Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Auschwitz - A nácik végső megoldása

1 levél
Válasz 08.02.24. 16:11 #47
Skoynay
Foglalkoztam a kérdéskörrel jómagam is. Mindezekre a következtetésekre jutottam. A linken talkálható anyag további érdekes linkeket tartalmaz a témában. Maga a filmsorozat pedig nyilvánvalóan hatásvadász, érzelmi reakciók kiváltását célzó propagandahazugság.

http://reakcio.blogspot.com/2008/02/auschwitz-ncik-vgs-megoldsa.html
http://reakcio.blogspot.com/
9380 levél
Válasz 07.03.13. 19:44 #46
Kanduhrka
Kollektív bűnösség...

,,És mi is léptünk egyet..,,
horrorgeeks.blogspot.com
12269 levél
Válasz 07.03.13. 17:34 #45
asas01
Vicces. Lefogadom, hogy 5 darab holocausttal foglalkozó filmet nem tudnál felsorolni imdb nélkül.
Látom nagyon bánt, hogy évente 1x leadják a Schindler listáját 1:30-as kezdettel, nehogy bevételkiesést okozzon.
i tell it like it is, cause im a bold figure
3933 levél
Válasz 07.03.13. 13:13 #44
Samu G
Hát arról fogalmuk sem volt hogy ezek megsemmisítőtáborok. Persze ha nem akarod elhinni nem is fogod. De gondolj csak bele : Hitler sem akarta eleinte a megsemmisítést. Először mindenki mehet, majd mindenki mehet ha fizet, majd mindenki a gettóba és végül az endlösung. De akkor a háború már javában folyt...
De ha lett volna sem lehetett volna mit tenni ellene kívülről.
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
4695 levél
Válasz 07.03.13. 13:03 #43
szedrencs
"Egészen amíg németország területére nem értek, nem tudták mi folyik...
Lett is nagy megdöbbenés."

Ezt ugye te sem hiszed el ebben a formában?
3933 levél
Válasz 07.03.13. 12:53 #42
Samu G
Egészen amíg németország területére nem értek, nem tudták mi folyik...
Lett is nagy megdöbbenés.
Amúgy sem tudtak mit csinálni. Így is bombázták a vasútvonalakat, ezenkívül mást nem tehettek volna.

És van még egy aspektusa a dolognak : a megölt zsidóknak rengeteg rokona/ismerőse van van amerikában és európában. Ezért személyes ügy, így persze hogy érdekli őket. Míg a 25 millió -vagy hány- gulág áldozathoz nem sok ilyen közük van, nincsek személyes kapcsolatok - ráadásul ugye nem is derült ki minden, sosem kellett sokkként szembesülni vele (mint anno a holocaust), csak lassanként derült/derül ki mi történt. Ezek összeségében okozzák hogy kevésbé érdekes a filmkészítők számára.
Az az igazság hogy ez inkább kelet-európa felelőssége lenne erről filmeket készíteni. Ne akarjunk mindent más nyakába varni.
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
4695 levél
Válasz 07.03.13. 12:19 #41
szedrencs
Előrebocsátom, hogy nem tudom, mi lett volna az üdvöztő megoldás. De én konkrétan a gázkamrákra, krematóriumokra, "őrbarakkokra" gondoltam, de akár a vasútvonalakat is lehetett volna bombázni.

Szerintem sokakat megmenthettek volna, illetve lehetővé vált volna a szökésük - még akkor is, ha ennek nyilvánvalóan áldozatai is lettek volna (akiket viszont a bombázások nélkül is előbb, mint utóbb úgyis megöltek volna).

Huhh, kicsit sok volt a feltételes mód.
297 levél
Válasz 07.03.13. 12:03 #40
Ittas Ember
"akkor miért nem bombázták a táborokat,"

Feltételezem nem az emberekkel teli táborokra, hanem a vasútvonalakra gondolsz...

Az az igazság, hogy a második világháború nem a zsidók megöléséért/megmentéséért folyt (sajnos néha szinte már úgy jöhet át az embereknek), nem véletlenül nem foglalkoztak utána még egy jó ideig a témával, szeritnem is el lehet marasztalni joggal szövetségeseket - ha már a keresztény egyházakkal megteszik.

