Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Milyen könyvet olvastok mostanában?

21098 levél
Válasz 18.05.18. 16:23 #2423
Peace
Egyszer valószínűleg sort kerítek rá. De most a várólista vége felé szerepelnek.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4072 levél
Válasz 18.05.14. 15:16 #2421
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Megvan a teljes Hősnek való vidék-trilógia, de még csak az első kötetet olvastam, Az acél emlékét. Ez alapján, ha nem is kiemelkedő, de egy jó fantasy regény.

A későbbi köteteket túlírtnak tartják, a második részt toporgónak egyesek. Aki ez utóbbit valamilyen szinten mégsem tekinti negatívumnak, azt hozza fel, hogy a trilógia lényegében annak ábrázolása, hogy egy háború hősei hogyan tudnak megélni egy olyan világban, ahol úgy gondolják, nincsen szükség hősökre, azok a háború szükséges "rosszai". Tulajdonképpen kallódó, identitászavaros, kiégett karakterekről szól, akiknek végül egy újabb fenyegetéssel kell szembenézniük.

A világábrázolás nagyon jó, fokozatosan adagolja az információkat, és majd a későbbi kötetekben fog minden értelmet nyerni. A kiriath és dwenda fajok szerintem éppen azért érdekesek, mert érződik, hogy a fejlett technológiát a kései, érett középkornak megfeleltethető emberi világ miként látná, és mennyire nem is értené. Az itteni istenek nagyon elborultnak, sőt, van egy olyan érzésem, hogy nem is feltétlen azok, csak annak tűnnek.

Amiért Morgan trilógiáját szerintem részben felkapták, hogy ez egyik férfi karakter homoszexuális, a másik meg egy ősi, a korábbi háború végén eltávozott technokrata faj tagjának és egy embernek a női leszármazottja, tehát egy félvér és leszbikus. Az utóbbiban talán nem vagyok biztos, hogy teljesen túl jól sült volna el az első kötet alapján, viszont passzol ahhoz a karakterhez, aki nem találja a helyét a két identitás, leszármazás között. A barbár karakterében szerintem jól eltalálta, hogyan érezne egy putrividékről a civilizációba került, majd visszatérő férfi, hogyan látná egykori önmagát és a törzset, ahol felnőtt.

Az első kötet alapján Ringil Eskiath "melegsége" egyrészt igen, polgárpukkasztás is, ugyanakkor nagyon jól megírt és tökéletes választás. Egy dicső háború győztese, ultimate hőse hogyan vergődhetne évekkel később egy eldugott kis faluban, kissé már elhízva, egy meglehetősen prűdből még prűdebbé váló társadalomban, ha nem így? Elvileg, ha nem lenne ez az orientációja, minden a lába előtt heverne, nők, vagyon, elismerés, főleg, hogy neves családja sarja. Így azonban a szerző tudott egy csavarni a karakterén, főleg, hogy évek múlva még egyszer a segítségét kérik. Innen indul a történet.

Morganhez megszokottan szabad szájú párbeszédekkel találkozhatunk, és igen, ezt nem is annyira ez epikus szerzők (pl. Gemmel, Ryan, McClellan) felől kell megközelíteni, és még nem is Marin felől (low fantasy), hanem inkább Abercrombiet vehetjük példának, tehát ez inkább grimdark.

És egy kis "figyelmeztetés", amit a molyon sokan meg is ejtettek szintén: aki nem tud túllépni azon, ami csak pár oldal a könyvben, max. tíz oldal, itt a homoszexuális szexet is úgy ábrázolja Morgan, olyan naturálisan, ahogy a korábbi könyveiben a heteroszexuálisat, az ne vegye meg. Igen, leírja, részletesen, ki, hogyan, hová, miként hatol be, hova élvez, hogyan nyeli, hova folyatja, mit fog meg és társai. Szóval, aki kiakadna ezen, az bele se kezdjen, viszont, aki a szereti a szerzőt, a stílusát, nem is értem, miért ne lehetne ezen túllépni vagy miért probléma ez (hisz már az elején egyértelmű Ringil szexuális orientációja).
4139 levél
Válasz 18.05.14. 09:55 #2420
xeLaR
Meg is feledkeztem róla, majd beszerzésre kerül, ha találok vhol egy normális kötetet. Most viszont már a következő Korongvilág regénybe kezdtem bele, az máris érdekesebb, mint az előző.
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
21098 levél
Válasz 18.05.14. 09:32 #2419
Peace
Richard Morgan fantasy regényeiről várnám majd a beszámolókat. Ha még mindig tervben vannak. Felvettem a kívánságlistámra, de egyszerűen annyi került fel rá az utóbbi hónapokban, hogy ki tudja mi lesz belőle...
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4139 levél
Válasz 18.05.14. 09:29 #2418
xeLaR
Neil Gaiman - American Gods
Hát ezzel egy jó darabig elvoltam, de nem teljesen erre számítottam. Nem egy ilyen visszafogott, misztikus művet vártam, de Gaiman stílusa magával ragadja az embert. Ahogyan a karaktereit írja az lenyűgöző, minden gond nélkül átjön a jellemük, személyiségük. A sztori se teljesen lineáris, de végig érdekes marad, hogy az író merre akarja vinni most a történetet. Az a pár kitérő fejezet is sokat adott az elmélyüléshez. Persze emiatt kicsit hosszú, bizonyos sztoriszálak kicsit ellaposodnak, de mivel viszonylag sűrűn vált helyszíneket, nagy problémát ez nem jelent. Érdekes olvasmány volt, végig lekötött.

