Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Taxidermia

2705 levél
Válasz 07.01.04. 06:03 #6
hadzsi
Érdekes...nem láttam a filmet, de az előző filmje nálam nagyon bejött, a Hukkle. Újszerű, kiváló operatőri munka, jó történetmesélés - annak ellenére vagy éppen azért mert a filmben egy árva szó nem hangzik el - és most itt ez a Taxidermia. Abban azért lehet valami, hogy míg Mel Gibsont az indexen az állítólag öncélú erőszak miatt lehet és kell is fikázni ugyanakkor van egy ilyen alkotás - nem ti vagytok az elsők akik lehúzzák - amelyet meg nem szabad mert ún. "művészi". Én egyébként láttam a fehér tenyér c. filmet, ami ugyancsak díjnyertes lett és mondhatom, hogy az egyik legsikerültebb "sportfilm", amit a Tűzszekerek óta láttam. Kiváncsi lennék, hogy akkor ez az alkotás miért is került a középpontba?
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
3447 levél
Válasz 07.01.02. 12:04 #5
+Sniper+
Borzalmas, nem tudtam végignézni.
Asus P5K-E, Q6600, MSI 9800GTX+,4 GB/800 DDR2 GEIL, Chieftec 550W
3000 levél
Válasz 07.01.02. 11:39 #4
Dj Neo
Akkor tőlem mást fogtok hallani, abban a tekintetben, hogy én a megoldásokat, a megvalósítást néztem, mert sokat foglalkozok videóvágással, és egyéb felvételi megvalósításokkal!

A film az egy SUXXX szó szerint, undorító, ocsmány, idióta, beteg, itt tart a magyar filmipar (nem a neves filmiparra gondolok, hanem a kisköltségvetésű, de mégis díjat nyert filmekre)... Igazság szerint sztem azért nyert díjat ez a film, mert vetélytárs nélkül, azaz nem volt egyéb film egy kisebb filmszemlén, ezért mégis valakinek oda kellett adni a díjat, ígyhát ez nyerte...

1 dolog tetszett a filmben össz-vissz, igazság szerint meg se néztem, 3*próbálkoztam vele, de mindíg csak beletekergettem, és a 2.alkalommal sikerült rátalálnom egy nagyon jó részre, mikor a kameramozgás ,egy vizuális teret jelenít meg, egy gondolatot, mikor egy kör alakot ír le a mozgása, és ez a mozgás, mint egy forgó világot jelenít meg, egy történést, nem tudom tudjátok-e miről beszélek, mikor a csecsemőt fürdetik, képváltás, sok ember van a szobában, hasonlók...

Ez az egy jelenet a jó a filmben, a többi egy nagy rakás ... (nem mondom ki)! És emiatt nyerte a díjat, szval ehhez tartsátok magatokat... jelmondat: "Akármilyen szar filmet is csinálsz, tégy bele egy 2 perces faja, különleges, és még nem látott jelenetet, kamerakezelést, és már tiéd is a fődíj" (...vagy valami hasonló )!
FIGYELEM! Szeretném tudatni minden kedves forumozó társammal, h mivel nincs már névváltoztatás, a 3000.hsz-emtől Mauddip néven láthattok majd! Megértéseteket köszönöm :)!
3330 levél
Válasz 07.01.02. 11:02 #3
Raistlin666
Csatlakozom hozzátok! Szerintem is egy szemét, de a szánalmasabb fajtából! Vannak szórakoztató szemét alkotások is amiket 1x megnéz az ember. De ennek a rakat sz*rnak nem ez a célja! Én ettől gurulok be! Ba***a meg kedves k*rvanagy tehetséges magyar(mimás )rendező! Újítani vagy netán picit szórakoztatni nem tud ezért telekeféli a filmjét ocsmányságokkal, hogy beszéljünk róla!!! A dijak meg csak újabb bizonyítékai annak, hogy a magyar filmgyártás SUX!!!

Elnézést a Taxidermia rajongóitól, de ez nagyon kikívánkozott, és egyéni vélemény volt(remélem azért hogy nem)...
2647 levél
Válasz 07.01.02. 10:49 #2
riddick21
"Eltérő véleményeket is szívesen hallanék!"
Tőlem nem fogsz.

Vhol pontoztam is már, asszem egy 3mast kapott, a vizuális megoldásokért meg a hangulata miatt, ami ugyan maga a hányinger, de legalább egységes. Kár, hogy az ilyen technikai/operatőri tehetséget ilyen szánalmas, öncélúan gusztustalan és átlátszóan művészieskedő filmre pazarolják, sokkal jobb forgatókönyvek is vannak ott azért, szerintem. Mivel a film szerzői, így elég komoly előítéletekkel fogom "várni" Pálfi György következő filmjét, a srác valszeg elég borult elméjű lehet, vagy csak egyszerűen botrányra tör. De sikerült neki! Rengeteg helyen lehet hallani pozitív visszhangokat a filmről (index ide vonatkozó fórumai) és ahogy észrevettem, kialakult egy olyan légkör a film körül, hogy akinek esetleg nem tetszett, az is visszafogottabban nyilatkozik róla, nehogy "kiessen az értők köréből". Ez amiatt lehet, hogy a film annyira átlátszóan öncélúan undorító, hogy az már gyanús. Pedig végignéztem, de semmi értelme.
Ha valaki mégis másképp látja, engem is érdekelne, nyitott vagyok a filmmel kapcsolatban, hisz' megnyerte a Szemlét is.
"Jeti, add ide a bőröd!"
9563 levél
Válasz 07.01.02. 10:38 #1
kEnAcE
Látta már valaki ezt az ocsmány szemetet?
Én szilveszterkor megnéztem, és hát ehhez hasonló undorító ízléstelen szarságot még életemben nem láttam. Volt benne egy két vicces rész is, de úgy ámblokk hányni tudok tőle. És akkor ez több díjat is nyert? Itt tartanánk ma?
Szánalmas.
Eltérő véleményeket is szívesen hallanék!
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.