Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Hunyadi János - Hunyadi: The Sword of G-d

12270 levél
Válasz 06.12.21. 13:23 #14
asas01
Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy valamilyen zsidó oldalról származik az eredeti hír és elfelejtették átírni a címet a frodítók, de lehet, hogy csak az agyamra ment már a politika topic.
i tell it like it is, cause im a bold figure
11699 levél
Válasz 06.12.21. 00:14 #13
.:[Kain]:.
sztem is, de engem egyáltalán nem hozott lázba eddig, ráadásul 2009 előtt nem is fogjuk látni, szal egyelőre mindegy nagyjából...
"If you take care of the things that take care of you then you will be taken care of." - Kevin Levrone
20761 levél
Válasz 06.12.21. 00:10 #12
Eric
Sajnos az infók elég foghíjasak, de azt sikerült kiderítenem, hogy lesz/van magyar vonatkozása is a filmnek: az egyik finanszírozó bank az OTP.
no meg az, hogy a gyártásért felelős cég neve nem ismert itthon, még nem jelent semmit(amúgy abban is van magyar érdekeltség az infók szerint)
Ettől még lehet a filmnek jó rendezője, operatőre, szereplőgárdája, stb.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
11699 levél
Válasz 06.12.20. 23:40 #11
.:[Kain]:.
hát ha csak ez kell... miután peter jackson végzett a Halo filmmel megkérheted, hogy a csapatával, akik leprogramozták, és a gyűrűk urában használták azt a rengeteg embert ábrázolni tudó enginejüket, használják fel a honfoglalás 2 - a második menet című filmben
"If you take care of the things that take care of you then you will be taken care of." - Kevin Levrone
2705 levél
Válasz 06.12.20. 23:27 #10
hadzsi
Valószínűleg azért mert nincs rá igény, meg pénz sem. Mert ki nézne meg egy Koltai Honfoglalást mégegyszer? Én olyan történelmi filmet köszönöm nem kérek, melyben a honfoglaló magyarok 2 szekérrel meg 6 lovassal bandukolnak majd jönnek a besenyők legalább 10-en és akkor találkozik a két sereg. Tehát pénzkérdés...Egyébként születtek egészen kiváló magyar alkotások még a magyar kosztümös filmek korában, pl. Balassi Bálint életéről Sztankay István főszereplésével. Jó nem egy halivúdi látvány film, de hiteles és élvezhető, ellentétben mondjuk a Honfoglalással. Ha ez a film is hiteles lesz - már amennyire egy ilyen internésönöl prodáksön az lehet - akkor már megérte megcsinálni.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
11699 levél
Válasz 06.12.20. 23:01 #9
.:[Kain]:.
én meg azt nem értem, hogy miért más népek csinálnak filmet a MI hőseinkből??? Andy Vajnának kellett (meg Lucy Liu-nak ugye) fellépnie, hogy legyen végre két normális film a forradalomról, most egy szintén amcsi filmes csoport csinál filmet hunyadiról. de ők már csináltak wallaceről, meg mindenkiről. elfogytak a hőseik. így lett jan d'arc is gondolom. de mi mi a rákért nem fogyasztjuk a sajátjainkat? most jöttem a moziból, megint valami typisch magyar kaki lesz nemsoká, a címére sem emlékszem, öregek bankot rabolnak, szövegelnek, van egy csaj, robbanás estébé. mi a szar? gondolhatjuk. ezer meg egy ilyen hugy született az utóbbi két-három évben. miért nem csinálnak egy filmet Istvánról, Mátyásról, vagy tudomisén, az Európát rettegésben tartó hunokról lehet, nem számítanak nagy bevételre?
"If you take care of the things that take care of you then you will be taken care of." - Kevin Levrone
2705 levél
Válasz 06.12.20. 21:43 #8
hadzsi
Hát szerintem inkább Gangsta. Hunyadi Dzsí!
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
32233 levél
Válasz 06.12.20. 21:41 #7
szbszig
Lehet, hogy csak én vagyok túlzottan lefáradva így a vizsgaidőszak közepén, de a "G-d" mit akar jelenteni? Esetleg nem "God"?...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
4512 levél
Válasz 06.12.20. 21:11 #6
Wing
"számomra két nevenincs cég/stúdió vág bele a film megalkotásába"

Én speciel éppen ebben látom a lehetséges reményforrást. Ha egy "nagy" csinálná, az biztosan a hatalmas profitra menne rá, és profitot csak olyan film tud eladni, ami romantikásháborúsahősmindenkitmegöl stílusú, és az amerikai közönségenek a lehető "legfogyaszthatóbb". Lásd Pearl Harbor, Ryan közlegény megmentése stb.

Egy kicsi esetében ezzel szemben lehet számítani arra, hogy nem a hatalmas profitra megy rá, hanem inkább a minőségi munkára.

