Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Milyen könyvet olvastok mostanában?

3571 levél
Válasz 19.04.19. 09:42 #2498
Raistlin666
A Szukits szerintem ugyanabban a sértődéses állapotában van mint a Kingpin képregény kiadó. Azok is elhitték évekig hogy ők a nagy mogulok itthon és most kb. fel vannak háborodva hogy másik 3 kiadó éppen mennyiségben és nagyrészt minőségben is előzi őket!
22326 levél
Válasz 19.04.19. 08:58 #2497
Peace
A fene se tudja mi áll a háttérben. A lényeg, hogy Tuan tolja neki rendesen. Legutoljára mikor benn voltam, akkor beszélgettünk, hogy Gaunt 15. kötet már le van fordítva, a Sötét Impérium következő kötete is előkészületben, Ciaphas Cain folytatások is érkeznek és van még ezen kívül más is tervben. Nem maradunk magyar WH40K nélkül egyelőre. Én is szívesen megvenném az Ian Watson gyűjteményt, ha újra lenne nyomva emberi áron.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3028 levél
Válasz 19.04.19. 07:53 #2496
Herr Hauptmann
A GW fityiszt mutatott a Szukitsnak, a Szukits meg fityiszt mutatott utána mindenkinek. A náluk maradt jogokért tuti valami orbitális árat kérnek. Legalábbis én ilyesmit gondolok a dolog hátterének.
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
22326 levél
Válasz 19.04.18. 19:40 #2495
Peace
www.konyvbarlang.hu oldalon van most 980 HUF-ért. Vaterán 1500-ért. Nem vészes összegek.

Raistlin666: jaja, nem egyszerű. Sokszor bekavartak már. Én azért vásárolgatom bőszen a magyar kiadásokat most Tuan-tól (ameddig van....) ennyivel is támogatva a hazai piacot. Bestia Felemelkedése itt van a polcon a 11 könyv, 12.-re meg leadva a rendelés. Ciaphas Cain első kötetet is megvettem, bár angolul sokkal olcsóbb lett volna. Gaunt 15. könyvet is meg fogom tőlük venni szerintem. Ennyi bele kell, hogy férjen.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
338 levél
Válasz 19.04.18. 18:54 #2494
CarRoy
Értem; mindig szomorú hallani, ha valamit ilyen jogi huza-vonák miatt képtelenség beszerezni. Hátha egy hirtelen csoda folytán a jövőben mégis megjelenhet majd egy újrakiadás ebből a kötetből. Azért ilyen 15-20 ezer forintért nem neveznék be rá, csak hogy mindenáron megszerezzem, főleg úgy, hogy a gerincét képző trilógiát így is van lehetőségem elolvasni.
Mindenesetre köszi srácok, hogy legalább tisztáztátok egyáltalán mi állhat a háttérben ezzel az Űrgárdista dologgal kapcsolatban.
3571 levél
Válasz 19.04.18. 17:28 #2493
Raistlin666
A Game Workshop meg a jogi és egyéb baromságaik...
22326 levél
Válasz 19.04.18. 15:37 #2492
Peace
"Ian Watson teljes Warhammer 40000 univerzuma" ugye a gyűjtőkötet, amiben minden benne van. 2003-ban adta ki a Szukits és soha nem került sor újranyomásra. Feltételezhetően jogi okai vannak, hogy Tuan nem adhatja ki. Horror árban szokott felbukkanni belőle 1-1 példány, 13-20.000 Ft-os áron.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
338 levél
Válasz 19.04.18. 14:56 #2491
CarRoy
Látom a legfrissebb társalgás épp Warhammer 40K témában folyik, így feltennék egy engem régóta foglalkoztató kérdést. Anno utánakerestem, hogy az univerzumba való belépéshez mit lenne ajánlott fogyasztani és - Peace ajánlásához hasonlóan - az Űrgárdista és az Inkvizítor trilógia merült fel tökéletes ismerkedési alapként. Jól látom viszont, hogy az Űrgárdista már igen régi (lényegében antikváriumi darabnak számít), nem is kapott még újabb kiadást, ezért nem is igazán lehet beszerezni? Mondjuk nem is értem ezt miért nem dobták újból piacra a trilógia igényes újra kiadásával egyetemben; elvégre ez volna "az univerzum Bibliája" legjobb tudomásom szerint. Kár érte.

