Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Milyen könyvet olvastok mostanában?

20429 levél
Válasz 17.11.12. 18:18 #2359
Peace
Horus Heresy: The Damnation of Pythos:

Az Iron Hands rendház fizette talán a legnagyobb áldozatot Hórusz árulásáért, hiszen primarchájuk halott. Ferrus Manus nincs többé, a gén-apjuk és vezetőjük elveszett számukra örökre. És bár az összes csatatestvér szívén soha be nem gyógyuló seb tátong emiatt, a harcot nem adták fel és felveszik a kesztyűt a árulók seregeivel szemben. Viszont még a sokat látott veterán Atticus kapitány sem biztos, hogy képes lesz győzelemre vinni a 111. hadosztályt (vagyis ami megmaradt belőle...). Pythos-on a káosz erői munkálkodnak és eddig még az Űrgárdisták által sem látott sötétség készül manifesztálódni a valós térben ennek a szentségtelen bolygónak a felszínén. Vajon győzhetnek egy olyan ellenséggel szemben, melyet nem értenek és jóformán sebezni sem képesek a rendelkezésükre álló fegyverarzenállal?
Hihetetlenül izgalmas és fordulatos lett a sorozat 30. kötete, nem lehet megunni ezt a Horus Heresy-t!!! Már csak 16 könyvvel vagyok elmaradva. Mondjuk tavaly 9 könyv jelent meg, embertelen ez a tempó, de nem fognak ki rajtam!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
20429 levél
Válasz 17.10.24. 06:43 #2358
Peace
Horus Heresy: Vengeful Spirit:

A 29. kötetet is ugyanolyan élvezettel és kíváncsisággal olvastam, mint az elsőt! Horus ezúttal Molech felé veszi az irányt, ahol valami olyan rejtélyes dolog ment végbe több mint egy évszázaddal ezelőtt, hogy az Istencsászár nem véletlenül törölte ki mindezt a fiai emlékezetéből.
Elképesztő, hogy már a 46. könyvnél jár a sorozat, de én szorgalmasan olvasgatom, így végül mindenre (vagy legalábbis majdnem...) fény derül.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
20429 levél
Válasz 17.10.04. 18:09 #2357
Peace
Sinaloa, bocsánat. Elgépelés.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
20429 levél
Válasz 17.10.04. 18:04 #2356
Peace
Don Winslow: Drogháború + A kartell:

Roberto Saviano: Zéró Zéró Zéró című könyve sem volt egyszerű, de a "Drogháború+Kartell"-hez képest gyerekmese. Fikció, de valós események ihlették. Winslow egyszerűen elképesztően zseniális stílusban ír, pillanatok alatt elröppent a majd 1300 oldal! Néha már-már oly természetesen ír a még sokat látott embert is megizzasztó és felkavaró brutalitásról és kegyetlenségről, hogy az valami elképesztő!!! Egy-egy megmozdulásnál még én is csak pislogtam, pedig láttam és olvastam már meredek dolgokat, de különös kegyetlenséggel elkövetett kínzások, kivégzések és a kisgyerekek lehajítása pár 100 méter magasból az már nekem is kicsit betett. Bődületes összegek röpködnek ebben a világban, melyeket normál halandókként nagyon nem is vagyunk képesek felfogni. Még a heti bevétel is ijesztő és akkor még nem is számoltunk egy körülbelüli éves forgalmat!!! Mindent behálóz egyszerűen globális szinten, elképesztő, hogy mindenki keze benne van. Egy olyan világ, ahol az emberélet a semminél is kevesebbet ér, nem jelent gondot savas hordóba eltüntetni örökre, tömegsírba elásni, de adott esetben megcsonkítva közszemlére tenni elrettentésképpen. Csak megsaccolni tudják a halottak és az eltűnt személyek számát Sinaola-ban és Juarez környékén, és akkor még nem is beszéltünk a többi környező eldugodt kis országról, ahol még ennél is kegyetlenebb dolgok folynak. Szeretnéd végig azt hinni, hogy csak fikció, de a szíved mélyén sajnos tudod jól, hogy szinte minden szava mögött valós tények húzódnak meg. Felkavaró és lehengerlő, csak ajánlani tudom mindkét könyvet a téma kedvelőinek!!! Az első kötet laza három évtizedet ölel át, a folytatás pedig az utóbbi évek eseményeibe enged betekintést.