Szerény véleményem szerint ha nagy csinálja, akkor BIZTOSAN messze lesz a történeti hűségtől, ha viszont kicsi, akkor LEHET, hogy jó lesz. Mi esetünkben az utóbbi - lehet bizakodni.

Amitől félek az inkább az, hogy Hunyadit esetleg tévesen valami román vagy tót hősnek fogják beállítani, akkor lenne nagy para. Na meg az angolosított nevek esetében...

De mondom, én bízok ebben a két filmgyárban.
"A nation that doesn't do its own dirty work commits suicide."
2705 levél
Válasz 06.12.20. 20:50 #5
hadzsi
Osztom a félelmeidet, főleg azok után, hogy tőlünk nyugatabbra lévő polgártársaink - ha lehet ezt mondani 2004 után - nem sokszor tesznek tanúbizonyságot mondjuk történelmi hűségről az elkészült filmjeikben. Nem szeretném ha Hunyadiból egy reneszánsz kori "paraszt" készülne, aki szőrén üli meg a lovat, hátulról rakja töménytelen nőjét az ostrom közepén, kumiszt iszik és marha rondán káromkodik természetesen angolul, míg ott vannak segítői, a jószívű néger, a skótjuhász, a meleg kreol és természetesen egy szőke kisfiú hatodik érzékkel, akik Hunyadi helyett is megoldanak mindent Belgrádban, mert a Nándorfehérvár kimondhatatlanul hangzik.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
2753 levél
Válasz 06.12.20. 16:43 #4
dghost
A téma megfilmesítését örömmel fogadom, de az elkészült mű minőségét illetően már nem érzem ennyire rózsásnak a helyzetet!
Először is azért, mert számomra két nevenincs cég/stúdió vág bele a film megalkotásába és ez a tény, hogy ilyen ún. nevenincs filmesek által készített alkotások, elég ritkán érnek el egy olyan szintet ami elfogatható!(legalábbis én kevés ilyen filmet láttam)

A költségvetés sem jelenthet vigaszt, mivel az szent igaz, hogy 30 millió dollárból már akár jó filmet is lehetne csinálni, de ez szerintem nem feltétlenül a költségvetés függvénye! Pl.: Uwe Boll mester filmjei, aki a korrektnek nevezhető költségvetés ellenére is borzalmakat alkotott, bár tudom ez elég szélsőséges példa...

Úgyhogy egyenlőre nem nagyon foglalnék állást, inkább kivárom mi sül ki belőle! És csak reménykedni tudok, hogy egy méltó film Hunyadi János nevéhez!(bár ez ügyben nem sikerül optimistának lennem! )
"Törvénysértés jogot nem alapít!" - Deák Ferenc
5086 levél
Válasz 06.12.20. 16:32 #3
Toki
Ja, és zöld vérű androidok fogják ostromolni Nándorfehérvárt, hogy a német cenzúrán is átmenjen a film. Amúgy én is nagyon kíváncsian várom, cask sajnos elég messze van még..
2705 levél
Válasz 06.12.20. 16:25 #2
hadzsi
Csak nehogy ez is politikailag korrekt film legyen, mert akkor ki kell írni belőle a törököket.Hisz ők is Európához tartoznak, vagy nem?
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
20761 levél
Válasz 06.12.20. 13:00 #1
Eric
"Az Atlantic Overseas és az EuroCo Team két közös produkciót jelentett be. Az első egy szerelmes film, a Flower of the Fence, a Hunyadi: The Sword of G-d pedig hazánk egyik nemzeti hősét állítja a középpontba.

Sokat gondolkodtam azon, hogy a hazai filmkészítők miért nem viszik filmre hazánk történelmének legendás alakjait. Miközben elbűvölve nézzük William Wallace hőstetteit, felrémlik Zrínyi Miklós vagy Dobó István neve. Sajna az a pár magyar film, ami ebben a témában készült, nagyon balul sikerült (kivéve az örök klasszikus Egri csillagokat).

Ám most úgy tűnik, legalább egy magyar legenda híréhez méltó filmet kap. Az Atlantic Overseas és az EuroCo Team közös produkciója ugyanis Hunyadi János hőstetteit mutatja be. A Hunyadi: The Sword of G-d címet kapott filmről egyelőre csupán azt tudni, hogy a XV. században játszódik és bemutatja, hogyan védte meg hazánkat a török hordáktól Hunyadi János. A forgatást 2008 elején tervezik megkezdeni. A két cég másik közös munkája a Flower of the Fence címet viseli. A romantikus mozi főszereplői Richard Dreyfuss és Maia Morgenstern lesznek."


-www.sg.hu-

Na végre!
Egy ilyen témát már nagyon szívesen látnék mozivásznon, igényesen kivitelezve!
A film 30 millió dolláros(~6 milliárd Ft) költségvetéssel készül. Ennyiből már egy egész jó filmet össze lehet kalapálni.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.