dolgod, viseld a velejáróit: mi nem leszünk jóban. gond? nekem nem.
"kommentjeid nagy része keményen leugatós hangvételü"
ide ez jár. ezt a fórumot a zsombikák, kainok süllyesztették oda, ahol most van. ha nem így reagálok, észre sem veszik. eddig a kulturált hsz-eim -kritikák, vélemények- fel sem tűntek senkinek. de ez sem baj, mondom, ez a színvonal. mostanában te sem javítasz rajta.
a nagyranőtt egómat pedig szintén tudd be a közegnek. itt aztán egy teljesen átlagos szellemi szintű ember is könnyedén einstein-nek érezheti magát. olvass már utána a haverodnak!


a spielberg témához pedig -ami elméletileg a topic lényege-:
már akkor állást foglalt, amikor leforgatta a filmet minimálisan igénybevéve a szemtanúk, résztvevők(!!!) véleményét, vallomását. megint csinált egy fikciókkal operáló filmet. ez nem baj, csak akkor változtassa meg a neveket, helyszíneket, ültesse az egészet át a jövőbe, vagy amit akar, mert ez SEM történelem, ahogy a Schindler sem az. Megtörtént esetekkel ne szórakozzunk.
"Jeti, add ide a bőröd!"
21647 levél
Válasz 06.02.24. 09:31 #24
padavan
Kezdjük az elején - lehetőleg balhé nélkül.
Kain nem téged "talált meg", ha jól emlékszem, az öcséddel volt nézeteltérése eredetileg. Aztán jöttél te, a báttyus, berontottál a játszótérre, és jól megvédted a tesódat. Mintha az öcséd bármiféle védelemre szorulna egy internetes fórumon - ha mágis, akkor úgy látszik, szellemileg nem képes arra, hogy kiálljon a maga igaza - vagy amit annak gondol - mellett. De te biztos jobban tudod, hogy ez mennyire van így. Ha nem így van, akkor nem értem a részedről megnyilvánuló tyúkanyó szerepet.

Jó, az rendben van, nem csak zúzni jársz ide, beismerem, ám kommentjeid nagy része keményen leugatós hangvételü, nem hiszem, hogy ez a benyomás csak úgy kipattant volna a fejemből.

És akkor én: Mindenbe politikát keverek? Mégpedig? Poltizálni egy topicban szoktam, a politikaiban. A München c. filmben sem politizálok, talán olvasd el újra a kommentemet ez ügyben, hátha leesik a lényeg.

Spielberg: Nézd, nem kötelező velem egyetérteni, mint ahogyan veled sem, és egyik vélemény - enyém, tied - sem szolgál mércéül, hogy ahhoz igazodjon a többi vélemény. Próbáld tudomásul venni, és összevasalni az indololatlanul nagyra nőtt egóddal.

Következetlen? Miben, hol, hogyan?

És amikor azt mondod, hogy "Ha Steven Spielberg, akkor alapból manipuláció..." akkor pont te vagy az, aki nem képes elszakadni bizonyos dolgoktól, és máris prekoncepciókkal telve nézed meg a filmet. Szerinted ez jó látásmód? És ha ez nem filmművészet, akkor nem tudom, mi lenne az. Pont az a becsülendő ebben a filmben, hogy megpróbált úgy kommentálni egy valós eseményt, hogy közben nem sodródott el véglegesen olyan irányba, amely már szélsőségnek lehetne nevezhető.

Többen kifogásokat emeltek a filmmel kapcsolatban, hogy "na, ez mégis a saját fajtáját védő alkotás" lenne. Szerintem ez nem igaz. Talán meg kéne nézni még egyszer ezt a mozit, kemény önkritikus mondatok is elhangoznak benne.

Mindenki azt várta, hogy majd a MOSZAD emberei jól felrobbantják a gonosz terristát kislányostul,és amikor ez nem következett be, csalódott a vérszomj.
Nem hinném, hogy nem tényleg azt mutatta be Spielberg, ami, és ahogyan megtörtént. Ezt ő egyszerüen már nem engedheti meg magának.