Végezetül pedig egyetlen kis idézettel zárnám gondolataim, amin azért kicsit érdemes elgondolkodni:

"-Még egy dolog. Mi legyen a Fehér Házzal? - veti fel Taylor.
Az olajos fickó végighúzza a padlón a csizmája orrát, és elmosolyodik.
-Jézusom, maguk szerint ki küldött minket?"
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
20429 levél
Válasz 17.08.21. 08:43 #2355
Peace
Ez kimondottan jól hangzik, felírtam.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
2801 levél
Válasz 17.08.21. 00:25 #2354
Aryx
Adrian Barnes - Álmatlanok

Az emberiség egyszer csak azzal szembesül, hogy az előző éjjel szinte senki nem aludt a világon. Ugyanez történik a rá következő napokon is: az alvás, mint olyan, hirtelen megszűnik létezni. Csupán egy maréknyi ember őrzi meg képességét az alvásra, miközben a másik oldalon globális testi, lelki, szellemi leépülés veszi kezdetét. A kollektív félelem (és maga az alvásmegvonás) felemészt minden józan ítélőképességet, a valóság és racionalitás elveszíti jelentőségét, a "túlélés" érdekében bizarr új frakciók alakulnak. Létrejön az új világ, Nód világa, és ebben a világban azokból lesznek a vezetők, akik azelőtt a társadalom peremén vagy sötét szobákban tengődtek.

A világvégét ezúttal nem egy kívülről érkező meteorit vagy egy zombijárvány hozza el: csupán egy apró változás az emberek hétköznapjaiban, és bár a végeredmény hasonló, mégis mindvégig ott motoszkál majd az olvasó fejében a kényelmetlen "mi van, ha tényleg bekövetkezik...?"-érzés. Aki szereti a posztapokaliptikus témát és/vagy a Chuck Palahniuk-féle dramaturgiát, annak jó szívvel tudom ajánlani.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
20429 levél
Válasz 17.08.06. 19:48 #2353
Peace
Ernest Cline: Armada:

Nem ér fel a "Ready Player One"-hoz (amiből nem mellesleg film készül, melyet 2018. március 30.-án mutatnak majd be!), de így is egy ritka szórakoztató történet. Ha szereted a sci-fi-t, gamernek tartod Magad és még a 80-as évekbeli utalásokat is imádnád, akkor ne habozz beszerezni, mert teljesen megéri!!! A végére én még elviseltem volna mondjuk még 1-2 csavart, de nekem azokból sosem elég. Ha pedig kimaradt volna az első könyve is, akkor tessék azt is elolvasni, mert az is zseniális! Az Agave kiadta magyarul 2 éve.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4212 levél
Válasz 17.07.26. 17:03 #2352
Madrac
Kindle kb azt tudja, bár én most egy angol egynyelvűt használok rajta, mert a magyar anno nem igazán volt a helyzet magaslatán.
Quoth the raven, `Nevermore.'
16310 levél
Válasz 17.07.25. 21:46 #2351
david139
Köszi, meglesem majd azt is. Közben rájöttem, hogy az enyém (MoonReader+) is tudja valamennyire a dolgot, hosszan rányomok, majd Dic. gomb, és akkor behozza a google translate (vagy egyéb) fordító oldalt a szóval. Még mindig kicsit sok idő, kb 10 sec/szó. Valami olyan lenne jó, hogy csak egyet rábökök, és fölötte megjelenik magyarul, de gyanús, hogy ilyen nincs.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
4212 levél
Válasz 17.07.25. 19:14 #2350
Madrac
Én Kindle-n olvasok, ott könnyű egy-egy szónak utánanézni. Telefonon az eReader Prestgiot használtam, annak van szótár addonja, bár sose próbáltam.
Quoth the raven, `Nevermore.'
16310 levél
Válasz 17.07.25. 18:25 #2349
david139
Az igen Én nekiveselkedtem a 10.-nek, de kb 20 oldal alatt 60 szót írtam ki Egyébként nem lenne gond, csak borzasztó macerás. Telefonon olvasok, és mindig átugrani google translate-re, aztán google docs-ra, hogy kiírjam, sok idő. Nem tudom van-e olyan android ebook olvasó szoftver, ami ezt kicsit egyszerűsítené, még nem kerestem rá, de ha esetleg valaki tud, akkor jelezze please

---

Közben kiolvastam az 1984-et és az Állatfarmot. Az utóbbi sem rossz, elég egyszerűen ábrázolja, amit sokan nem fognak fel, viszont az 1984 valami brutálisan nyomasztó és nagyon jól megírt könyv, nagyon sok hasonlósággal a mindennapi Magyarországgal És még csak nem is hosszú, feltétlenül kötelező olvasmánynak kellene lennie valahol gimi vége felé..
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
4212 levél
Válasz 17.07.21. 12:26 #2348
Madrac
Nem rég fejeztem be a második kötetet angolul. Nem a legkönnyebb szöveg, pedig azt hittem a Tigana után már nem lesz gondom semmivel. Úgy 100 oldal kellett, hogy belerázódjak, utána már okés volt ez is.
Quoth the raven, `Nevermore.'
20429 levél
Válasz 17.07.21. 06:22 #2347
Peace
"A Bestia felemelkedése" sorozat második kötetét ("Ragadozó és préda") tegnap fejeztem be, és továbbra is remek hangulattal bír a történet!!! Ma hajnalban elrohantam átvenni a következő csomagomat Relay-ben és így már folytatódhat is a kaland, hiszen megjött a 3. és 4. kötet is!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
20429 levél
Válasz 17.07.13. 17:19 #2346
Peace
Mindezen érdemei ellenére sajnos nekem nagyon betett az utolsó két kötet.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3923 levél
Válasz 17.07.13. 14:57 #2345
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Nincs gond, de általában, akik csalódnak, azoknak a negyedik kötettől kezdődik a lejtmenet.