Terry Pratchett - Sourcery
Egy ideje próbálom a Korongvilág regényeket sorrendbe olvasni, és bár az első pár darab még nem hozza teljesen azt az élményt, amit a szériától várunk, azt nem hittem, hogy a Sourcery ennyire frusztráló lesz. Felesleges karakterek, kiszámítható történet, és semmilyen hangulat jellemzi a könyvet, ami egy nagy visszalépés a Morthoz képest. Talán az utolsó harmada értékelhető pozitívan, ahol már érzékelhető a széria stílusa, de addigra már késő. Talán az eddigi leggyengébb a sorozatból.
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
21098 levél
Válasz 18.05.10. 21:23 #2417
Peace
Dan Abnett - The Magos:

A hamarosan megjelenő "Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr" játékra hangolódásként esett a választás az egyik kedvenc íróm új kötetére. Eisenhorn és Ravenor trilógiát imádom! Mikor meghallottam, hogy Eisenhorn kapcsán egy vaskos novellás kötet kerül kiadásra, egyből tudtam, hogy ez bizony kötelező vétel lesz számomra! A látszólag teljesen független parányi kis történetek végül csodálatosan állnak össze egyetlen egésszé az utolsó novellában! Minden mindennel összefügg és olyan titkokat is megtudunk Eisenhorn-ról, amikről eddig bizony ő maga sem tudott! Önálló kötetként is megállja a helyét, de igazán azoknak okoz frenetikus élményt, akik olvasták és imádták a fentebb említett két trilógiát. Abnettben ezúttal sem kellett csalódnom, méltán az egyik legnagyobb kedvencem. Igen erősen ajánlott kategória ez a bő 700 oldalas gyöngyszem!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
12307 levél
Válasz 18.04.12. 11:29 #2416
Gobiakos
Tegnap kolleganőmtől megkaptam ajándékba A visszatérőt (The revenant). Rohadtul nem tudom, hogy mikor lesz rá időm, de a tény, hogy megvan és nem kell időre visszaadni senkinek, kicsit megnyugtat.
"You don't wanna be my enemy I promise you!"
38399 levél
Válasz 18.04.10. 17:52 #2415
kopé
Kondor Vilmos: A korona ügynöke

A korona-trilógia utolsó kötete, még van ezen kívül 2 bepótolni valóm Kondortól az elmúlt évekből, remélem ez picit azért fölé lő az első két résznek, mert úgy érzem, hogy a Budapest-sorozat színvonalát nem tudta megtartani.
"A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt!"
21098 levél
Válasz 18.04.09. 19:04 #2414
Peace
Alejandra S. Inzunza, José Luis Pardo, Pablo Ferri "Narcoamerica. 55 000 kilométer a kokain nyomában":

"...a hétköznapi emberek számára ismeretlen, hátborzongató valóságot."

Nos ezt mutatja be számunkra a könyv és le a kalappal a három szerző előtt, hogy mindezt végigcsinálták saját életük kockáztatásával sokszor. Hiszen ez egy olyan sötét világ, ahol még a semminél is kevesebbet ér az emberélet. Elég lett volna rossz helyen vagy rossz embernél kérdezősködni és soha nem találták volna meg a maradványaikat. Szerencsére nem így történt. Ismét rengeteg elképesztő adattal szembesültem, amik ép ésszel szinte fel sem foghatóak. Csak egy apró érdekesség:
A Wachovia bankon 374 milliárd dollár drogpénz ment keresztül 3 év leforgása alatt. 160 millió dolláros pénzbírságot szabtak ki rájuk, mely az előző évi profitjuk 1,5 százaléka!!! Az úgy elég vicces, nem? És ez csak egy bank a sok 1000 közül, melyek legtöbbje valószínűleg soha le sem fog bukni. Elképesztő dolgok mennek itt a háttérben! Még akkor is, ha csak a töredéke igaz a leírtaknak, de sajnos már túl sokan írták meg szinte szóról-szóra ugyanazt, úgyhogy kell lennie némi valóságalapnak. Bár jobb lenne hinni, hogy nincs.
Johann Hari könyvét még elolvasom a témában, ha már egyszer megvettük, de utána szerintem hanyagolom a témát egy jó 10 évre, mert Saviano és Winslow könyveivel már úgy telítődtem a témával, hogy majd akkor visszatérek rá miképp változott a helyzet. De ezt a könyvet is csak ajánlani tudom bárki számára, legalább ugyanolyan komoly, mint a "ZéróZéróZéró".
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
21098 levél
Válasz 18.04.01. 10:52 #2413
Peace
Christopher Golden "A ​Fájdalom Folyója":

