Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Nem vigyázunk eléggé a visszaváltható palackokra...

29275 levél
Válasz 06.08.27. 22:07 #15
Germinator
ja, 8 évet húztam le náluk
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
7503 levél
Válasz 06.08.27. 21:52 #14
Attila88
a tapasztalat beszél belőled?

"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
1949 levél
Válasz 06.08.27. 21:17 #13
Arthur Dent
A topicnyitó panaszára reagálva szerintem nem kell feltétlenül erőltetni, hogy az üdítőspalackok mindegyike visszaváltható legyen, a műanyagpalack ugyanis hamar megkopik, gusztustalan és matt lesz. Az üveg meg mint előttem leírták, nem praktikus. Ráadásul volt olyan esetem (a régi margitszigetivel), hogy pálinkaíze volt az ásványvíznek... Szóval szerintem a német példát lenne a legjobb követni.
I seem to be having tremendous difficulty with my lifestyle.
29275 levél
Válasz 06.05.04. 19:20 #12
Germinator
Beleöntik az üvegeket a tartályba, amit egy rekesz lezár, majd arréblök, ekkor beleöntik a papírt, azt is elzárják egy fallal, majd a következőt és így tovább...
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
633 levél
Válasz 06.05.04. 19:17 #11
marcee.
Ez csak állítólagos
10106 levél
Válasz 06.05.04. 19:06 #10
mucius
erről világosítsátok fel a szállítást végzőket is. bár meglehet, hogy csak felénk ilyen szar a helyzet.
Nem a korrupció a gond, hanem, hogy engem nem akar lefizetni senki. :)
4695 levél
Válasz 06.05.04. 18:51 #9
szedrencs
Meglepődnék, ha így lenne, ugyanis eléggé nagy biznisz.
29275 levél
Válasz 06.05.04. 16:48 #8
Germinator
ez hülyeség, a szelektív hulladékgyűjtős kukásautó különböző elválasztott rekeszekbe önti bele a szemetet, úgyhogy az szelektíven is marad...
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
10106 levél
Válasz 06.05.04. 16:22 #7
mucius
nincs is jobb mikor 3-4 nagy szatyor üresüveggel csörömpölsz a bolt fele (kicsit még botladozva) és alig néznek alkoholistának. majd a boltban 10 percet veszekszel az eladóval, mert nem hajlandó az egyik üvegért pénzt adni. x-( nagynehezen ráfókuszálsz az üvegen rikító vissza... kezdetű feliratra, és akkor már látod, hogy az nem visszaváltható, hanem csak visszazárható.
én ha tehetem, mindig visszaváltható palackos, üveges termékeket vásárlok.
szállításnál fellépő környezetszennyezésről annyit, hogy kurvamind1 hogy az üresplatós ifa, vagy az üresüveggekkel megrakott ifa pöfög a telephelyig a következő szállítmányért.
a szelektív hulladékgyűjtés is mókás dolog. az esetek 90%-kában már az elszállításnál szelektíven összeöntik őket egy térbe.
Nem a korrupció a gond, hanem, hogy engem nem akar lefizetni senki. :)
633 levél
Válasz 06.05.04. 15:57 #6
marcee.
Állítólag a mi kis városunkban a szelektíven gyűjtött hulladékot (nem szemét, nem ugyan az!!!) összeöntik (papírt, műanyag stb.) és a város környéki szeméttelepre öntik.
4695 levél
Válasz 06.05.04. 11:32 #5
szedrencs
Igen, csakhogy az üvegnek van pár más jellemzője is, ami miatt annyira nem jó:
- törik
- nehéz
- nem lehet "összenyomva" szállítani, max. ha összetöröd

Egyébként eléggé kemény viták folytak pár éve arról, hogy a visszaváltható dolgoknak is van egy "sodrása" azaz pl. ki kell őket mosni újra hasznosítás előtt. Alaposan, vegyszerrel, illetve fuvarozni is kell őket, ami megint csak környezetszennyezést okoz. Ráadásul kb. legfeljebb 5x lehet őket felhasználni, viszont sokkal vastagabbak, mint az eldobhatóak, stb.

Mondjuk az vérforraló volt, amikor pár éve - azt hiszem a Pepsi - olyan raklámokat hozott ki, hogy inkább eldobhatót vegyél, mert az lazább, a visszaváltós meg "koszos".

Én szinte soha nem veszek visszaválthatós üvegeket, de csak azért, mert nem iszok kólát, meg hasonló szarokat, és azokból az ásványvizekből, amiket veszek nincs visszaválthatós.

Viszont szelektíven gyűjtöm otthon a hulladékot (papír, műanyag, üveg, fém) és havonta egyszer elviszem az egészet a legközelebbi "hulladékszigetre".

Szerintem ez is egy megoldás.
A legjobb tényleg az lenne, ha vagy mindenki szelektíven gyűjtene, vagy minden csomagolásra lenne betétdíj. Az első a bunkó, 0 kultúrával rendelkező emberek, a második meg a gazdasági szereplők miatt nem fog összejönni.
29275 levél
Válasz 06.05.03. 17:11 #4
Germinator
nem a visszaválthatósággal van baj, hanem azzal, hogy szar anyagból csinálják az üvegeket (vö. műanyag). Igazából az üveg lenne a legideálisabb, csak annak többe kerül az előállítása, így a sokkal mocskosabb és környezetszennyezőbb műanyagpalackokat választják a gyártók. Homo Sapiens Sapiens mentalitás, gratulálok...
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
5613 levél
Válasz 06.05.03. 09:47 #3
csuvi
jah, ez tényleg fontos. én mondjuk utálom visszaváltani őket, mert a legtöbb boltban egy eladó végzi azt, és várni kell rá egy csomót, hogy odajöjjön. bár én így is visszaviszem, szerintem ez tartja vissza leginkább az embereket, és vesznek inkább műanyagot, vagy dobozos piát. pedig itt a sparban egy üveg beck's még visszaváltatlanul is közel megegyező árban van egy doboz sopronival..
A szó a legerősebb kábítószer, amit ember valaha is használt
54 levél
Válasz 06.05.03. 09:43 #2
Magas
Szia!

Lehet hogy azért van kevés belölük mert az emberek nemigen foglalkoznak vele..Inkább megveszik a sima üveget amire nincs üvegbetét mert az 25 ft-al olcsóbb...
Szerintem követi kéne a Német példát vagy az Amerikait meg gondolom még más ország is csinálja de ezekről biztos tudok mert tapasztaltam.
Szóval ott a dobozos üditö dobozaira és mindenfajat üditö üvegre van 5 cent betét és az emberek összevárják hogy sok legyen és aztán viszik vissza.Nem lusták.... És hát én nem egyszer visszakaptam jó pár dollárt az üvegbetétböl. Szóval szerintem csak felfogás kérdése és ha a forgalmazók tapasztalnák hogy az emberek hajlandóak visszaváltani az üvegeket akkor talán több lenne a visszaválthatós termék...
Egy Tóónál egy kilátóó.
4370 levél
Válasz 06.05.03. 09:30 #1
Kalwa
...,talán ezért van belőlük oly kevés? Régebben sokkal több visszaváltható palackot lehetett látni, de mára már szinte eltűntek, vagy legalábbis jóval kevesebb van belőlük. Mi lehet ennek az oka? Talán tényleg jobban kellene rájuk vigyázni, mert amiket látunk, azoknak az állapota bizony hagy némi kivetnivalót maga után.

VISSZAVÁLTHATÓ PALACKOKAT AKARUNK!
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.