Egyébként egy korrekt dokumentumfilm nem árthat (én még nem láttam ezt a sorozatot), nem az a baj, ha ebből sok van, hanem, hogy másból realtíve kevés, illetve a nézettebb csatornák nem adják.
Ugyanakkor meg lehetne említeni olyan amerikai rémtetteket is, mint az atombomba kétszeri bevetése, vagy éppen (szerintem legalábbis) Drezda szükségtelen bombázása számos polgári áldozattal. Bár az előbbiből készültek a filmek, az utóbbiból pedig nem tudom mit lehetne - lebombázzák őket és annyi...

Mondjuk a Sztálingrád vagy a Bukás nem tudom, hogy jön ide, nem a holocaustról szólnak. A holocaust az egyedi stílusjegyei miatt joggal kap nagy figyelmet, bár néha már tényleg túlzásnak tűnik.

Túl érdekes nem lehet ez a film, ha senki sem róla beszél
4695 levél
Válasz 07.03.13. 11:36 #39
szedrencs
Ha már véleményeknél tartunk:

Szeritnem ez nagyon vissza fog ütni, és egy idő után "devalválja" a holokausztot - bármilyen hülyén is hangzik itt a devalvál szó. Nem pénzügyileg értem, hanem érzelmileg. Egyszer besokallnak az emberek, és magasról le fogják szarni az egészet, rosszabb esetben átesnak a ló túloldalára.

Azért van egy olyan aspektusa a holokausztnak, amelyről senki nem beszél, pedig arról még érdemes is lenne filmet forgatni, de ugye gyarló gyáva szarok az emberek. Egyfelől a szövetségesek felelőssége, hogy amikor már mindent tudtak, akkor miért nem bombázták a táborokat, másfelől - és ez érdekesebb - a Judenratok, meg a nácikkal kollaborló zsidók szerepe az egész folyamat technikai lebonyolításában.

Emellett furcsállom, hogy pl. az orosz és szovjet zsidóellenes pogromokat hajlamosak elfelejteni az emberek, mialatt pl. a megszállt országok (belga/francia) államvasútjaiból a szart is ki akarják perelni (kíváncsi vagyok, hogy a máv mikor kerül sorra). Vagy pl. amikor a németek 41-ben elfoglalták valamelyik ukrán várost (már nem tudom melyik volt, de ha akarjátok utánanézek) a helyi börtönben 9.000 frissen agyonlőtt ellenzéki/értelmiségi várta őket. Egy percig nem kételkedem, hogy a ők is ugyanezt tették volna, de azért engedtessék meg, hogy ezekről is szót ejtsen már az ember, ha a Kelet-Európai zsidóság (németel általi) szisztematikus elpusztítása állandó napirendi téma.

Egyébként megfigyeltétek, hogy azért itt is vannak "határok": amíg pl. a németek által megölt magyar/lengyel/Ny.-Európai áldozatokról sokminden szól, pl. a románok (által elkövetett) Bogdanovkai mészárlást hajlamosak elfelejteni. De nem csak a tetteseknél, az áldozatoknál is mintha lenne egy ilyen: pl. ki tudja mi volt az ukrajnai Babi Jar-ban?

Egyébként lehet "örülni", Andrzej Wajda filmet forgat a katyini (aki nem tudná, szovjetek által a lengyelek sérelmére elkövetett) mészárlásról "Post mortem. Opowiesc katynska" címmel. És még rengeteg téma van, ami őszinte szembenézésre és feldolgozásra vár: Balti tengeren elsülyesztett menekülthajók 44-45-ben, az erőszakos lakosságcserék/deportálások, a varsói felkelés cserbenhagyása, amit még Churchill is a "háború legnagyobb szégyenének" nevezett, pedig neki azért sokmindent bevett a gyomra, a sor kb. végtelen.

Nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy a mostani orosz/amerikai viszony elhidegülésével ezeket a témákat fogják előásni.
17778 levél
Válasz 07.03.13. 09:16 #38
MagicMoment
Jelzem, hogy (nagyon) nem értünk egyet, és nem fogok leállni veled vitatkozni.
ebben semmi véleménynyilvánítás nincs.
tudod ez olyan,mint mikor az oviban azt mondod,h én tudom a választ, de nem mondom meg. senkit nem érdekel. vagy elmondod a választ, vagy kussolsz.
11819 levél
Válasz 07.03.13. 08:55 #37
Star Wars
Hogy elmondjam a véleményem, ha szabad.
17778 levél
Válasz 07.03.13. 07:59 #36
MagicMoment
akkor minek szólsz hozzá?
4748 levél
Válasz 07.03.13. 01:57 #35
Christoph
Ja és akkor ne is beszéljünk ezeknek a filmneknek a tárgyilagosságáról. pl. brit dokumentumfilm: "Hitler szánalmas életét..." hangsúlyozom ez dokumentumfilm. De ez még nem is az a klasszikus felálás: 'Hitlerhez hasonlóan habzó szájjal ordító zsidó gyerekeket evő SS katona' (miközben a britek jóarcú tisztatekintetű vitézek, akik legyőzik a sátán seregeit) Ennek persze elég magas a valóságtartalma...
Az én kedvenc filmem a témában a Sztálingrád, na az sokkal hitelesebb emberi oldalról mutatja be a helyzetet (főleg német szemszögből). De kevés az ilyen korrekt alkotás...
4748 levél
Válasz 07.03.13. 01:46 #34
Christoph
Arról igen hogy évtizedekkel a nagypapa halála után is az ő halálából élnek, hát ez is elég undorító, ugyan mit jelent pl. Spielbergnek a holocaust...pénzt. Mi újat tud nyújtani a 20. ugyanolyan film? Az a céljuk, hogy minél meghatóbbak legyenek nem több. És azzal, hogy ilyen mennyiségben elárasztják a médiát kárt okoznak, mert elnyomják és eltörpítik a kommunizmus gaztetteit. A XX. század lassan csak a nácikról és a zsidókról szól, ez pedig teljesen torz képet ábrázol az átlagembernek.

Gerry: ez így igaz. Csak a zsidók pr.-ja valahogy magasan kiemelkedik a többi közül, ez "néha" kicsit zavaró.
8079 levél
Válasz 07.03.13. 00:00 #33
Gerry
Pusztán a pr-on múlik az egész, nem máson. A Holocaust egyetlen népet érintett -mégha csekély mértékben egyéb etnikumok is megjelentek a koncentrációs táborokban-, ellenben a Gulág rendszereknek megannyi náció tagjai estek áldozatul. Evidens, hogy sokkal jobban lehet érvényesíteni az "akaratod", ha egyetlen, adott nép közül kerültek ki a halottak, mintha több tucatnyi, egymással amúgy is acsarkodó nép közül.

Amúgy a sors szinte tragikomikus vonása, hogy Mo.-n is több ezer olyan zsidó élt, akit deportáltak, de túlélte a táborokat, és hazajött. Ezek után elvitte őket az NKDV, és többé nem tértek haza...
11819 levél
Válasz 07.03.12. 20:33 #32
Star Wars
És persze erről is a zsidók tehetnek, mi?
4748 levél
Válasz 07.03.12. 20:30 #31
Christoph
Nyilván reggelig tudnád sorolni a gulágról vagy egyéb népírtásról szóló filmeket... Biztos én vagyok az elvarázsolt, mert úgy látom, hogy alig van más hasonló problémát bemutató film a hollocaustosok mellett.
11819 levél
Válasz 07.03.12. 20:21 #30
Star Wars
Jelzem, hogy (nagyon) nem értünk egyet, és nem fogok leállni veled vitatkozni.
5430 levél
Válasz 07.03.12. 20:19 #29
Pras
A Szovjetunióról igen jó film a Kelet-Nyugat. (magánvélemény, de inkább egy Kelet-Nyugatot jelölgettem volna Oscarra, mint a Sorstalanságot, és nem azért, mert ott "csúnya zsidók" halnak meg, itt meg "szegény antikomcsikat" öldösnek...)
Vannak benne tré részek, de a maga összességében szerintem zseniális és lényegretapintó.
4748 levél
Válasz 07.03.12. 20:15 #28
Christoph
Ez minden (normálisan) gondolkodó embernek feltűnik, alapigazság. Nincs itt senki elvarázsolva, legfeljebb te.
7161 levél
Válasz 07.03.12. 18:56 #27
Sturmgewehr
Márpedig szvsz érdekes dok. film volt.
3999 levél
Válasz 07.03.12. 16:27 #26
drdani
egyetértek. az nekem is tetszett.
Ahol a rendetlenség törvény, rendcsináló a lázadó!!
5430 levél
Válasz 07.03.12. 16:26 #25
Pras
"Egyrészt Hitler nem volt pszihopata"
(Akkor még nem.)

