Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Régi és mostani akciók

12973 levél
Válasz 07.05.21. 22:16 #13
McCl@ne
Bullshit!
Respect is not given. It's taken.
29282 levél
Válasz 07.05.21. 15:55 #12
Germinator
Hát nemtom, szerintem a "probléma" annyival feloldható, hogy lehetséges, hogy az akciófilmek ideje leáldozott. Mert végülis a számítógépes effektusoknak köszönhetően (én ezt mondjuk nem negatívan értem, míg mások lehet hogy igen) már szinte mindent láttunk, és ha ezekután elénkdobnának egy "átlagos" akciófilmet, valószínű nem tűnne eredetinek. Újat kell kitalálni: pl. sci-fik. Vagy csavaros történettel megáldott thrillerek. Bonyolult forgatókönyvek. Mert végülis az akciófilm-piac eléggé kimerült, nem is tudom mit nevezhetnénk a mai filmek (tehát az elmúlt pár év termése) közül igazi akciófilmnek. Szerintem nem találnánk erre sok példát, pedig régen szinte minden film ez volt Szóval lehet hogy nem a készítőkkel van a "baj" (már ha ez baj), hanem a közönséggel. Ma már nagyobbak az igények (ezzel persze nem azt mondom, hogy az akciófilmek igénytelenek!)
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
12973 levél
Válasz 07.05.21. 07:55 #11
McCl@ne
Itt a #6315-ös hozzászólás, nem akarok copyzni.
Részben idevág.
Respect is not given. It's taken.
2724 levél
Válasz 07.05.21. 07:13 #10
CitizenX
Szerintem mindösszesen annyi a baj, hogy időközben a CGI lett a főszereplő ebben a műfajban is. Ennek eredményeképpen extrém módon tört előre a vizualitás, és most már minden akciófilm a trükkök garmadájáról szól, arról, miképpen lehet egymásra pakolni minél extrémebb spéci cuccokat, hogy aztán ettől a nézőnek jól elálljon a lélegzete.

A mai akciófilmekben egyre kevesebb az erős karakter, főleg az erős, és eredeti karakter. Gyengébbek a dialógusok - tudom, tudom, de a régiekben még az a kevés is jobb volt -, és nincs bennük annyi feszültségbontó poén sem.

Az akciófilmek epilepsziás betegek lettek. Két másodpercenként 8 vágás és 5 szűrő, a kamerát úgy rángatják, mint egy felmosó partvist, és mindezt azért, hogy jó látványos legyen az egész. Mindeközben eltünnek az eredeti, az újdonság erejével ható történetek, felbukkannak a jól ismert egyenhősök, és papírforma szerint zajlik le az egész mozi. Az első jelenettől kezdve az utolsóig kiszámítható minden, nincs újdonság, ha van amit annak szánnak, annak nincs meg a kellő ereje.