Egyértelműen a trilógia legjobb kötete!!!!!! Még úgy is, hogy a 190. oldalig nem történik szinte semmi számunkra újdonság. A könyv teljes egészében azon eseményeket meséli el, amik a Hadley's Hope állomáson történtek. Bemutatja az előzményeket, jobban megismerhetjük azokat a karaktereket, akiket csak futólag láthattunk a Bolygó Neve: Halál filmben (rendezői változatban főképp), és természetesen megismerkedhetünk nagyon sok új arccal is. Remekül feldobta a történetet, hogy gyarmatügyi tengerészgyalogosok is állomásoztak itt! A film alapján ugye csak azt feltételeztük, hogy terraformáló mérnökök, néhány tudós és kétkezi munkások éltek itt, de a könyv így egészen más megvilágításba helyezi az egész történetet. Az ismerős helyszín hatalmasat dobott a könyvélményen, mivel minden egyes helyiség minden egyes részletét végig láttam magam előtt és szinte tökéletes filmként peregtek előttem az oldalak (megérne egy megfilmesítést ez a könyv! A botrányosan hulladék Covenant helyett inkább ezt lehetett volna megvalósítani! ).Weyland-Yutani szokásos ármánykodásai, rettegés és borzongás, korrekt összecsapások és kegyetlen brutalitással lemészárolt emberek és Idegenek!!!
Nekem baromira tetszett ez az úgymond hivatalos univerzum kibővítés, melyre a 20th Century Fox is áldását adta. A második kötet egyértelműen a leggyengébb, melynek nem sok létjogosultsága volt, de még a leggyengébb kötet is piszok élvezetes, szóval képzelhetitek milyen az első és a harmadik. Alien rajongóknak nagyon erősen tudom ajánlani, mert egy olyan pluszt ad az egész kánonhoz, hogy egyből kedved támad ismét nekiugrani a filmeknek (...nem a negyediknek, annak semmiképp! Azt inkább hagyjuk is! )!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
21098 levél
Válasz 18.03.27. 06:33 #2412
Peace
James A. Moore "A Bánat Tengere":

Sajnos gyengébbre sikeredett az "Árnyékhajsza" kötetnél, így Ripley nélkül eléggé halovány "A bolygó neve: Halál" koppintás. Mondjuk így is megvan a borzongató hangulata és végre láthatjuk milyen pusztítást képesek véghezvinni a modern fegyverek, de a történet nem áll túl erős lábakon. Mindig tanakodtunk, hogy milyen mészárlást vihettek volna végbe a Gyarmatügyi Flotta katonái, ha nem sétálnak bele a csapdába és esetlegesen módjukban áll nyílt terepen megütközni a könyörtelen idegenekkel, de valami hasonló eredményt érhettek volna el, mint az itteni zsoldosok. Le lehet szedni párat, de megmenekülni esélytelen ezek elől a halálosan precíz gyilkológépek elől. Jöhet a harmadik kötet. Remélhetőleg az ismét hozhatja majd az első szintjét!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
21098 levél
Válasz 18.03.09. 09:03 #2411
Peace
Guy Haley "Sötét Impérium":

Hosszú idő elteltével, tavaly nyáron megérkezett a táblás játék 8. kiadása és ennek köszönhetően kicsit mozgásba lendült a fő történeti szál, mely egy ideje egy helyben toporgott. Persze nem tragédia, hiszen mégiscsak 1987 óta létezik és bővül folyamatosan az univerzum, de azért mégiscsak vártuk már, hogy történjen valami kimondottan izgalmas, és ez be is következett...

...Roboute Guilliman közel 10.000 év elteltével nyeri vissza öntudatát a sztázisálmából, és sajnos egy végtelenül sötét, reményt vesztett és lángoló galaxisban kell magához térnie, melyben nem létezik más, csak háború és szenvedés. Elszomorodva tapasztalja, hogy a teremtője által megálmodott egyesített Impérium már csak álom szinten sem létezik, az emberek pedig nem ismernek mást csak kínt és halált. Egykoron az Istencsászár útmutatásával indult útjára a 18 primarcha (azt a kettőt nem említem, akiket ugyebár NEM EMLÍTÜNK SOHA! ), hogy egybekovácsolja az emberiséget és meghódítsa a galaxist, de Guilliman génatyja tíz évezrede az aranytrónuson ül élőholt állapotban egy aszott test börtönében, fivérei pedig vagy meghaltak, nyomuk veszett, vagy pedig átálltak a Káosz Istenségek oldalára. Ebben az elkeseredett helyzetben kell egymagának felvennie a Birodalmi Régens titulust és az Impérium élére állva visszaszorítania a Káosz démonainak és eretnek testvéreinek térhódítását.
Nekem piszkosul tetszett!!! Nagyon kíváncsian várom a további regényeket, melyek majd ezután jelennek meg! Szuper ez a vérfrissítés a Primaris űrgárdistákkal is, bár kicsit összeszorult a szívem, mikor olvastam, hogy "régi típusú Astartesek..."
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
21098 levél
Válasz 18.03.08. 11:18 #2410
Peace
A Vaják könyvek és képregények most 30% kedvezménnyel...ha valakit esetleg érdekel.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
21098 levél
Válasz 18.02.27. 04:39 #2408
Peace
Azt de szerettem!!! Vissza is kérem szerintem, mert lassan egy éve egy kedves barátomnál van.
Az "Elektronikus Álmok" is már a kívánságlistámon van.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
28087 levél
Válasz 18.02.27. 02:12 #2407
LordMatteo
szerintem eletemben nem olvastam ilyen lassan regenyt, de vegul megvolt ez is (Millenium 4 - Ami nem ol meg).

