Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» The Road to Guantanamo

10536 levél
Válasz 07.09.02. 14:59 #5
TcG|Rommel|Hun
Ismered a google nevű csodakeresőt?

Na ittvan...
2 levél
Válasz 07.09.02. 14:57 #4
mike19861202
A mailcímem: m.mike@freemail.hu
2 levél
Válasz 07.09.02. 14:55 #3
mike19861202
Hali Gillette!

Volna egy olyan problémám, hogy én ugyan letöltöttem a "Road to Guantanamo"-t, de sajna nem találok hozzá feliratot. Ha tudnál mondani egy linket, vagy elküldenéd mailbe a feliratot azt megköszönném.

Üdvözlettel:
-=mike=-
9789 levél
Válasz 06.07.24. 15:45 #2
Gillette
Na végre tegnap sikerült megnéznem. Nagyon jó kis film. Nem mondanám propaganda filmnek sokkal inkább tényfeltáró márcsak azért is mert a nagy és demokratikus egyesült államok módszereivel az egész világ tisztában van. Érdemes megnézni mert így egy filmbe gyűjtve döbbenetes(még akkor is ha én dúrvábbra számítottam), hogy hogy működnek a dolgok odaát.

7.5/10
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
9789 levél
Válasz 06.06.21. 18:35 #1
Gillette
The Road to Guantanamo

2001 szeptemberében négy muszlin fiatal útnak indul otthonából, az angliai Tipton városából Pakisztánba, hogy részt vegyenek barátjuk esküvőjén. Közülük hárman két és fél évvel később érkeznek haza. Ami ez alatt az idő alatt történt velük, az a legmerészebb képzeletet is felülmúlja. A fiatalokat, akiknek egyetlen bűnük az volt, hogy rossz időben voltak rossz helyen, az amerikai hadsereg foglyul ejti Afganisztánban, és a guantanamo-i fogolytáborba szállítja. Hiába állítják, hogy ártatlanok, az amerikaiak nem engedik őket szabadon, úgy bánnak velük, mint a terroristákkal. Az örökkévalóságnak tűnő idő alatt rendszeresen kínozzák, és válogatott bűntettekkel vádolják őket. Amikor előkerül egy videokazetta Osama Bin Laden-ről, fogva tartóik azt állítják, hogy a fiúk rajta vannak a felvételeken. Szinte a véletlennek köszönhető, hogy egy régi angliai rendőrségi ügy tisztázza őket a vádak alól, és a fiatalemberek 2004 tavaszán hazatérhetnek Angliába.

Az igaz történet interjúk, archív felvételek segítségével és a megpróbáltatások újra eljátszásával elevenedik meg. A három fiúnak a biztonságos kisvárosi létből az újkori történelem legsötétebb poklaiba vezető fizikai és lelki útját bemutató film egyszerre megrendítő és mélyen elgondolkodtató.

A 2006-os Berlini Filmfesztivál Legjobb rendező díját elnyerő filmje hatalmas kritikai visszhangot keltett a világsajtóban, hiszen olyan témához nyúlt, ami korunk politikai viszonyait jellemzi, a fenyegetettség és brutalitás beszivárgását az emberiség hétköznapjaiba.

port.huMost töltöttem le egyelőre magyar felirat nincs, de pár napon belül várható(kb 60%-a van kész).
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.