Minden más jogos.


Amúgy nem mondom, hogy rossz doksifilm ez az Auschwitz, de egyoldalú. Mint az összes. Tudjátok mit?
Még azt mondom, bár mindent csak érintve és példaszerűen, még általánosságban a legteljesebb, és a körülményekhez mérten legobjektívabb képet a Bukás adta.
12269 levél
Válasz 07.03.12. 15:14 #24
asas01
Te minden 2. nap a zsidókra emlékezel? Nem hittem volna.
i tell it like it is, cause im a bold figure
3999 levél
Válasz 07.03.12. 15:08 #23
drdani
háháháháá oltsál oltsál
Ahol a rendetlenség törvény, rendcsináló a lázadó!!
17778 levél
Válasz 07.03.12. 14:25 #22
MagicMoment
11819 levél
Válasz 07.03.12. 14:24 #21
Star Wars
Ez senkinek sem tűnt fel, csak neked. Az elvarázsolt fejedben.
17778 levél
Válasz 07.03.12. 14:22 #20
MagicMoment
az nem számít. ahol nem voltak zsidó áldozatok az nem is számít mészárlásnak! nem tűnt még fel?
3933 levél
Válasz 07.03.12. 13:55 #19
Samu G
A holocausttagadás amiatt büntetendő(bár én nem értek egyet vele), mivel túlságosan erősek a nácikat felmentő mellékzöngéi a dolognak, a nácizmustól meg úgy félnek, mint a tűztől.
Ráadásul érdekes dolog tagadni a nyilvánvalót, ilyenkor persze azonnal rosszra gondolnak az illetékesek.

Törököknél meg ha megemlíted az örmény népirtást, akkor meg azért csuknak le. Úgyhogy még mindíg jobb ez az eset azt hiszem.

Gulag meg megint más téma, mivel ott nem egy nép szisztematikus kiírtása volt a cél. Ezért érzékeny dolog a holocaust, mert ilyen nem nagyon volt a történelemben.(esetleg az említett örmény eset, de arról végképp keveset tudunk)
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
1484 levél
Válasz 07.03.12. 12:58 #18
Neurotoxin
Szerintem igenis csináljanak belőle mégtöbbet, mert engem érdekel a téma. Én is voltam ott, megdöbbentő az egész. Engem főleg az érdekel, hogy Mengele milyen embertelen, kegyetlen"kísérleteket" hajtott végre a páciensein.Ugyanis erről még mindig alig hallani, ezer könyvet elolvastam már, de mindenhol ugyan az a sablon szöveget találom.....pedig a táborokban megtörtént ez-az, pl a Luftwaffe számára fejlesztett túlnyomásos kabinokat is a foglyokon tesztelték...