A mai akciófilmek még mindig őseikből táplálkoznak, azoknak a feltunningolt sémáit, paneleit használják. Olyan ez, mint egy fantasy puzzle, amely habár egy képet ad mindig, ezerféleképpen lehet összerakni.
www.csinicucc.extra.hu
9372 levél
Válasz 07.05.21. 02:27 #9
Kanduhrka
Rambo barátunk visszatért, és vele egy kevés a 80-as évek durvaságából. Erre vártam mióta, elegem van a mai béna akciófilmekből. Nagyon ott volt a fíling a trailerben, elöntött a nosztalgia.
horrorgeeks.blogspot.com
4295 levél
Válasz 06.07.13. 23:43 #8
KoKo
Én ezt általánosságban írtam.....
Nem pont rád, én így gondolom.
No other way but down!
2255 levél
Válasz 06.07.12. 18:50 #7
Matykó mester
Érdekes dolog, amit mondttál, fenőttem, ezt gondolom Rid-nek szántad, én még csak 14 vagyok, de nem bírok egy klisés filmet, végiig nézni, na jó a James Bond elmegy, meg van néhány, de nagyon kevés kivétel.
"Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!"
990 levél
Válasz 06.07.12. 13:38 #6
Control
Szerintem az Utolsó cserkész és a Ford Fairlane nem egy kategória. Tudom, hogy le lesz harapva a fejem, mert nem értek hozzá, meg ilyenek, de a Ford Fairlane a legszarabb film, amit életemben láttam. Az Utolsó cserkész pedig az egyik legnagyobb akciófilm. Ilyen még nálam a Die Hard és a Halálos fegyver széria, a Függő játszma, és társaik. Azon bátor újdonságok közül, amelyek merték a régi receptet használni, kedvencem a 16 utca, és a Túszdráma.
Control (2006.04.07. - 2007.03.16.) | Szívsebész
9372 levél
Válasz 06.07.12. 13:32 #5
Kanduhrka
A régieket jó újra megnézni, kissé idősebb fejjel is. Sőt, amiket még nem láttam akciófilmek a 80-as évekből, és most nézem meg először, azok is tetszenek. Ellenben a maiakkal...
Egy éve láttam először a Az utolsó cserkészt és a Ford Fairlane-t is, azok sem vmi húde nagy filmek, mégis élvezhetőek.
horrorgeeks.blogspot.com
4295 levél
Válasz 06.07.12. 13:12 #4
KoKo
Nem a klisékkel és a színészekkel van ma baj, hanem csak annyi, hogy felnőttél....
És ma már egy olyan film nem tetszik, röhejes...
A régi kedvenceket sem szabad sokszro újra emgnézni, mert rákérdezel, hogy ez nekem valaha tetszett?
No other way but down!
2647 levél
Válasz 06.07.12. 10:12 #3
riddick21
Ami főleg azért van, mert a '70-es '80-as évek, de még a '90-esek is tele voltak változatos akciófilmekkel, érintve szinte minden lehetséges témát, nem is egyszer. Hányszor éreztük már akkor is, hogy rókabőr szaga van az egésznek? Egyszerűen szerintem elfogytak az ötletek, utoljára nagyot a Mátrix robbant, annak pedig már sokak gyomrát megfekvő sztorija volt, annál messzebb valóban nem érdemes menni egy akciófilmnek.
Szóval nem a színészi játékkal lesz a gond, sőt! Ma már egy Miami Vice-t Colin F. és Jamie F. főszerepli, egy Van Damme-nak vagy Segalnak esélyes sem lenne, kiröhögjük nap mint nap Chuck Norris USA Invázióját is, Schwarzi sem életképes már, de ugyanúgy egy Vin Diesel sem.
Szóval értem, hogy mit akartál ezzel a topiccal, de a válasz nagyon egyszerű: változnak az idők.
"Jeti, add ide a bőröd!"
2255 levél
Válasz 06.07.12. 09:37 #2
Matykó mester
Ez nem csak az akció-knál van így. Ez - szerintem - azért van, mert a kdves filmkészítők úgy gondolják, hogy ha felhsználunk benne jó sok klisét meg belerakunk egy sexjelenetet a legváratlanabb helyzetbe, akkor kasszasiker. Röviden túl sok a klisé, nins bennük semmi eredeti.
"Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!"
9372 levél
Válasz 06.07.12. 05:00 #1
Kanduhrka
Nemrég azon agyaltam, hogy a régebbi Schwarzenegger és Stallone filmek mennyire hangulatosak, de a mostani hasonló akciók mennyire silányak. Pedig nincs sok különbség köztük. Miért van az, hogy a régiek még ma is ,,megállják,, a helyüket, de az újak szarok? Vegyük a Kommandó c filmet, ami a sima akciófilmek tökéletes példája, ám vmi miatt mégis kitűnik az átlagból. Talán a színészek miatt?
Remélem érthető vagyok, rá akarok jönni, hogy ma miért nem képes kitűnni egy sima akciófilm se a tömegből.
Plusz kiváncsi vagyok mi a véleményetek a 80as évekbeli és a 90es évek eleji ,,schwarzifilmekről,,.
(Ford Fairlane stb, Az utolsó cserkész stb)
horrorgeeks.blogspot.com

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.