Hat, a masodik fele egesz jo mar, egy eros kozepes a trilogiahoz merve. Kicsit meg agyalok hogx az otodik reszt bevallaljam-e...

Most viszont kezdem az Almodnak-e az androidok...-at.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
21098 levél
Válasz 18.02.26. 17:05 #2406
Peace
Tim Lebbon "Árnyékhajsza":

Nagy izgalommal vágtam bele ebbe a trilógiába, rettentően vártam! Semmi újat nem tudott mutatni, de mégis elképesztően hangulatos!!! Ripley az egyik legnagyobb kedvencem, szuper volt újra akcióban "látni". Nagyon tetszett, ahogy Lebbon a mentális állapotát ábrázolta! A Nostromo legénységének kísértése és a folyamatos rémálmok Amandával a főszerepben.
A végénél kicsit ráncoltam a homlokomat, de sajnos elkerülhetetlen lépés volt, hiszen a "Bolygó neve Halál" előtti történésekre fókuszál a három könyv, így valamiképp meg kellett oldani ezt is, na de annyi baj legyen. Alien rajongóknak erősen ajánlott!!! Remélem a két folytatás is hozni fogja minimum ezt a szintet!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
21098 levél
Válasz 18.02.21. 13:34 #2405
Peace
Nagyon imádtam!!! Nem tudnék bármi kivetnivalót felhozni most így hirtelen.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4139 levél
Válasz 18.02.21. 13:27 #2404
xeLaR
Ernest Cline - Ready Player One
Na, sikerült a végére érni, és bár több dolgon fennakadtam olvasás közben, meg bizonyos szinten egyet kell értsek pár fanyalgóval ezzel kapcsolatban, mégis mikor elolvastam az utolsó oldalt, elégedetten csuktam be a könyvet. Bár több helyen kissé erőltetettnek tartottam a különféle utalásokat, meg néhol inkább idegesítő volt a karakterek párbeszédei, de nagy általánosságban ez a bemutatott világ miatt van, amit rendesen körbeír a szerző. Az is tetszett, hogy egy viszonylag hosszabb időintervallumot ölel fel, amivel egy kicsit reálisabban mutat be dolgokat (pl. az életvitelének az árnyoldalainak a bemutatása). Maga a sztori meg a szereplői a már-már megszokott fiataloknak szánt művek sablonjaira épülnek, de elegendő mértékben vannak kifejtve, hogy ne legyenek teljesen komolytalanak. Szal pozitív élmény volt, de teljesen nem vett le a lábamról.
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
21098 levél
Válasz 18.02.16. 12:05 #2403
Peace
Remélem Neked is tetszeni fog!

Most el is gondolkoztam a másik két könyvén, "Az ​időutazás napja" és "Az ​időutazás tegnapja". Azok is kimondottan jól hangzanak.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
1134 levél
Válasz 18.02.16. 11:28 #2402
quervo
Én is megvettem, de még nem kerítettem rá sort.

Az ajánlásod most meghozta a kedvem.
21098 levél
Válasz 18.02.15. 16:55 #2401
Peace
Brandon Hackett "Xeno":

És így kell fenomenális sci-fi-t írni szimpatikus főhősnővel!!! Ez a könyv Andy Weir "Artemis"-ének a szöges ellentéte! Gigászi méretű és súlyú epikus történet, melynek egyes részei emberi ésszel szinte fel sem foghatóak! Tele fordulattal, brutalitással, erkölcsi és morális kérdések feszegetésével, társadalomtudomány, szociológia és az emberi alaptermészet boncolgatása! Minden jelen volt benne, amire csak szükség lehet, lebilincselő és fantasztikus olvasmány. Erősen tudom ajánlani minden szájenszfiksön kedvelőnek! Ahogyan az "Isten gépei" és "Az ember könyve" alkotásait is! Minden elismerésem Markovics Botond Úr!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
2203 levél
Válasz 18.02.09. 10:18 #2400
Shadowguard
Adrian Tchaikovsky - Az ​idő gyermekei

Még csak tegnap este kezdtem el, de ha nem kellett volna reggel kelnem a meló miatt lehet végig is olvasom egy szuszra, így csak a feléig jutottam. Egyrészt baromi érdekes könyv és nagyon érdekel mire fut ki a történet, másfelől viszont vizuális könyvolvasóként a hideg futkározik a hátamon: SPOILER
egy evolúciós nanovírus miatt óriásira növő intelligens pókok Minden arachnofóbiás rémálma
.

Illetve ezt pedig tegnap fejeztem be:

Brian Staveley -Az ​utolsó halandó kötelék

A sorozat zárókötete, annyira nem volt rossz, de túl sok meglepetés nem ért és néha már kifejezetten vontatottnak éreztem. Pedig az első harmadában belengettek egy akkora csavart is, hogy meglepődtem, aztán kiderült, hogy nem is... Sajnos aki egy kicsit is rutinos az szinte pontosan meg tudja tippelni a könyv végét és az egyes szereplők sorsát
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
483 levél
Válasz 18.02.08. 18:20 #2399
Ricsi1976
Most jut eszembe, elolvastam 3 db ghost writer Sherlock-ot is:
- Sherlock Holmes: Lidércnyomás / James Lovegrove
- Sherlock Holmes: Isten lehelete / Guy Adams
- Sherlock Holmes: Lélekdoboz / George Mann

Ezek is jók voltak.
Majd amiket ajánlottál megnézem.