És hangsúlyozom: Kezdő ügynökökről van szó a filmben, nem vérprofi gyilkosokról. És ha így nézzük, máris egy csomó minden más fényben látszik.

Már akinek.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
2647 levél
Válasz 06.02.24. 08:45 #23
riddick21
tényleg csak kötözködni járok ide? ezt mondjuk a szelektív memóriának tudom be, amúgy pedig: egyedül Kain-ba kötöttem bele, mert nem szeretem azokat az embereket,akik egy nap ránéznek a hozzászólászámukra és elkiáltják magukat: Jaj, de fasza gyerek vagyok itt, megyek is osztani az észt!
Amellett pedig gerinctelen is, de ez már végképp nem a topic tárgya. Ellenben azt figyelmen kívül hagyod, hogy a hsz-eim java a topic szerves része, próbálok rövid kritikákkal hozzájárulni ahhoz, hogy a témánál maradjunk, filmeket ajánlok, amiket próbálok elfogulatlanul -a fórum igényeihez, színvonalához mérten- értékelni. Teszem mindezt ellentétben veled, aki mindenbe politikát kever, de csak addig a pontig, amíg a saját szeme ellát. Következetlen vagy, de nagyon. Ha Steven Spielberg, akkor alapból manipuláció, ha manipuláció, akkor alapból vkinek/vkiknek az érdekében, tehát: nem filmművészet.
Megvezettek, de nem fogod bevallani, mert büszkébb vagy. Te dolgod.
"Jeti, add ide a bőröd!"
21647 levél
Válasz 06.02.24. 07:53 #22
padavan
Te most kajakra csak kötöszködni jársz ide? Mást nem csinálsz, csak leszólsz mindenkit. Nem unalmas ez egy kicsit? Ez szerinted olyan nagyon intelligens viselkedés? (mert hogy olyan nagyon annak szeretnél látszani)
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1567 levél
Válasz 06.02.23. 16:39 #21
Marv
Hááát... Vannak benne "okos" és a jó dolgok a mondanivalót illetően, ill. pozitív tényleg ahogy PRÓBÁLJA pártatlanul megközelíteni a témát, de nekem akkor sem szimpi, hogy hűség helyett "Hálivúdi szuperproduksönt csinálok, hogy többen megnézzék és több legyen a bevétel" hozzáállás! Mert a "kerékcsikorgás és stb..." ezt tökrözi... Spielberg nem szorul rá erre! Megengedhetné magának ,(sőt szerintem illett volna) hogy ezt a témát inkább dokumentumfilm jellegbe adja elő, vállalva azt, hogy fele akkora lesz a bevétel mondjuk, de legalább tényleg maradandót alkotott volna! Mert a témából "futtya"!

Vagy ha nem is dokumentum filmet, de álldokumentum filmet csinált volna, amire szerintem kíválló példa a Véres vasárnap c. film! Darabokra van vágva a film, zene talán nincs benne, a kép is archív szerű és mégis iszonyatosan izgalmas és 1.-től az utolsó percig feszültséggel teli és magával ragadó!