Abban egyetértek, hogy itt kicsit már elborult Herbert, nem is mindennel kell egyetérteni, viszont az nem teljesen vonható meg tőle, hogy az utolsó három kötetben (is) igen átfogó képet ad az ember természetéről, miként működnek bizonyos mechanizmusok bizonyos szemszögből a társadalomban.

És abban egyedi, hogy az ember tudat fejlődésében hitt, azt vizsgálta, mellőzve a túlzott gépiesedést (illetve volt, csak volt egy ellenreakció, és ennek hatásait vizsgálta).

Nekem amúgy a negyedik és hatodik kötet nagy kedvenceim.
16310 levél
Válasz 17.07.13. 10:00 #2344
david139
Nemrégiben befejeztem a malazai bukottak 8. részét, azóta kicsit pihenek Viszont ugye az utolsó 2 nincs lefordítva. Esetleg próbálta valaki angolul? Tartok tőle kicsit, mert azért magyarul is elég nehéz olvasmány.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
20429 levél
Válasz 17.07.12. 18:43 #2343
Peace
Dűne sorozat:

Mivel addig nyaggattak azzal, hogy egy igazi sci-fi rajongónak muszáj elolvasnia a sorozatot, így én is beszereztem. Ma sikerült a 6. kötet végére érni, de sajnálatos módon eléggé elkeserítő az összkép számomra így a végére. Az első 3 könyv szuper volt, nagyon élveztem!!! A 4.-nél már kezdtem kicsit feszengeni, hogy milyen irányba is szeretné elvinni a történetet és elkezdi-e feszegetni azokat a témákat, amikre én kíváncsi lennék, de sajnos Mr. Herbert ezt nem igen tette meg. Az 5. könyvnél már sajnos szinte totális unalomba fulladt az egész, érdektelenné vált számomra, az utolsó kötet pedig kínszenvedés volt!!! Én nem hiszem, hogy valaha is ennyit szenvedtem volna egy könyvvel, mint ezzel a Káptalanházzal. Számtalanszor le lett téve, fontolgattam, hogy abbahagyom, de csak végigszenvedtem. Amit a Bene Gesserit és a Tisztelet Matrónái leművelnek, az tényleg botrányos volt! Rettentő szívesen olvastam volna a mesterséges intelligenciáról, de igazából pár mondattal le lett tudva és már a régmúlt emléke. Érdekeltek volna az emberiség jövőjével kapcsolatos felvetések, de igazából ez az abszurd rend csak és kizárólag saját magával foglalkozott, hiába is hangoztattak bármi mást. Öncélú, ármánykodó és elfajzott visszataszító banda. Szóval ez a sorozat nálam így nagyon csúnyán mellé ment, nagyon nem erre számítottam. Sajnálom nagyon, mert igencsak ígéretesen indult...

Bocs Juraviel.Ihuan.Bedvin! Neked nagy kedvenced, ha jól tudom. Biztos én vagyok kevés hozzá, hogy befogadjam, de ezt nagyon nem vette be a gyomrom.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
2183 levél
Válasz 17.03.14. 13:19 #2342
Shadowguard
Én az első kötetben is szimpatizáltam Jorggal Mondjuk én kifejezetten szeretem a "rohadék" főszereplőket, néha jó egy kis változatosság a sok hősi lovag után, nemes tolvaj és becsületes varázsló után.