Ennek apropóján még szemezek ezekkel:
Howard Phillips Lovecraft összes művei

Van egy nagyon jó akció:
https://www.szukits.hu/h-p-lovecraft/1033-howard-phillips-lovecraft-osszes-muvei-1-3-legjobb-muvei-001035.html

4072 levél
Válasz 18.02.08. 18:00 #2398
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Az ekönyvolvasó jó!

Ha érdekelnek a Sherlock Holmes történetek, volt egy ilyen kísérlet kortárs szerzőktől, kicsit átértelmezték a karaktert:

Moly. hu - John Joseph Adams (szerk.)- Sherlock ​Holmes lehetetlen kalandjai

Goodreads.com - John Joseph Adams (Editor)- The Improbable Adventures of Sherlock Holmes

Én nem olvastam, csak hallottam róla. Mielőtt megvennéd, azért olvasd el azért az értékeléseket.
483 levél
Válasz 18.02.08. 17:43 #2397
Ricsi1976
Rákattantam a könyvekre.
Mit is olvastam mostanában. elmúlt fél év termése, ezért nem is volt időm játszani:
- Vaják 1.-7. könyvek
- Sherlock Holmes 14 novella
- J.P.E.: Apám a drogbáró
- Witcher képregény

Most a Gyűrűk ura van soron, vagy 2000 oldal, de a filmet nem néztem, anno kikapcsoltam, de könyvben nagyon bejött, igaz lehet értem hozzá fantasy téren.

Ami még hátra van: Trónok harca összes, végre sikerült beszereznem fizikai formátumban, Szukits-nál újra kapható lett az 5 könyv.

Rájöttem, hogy olvasni jó
Mivel karácsonyra kaptam egy e-book olvasót, Kánaán!
21098 levél
Válasz 18.01.31. 17:14 #2396
Peace
Sosem a magabiztosságomról voltam híres. De akkor is az az érzésem a könyvvel kapcsolatban, hogy kiadói nyomásra sikerült ilyenre. Aztán akár tévedhetek is. Mind1. Száz szónak is egy a vége, az első könyve után ez így ebben a formában hatalmas csalódás.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
13135 levél
Válasz 18.01.31. 16:55 #2395
McCl@ne
Eléggé bizonytalannak tűnsz
Respect is not given. It's taken.
21098 levél
Válasz 18.01.31. 13:29 #2394
Peace
Ezt valóban elég fo* módon fogalmaztam meg. Nem a homoszexualitással kapcsolatban, hanem a két illető még véletlenül se kerüljön rossz kontextusba. Lehet nem ez lett volna leerőltetve a torkunkon, hogy fogadjuk el.... a fene se tudja, lehet már csak besokalltam, hogy sorozatokban, filmekben, játékokban mindenhol ilyen kötelező jelleggel bele lett erőltetve a téma. Na mind1, lehet semmi értelme annak, amit írok. Csak azt éreztem, hogy tökéletesen felesleges volt, hogy belekerüljön a történetbe kihangsúlyozva, hogy milyen szexuális beállítottságúak, úgy is teljesen rendben lett volna. Az egész nem úgy jött le nekem, hogy ezt a könyvet ilyenre szerette volna az író, hanem hogy a kiadó szerette volna mindezeket belepakolni. De lehet már nekem van tele a hócipőm a PC témával és csak kivetítem a frusztrációim, és semmi sem igaz abból, amit feltételezek.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
29363 levél
Válasz 18.01.31. 12:46 #2393
Germinator
"Még mielőtt bárki nőgyűlölőnek, rasszistának vagy homofóbnak gondolna..."

Ez oké, de akkor meg hogy írhatsz le ilyet?

"Kerüljön bele a homoszexualitás, de persze egy rossz szót se szóljunk vele kapcsolatban."

Miért kéne, hogy egy irodalmi műben a homoszexualitással kapcsolatban bármilyen rossz szó essen??
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
21098 levél
Válasz 18.01.31. 06:25 #2392
Peace
Még mielőtt bárki nőgyűlölőnek, rasszistának vagy homofóbnak gondolna, nem a lentebb említett dolgokkal van problémám. Hanem azzal, hogy az elmúlt években mindenkinek és mindennek rohadtul PC-nek kell lennie, és mindenhol ezt nyomják már le a torkunkon. Nem akarom elhinni, hogy ezek Andy saját ötletei és rettentő izzadságszagú az egész. Csupán ennyi a bajom az egésszel.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
21098 levél
Válasz 18.01.30. 17:33 #2391
Peace
Andy Weir "Artemis":

