Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Dogville - A menedék

1029 levél
Válasz 06.03.23. 23:57 #1
taposoakna
Látta vki ezt a filmet? Egy haver ajánlotta, h nézzem meg, addig nem is hallottam róla, pedig szerepel benne pár nagy nevű színész (Nicole Kidman, James Caan).
Ez az egyik legkeményebb, legbrutálisabb film, amit eddig láttam. És úgy tud lenni mindez, h a végletegig "minimál". Ha vki megnézi a filmet, tudni fogja miről beszélek. Nem valós környezetben játszódik, akarom mondani nincsenek díszletek, csak nagyon minimálisak, és még a hétköznapi cselekményeket is csak imitálják. Nincsenek falak, ajtók, csak úgy csinálnak, mintha nyitogatnák őket... A kutya is csak egy rajz a földön, de ugat keményen! Na de nem is ez a lényeg.
Szól az emberek brutalitásáról, barbárságáról, a kihasználásról, hazugságokról, arról, hogy a szívesség sose olyan, hogy nem várják el a viszonzást (tényleg jobb adni, mint kapni??)... Röviden magáról az emberi természetről szól, az egymáshoz fűződő önző viszonyokról, amit mindenki ismer és mégis megpróbál takargatni.
A történet egy gengszterek elől Dogville-ben menedéket lelő (mondhatnám megvásárló) nőről (Nicole K.) szól, akinek a szívességért cserébe sokmindent el kell tűrnie, bár ezt az elején még semmi nem mutatja.
Elég hosszú, 3 órás és a hollywood-i filmeken edződött mai generációnak biztos elég nagy megpróbáltatás végignézni a filmet és meg is értem. De ahogy végignézzük, tudjuk, hogy megérte. Én legalábbis így voltam vele.
Egyébként egy az ún. USA-trilógia első része lenne. Lars Von Trier amerika-képét fogalmazza meg ezekben a filmekben. Nemrég jött ki a 2. rész, a Manderlay. Ezek után meg kell vhonnan szereznem...
Ajánlom mindenkinek, aki nem hétköznapi filmre vágyik, hanem egy kicsit másra.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.