Kinek a pap, kinek a papné!
http://www.youtube.com/watch?v=o2zCon5n7PI&NR=1 :P
2177 levél
Válasz 06.02.23. 15:07 #20
razak
Ez is igaz teljes mértékben.
De azért megnézném azt az ügynököt aki történetesen autóval ment a helyszínre és balul sül el az akció "autógumi-csikorgás" nélkül hogy megy el onnan miközben tüzelnek rá?!
2177 levél
Válasz 06.02.23. 15:02 #19
razak
Nem tudom lehet igazatok van de,én alapból nem hiszek egy CIA ügynöknek sem.
Meg általában a titkosszolgálatoknál tanítják a hazudozást végülis erről szól az egész!
Na meg tudod:
kik mondták? kinek? mikor? hogy így meg úgy dolgoznak..szerintem ma már nem így dolgoznak de abban az időben ezt el tudom képzelni.
Az interneten sokmindent lehet olvasni aminek a fele sem igaz tele szakértőkkel és én mindent cáfolok írásokkal.
De engem mondjuk a módszereik kevésbé érdekelnek legyen így ahogy "júeszéj ügynökbácsi" mondja egye-fene nem oszt nem szoroz.
Végülis a mondanivaló a lényeg nem az élethűség a módszereket tekintve(ez most jó vagy nem döntse el ki ki maga).
Nekem tetszett ezek ellenére is.Pont.
1029 levél
Válasz 06.02.23. 14:58 #18
taposoakna
de egyébként spielberg-et is meg lehet, meg kell érteni, mivel egy filmnek nem szabad, vagy inkább nem érdemes egy az egyben a valóságot bemutatni, mert az sokszor unalmas lenne. Ha megnézzük, h milyen példákat hoz fel a CIA-s ("nem lövöldöznek az utcán, nem ordibálnak, nincs autógumi-csikorgás, nincs olyan, hogy ugyanaz a csapat több akciót is végrehajt"), akkor láthatjuk, h ezek tipikus eszközei a drámai hangulat fokozásának, megteremtésének, vagyis nélkülözhetetlenek egy izgalmas filmhez. A hatás kedvéért minden eszközt meg kell ragadni, különben kutyának se kellene a filmed.
Mondjatok olyan történelmi témájú filmet, ami 100%-osan megfelel a valóságnak. Nincs ilyen. Magával az eseményekkel mindig tisztában van az ember és nem is ez, hanem a "tálalás" viszi sikerre vagy bukásra a filmet.
Én még nem láttam, de biztos, h meg fogom nézni.
1029 levél
Válasz 06.02.23. 14:47 #17
taposoakna
izraeli oldalról ugyanezt megmondták, h a Moszad-nak nem ilyenek a módszerei, nem így dolgoznak, ahogyan a filmben látható. Szal lehet hinni a CIA-snek. És ez a volt CIA ügynök se most volt ügynök, hanem korábban (bár azt nem hiszem/tudom, h abban az időben is), és azért egy ilyen ügynök azért tisztában van azzal, h régebben kinek milyen módszerei voltak... szerintem ez nekik alap dolog.
2177 levél
Válasz 06.02.23. 11:04 #16
razak
Pedig rohadt nagy igazságok vannak benne főleg amikor Avner meg Ali beszélgetnek olyan dolgokat mondanak benne amit filmben még nem hallottam(lehet nem merték felvállalni).
Mintha Spielberg egy kicsit önvizsgálatot tartatna mind a zsidókkal mind a palesztinokkal,na meg persze európa is benne van.
Kétségkívül vannak giccses "inkább zsidóbarát"(gyerek miatt nem robbantanak persze lehet így volt nem tudom) jelenetek de nem vészes mennyíségben.

Magic:nem hinnék a helyedben egy CIA ügynöknekebben azért inkább a moszadnak hinnék hiszen ők hajtották végre.
Érdekes lenne ha jobban tuná melyek voltak az akkori módszerei a szervezetnek mivel nem ma játszódik ugye.
A filmben is benne lesznek ezzel is megmutatva Amerika odaáll ahova éppen érdekei kötik.Szóval elhiszem hogy kellemetlen nekik valahol.

Marv:szerintem tök lényegtelen hogy mennyi golyót kapott és hol( ezen nincs mit hamisítani persze csak ha tényleg zsidó fóbiája van az embernek mert nem mérvadó a helyszín ebből a szempontból) a fazon megölték és a film elég szimpatikusnak mutatta be azonkívül az áldozatot.
Nem véresszájú gyilkosként én meg is sajnáltam annak ellenére hogy miben volt benne(ezért nem lennék jó valószínűleg likvidáló egyénnek).
Az első erkölcsi dilemma itt merült fel a"főhősben" akit a végén a "saját állama" meg is szívat na de nem lövöm le a dolgokat.

Szvsz voltak hollywood-i elemek de nem egy oldal felé hajló alkotás lett összességében.
Az igazság hogy nincs igazság a gyilkolásban.
1567 levél
Válasz 06.02.23. 10:21 #15
Marv
Az első, akit a lift előtt lőttek agyon, valójában a nappalijában végezték ki 11 golyóval a sportolók emlékére... És még vannak ilyenek!