"A ​marsi" után egyértelmű volt, hogy Weir második könyve is azonnal kelleni fog! Aztán jött a koppanás, méghozzá hatalmas. Nem akarom elhinni, hogy ez mind saját kútfőből származik és nem kiadói nyomásra hányta össze az egészet. Legyen egy női főhős, mert az kell ugye a népnek. Természetesen ne legyen fehér bőrű! Kerüljön bele a homoszexualitás, de persze egy rossz szót se szóljunk vele kapcsolatban. Komolyan mondom, mintha egy ultraliberális propagandakiadványt olvastam volna. Főhősnőnk már-már zseni, de mégis lecsúszva tengeti napjait egy kanyiló vas nélkül. A feszültebb jelenetek és el vannak poénkodva, de nem a jó értelemben. A humor, amit annyira imádtam az első könyvében, az egyáltalán nincs jelen, egyetlen egyszer mosolyodtam el. A kémia és a tudomány, ami érdekessé tette és hihetetlenül feldobta "A marsi"-t, az itt csak kötelező töltelékként van jelen, mert az előző könyvben imádták, akkor ide is pakoljuk be, biztos ami ziher. Konkrétan sikerült írni egy rém gyenge Holdon játszódó krimit, ami mindenféle váratlan fordulatot és "Aztarohadt!!!" momentumot mellőz.....

Hatalmas csalódás!!! Ezt még gondolom bekajálták az emberek az első sikerén felbuzdulva, de biztosan nem rohanok megvenni a következő könyvét (már ha lesz Neki.....).
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
5284 levél
Válasz 18.01.26. 15:13 #2390
Pras
Csak hogy aktívan fórumozzak én is:
B. Szabó János - A középkor magyarországi könnyűlovassága; X-XVI. század
Igazán... kollektív élmény. :C

...na jó, éjjelente az e-könyv olvasón nálam is Rejtő megy!
21098 levél
Válasz 18.01.26. 13:09 #2389
Peace
Én nagyon imádtam, az utóbbi évek egyik legjobb könyvélménye volt!!! Ennek köszönhetően még inkább piszkosul várom február 2-án a sorozatot!!!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4139 levél
Válasz 18.01.26. 12:12 #2388
xeLaR
Nem akarok pont a hypeolt sci-fijébe belekezdeni, de érdekesek a témaválasztásai. Meg az is gondom, hogy nem igazán találok angol nyelvű kiadást tőle itthon.
De ezt majd Cline és Gaiman után
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
21098 levél
Válasz 18.01.26. 12:00 #2387
Peace
Ready Player One remek ötlet, nagyon állat!!! Richard Morgen-től pedig a Valós Halál!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4139 levél
Válasz 18.01.26. 11:55 #2386
xeLaR
Sajnos az utóbbi időben hanyagoltam az olvasást, de tegnap rávettem magam, hogy beszerezzek két könyvet, amivel majd munkába menet és hazafele ellehetek. Valszeg először a Ready Player One-ba kezdek bele, a filmre és a hypera való tekintettel, nomeg arra, hogy nemrég láttam egy elég negatív véleményt a stílusával kapcsolatban.
A másik meg Neil Gaiman American Gods-ja lesz, egy viszonylag hosszabb darab, de a Terry Prachett-tel közösen megírt Good Omens óta neki akartam kezdeni. A sorozatot nem néztem, legfeljebb majd a könyv után.

Szeretném majd még az évben folytatni a Korongvilág könyveket sorrendben (a Sourcery jönne), meg a nemrég felkapott Richard Morgan fantasy regényeit elfogyasztani...
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
483 levél
Válasz 18.01.26. 09:40 #2385
Ricsi1976
Rákattantam a Sherlock Holmes könyvekre.
21098 levél
Válasz 18.01.26. 06:07 #2384
Peace
Én nem tudom mi volt, pedig már olvastam pár könyvet, de ez nagyon rossz élmény volt. Nem bírtam sehogy ráhangolódni. Nah mind1, elolvastam, most már ezen is túl vagyok.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4225 levél
Válasz 18.01.26. 02:27 #2383
Madrac
Pár éve olvastam újra, de nem voltak komoly gondjaim vele. Mondjuk, ha jól érzem, akkor neked az újabb regényei se igazán jönnének be. A kedvencem tőle a Virtuálfény, ami kb napjainkban játszódik. (Mikor írta persze még a jövő volt. )
Quoth the raven, `Nevermore.'
21098 levél
Válasz 18.01.25. 23:08 #2382
Peace
William Gibson "Neurománc":

Nem hallottam a könyvről egészen addig, míg bele nem futottam a készülő filmről szóló cikkbe. Azonnal utánaolvastam és teljesen letaglózott, hogy ez az 1984-es könyv a Cyberpunk stílus atyja. Azonnal elkezdtem túrni a netet egy eladó példány után, de sajnos hiába. Így elképzelhetitek mekkora öröm volt, mikor Karácsonyra megkaptam ajándékba!
Viszont sajnos nem lehet felhőtlen az öröm, mert ez bizony nálam borzalmasan félrement. Olyan szinten volt fájdalmas olvasni, hogy arra igazából nincsenek is szavak. A 60. oldal környékén kicsit fellélegeztem, hogy na talán sikerült megszokni Gibson stílusát, de egy 10-15 oldal elteltével ismét széthullott atomjaira és visszatért a szenvedés. Amellett, hogy rengetegen imádták a könyvet, sokan szidták is amiatt, hogy túl 80-as évek. Ezt én egyáltalán nem éreztem, viszont az író stílusát nem volt képes bevenni a gyomrom. Hálával tartozom (és tartozik minden cyberpunk rajongó!) Neki, hogy megírta és hogy megteremtette a stílust, de ez bizony egy kimondottan kellemetlen élmény volt számomra. Néhol elfogott kicsit a "Shadowrun" és "Mátrix" érzés, de ezek általában pár oldal után tovaszálltak és maradt a nyögvenyelős olvasás.

