Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Piszkos Harry 1-5

2010 levél
Válasz 06.03.05. 12:15 #6
Colussus
Áh, sajnos a filmet átszinkronizálták rettenetesen, a szövegek borzalmasak voltak, sok kivágott jelenet volt. Az egynél azt hiszem a régi szinkron volt, bár ott is volt egyként ollózott jelenet.
...non mollare mai...
2300 levél
Válasz 06.03.05. 10:30 #5
The Conquistador
Sajnos a fáradtásgom erősebben hatott rám, mint a Magnum ereje, és az utolsó fél óráról lemaradtam. Addig viszont príma volt, bár a Piszkos Harry messze jobb film. Harry (Clint Eastwood) stílusa túl finom lett, mint egy tapasztalt vén rókáé, ahogy a rendőrségen ezt mondják... Kautzky Armand viszont a legrosszabb választás volt szinkronhangnak. Pierce Brosnan-nek remekül áll a James Bond filmekben, de ide rettenetes volt.
The Conquistador (2005.09.03 - 2006.04.08) --> Control
2010 levél
Válasz 06.02.27. 15:44 #4
Colussus
Hát abban egyetértek, hogy akár Sam Peckinpah, Michael Mann (bár akkor nem igazán rendezett még) esetleg Abel Ferrara jobban is meg tudta volna valósítani a forgatókönyvet, de engem tulajdonképpen ez nem zavart, szombaton jön a második rész, azt még ajánlom megnézni, illetve azt, amelyet Cimino rendezett.
...non mollare mai...
2300 levél
Válasz 06.02.26. 12:08 #3
The Conquistador
Piszkos Harry - (Dirty Harry)

Rendező: Don Siegel
Főszereplők: Clint Eastwood, John Vernon, Andrew Robinson, Harry Guardino

"Tudom, mire gondolsz. Arra gondolsz, vajon hatot lőttem, vagy csak ötöt. Őszintén szólva ebben a nagy zűrzavarban én sem számoltam. De, öcsém, ha ebben a 44-es Magnumban még van egy golyó, az leszakítja a fejed."

Szállóigévé vált sorok, mindenki számára ismert karakter. Harry Callahan, alias Piszkos Harry (Clint Eastwood) nem éppen finom módszereiről híres. Kőkemény, belevaló zsaru San Fransico-ban. Magasról tesz a törvényre, a szabályokra, ha bűneset történik, nem a jogok ismertetése az első. Először lő, aztán kérdez. A történet szerint egy hozzá hasonlóan kegyetlen, ám a rossz oldalon álló sorozatgyilkost, a Skorpiót (Andrew Robinson) kell elkapnia.

Don Siegel (A mesterlövész, Szökés Alcatraz-ból) klasszikus filmet készített, jeleneteire kísértetiesen hasonlító részeket a mai napig láthatunk más filmekben is. De a siker elmaradt volna Clint Eastwood (Nincs bocsánat, A szív hídjai) kiváló alakítása, és az általa megformált Piszkos Harry karaktere nélkül.

A kivitelezés (Ami valóban emlékeztet a 70-es évek hasonló sorozataira.) nekem tökéletes volt. Ugyan én is el tudnám képzelni a filmet egy sötét, film noir hangulatban, de úgy vélem, a stílus remekül illik a filmhez így is.

Piszkos Harry - PORT

Dirty Harry - IMDB

9/10

The Conquistador (2005.09.03 - 2006.04.08) --> Control
3144 levél
Válasz 06.02.26. 11:12 #2
nihilism
Forgatokonyv, jelenetek (telefonos meg meg par darab), szovegek, Eastwood szineszi jateka jo. Minden mas egyebkent retkes szar, a kivitelezes olyan, mintha Columbo filmet neznek. Sajnos emmiatt nem jott be annyira.
2010 levél
Válasz 06.02.25. 18:08 #1
Colussus
Ma lesz az RTL Klubon a kult első rész, és aztán hasonló időpontban egy hét múlva a második, majd a többi. Nekem az első négy rész tetszett, (a legjobb az első persze) az utolsót is meg lehetett nézni.
...non mollare mai...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.