Viszont ha a világ tetszett akkor ne hagyd ki a másik trilógiát sem (A vörös királynő háborúja). Eléggé más jellemű a főszereplő, aki az elején (és sokszor a végén is) csak sodródik az eseményekkel. Viszont elég sokat hozzátesz a világhoz és a történelméhez, kiderül az is pontosan mi a kerék és pár szereplőt is új megvilágításba helyez.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
4105 levél
Válasz 17.03.14. 09:46 #2341
xeLaR
Na, végre A tövisek császára is megvolt, és összességében nem volt rossz. Ez volt számomra a legélvezetesebb kötet, mivel mind a visszaemlékezős részek, mind a jelenbeli dolgok rendben voltak (habár a Chellás fejezeteket inkább kihagytam volna). Világépítés ebben is volt, érdekesek is voltak ezek a dolgok, és Jorg is szimpatikusabb, elviselhetőbb lett. A lezárás pedig korrekt volt.
Maga a trilógia viszont sztem felemás, amit a mesteri fordítás sem tud megmenteni. Jorg az első kötetben szimplán egy pöcs, akivel egyszerűen lehetetlen szimpatizálni, de a másik két kötet szerencsére javít ezen. A világot szép lassan sikerült felépíteni, ami az elején szimpla különlegesség volt, az a végére érdekes, egyedi lett. Maga a történet meg bizonyos szinten érdekes, de igazán egyedi dolgot nem rakott az asztalra.
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
1123 levél
Válasz 17.02.24. 13:05 #2340
quervo
Ted Chiang - Életed története és más novellák

Arra emlékeztet, mint amikor Black Mirror-évadot darálok. Eltérő történetek, de valami mégis összeköti őket. Jelen esetben az író stílusa.

Nagyon elégedett vagyok, különösen a második, Értsd meg! cíművel, most kezdtem bele az Életed történetébe (ebből készült az Arrival), rengeteget ad hozzá a filmhez.
20429 levél
Válasz 17.02.22. 20:10 #2339
Peace
Kicsit megdöbbentő, hogy hogyan helyezkedhetünk el ennyire a két legtávolabbi végén ugyanazon vonalnak. Szeretek olvasni és a sci-fi műfaj a mindenem, de annyira hihetetlenül nem jött át az első kötet. Rettenetesen vontatott, egy pozitív szereplő sincs, akit megkedvelhetnék, fájdalmas volt olvasni.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
32711 levél
Válasz 17.02.22. 19:03 #2338
Creativ3Form
Ma hajnalban a végére értem Pierce Brown Vörös Lázadás trilógiájának. Mestermű. Ha pisztolyt nyomnának a fejemhez s tudnám visszafogottabb, szerényebb jelzővel illetni ezt a három könyvet. Az első részről írtam annó, hogy milyen gyorsan szippantott magába, és milyen szinten tátottam a számat amíg tartott, de ez a folytatásokra, az Arany Háborúra és a Hajnalcsillagra duplán, sőt! Triplán igaz. Nem csak azért, mert merész, brutális, váratlan, sokkoló és miegymás, hanem mert olyan vérprofi a stílusa Brownnak, hogy arra szavak nincsenek. Én ilyen jól felépített, részletes de nem unalmas, érthetően és átláthatóan megírt, feszült és izgalmas csatajeleneteket még nem olvastam, mint amit az Arany Háborúban és a Hajnalcsillagban. Grandiózus az egésznek az összképe, és már oldalakkal elhagytad az adott csatát, de akarva akaratlanul is vissza-vissza lapozol, annyira a hatása alatt vagy még mindig. Plusz emellett elképesztő, ahogy megalkotta ezt a világot és a karaktereit, majd a három részen keresztül precízen, hiba nélkül végigvitte az egészet, és nemcsak, hogy elérte azt a célt, amit felállított saját magának és az olvasónak, de bőven túl is szárnyalta. Hihetetlen, hogy...sorry gyerekek, de abba kell hagynom. Csak önismétlően ömlengenék róla órákig, annyira lenyűgözött, így csupán annyit mondanék zárásként, hogy aki csak egy kicsit is szeret olvasni, az szerezze be kötelezően,mert nem mindennapi élményben lesz része. Még az se baj, ha magát a sci-fi műfajt nem szerezi annyira. Ezzel a trilógiával megfogja.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
20429 levél
Válasz 17.02.21. 06:22 #2337
Peace
Horus Heresy: Scars:

És a 28. kötet is befejezve, már csak 11 könyvvel vagyok elmaradva.
Fenomenálisra sikeredett ez a kaland is!!! Elképesztően korrektek voltak azok a feszült helyzetek, mikor előbukkantak a testvérek légiói a hipertérből és a teljes bizonytalanság lengte át a hidat, valamint Khagan gondolatait. Vajon barátok? Már átálltak és árulóvá lettek? Húzzuk fel a pajzsokat és készítsük elő a fegyvereket vagy öleljük őket a keblünkre? Imádtam!!! Ismét olyan mélységekig mentek le a párbeszédekben (Magnus és Mortarion esetében is), amiért a leginkább imádom ezt az univerzumot! Nem minden fekete és fehér, nem mindig van jó választás. Ezeknek a félisteneknek a döntései és tettei határozzák meg, hogy lángokba borul-e a teljes galaxis több mint 10.000 évre, avagy sem. Továbbra is csak ajánlani tudom a könyveket! WH 40k rajongóknak alap a Horus Heresy sorozat!!! Akik pedig csak megkedvelték esetleg a játékok miatt, azoknak erősen ajánlott! Jó hír, hogy már a 6. kötet is megjelent magyar nyelven. Amennyiben az angol nyelv lett volna az elrettentő.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
20429 levél
Válasz 16.12.28. 06:31 #2336
Peace
Jól van akkor. Nem kell belőle egy második példány?
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
32711 levél
Válasz 16.12.27. 22:15 #2335
Creativ3Form
Valószínűleg. Végig vártam, hogy na vajon mikor jön majd az a bizonyos szenvedés...hát...nem jött.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
20429 levél
Válasz 16.12.27. 21:18 #2334
Peace
Biztos nem ugyanazt a könyvet olvastuk.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
20429 levél
Válasz 16.12.27. 21:17 #2333
Peace
Dan Abnett - Én vagyok a Mészáros:

Véletlenül botlottam bele és gyorsan ki is olvastam! Örömmel konstatáltam, hogy egy új sorozat fordításába kezdtek bele, és köszönet jár a Tuan kiadónak az igényes kemény fedeles kiadásért. A következetességen még kicsit csiszolni kell, mert ha már a boltert végre nem fordítjuk villámvetőnek, akkor a thunderhawkot miért kell viharmadárként említeni. Na de ez legyen a legnagyobb bajom. A történet kellően izgalmas és gyorsan pörögnek az események. Külön öröm volt, hogy nem egyszer elkalandozhattunk a Palotába és betekintést nyerhettünk a Tizenkettek munkájába, valamint az Officio Assassinorum és az Inkvizíció ármánykodásaiba szintúgy. Amennyiben tervezik kiadni a többi 11 kötetet is, akkor egy vásárlójuk már biztosan akad.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
1123 levél
Válasz 16.12.24. 18:12 #2332
quervo
Seveneves első száz oldal pipa, köszi az ajánlást. Még be sem indult a sztori, a szűk egynyolcadán vagyok túl az egésznek, de nagyon rendben van eddig.
32711 levél
Válasz 16.12.24. 17:44 #2331
Creativ3Form
Vörös Lázadás pipa. Fantasztikus volt! Pierce Brown egy kicseszett nagy zseni. Pont. Könnyedén, önbizalommal telítve építi fel, szerkeszti meg, viszi véghez és tartja egyensúlyban a történetet, amiben nincs egy negyed oldalnyi üresjárat se. Remekül vezeti a karaktereket, ami nagyon nagy szó tekintve, hogy elég sok szereplőt mozgat, de még a történet szempontjából legjelentéktelenebb karaktert is képes megkedveltetni, vagy éppen megutáltatni az olvasóval. Mocskos mód őszinte és brutális, nem kegyelmes senkinek és semminek, nem ijed meg semmitől mivel olyanokat is megmer lépni, amikre más írok csak nagy ritkán vállalkoznak, de akkor is maximum a sorozatuk záró darabjában, nem rögtön az elsőben. Egy szó mint száz, a Vörös Lázadás egy mestermű. Bele se merek gondolni mi vár még rám a folytatásokban. Nem csoda,hogy Pierce Brownt tartják a műfaj új, nagy reménységének.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
20429 levél
Válasz 16.12.14. 14:20 #2330
Peace
Itt nem is meséltem, hogy Gomorra-t végül sikerült megcsípni vatera-n nagyon jó áron. Akkora hatással nem volt rám, mint a "ZeroZeroZero", de azért így is rendben volt. Ismét találkoztunk elképesztő számokkal, melyeket épp ésszel felfogni is alig lehet. Van a miénk alatt(mellett?) egy másik világ, melyről hétköznapi emberként bizony fogalmunk sincsen. A sorozatot is nyugodt szívvel tudom ajánlani a téma kedvelőinek!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
20429 levél
Válasz 16.12.14. 13:32 #2329
Peace
Én is nagyon imádtam, még eredeti nyelven vettem meg jó pár éve. Várós a film rendesen!!!

Vörös Lázadást olvastam, de nekem baromira nem jött be!!! Megtetszett nekem is a leírása meg áradoztak róla, megvettem az első kötetet vaterán, de kínszenvedés volt a végére érni.