Az Inkvizítor trilógiára azért még időben lecsaptam jó pár éve (gondolván legalább az legyen meg), bár szégyen szemre még a mai napig nem vágtam bele az elolvasásukba. Talán most lenne viszont itt az ideje, mert éppen egy Space Marine újrajátszást pörgetek, ami lényegében felkeltette az egész univerzum felé az érdeklődésem.
22326 levél
Válasz 19.04.18. 06:05 #2490
Peace
Dicséretes!!! Ian Watson könyvekkel érdemes fejest ugrani ebbe az egészbe, én is ott szerettem bele az univerzumba. Gaunt sorozat is hatalmas kedvenc, várom nagyon a 15. kötetet magyarul! Horus Heresy meg egy külön kis csemege!!! Festegetés nekem is hiányzik, jó ideje nem ültünk össze sajnos, hogy folytassuk. Know no Fear doboz 60%-a nincs még kifestve. Rengeteg időre lenne szükség, ha játszani is szeretnénk meg mélyebben beleásni magunkat a fejlettebb szabályokba. Blackstone Frotress-t szeretném még kipróbálni végre! Remélem lesz rá lehetőség!


A Bestia felemelkedése sorozat 10. és 11. kötete "Dorn utolsó fia" és "Ullanor árnyéka":

Gyorsan pontot tettem a 10. és 11. kötetek végére. Koorland legfőbb parancsnok egy vakmerő (öngyilkos?) küldetésre indul Ullanor szívébe, hogy egyszer és mindenkorra végezzen a Bestiával és az ork fenyegetéssel. Úgy véli, hogy győzedelmeskedhet ott, ahol Vulkán kudarcot vallott. De végül szembe kell néznie a ténnyel, hogy a halálosan komoly ellenség végül talán mégsem győzhető le a rendelkezésre álló eszközökkel és sereggel. Súlyos árat fizet ismételten az Impérium a meggondolatlanságért és arroganciáért. Thane káptalanmesternek gyökeres változásokat kell eszközölnie a felismerés láttán. Az eddigi talpnyalás, palotai intrikák és Terra nagyurainak kérlelése innentől már nem járható út. Ideje mindezt félresöpörni és olyan lépéseket tenni, melyekre jó egy évezrede nem volt példa. Utoljára az eretnekség idején lehettek szemtanúi hasonlónak a Terra lakói. Vajon beválik az új terv és stratégia? A vereség nem opció, hiszen az a teljes emberiség vesztét is jelentheti egyben!
A 10. kötetben inkább a brutálisan véres és elkeseredett harc dominált, sokkal akcióorientáltabb volt. Ezután számomra külön felüdülés volt a következő könyv, melyben végre kicsit visszatérhettünk a működő rendszer elemzéséhez, az emberi természet valódi mivoltának boncolgatásához. Külön tetszett, ahogyan az Officio Assassinorum nagymestere a primarcha szobrok között sétálva elmélkedik azon, hogy mi minden siklott félre az elmúlt évezredek során és hogy tarthatatlan a jelenlegi állapot......piszkosul várom a következő kötetet, mellyel egyben le is zárul a sorozat.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3028 levél
Válasz 19.04.09. 15:26 #2489
Herr Hauptmann
Egy kis update:
Ian Watson trilógiája + Űrgárdista + a kapcsolódó novellák pipa.
Kerestem utána az Eisenhorn trilógiát, épp nem találtam meg sehol, úgyhogy átnyergeltem a Gaunt könyvekre. Első kettő megvolt, de olyan árban mozognak, hogy inkább hagyom. Majd ha a Tuan kiadja újra, folytatom.