Remélem, hogy a film azért valami emészthető alakot ölt majd, a rendezői székben jelenleg Tim Miller (Deadpool) csücsül. Meglátjuk mit sikerül összehozni...
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
21098 levél
Válasz 18.01.19. 12:56 #2381
Peace
Nem, még nem volt meg.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
2203 levél
Válasz 18.01.19. 09:24 #2380
Shadowguard
Én már olvastam mind a kettőt, nekem nagyon tetszett. Második kötet kicsit nehezen indult be, de így is három nap alatt kiolvastam mind a kettőt.

Én most Gene Wolfe - Az Új Nap könyve sorozatát olvasom, már csak egy fél könyv van hátra a négyből, de még mindig nem tudtam eldönteni, hogy ajánlanám-e bárkinek is... Talán ha a végére érek és egészében látom az egész történetet könnyebb lesz elönteni. Attól függetlenül nem egy könnyű olvasmány.

Peace: Wesley Chu-tól az Időrablót olvastad? Szerintem nagyon jó könyv, az egyetlen hibájának azt mondanám, hogy rengeteg szálat nem zártak le (majd egyszer érkezik a második rész is).
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
4072 levél
Válasz 18.01.18. 18:16 #2379
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Nem elfes/törpös fantasyt kell elképzelni. Inkább az Amerikai istenek felől kell ezt az alzsánert megközelíteni.
28087 levél
Válasz 18.01.18. 11:24 #2378
LordMatteo
Karácsonyra megkaptam magamtól a Millennium-trilógiát (filmeskori nevén A tetovált lány-sorozat). Régebben már kölcsönkapva olvastam, és ez is lökést jelentett abban, hogy újságírónak tanultam és dolgoztam egy ideig (Mikael Blomkvist és Erica Berger karaktere ilyen téren etalonok), így alapmű. És elbasztam az egészet ott, hogy a negyedik, David Lagercrantz által írt részt is megvettem... eszméletlen lassan haladok vele a másik három után, egyszerűen annyira karakteridegen az egész, bármelyik szereplőről is van szó, hogy arra szavak nincsenek. Mintha hirtelen a Jóbarátok dialógusait a Trónok Harca szereplőinek a szájába adnánk, miközben valami NCIS-díszletbe helyezett sorozatot forgatunk.

Ha elvonatkoztatnék, vagy egyenesen nem ismerném az eredeti trilógiát, nem lenne rossz egyébként, de így borzalmas.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
21098 levél
Válasz 18.01.17. 20:27 #2377
Peace
Nem az én világom a Fantasy, de talán esetleg majd abban a műfajban is kalandozok egy keveset. Bár akkor már a Vaják sorozatnak állok neki, ami mindenképpen kívánságlistán van nálam, de most megint előttem áll 8 könyv és akaratgyenge voltam, így előrendeltem egy 9.-et is. De köszi!


Ben Counter "Hammer of Daemons":

Végére értem ennek is és ezzel ki is végeztem a gyűjtőkötetet. Kevésbé tetszett ez a kaland az előző kettőnél, de még így is nagyon rendben volt, csak engem csöppet frusztrált ez a szituáció és sokszor feszengtem olvasás közben. Lehet nem kellene ennyire beleélnem magam a történetekbe.
Alaric és csatatestvérei ezúttal sajnálatos módon fogságba esnek és egy démonvilágra (Draakasi) szállítják őket, ahol Khorn és Tzeentch szolgái kényük-kedvük szerint kínozzák őket és előszeretettel küldik őket az arénába ahol különféle torz mutánssal és idegen fajjal kell élet-halál harcot vívniuk gladiátorként. Vajon meddig lehet képes Alaric ellenállni a Káosz erőinek mentális és fizikális támadásainak? A Káosz csatlósainak űrgárdistát már sikerült megtörniük. Viszont Szürke Lovagot még soha! Vajon ez lesz az első alkalom? A könyv végére megtudjuk.

Nagyon jó vétel volt ez az omnibus, évek óta szerettem volna többet megtudni a Grey Knights rendházról, és bizony rendkívüli mód élveztem!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4072 levél
Válasz 18.01.17. 17:52 #2376
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Bár a korszakbelövést lehet benéztem, mert még nem volt időm elolvasni.

Az egyik molyos tag, Noro értékelése jó ajánlónak az első kötetre nézve:

"A Lépcsők városa a weird urban fantasy könnyebben emészthető, mégis tartalmas válfajába tartozik. Bennett nem tol az arcodba oldalanként öt képtelen ötletet csak azért, hogy meghökkentsen vagy megbotránkoztasson, de amit beépít a történetébe, azt maximálisan ki is használja. Világteremtése elegáns és kreatív, ugyanakkor mentes a fölösleges sallangoktól.