Asszony viszont "meglep" a Horus Heresy 26-28. kötetekkel Karácsonyra én pedig tegnap megleptem magamat "Dan Abnett: Én vagyok a mészáros" könyvecskével, úgyhogy 2017-re is jutni fog WH40K, az Istencsászárnak hála!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
32711 levél
Válasz 16.12.14. 10:18 #2328
Creativ3Form
Tegnap este a végére értem a Ready Player One-nak és gyerekek...fantasztikusan zseniális volt! Izgalmas, szerethető, jól felépített, remekül megírt nosztalgia bomba az egész, imádnivaló karakterekkkel és olyan érzelmi töltettel, amibe beleborzong az ember. És ami még külön pozitívum, hogy a történet összes fordulata, csattanója meglepett. Általában jó vagyok az ilyenekben, legyen szó filmről, sorozatról, játékról vagy könyvről, rendre idő előtt rájövök egy-egy csavarra, de itt konkrétan az összes meglepett és csak néztem ki a fejemből nem is egyszer. A befejezés is tökéletes, szóval várom már nagyon a filmet. Bízom Spielbergben, hogy nem bassza el. Nézegettem imdb-n a castingot és wow...remek színészeket találtak (Olivia Cooke mint Art3mis...oh...my...god). A filmpremierig még elfogom olvasni párszor az biztos. Valszeg amúgy már ma azonnal újra belevágtqam volna, de mivel előttem van még Pierce Brown "Mars" trilógiája (Vörös Lázadás, Arany Háború, Hajnalcsillag), így majd ha ezeket befejeztem,akkor jöhet az újrázás. Ezeket amúgy olvasta innen valaki? A tartalmi részét pont a Ready Player One könyvajánló részében olvastam, megtetszett, és ahogy utána olvasgattam, elég nagy sikereket ért el. Az első és az utolsó rész pl. több díjat is bezsebelt. Kíváncsi vagyok nagyon.
Szóval összességében nagggggggyon de nagyon elégedett vagyok, és ajánlom mindenkinek. Csalódás kizárva.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
3349 levél
Válasz 16.11.25. 19:41 #2327
Raistlin666
Nem akarok nagyon ellenkezni, mert tudom hogy Watson Űrgárdistája szent tehén...de én marhára untam! A következő részt még feléig elszenvedtem, de ott már tényleg nem bírtam. Szerintem rettenetesen vonatott és túlértékelt sorozat!

A Gaunt sorozat érdekes módon meg pont azért lett 3 könyv után jegelve, mert ott meg olyan mészárlások és szereplő hullás volt hogy már én is olyan lettem mint a bakák a regényben. Legyintéssel konstatáltam a 4-5 oldalanként bekövetkező tragédiákat.
De ott a főszereplő olyan szinten a (számomra) megtestesült JÓ katonai vezető, hogy imádtam ezért ezt a 3 részt...most meg szívom a fogaim mert folytatni nem tudom. Sajnos több részt nem vettem meg. És ahogy Peace említette sajnos jelenleg hiánycikk.10349 levél
Válasz 16.11.25. 19:34 #2326
MattMatthew
Ha a GyU-ba nem kezdenél bele angolul akkor a Szél nevét sem ajánlom úgy!

@JIB Azt angoul töltöttem le, szóval a magyar megjelenés nem foglalkoztatott annyira, de minden esetre jó hír, hogy nálunk is van piaca ennek!
20429 levél
Válasz 16.11.25. 18:49 #2325
Peace
Az egy igen jó kezdés. Nekem is azokkal a könyvekkel indult a szerelem és máig tart! Fenomenális és mély univerzum, könnyen el lehet benne merülni és olyan morális és erkölcsi gondolatokig eljutni, hogy az ember csak pislog. A Horus Heresy-ből most kapom meg Karácsonyra páromtól a 26.-28.-as köteteket, alig várom, hogy nekiugorhassak!!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3923 levél
Válasz 16.11.25. 16:18 #2324
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Elvileg a Delta Vision jövő évtől átveszi az Alexandrától Lynch regényeinek kiadását, úgyhogy meg fog jelenni az összes idővel.
139 levél
Válasz 16.11.25. 16:12 #2323
Bengal
Igen, a tomcrúzos izé volt
Párom apukájának meg is vannak ezek, azt hiszem neki tetszettek is. Akkor majd A megmentő-t kölcsönkérem tőle és elolvasom amíg a többi könyvből nem sikerül beszerezni

Mindenkinek köszönöm a segítséget! Hálás vagyok érte!
139 levél
Válasz 16.11.25. 16:09 #2322
Bengal
Ezeket már néztem én is a moly-on csak annyi kötet van, hogy nem akartam mellényúlni, hogy pont az egyik gyengébbikbe kezdek bele. De akkor az Inkvizítor trióliga jó kezdés lenne. Majd megkérem a párom, hogy vadássza le valahol, neki nagyon mennek a ritka könyveknek a beszerzései Nem tudom hogy csinálja, de mindent meg tud találni valahol
139 levél
Válasz 16.11.25. 16:06 #2321
Bengal
Köszi! Utána olvasok majd ezeknek a könyveknek
Az angol az megy, nem gond, de ettől függetlenül A gyűrűk urának azért nem vágnék neki
27992 levél
Válasz 16.11.25. 15:08 #2320
LordMatteo
A Jack Reacher a verekedős-titkosügynökös tomkrúzos izé?