A sorozat pedig jó!Rengeteg olyan plusz információról esett szó, amikről még nem hallottam
More fun, less brutality.
2204 levél
Válasz 07.03.12. 10:55 #17
razak
Te sem gondolod komolyan,hogy a 25 millió áldozatból nem voltak osztályellenségnek kikiáltott avagy vallásos zsidók?
Ne vicceljünk.Ugyanúgy menekültek ezek a zsidók is a kommunizmus elől külföldre mint a nem zsidók.A vezetők zsidó származása mondhatni semmiféle védelmet nem jelentett számukra.
Aktualitás is legyen,48'-ban még zsidó alakulatok is harcoltak a szabdságukért,mivel ez a hazájuk az meg szóra sem érdemes gondolom így ne is emlékezzünk meg róluk mert nem hozzánk tartoznak ilyen alapon.CSak helyileg éltek itt szívben nem mint állítják sokan.Biztos vannak ilyenek is mint sajnos a magyarok közül sem áldozná életét a hazájáért egy nem elenyésző réteg.
Ez az állandó számbéli hasonlítgatás meg annyira méltatlan,mert,ha 1 embert megölnek,meghurcolnak,azért aminek született(származás,rang)vagy azért,amit gondol,már soknak számít számomra legalábbis.
Az meg.hogy nem készülnek más jellegű népírtásról filmek szerintem nem igaz,csak nem annyi aminek kéne lenni esetleg és nem az RTL Klubon kell keresni.Tényleg már a csapból is a holokauszt folyik nálunk,de valahogy engem nem zavar,mert nem nézem meg és ennyi.
Érzem,de ne legyen igazam,ez a topik is csak zsidózásba meg cigányozásba fog fulladni simán mehetett volna a tévéműsor ajánlóba avagy a politika topikba.
983 levél
Válasz 07.03.12. 10:33 #16
Kmg42
Amúgy a gulágok áldozatainak számát kb 25 millióra becsülik. Kicsit odatosz. Bár ezek az emberek nem olyan fontosak mert nem zsidók voltak. Azért ez elszomorító.
Szerintem
983 levél
Válasz 07.03.12. 10:28 #15
Kmg42
Próbálnád meg letagadni a Holocaustot!!
Elismerik mert aki nem teszi azt le is csukhatják. A munkáját mindenesetre mindenhol elveszítené.

Bezzeg ha azt mondom hogy nem volt Mohácsi vész akkor annyit mondanak hogy hülye vagyok és tanúljak több történelmet.

Amúgy bele néztem ebbe a tegnapi filmecskébe. Nem volt rossz, de semmivel sem nyújtott többet mint a többi dokumentum film.
Szerintem
3933 levél
Válasz 07.03.12. 09:41 #14
Samu G
"akik nem ismerik a múltat, arra ítéltetnek hogy újra átéljék"
talán hallottad már.

Történelem az egyik legfontosabb tárgy. Főleg az elmúlt 100 év (bár ez szoik elsikkadni). Enélkül a jelent sem lehet értékelni és érteni.
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
10744 levél
Válasz 07.03.12. 09:16 #13
Dark Archon
Igazából azért nem érdekel a történelem, mert semmi értelme azon búslakodni, hogy mi volt... a jelennel kellene foglalkozni meg a jövővel...
Dark Archon | i5-8600 - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN
3933 levél
Válasz 07.03.12. 08:41 #12
Samu G
Akik szétszórva élnek nem nagyon tudnak lázadni.
Amúgy figyelhettél volna egy kicsit azon az órán :
Varsói gettólázadásról hallottál pl?

