Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» NMP - neuromotor prosthesis

4513 levél
Válasz 06.08.03. 19:53 #5
Wing
Szerintem kamu, de szigorúan csak szerintem. Ezzel évek óta kísérleteznek komoly cégek, legfeljebb egy-egy idegsejtet tudtak kommunikációra bírni szilíciumchipekkel (mint ahogy pár éve egy csótányt sikerült majdhogynem "irányíthatóvá" tenni, de az is milliókba került és elég bonyolult szerkezet volt), szóval ez az eddigi eredményekhez képest túlságosan durva lépés lenne... hisz eddig még egy emlőst se sikerült így összedrótozni. Ez a "beültetek egy chipet és akkor gondolattal vezérlem a gépet" nekem túl sci-fi.

Ez van
"A nation that doesn't do its own dirty work commits suicide."
10104 levél
Válasz 06.08.03. 18:13 #4
eti8
Ez nagyon brutál Ha meg tudnák oldani úgy, hogy csak fognak 1 kis csövet, amin keresztül 1 hajszálnyi lyukon be lehet vezetni a cuccost, és nem lógnak kábelek a fejedből, hanem rádió hullámokkal megy, úgy még egész elfogadható volna, de így... Mi ez kérem? Matrix?
Az élet egyetlen rendes metaforája a szalonna!
11120 levél
Válasz 06.08.03. 17:40 #3
VodevilX
úgy látom ez most nem nyert
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
11120 levél
Válasz 06.07.14. 10:29 #2
VodevilX
gyerünk már emberek tök érdekes téma, jó kis beszélgetős topic
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
11120 levél
Válasz 06.07.13. 22:53 #1
VodevilX
http://www.gamekapocs.hu/hir/5073/Jonnek+a+gondolat+vezerelte+videojatekok
Felejtsd el az egeret, de még a Wiimote-ot is! Egy amerikai kutatócsoport olyan agyba építhető processzort fejlesztett ki, mellyel irányíthatjuk PC-nket.
Bizarr és rémisztő, de képzeljétek el, működik! A neuromotor prosthesis (az NMP) egy olyan mikrochip, melyet a tudósok már sikeresen be is építettek az önkéntes Mathew Nagle agyába úgy, hogy ő ezek után a gondolataival tudta kezelni a számítógépet. A tesztek során Mathew barátunk gond nélkül tudott emailezni, de még játszani is! Az NMP az agy hullámait alakítja át olyan adattá, melyet a számítógép is kezelni tud, ennél fogva gyakorlatilag bármilyen programot képesek lehetünk irányítani egy ilyennel a fejünkben. Remek dolog továbbá, hogy ez a kütyü nem csak a jövő őrült gamerjeinek készül, hanem a cselekvésképtelen mozgássérültek megsegítésére is. Nathew barátunk 2001-ben egy késszúrás után teljesen megbénult nyaktól lefelé, azóta gyakorlatilag képtelen bármit is egyedül megcsinálni - ezzel az eszközzel újra dolgozni tud majd és képes lesz elvégezni minden olyan számítógépes munkát, melyet egy egészséges ember. "Szavakkal el sem lehet mondani, milyen érzés volt újra dolgozni. Egyszerűen vad" - nyilatkozta Mathew az első sikeres tesztek után. "Hiszek benne, hogy egy napon olyan gondolat vezérelte mozgást segítő robotkarokat és robotlábakat fejlesztenek ki, amivel egy mozgássérült újra képes lesz lábra állni és teljes értékű életet éni."

már egy jó ideje hatalmas lendülettel fejlődik a világ
belegondolni és félelmetes hogy miminden következik ezután

Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.