Itthonról Frei Tamás Megmentő sorozatát ajánlom akkor, de nagyon. (A Megmentő, A Bankár, 2015, Agrárbárók, ez a sorrend).

A főszereplő egy magyar férfi, aki a francia idegenlégió egyik különleges alakulatában szolgál, hosszú évekre visszamenő fasírtban van az oroszokkal, erősokosügyesbátor kommandós. Nagyon nem mennék bele a sztoriba, nagyon jól reflektál az aktuálpolitikára, az utóbbi ~ 5 év történései szépen végigkövethetőek a könyvekben, amellett, hogy sok az egzotikus és hiteles leírás pl Iránból, Japánból, Afrikából, stb!
A kibaszás társas játék, sose feledd.
20429 levél
Válasz 16.11.25. 13:32 #2319
Peace
Ezzel lenne érdemes kezdeni, de mivel nem nyomtatták újra, így horror áron lehet megtalálni antikváriumban...

...viszont külön-külön össze lehet vadászni a könyveket vaterán néha pár 100 Ft-ért.


Ez is egy piszok jó sorozat!!! Itt viszont inkább a birodalmi gárda életébe nyerhetünk betekintést, ha kimondottan az űrgárdistákról szeretnél olvasni, akkor szinte csak angolul érhetőek el a különböző rendházak sorozatai.

Ha pedig a kezdetekre vagy kíváncsi a 31. évezredből, akkor a Horus Heresy sorozat első pár kötetét már lefordította a Szukits kiadó.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
20429 levél
Válasz 16.11.25. 13:25 #2318
Peace
Én meg kimondottan megörültem, mikor bejelentették a filmet. Még angolul vettem meg annó, piszok jópofa egy történet!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
1123 levél
Válasz 16.11.25. 12:18 #2317
quervo
Első száz oldal semmi ahhoz képest, amit utána jön.
@Bengal: pl pont ezt a könyvet tudom ajánlani, amiről Crea írt.
10349 levél
Válasz 16.11.25. 12:10 #2316
MattMatthew
Gentleman Bastard sorozat Scott Lynch-től nekem bejött, kicsit mintha az ember Karib-tenger kalózait olvasna az ember, mert könnyed és szórakoztató. Azért van rendes története, meg a világa is kidolgozott, de nem GoT-féle depresszió az egész.
The Lies of Locke Lamora (June 27, 2006)
Red Seas Under Red Skies (June 20, 2007)
The Republic of Thieves (October 8, 2013)
...és még négy könyvet ígér a szerző.

Patrick Rothfuss-tól a Szél neve illetve a Bölcs ember félelme is nagyon jó, ez is fantasy, az első kötet kitűnő, a második kicsit vesztett a lendületből, a harmadik kötetre meg még várunk.
Ezt mondjuk angolul csak akkor kezdd el, ha a Rigó utcában is kioktatod a vizsgabiztosokat annyira penge vagy, mert nem gyenge a nyelvezete!


WH40k-t biztosan ajánl majd az a kolega akinek ez a szakterülete!
hashtagPeace
139 levél
Válasz 16.11.25. 11:55 #2315
Bengal
Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy milyen könyvnek lenne érdemes nekiállni. Az is a bajom, hogy nincs konkrét elképzelésem, illetve amik vannak azok közül meg nem tudom melyiknek lenne érdemes nekiállni.
Régebben sok M.A.G.U.S. könyvet olvastam, tényleg sokat, azok közül is amik tetszettek azokat többször is (A renegát, Kék éjszakák árnyai, Karnevál). Elolvastam az összes Conan regényt, de egy vagy kettő volt közülük jó, szerintem. Nekiálltam a Trónok harca sorozatnak, de nem is tudom hányadik könyv után besokalltam azon, hogy egyszerűen nincs kinek szorítani, mert tuti, hogy a következő pillanatban az író kinyírja vagy megcsonkítja, vagy mindkettő csak más sorrendben. És nekem egy idő után ez sok lett, mert jól akarok szórakozni és nem befordulni egy könyv olvasásakor Nemrég fejeztem be Dan Brown Inferno-ját ami végülis nem volt rossz, de nem olvasnám el újra.
Elkezdtem nézegetni a Tom Clancy könyveket, mert (lehet, hogy hülyeség ebből kiindulni) játszottam szinte az összes Splinter Cell-el (a Double Agent kimaradt) meg a Future Soldier-rel is és ezek tetszettek. Meg egy-két könyvéből készült film is elég jó volt. De nem tudom melyik könyvének lenne érdemes nekiállni.
Néztem még a Warhammer 40k könyveket is, mert a játékok bejöttek, de itt sem tudom, hogy melyiknek lenne érdemes nekiállni, hogy nehogy mellényúljak és elmenjen tőle aztán a kedvem.
Filmben a Jack Reacher (az első) tetszett, hallottam, hogy vannak ilyen könyvek is.
Próbáltam leírni, hogy milyen stílusok és témák tetszenek. Esetleg ezek alapján tudnátok jó könyveket ajánlani? Jó lenne valami jót olvasni, csak túl nagy a választék és nem akarok beletenyerelni egy rosszba ami esetleg elvenné a kedvemet az adott téma többi könyvétől.
32711 levél
Válasz 16.11.23. 13:43 #2314
Creativ3Form
Ernest Cline - Ready Player One