Képzeljünk el két, egymással szembenálló kultúrát: az egyiknek minden lépését vallása határozza meg, míg a másik tökéletesen világias. (Eddig nem nehéz.) De az istenek nem csak az emberek számára fektettek le szabályokat: csodáik a fizika törvényeit is meghatározták, gyakorlati alkalmazásuk pedig megalapozta a kontinens iparát. Ezt azonban kevesebb, mint egy évszázada mindenestül kirántották alóluk – az isteneket ugyanis megölték, és ezzel mágiájuk is összeomlott. Az eredmény: egy korábban elnyomott, kis ország – amelynek sosem volt istene – hirtelen szuperhatalmi pozícióban találja magát, míg a régi nagyhatalmak visszakerülnek a középkorba.

Ilyen alapokra építkezve a könyv számos olyan kérdést tesz föl, amelyek első hangzásra fantasztikusnak tűnnek, de valójában nagyon is életszerűek, mi több aktuálisak. Vallás és vallástalanság, ember és isten viszonya, a kultúrába mélyen beleivódott faji előítéletek, történelemhamisítás, kényszerpályára került nagyhatalmi politika: ezek állnak az elsőre pusztán gyilkossági nyomozásnak tűnő történet hátterében. Vajon megnyugtató vagy nyomasztó lenne, ha az istenek körülöttünk járnának és mindenre választ adnának? És milyen érzés lenne tudni, hogy vitathatatlanul van isten, de te nem tartozol és soha nem is tartozhatsz a „kiválasztott népbe”?

A főhős maga is izgalmasan ellentmondásos figura: egy kém, akinek élete a titkok megőrzése, ugyanakkor amatőr – de kiváló – történész, akinek leghőbb vágya, hogy felfedje a rejtélyeket, amelyeket országa törvényei tartanak titokban. Küldetése a világon még megmaradt csodák elpusztítása, ugyanakkor ő maga a modern kor legképzettebb csoda-művese. Nyomozása pedig fokozatosan változtat irányt: gyilkosságból előbb politikai összeesküvés, majd a világ és az istenek alapvető működése lesz a célpontja. Végül olyan dolgokra kell rádöbbennie, amelyek szó szerint átértelmezik a világról alkotott képét.
"
4072 levél
Válasz 18.01.17. 17:46 #2375
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Szívesen!

Akkor adok egy másik ajánlót is. Szintén az Agave adta ki.

Robert Jackson Bennett Isteni városok trilógiája, most március elején jön a befejező kötete. Nekem az első kettő van meg e-könyvben a DiBook-ról, még elolvasásra vár, de elég népszerű, nyomozós, urban fantasy jellegű világban játszódik (itt nem a modern, hanem a késő újkor technikai szintjét kell nagyjából elképzelni).

A három rész címe: a Lépcsők városa, a Pengék városa és a Csodák városa.

Neked szerintem tetszene.

A harmadik rész kapcsán írta a kiadó:

"Nem győzzük elégszer ajánlani mindenkinek ezt a trilógiát. Bennett nagy ívű, hosszú utat bejáró történetébe az évek alatt nem csak a kritikusok szerettek bele végzetesen, hanem az olvasók is. Az egyes részeket számos szakmai és közönségdíjra jelölték, a szerzőjét pedig befogadták a fantasy fiatal nagyságai közé."
21098 levél
Válasz 18.01.16. 19:26 #2374
Peace
Richard Morgan "Valós Halál":

Joggal voltam ennyire lelkes, valami egészen elképesztő élmény volt a könyv!!! Sci-fi őrölteknek és a cyberpunk szerelmeseinek ez bizony maga a Kánaán! A 25. században járunk és bizony itt minden szerepel, amire csak vágyhattam. Mesterséges Intelligencia egészen új formában bemutatva, különleges implantokkal telepumpált burkok, adrenalinnal telített brutális akciók és egy többszörös fordulattal megspékelt izgalmas nyomozás! És nem mellesleg főhősünk, Takeshi Kovacs hihetetlenül szimpatikus forma! Még a gondolat is hátborzongató, hogy elérhető legyen egyszer a technológia, mellyel egész tudatunkat és lényünket egy kicsi tudattokba tölthetjük le, melyet szabadon helyezhetünk más-más, akár rendelésre legyártott felturbózott és spéci burokba (test). A tényleges halhatatlanság immáron elérhető, de vajon képes-e az ember felülemelkedni önmagán és hátat fordítani tényleges mivoltának? Elegendő lehet pusztán csak a technológiai fejlettség, vagy végképp kárhozatra vagyunk ítélve, mert nem vagyunk képesek változni és megálljt parancsolni a DNS-ünkbe kódolt önpusztítási vágynak? És még számtalan érdekes kérdést lehetne boncolgatni, de száz szónak is egy a vége, piszkosul élveztem a könyvet!!! Egy végig izgalmas és fordulatos kőkemény belevaló cyberpunk krimi! Hatalmas pacsi a Netflix-nek, amiért legyártották a sorozatot, melynek köszönhetően rábukkantam ezen gyöngyszemre. Arról nem is beszélve, hogy innentől kezdve hatványozottan várom a február 2-át!!!!!!!!

És persze külön hatalmas köszönet Juraviel.Ihuan.Bedvin!!!!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.