De mind1 amúgy... Akinek tetszik-tetszik, akinek nem, annak nem...
http://www.youtube.com/watch?v=o2zCon5n7PI&NR=1 :P
2647 levél
Válasz 06.02.23. 09:24 #14
riddick21
"Kibaszott nagyott nőtt a szememben ez az ember."

Te meg a nullával lettél egyenlő az enyémben. Bár úgysem érdekel, vagy legalábbis eljátszod majd.
"Jeti, add ide a bőröd!"
17778 levél
Válasz 06.02.23. 08:45 #13
MagicMoment
csekkdisz
De ha megnézzük mondjuk a München-t, abból egy szó sem igaz. Én tudom, hogy hogyan zajlottak azok az akciók, de ők a Megtorlás című könyv alapján készítették el a filmet, ami egy teljesen hamis írás. Ha az izraeliek merényletet akarnak elkövetni valaki ellen, akkor nem lövöldöznek az utcán, nem ordibálnak, nincs autógumi-csikorgás, nincs olyan, hogy ugyanaz a csapat több akciót is végrehajt. Olyan sincs, hogy az utcán ülnek egy megfigyelő-autóban.
újabb vígjáték a kiválasztott néppel. szerintem megsem nézem ezt a szemetet.
1567 levél
Válasz 06.02.19. 23:05 #12
Marv
Nem vitázni akartam...

Úgyhogy kérlek ne haragúdj! Ezen fölösleges vitázni!
http://www.youtube.com/watch?v=o2zCon5n7PI&NR=1 :P
21647 levél
Válasz 06.02.19. 22:20 #11
padavan
Kösz, hogy a politika topicban válaszoltál...
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1567 levél
Válasz 06.02.19. 21:00 #10
Marv
Nézd... Ne állítsuk már be a Mossad-ot olyannak, hogy nem robbantok fel valakit mert otthon vana lánya... Persze a filmben elhangzik, ha ezt megtennék, akkor az eszetlen közfelháborodást keltene, de attól még ez nem így működik! A MOSSAD a világ legjobban felszerelt és legkegyetlenebb(!!!) titkosszolgálata! Ugyanolyan fanatikusak mint a nyugat ellen dzsihádot kiálltó hülye arabok (nem az összes arabot hülyézem itt le, hanem a fundamentalistákat) csak épp olyan felszerelésük van és volt mindíg is, amit az ember el nem tud képzelni és amibe azért jó betekintést adott ez a film is egy picit, hogy 30 évvel ezelőtt milyen bombákat csináltak!

Szerintem nem független a film azért, mert -úgy ahogy a mai világ és a közhangulat megkívánja- érvel mind a palesztínok, mind a zsidók mellett! Számomra mű az egész, főleg Spielberg szájából!

Továbbá! Kérlek magyarzd el nekem, hogy Avner számára miért volt ez ekkora dráma, mint amilyenre a végére sikerült! Mert én kúrvára nem értem! És most ne azzal gyere, hogy mert a család, meg mert zsidó. Nekem kicsit ez is eröltetett volt és fölösleges!

Kicsit szűkszavúan fogalmaztam meg előző hsz-emet és véleményemet is ezáltal. A film nem rossz! Sőt igazából élvezetes alkotás, de szemembe ott van néhány de... Azt leírtam, hogy szerintem a végére kicsit unalmas lett és szerintem összecsapott is egy picit ezáltal néha átláthatatlan, de nem abban az értelemben, hogy nem érthető miről van szó!

Az első pár likvidálásig a film iszonyú izgalmas volt és lebilincselő, de aztán már szépen lassan "nem érzek már semmit" lett. Nem azért mert hosszú! Imádom a remek hosszú filmeket (lsd. Apokalipszis most rendezői vált.)!

De mind1! Az ízlés nem vita tárgya szerintem. Bár lehet vitatkozni, de attól még te odáig leszel, én meg maradok kicsit elégedetlen!

Sokat lehetett olvasni újságokban és neten is, hogy Spielberg elég szűken vette a forrásokat. Se az érintett atléták rokonait, se az ügyben igazán érintett (értsd a kitervelésben ténylegesen "jeleskedő") palesztín terroristákat (jó én se kerestem volna fel ), se az akkori MOSSAD-osokat nem kérdezte meg. Beleértve ide Avner brigád-ot v. rokonait és a másik több osztag tagjait.