Holocaust-al meg azért foglalkozunk mert itt történt ahol élünk.
Ráadásul ezt azért elismerik, és elég sokat is tudunk róla. Míg pl örmények irtását a törökök a mai napig tagadják (és az említése is bűncselekmény), a gulág meg megint a szőnyeg alá van söpörve az oroszok által. És szibéria elég távol is van. Az emberek már csak így gondolkoznak...
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
2204 levél
Válasz 07.03.12. 08:39 #11
razak
Lengyelország,varsói gettólázadás..
10744 levél
Válasz 07.03.12. 08:22 #10
Dark Archon
Ja, és ha épp nem a zsidókról van szó, akkor szegény elnyomott cigányokról... de mikor foglalkoznak már végre a magyarokkal egységesen? Lassan én érzem magam kisebbségnek...
Szegény zsidók meg amúgy mekkora birka nép lehetett, ha hagyták magukat csak úgy lemészárolni... bár sosem szerettem a történelemórákat, de egyszer nem ütötte meg a fülem egy zsidó lázadásról szóló rész...
Dark Archon | i5-8600 - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN
11819 levél
Válasz 07.03.11. 23:32 #9
Star Wars
Végigolvastam. Borzasztó. Fájdalmas.
29677 levél
Válasz 07.03.11. 23:15 #8
Germinator
nekem az egyetlen bajom ezzel, hogy ez az Auschwitz meg Hitler már lerágott csont, csak a kongói pigmeusok nem tudják hogy mi történt akkor; nem látom értelmét hogy leforgassák róla a 86 543. dokumentumfilmet.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
4748 levél
Válasz 07.03.11. 23:03 #7
Christoph
Így van ez itt a lényeg. Lassan mindegyik második napon a zsidókra emlékezünk. Úgy tűnik egy "kiválasztott" halála értékesebb egy oroszénál vagy örményénél (vagy éppen egy '56-os forradalmárénál) szép kis kor, nem sokkal jobb mint 60 éve, annyi hogy Hitler nyíltan volt gazember, most meg sunyiban zajlik az egész...
33278 levél
Válasz 07.03.11. 23:01 #6
szbszig
Hm. Én nagy tisztelője vagyok Auschwitznak, mármint az áldozatok szemszögéből, még mielőtt poénkodásra adnék okot. Voltam is már ott, olvastam is róla utána egész sokat, egyszóval mély benyomást tett rám. Gondolkodtam múlt héten is, hogy megnézem a műsort, de aztán arra jutottam, hogy RTL Klub, biztos valami szenzációhajhász izé lesz ez is, inkább hagyjuk.

Egyébként meg, ha egyszer Auschwitz; egyszer már belinkeltem ide a fórumra: a saját fordításom valahonnan.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
11787 levél
Válasz 07.03.11. 22:48 #5
Ghoost
Az első részt láttam, sok érdekes dolgot mondtak benne, legalábbis számomra. pl az nem volt semmi amikor az öreg papát kérdezték, hogy mit érzett amikor hátbalőtte a zsidókat "semmit, azok zsidók voltak, én utálom a zsidókat"
Most is meg kéne nézni de áá ígyis a legrövidebb hétvége után jön a leghoszabb nap.

Az NC meg ugye nem közvetlenül a zsidók ellen volt, de ha most vezetnék be már sztem előnytelen lenne a magyarság számára.
3999 levél
Válasz 07.03.11. 22:36 #4
drdani
csinálhatnának filmeket a gulágokról is nyugodtan. a komcsik miatt sokszor de sokszor többen haltak meg, mégis elfogadott dolog.
Ahol a rendetlenség törvény, rendcsináló a lázadó!!
8079 levél
Válasz 07.03.11. 21:18 #3
Gerry
Egyrészt Hitler nem volt pszihopata, másrészt pedig a diktatúrák nem arról szólnak, hogy azt teszed meg amit morálisan elfogadhatónak tartasz. Harmadrészt pedig ismerni kell a kort, amiben hatalomra került... (Egyébiránt a kommunizmust mint olyat most is emberek milliói vélik üdvözítő államformának, dacára annak, hogy emberek tíz és százmilliói estek áldoztául a "megvalósításra" tett kísérletnek. Mo.-n ma a lakosság mintegy tíz százaléka ért egyet a numerus clausussal és a zsidótörvényekkel. Ennyit az emberekről.)
284 levél
Válasz 07.03.11. 19:41 #2
Kolbaszharisnya
Undoritonak találom az egészet...

Nem Hitler volt a bolond(ö egy pszihopata volt),hanem az összes többi elmebeteg gyökér,aki végrehajtotta a parancsait és ugy tekintett rá mint egy Istenre!
Asus a8n-vm,Amd Athlon 64 3700+(1M cache),2X1 Gb Kingmax ram,MSI 7900GTO@GTX 512ddr3,250Gb WD Sata(16m),60GB Maxtor:)
7161 levél
Válasz 07.03.11. 19:34 #1
Sturmgewehr
6 részes dokumentumfilmsorozat ami vasárnap esténként van az RTL-en. Az első részt sajnos nem tudtam megnézni, mert későn kezdődik és rohadt fáradt voltam. De ma már felkészültem, lehúztam egy energiaitalt.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.