Ma viszont kezemhez ragadt a Horus Heresy első könyve a Libriben.
+ itt figyel az asztalon egy Know No Fear doboz egy rakat festékkel. Egy gárdista már csak lakkozásra vár...
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
22326 levél
Válasz 19.04.07. 21:53 #2488
Peace
Most voltam náluk a héten két könyvért és beszélgettünk kicsit. Csak célzott rá, hogy majd valamikor. Rengeteg tervük van és sok minden van előkészületben vagy pedig már közvetlenül nyomás előtt. Egyszer eljön az a pillanat is. Nekem is csak az első 7 kötet van meg. Ott meguntam a várakozást a Szukits-ra és megrendeltem angolul a folytatásokat. De a 15. kötetet már leadta a fordító, úgyhogy az hamarosan bekerül szerintem előrendelésbe.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3571 levél
Válasz 19.04.07. 21:19 #2487
Raistlin666
Te mint szakavatott WH40K olvasó nem tudod véletlen hogy a GAUNT sorozatot mikor kezdi el újra nyomni az elejétől a Tuan? Sajnos (nagy szégyenemre) csak az első 3 kötet van meg!
22326 levél
Válasz 19.04.06. 21:32 #2486
Peace
Alex Stewart - A Császárért (Ciaphas Cain 1.):

Ciaphas Cain.....a név rengetegszer felmerült az elmúlt bő másfél évtized során. Nem kevés alkalommal hangoztatták, hogy MUST HAVE kategória WH40K rajongóknak. Mikor már éppen elkezdtem szemezni az angol gyűjtőkötettel, hogy na akkor én bepróbálkozok az első 4 regénnyel, akkor jelentette be a Tuan kiadó, hogy ők bizony elkezdik kiadni magyarul, így előrendelés lett a vége. Főhősünkről az első könyv után nagyon nem tudom mit gondoljak. Ibram Gaunt esetében nem is volt kérdéses a szinte azonnali szimpátia és így a Gaunt sorozat 14. kötete után már abszolút kedvenc a komisszár ezredes karaktere. Ciaphas esetében már nem ilyen egyszerű a helyzet. Voltak nagyon komoly megnyilvánulásai, melyeken vagy jót nevettem vagy szimpatikus volt, mert az én értékrendemhez közel állt. Viszont a totális énközpontúsága és, hogy bármi vagy bárki élete árán mentené saját írháját, az úgy első blikkre annyira nem adja. Biztos vagyok benne, hogy erős jellemfejlődésen fog keresztülmenni a 10 könyvnyi kaland során. Legalábbis ebben bízok! A történet korrektül indul, imádtam a lap alján elhelyezett apró betűs megjegyzéseket és kiigazításokat is. Várom sok szeretettel a folytatást!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4214 levél
Válasz 19.04.04. 11:09 #2485
xeLaR
Márciusban is sikerült elolvasni pár regényt...