Avnerék beavatkozását megelőzte egy hatalmas akció, mely egyből a filmben főgeci palesztínnak beállított ember ellen (névre nem emlékszem, vajon miért...) irányult Palesztínában! Ez az akció úgy ahogy van sikertelen volt, mivel a MOSSAD-os überzoldatok kb 3/4 elhullott az akcióban és csak valami kis ficsúr palesztínt sikerült likvidálni. Már ha jól emlékszem, de az biztos, hogy k*rv* nagy kudarc volt. Aztán jöttek Avnerék párhuzamosan jó néhány MOSSAD különítménnyel, akik nem tudtak egymásról l*f*szt se.
És ha jól emlékszem, akkor elvileg Avnerék csak 4 vagy 5 terrosistát likvidáltak a kiszemelt célpontok közül.
Forrást ne kérdezt, mert nem tudom. Neten találtam egy online könyv féleséget, amibe le volt írva az előzmény, az, hogy mi történt pontosan az olimpián, a reptéren, majd MOSSAD-on és Izraelen belül aztán pedig a megtorló akciókról. Könyvileg több tíz, akár 100 oldalas is lehet, néhány a film szempontjából fontosabb dolgot és ami engem persze érdekeltet, csak azt olvastam el. Angol nyelvű.

Persze lehet, hogy ez is kamu! De én azért a film hitelességében sem bízom, épp azért, mert képtelenség egy ilyen kaliberű konfliktust hitelesen "legyártani".

Ha egy kiftív történet alapján készült volna a film, akkor számomra jobb lenne, mint így! Tényleg nem rossz film amúgy!
http://www.youtube.com/watch?v=o2zCon5n7PI&NR=1 :P
21647 levél
Válasz 06.02.19. 19:03 #9
padavan
Az nem szülő, hanem egy idióta köcsög.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1651 levél
Válasz 06.02.19. 18:07 #8
Remen
talán nem a legszerencsésebb kifejezés egy ilyen filmnél, de azt akartam mondani vele, hogy tetszett közel minden perce, nem unatkoztam, és jó a film.
De egyébként nálunk feliratosan nyomták szerencsére. Mondjuk azt, nem értettem, hogy volt olyan szülő aki egy kb 5 éves gyerekel jött...
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
21647 levél
Válasz 06.02.19. 15:10 #7
padavan
Na, most néztem csak meg. Valami embertelen. Kibaszott nagyott nőtt a szememben ez az ember. Spielberg egyik legtiszteletreméltóbb művét láthattam, és tényleg meghajlok derékben elötte, hogy ennyire két oldalról képes volt vászonra vinni ezt a történetet. Eric Bana hatalmasat alakított, ez a teljes átélés, amikor nem egy szinészt látsz a filmben, hanem magát Avnert. Szerintem zseniális alkotás, mérföldekkel előz meg olyan zsengéket, mint a Shindler, vagy a Ryan.

Nálam 10/10 - tökéletes. Rossz szavam nem lehet. Ajánlom mindenkinek megtekintésre, bármelyik oldalról is szemlélje az eseményeket. A mondanivalóba most nem mennék bele, nem ez a megfelelő topic.

Remen: Amennyiben te "remekül szórakoztál" ezen a filmen, valami nagyon nem érhetett el hozzád. Ez nem egy szórakoztató film ugyanis.

Marv: Nem fügettlen ez a film? Figyeltél te minden mondatra? Óriási önkritikus megjegyzések vannak benne, és igen, a másik felet is embernek hagyva mutatja be, azoknak a kegyetlenségét, de szenvedését is. Ha ez a film nem fügettlen, akkor nem tudom, melyik lehet az.
Az internet pedig éppen a hitelességéről híresült el, bizonyára.
Légyszi, amennyiben a mondandóval kapcsolatban vitázni akarsz, akkor a politika topicban tedd meg, ne csesszük szét ennek a nagyszerű filmnek a topicját.

