Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Bőrnyakúak (Jarhead)

191 levél
06.06.18. 09:15 #4
Slave
jóvan haggyad Silent barátotok kinn van nagy messzeségbe és assziszi hogy itt a Balkánon 3 év késés van filmek terén.
..s a legragyogóbb fény veti a legsötétebb árnyékot...
20261 levél
06.06.18. 08:32 #3
Peace

2005. augusztusban nyitott topic


Ez zárható.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4727 levél
06.06.18. 03:17 #2
Christoph
15516 levél
06.06.18. 03:00 #1
Silent
1990 nyarán Anthony Swoffordot, a 20 éves, harmadik generációs önkéntest elküldték Szaúd-Arábia sivatagaiba, hogy harcoljon az Öböl-háborúban.
2003-ban az erről írott emlékirataiból lett a Bőrnyakúak című bestseller. Swofford olyan kifejezőerővel, közvetlenséggel, őszinteséggel és humorral írt, amelyre csak olyasvalaki képes, aki maga is részese volt az élménynek.
Swafford könyve kilenc hétig tanyázott a The New York Times bestseller-listáján, és maga a lap ekképpen éltette: "egyfajta klasszikus... frissítő memoár az 1991-es Öböl-háborúról, és a katonaéletről szóló könyvek legjobbikai közé tartozik. Arról a vad viadalról mesél, amely fiatalemberek millióinak ismerős, de ritkán tárják fel ilyen remekül."
Michiko Kakutani, a Times kritikusa megjegyzi, hogy a Bőrnyakúak "egy pimasz, mégis elmélkedő hang, amely egyszerre ragadja meg a bőrnyakú kultúra felturbózott macsóságát és a harc egzisztencialista magányát. Megérteti velünk a mesterlövész művészetének precíz és halálos művészetét... az ellenség támadására való készülődés unalmának és rettegésének ritmusát, az ütközet szörnyű fizikai és pszichológiai kárát és a katonák közt lévő érzelmi kötelékeket."
Volt egy szépítgetés nélküli történet egyenesen egy 20 éves kölyök szájából, aki egy teljesen más háborúról mesélt, mint amit a sajtóban vagy a tévében közvetítettek. Volt egy háború, teljesen elölről felfestve, az éjszakai égre földre zuhant üstökösként lángcsóvát lövellő, égő olajkutak képeivel. Hepciás, kanos, koszos bakákkal, akik kimerültek és rettegnek, hogy a következő domb mögött bármelyik pillanatban elkezdődhet a háború; fiatalemberekkel, akiket hirtelen ledobtak egy könyörtelen terepre, és gázálarcos focival terelik el a saját figyelmüket, várják a segélycsomagokat levelekkel és pornóval, skorpióviadalra kötnek fogadásokat, és vakrészegre isszák magukat, miközben a Karácsonyt ünneplik távol a családjuktól. Ám ebből a pokoli helyzetből születnek végül a valószínűtlen barátságok, a szenvedélyes lojalitás és a mindhalálig bajtársiasság - a bőrnyakúak testvéri szövetsége, melynek jelszava az örök hűség...


Ki latta ezt a filmet? Mert engem erdekel. Valszeg megis rendelem DVD -n.
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.