Amíg nem olvastam kb. 1 éve, hogy Spielberg filmet csinál róla, még csak nem is hallottam róla. De azóta utána olvastam, megtetszett és a tegnapi nap folyamán be is szereztem. Az első 100 oldal után pedig elégedett vagyok. Nagyon tetszik a stílusa és az az alternatív világ, amiben játszódik. Kiváncsi leszek Spielberg mit hoz össze belőle. Én bízom az öregben, ez egy neki való project.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
1415 levél
Válasz 16.11.21. 14:12 #2313
jawsika
Apu azért iszik, meg te sírsz.

Puzsér Robi és Farkas Attila Márton azonos címen futó beszélgetőestjeiből készült rövid "kivonat". Aki közelebbről ismer, az tudja, hogy nagyon kedvelem a Robit, és legyen az bármilyen műsor, vagy megszólalás, igyekszem követni, amennyire tudom. Szóval mikor megláttam, hogy jön a könyv ebből a műsorból, meg is rendeltem.

Aki hallgatta a beszélgetéseket, tudja, hogy mire számítson, pár jellemzőbb, jobban kifejtett témáról vannak benne dialógusok. A gondom, hogy rövid. Ha belegondolok, hogy egy beszélgetés 2 óra szokott lenni és mondjuk Youtube-n van, hát szerintem 30-40 rész biztos (lehet, hogy több is, de nem csekkolom most le), akkor ahhoz mérten igencsak rövidecske. Egyrészt kevés a fejezet, másrészt nem az egész beszélgetések tartalma, csak a "lényege" van benne. Azaz a dialógusforma megmaradt, de szerkesztve vannak a szövegek.

A lényeg persze, mint mindig, most is a tartalom. nagyszerű, olvasmányos, el tudsz merengeni az olvasottakon.

Rövidsége okán viszont, mivel ugye elfogulatlannak kell lenni, ezért a hagyományos 10 pontos rendszerben. Ugyanez hosszú verzióban 8-9 között lenne, a minőség fenntartásán múlik, merre hajlanék.

6/10
Minions, servants, soldiers of the cold dark... Obey the call of Kel'Thuzad!
20429 levél
Válasz 16.11.21. 11:03 #2312
Peace
Közben meglett ám. Felkerült egy példány vaterára és gyorsan lecsaptam rá! Már a vége felé járok...
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
16310 levél
Válasz 16.11.21. 09:57 #2311
david139
Metro 2033, 2024, 2035:

Érdekes volt, ahogy a könyvsorozat stílusa (tán még a műfaja) is átalakult a három rész alatt. Az első rész hangulatos volt, tele volt misztikummal, bizonytalansággal, meg volt hintve egy kis természetfelettivel. Átélhető volt az egész, ahogy ott élnek az emberek, a távolságok, a megpróbáltatások. A befejezés nem jött be annyira, de összességében egy kerek és jó könyv volt.

A második rész teljesen indokolatlan volt. Itt már kezdett megszűnni a varázs, és fantasy-kaland-akármi regényből kezdett átmenni társadalomkritikába. Elég gyengécske volt az egész, már most sokat felejtettem belőle, pedig nemrég olvastam. Két szereplőt hozzáadott a 3. részhez, de más értelme nem volt.

A harmadik részben már teljesen megszűnt minden fajta misztikum. Nem voltak szörnyek, nem volt "varázslat", nem voltak furcsa jelenségek. Az egész az emberi gonoszságról, hülyeségről, birkaságról szólt. Olyan volt, mintha az írónak valami hatalmas lelki törése lett volna az első könyv óta. Rendkívül negatív hangvételű volt az egész. A plot twistek jól alakultak viszont, a sztori kerek lett, összességében jó volt ez a rész, csak más, mint az első.

A sorozatot egy 7/10-re értékelem, a 2. rész nélkül még 8/10 is lehetett volna.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
20429 levél
Válasz 16.10.17. 12:29 #2310
Peace
Köszönöm szépen, de a könyv formátumot preferálom. Valamiért teljesen más úgy fizikálisan kézbe fogni. Gomorra-ról úgy szereztem tudomást, hogy belekezdtünk a sorozatba és annak köszönhetően kezdtem utánajárni a szerzőnek és sikerült beszerezni egy antikvár példányt a "ZéróZéróZéró"-ból.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.