Ja, egyébként filmművészeti szempontból is tökély a film. Csontprofi beállítások, nincsennek pillanatnyi kamera és vágási trend utánzások, igazi Spielberg rendezés, az ő minden egyéniségével. Egyedi alkotás, utánozhatatlan.
Szóval még egyszer: 10/10. Emelem kalapom, Mr. Spielberg!
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1651 levél
Válasz 06.02.17. 20:00 #6
Remen
Még egy két hete láttam moziban, az Üvegtigris 2-re mentünk aztán ezt néztük helyette. Én nagyon jól szórakoztam.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
1567 levél
Válasz 06.02.15. 20:03 #5
Marv
Amilyen "jó" a téma, pont úgy b*ssz* el Spielberg a filmet...

Amúgy a film nem pártatlan, legalábbis a felháborodást nem "igazsága" váltotta ki, hanem épp ellenkezőleg! Az, hogy Spielberg nem igazán járt utána a dolgoknak és kb azokat nem kérdezte meg, akiket kellett volna... Jó persze...a MOSSAD úgyis tagad, de attól még volt pár érintett az ügyben.

Megnéztem akkor a filmet kb amikor bejött, hazamentem és utánanéztem kicsit a témának és neten nagyon sok hitelesnek tűnő dokumentumot vagy irományt lehet találni (én mondjuk angolul találtam persze csak) és nagyon hamar elmosolyodik az ember utólag...

Szóval Spielberg hozza az utóbbi időkben tőle megszokott formát... ami rossz...

De a színészek jók és a film is jól kezdődik, csak aztán bennem az volt, hogy ahogy Eric Bana mondja is, hogy egyre inkább nem érez semmit, na úgy én is elkezdtem semmit se érezni... és már untam egy idő után.
http://www.youtube.com/watch?v=o2zCon5n7PI&NR=1 :P
1113 levél
Válasz 06.02.13. 11:59 #4
R.Deckard
Igyekszem a heten megnezni. kivancsi vagyok, mert en alapbol nem szeretem a Spielberg filmeket (hatasvadasz, felszines), viszont anno az Indiana Jones tetszett. (multkoraban megneztem nosztalgiabol es mar nem tudom, hogy miert )
Julius 4.-8 Tuntetes, Az igazsag napja: http://www.szmm.hu/huzzunkel/index.php
21647 levél
Válasz 06.02.13. 10:39 #3
padavan
Bocsánat, véletlen Berlint írtam, magam sem tudom miért... (mikor volt a 48-as szabadságharc esete... )
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
3857 levél
Válasz 06.02.13. 08:46 #2
norfeus
Igen hallottam már a filmrol,érdekes és kényes is a téma.
Itt legalább spielberg nem tudja elszúrni a film végét,hisdzen igaz torténet
"Az elso pofon a legnagyobb,aztán a tobbit lassan megszokod"
21647 levél
Válasz 06.02.13. 08:35 #1
padavan
Spielberg legújabb, valós történetet feldolgozó filmje. A Berlini terrortámadás után a Moszad hajtóvadászatba kezd a terroristák után. Az egyik ügynök - Eric Bana - szemén keresztül látjuk a sztorit. A férfi szép lassan megretten a saját, sokszor szintén terrorista, embertelen módszereiktől, és már nem tudja, hogy ki a jó, vagy ki a rossz, és hogy létezik e a jó egyáltalán. Egy palesztinnal való vita során rádöbben arra, hogy a palesztinnak legalább annyira igaza van, mint neki. Óriási erkölcsi dilemma.
A film - Spielbergtől szokatlan, ám annál üdvösebb formában - bemutatja azt, hogy a MOSZAD sem más, mint egy terrorszervezet, és rámutat arra, hogy talán a palesztinok is csak a saját igazukért harcolnak.
A filmet mindenképpen érdemes megnézni, mivel izraeli politikusok, közéleti személyiségek felháborodottan nyilatkozták, hogy az alkotás nem igazán arról és úgy szól, ahogyan ők elképzelték, és lőn: a palesztinok ugyanígy kikeltek magukból.
Reményeim szerint akkor talán ez egy független alkotás, minden fél hibáival vehemensen telepakolva, megláttatva, érzékeltetve.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.