Victor Hugo - A párizsi Notre-Dame
Féval után kíváncsian vártam, hogy a francia romantika egyik legnagyobb írója mennyivel tud többet, illetve miért is lett világhírű. Nem tudom, hogy Antal László fordítása mennyire helyes, mennyi a ferdítés, de ez alapján felemás véleményem van a könyvről. A legnagyobb negatívuma összesen kb. 100 oldalnyi értekezés olyan témákban, mint "hogy is nézett ki a középkori Párizs", vagy "milyen király a gótikus építészet, és milyen kontárul elrondítják őket", stb. Hugo előszeretettel fejti ki a véleményét, ami nem rossz dolog, sőt, már az elején felemeli szavát az ilyen épületek védelme érdekében, de sok esetben a leírásai ugyanannyira tárgyilagosak, mint Févalnál, csak sokkal hosszabban fejteget. Maga a történet pedig minimális, viszont egyrészt mellékszereplők szemszögéből láthatjuk kibontakozni, illetve a főbb szereplőket nem lehet egyszerű sablonokba beskatulyázni. Az előbbi azért fontos, mert nem azonnal derülnek ki fontos információk a szereplőkről, hanem szép lassan adagolja az olvasónak, az utóbbi pedig azért lényeges, mert mélységet ad a karaktereinek (pl. Claude Frollo főesperest egy teljesen normális embernek írja le, aki az egyház és a tudománynak szentelte egész életét, ám az Esmeralda utáni vágy egyszerűen felemészti). Amúgy a csavarok picit kiszámíthatóak, de mindent összevetve egy klasszikus sztorit eredményez. Az értekezések és a nem túl érdekes leírások kissé elvettek a könyv élvezetéből, ami miatt nem is kezdenék bele egyhamar egy Nyomorultakba, ha az is hasonlóan lett megírva.

Charles Dickens - A Tale of Two Cities
Ezt anno nem tudom miért vettem meg, de olvasni csak most olvastam el először. Nem hittem, hogy az angollal gond lesz benne, hisz nagy általánosságban angolul olvasok, de rá kellett jönnöm, hogy miért is olyan nagy név angol honban Dickens. Választékosan, terjengősen ír, fogalmaz, már-már szükségtelenül írja körül az adott helyszínt, személyt, vagy történést. A történet nem szokványos, mivel egy viszonylag hosszabb távon foglalkozik a szereplőkkel, akiket összekapcsol a címbéli két város, London és Párizs. Eleinte nem is tudtam, hogy merre akar haladni, de mivel a francia forradalom idejében is játszódik, a végső csavarra elég gyors rájöttem. Amúgy nem egy bonyolult regény, a karakterei egyszerűek, sablonosak, viszont unalmasnak nem teljesen mondhatók. Talán a legnagyobb meglepetést Madame Defarge karaktere hozta, aki bár bizonyos szinten egyszerű, mégis számomra a regény kiemelkedő szereplője lett. Ezért a könyvért se voltam túlságosan oda, de a vége nagyszerűre sikerült, és a klasszikus karakterei elcipelték addig, hogy élvezhető legyen.
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
22326 levél
Válasz 19.03.15. 10:01 #2484
Peace
David Ferring - Warblade:

És elérkeztünk a Konrad trilógia végére. Természetesen cliffhangerrel végződött a történet és nyitva maradt nem egy kérdés, de a hangulat az továbbra is korrekt. Arra tökéletes volt ez a három könyv, hogy belekóstoljak a Warhammer Fantasy univerzumba és elkezdjem megkedvelni. Nem is hagyom ennyiben ezt a világot, "Gotrek és Felix" kötetekkel fogok visszatérni a Sigmar Heldenhammer által alapított birodalomba.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
22326 levél
Válasz 19.03.06. 10:34 #2483
Peace
De jó, hogy felugrott ez a topic! Ide be se írtam tegnap. Ideje tovább promózni a HH szériát. Bár gondolom úgysem kap senki kedvet hozzá, de azért mégis.

Nick Kyme - Deathfire:

A 32. Horus Heresy könyv is elképesztően izgalmasra és piszkosul élvezetesre sikeredett!!! Artellus Numeon szentül hiszi, hogy génatyja (Vulcan) életben van. Mindent kockára téve útnak indulnak az áthatolhatatlannak tűnő Hipertér viharon át szülőbolygójuk felé. Biztosan érzi, hogy a halott Primarcha életre kelhet, ha elérik Nocturne felszínét. Egy szem űrhajóval kelnek útra, de hamarosan kiderül, hogy két áruló űrgárdista rendház tagjai is a nyomukba eredtek, minden áron el akarják pusztítani Vulcan testét. Hatalmas válaszút elé is állítja őket a sors. Értesíteni a Terrát az Ullanor rendszerben összegyűlt három rendházról, visszatérni a kiindulópontra és hírt vinni Guilliman számára a még épp Terráról és az Istencsászár épségéről vagy eredeti céljuk szerint hazajuttatni atyjukat. Tele árulással, sötét praktikákkal, förmedvény eretnekekkel, nem várt látogatókkal a fedélzeten....hihetetlenül izgalmas majd 500 oldalban lehet része bárkinek, aki belevág a kalandba! Hiába duzzadt fel 54 kötetre a sorozat, minden könyv elképesztően nagy élmény! Alig várom a folytatást és természetesen a most induló "The Siege of Terra" szériát!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4214 levél
Válasz 19.03.06. 09:59 #2482
xeLaR
Pár könyvet sikerült olvasni január óta...

George R. R. Martin - Fire & Blood
Említettem előzőleg, hogy ebbe belekezdtem, és bár több részét már olvastam előtte, azért mégis tudott egy-két újdonsággal szolgálni Westeros történelmével kapcsolatban. Érezhető az is, hogy a részek között stílusbeli különbségek is vannak (pl. a Sárkányok tánca leírása egészen elüt a könyv többi részétől), amit annak rovok fel, hogy máskor íródtak. Három nagy részre osztható a könyv: a Targaryen hódítás, Jaehaerys hosszú királysága és a Sárkányok tánca és következménye. Alapvetően egy jó olvasmány volt, ami igazán nem ment bele túlságosan a meglévő titkok feltárásába, de pár újjal is tudott szolgálni, amiknek rendkívül örültem. A részek közül meg Jaehaerys uralkodása tetszett a legjobban, mivel megpróbálta reálisan szemléltetni, hogy miképp konszolidálódott a Targaryen uralom a Hét királyságban. Furának tűnhet, hogy a harcok leírása és a csavaros fordulatok helyett az "unalmas" törvényhozások, a királyság infrastruktúrájának a fejlesztése, stb. fogott meg jobban, de az írást meggyőzőnek és logikusnak éreztem, míg a tánc néhol kissé erőltetett volt, illetve nem igazán voltak pozitív szereplői. Kíváncsi vagyok, hogy mikről fog írni Martin ennek a Targaryen-históriának a második részében, de inkább legyen kész a 6. Tűz és jég dala könyvvel.

Paul Féval - A púpos
El akarok kicsit szakadni a megszokott témájú könyveimtől, ezért próbáltam olyanokat találni az otthoni könyvek között, amik érdekesek lehetnek. Az első ez volt, pusztán szentimentális okokból, mivel gyerekként az egyik bátyám nagyon szerette az ebből készült sorozatot, a Lagardére lovag kalandjait. Bár alig tudtam már mi a sztori, arra emlékeztem, hogy a nagyszerű magyar szinkron mellé milyen fura, vicces nevekkel van tele, amikre szinte mind emlékeztem. A könyv egy elég könnyed olvasmány volt, egy egyszerű kalandregény, ami szegényes a leírások terén, de karakterekben és párbeszédekben verhetetlen. Van itt sablon dögivel, pl. a humorral szolgáló komikus karakterek (Cocardasse és Passepoil), a velejéig romlott cselszövő (Gonzague herceg), az "erényes szűz" (Aurore) és persze a hős, már-már tökéletes lovag (Lagardére). Emiatt kissé egyszerű is a sztori, ami miatt nehéz komolyabban venni a művet egy irodalmi szempontból, de szórakoztatni végig szórakoztat. Szolgál csavarokkal is, amik kissé árnyalják a karakterek szerepét és jellemét, illetve néhány érdekes témájú párbeszédekkel is szolgál, de ezek csak ritka esetek. Kellemes olvasmány volt.

George R. R. Martin - Game of Thrones
Na ennyit a nem megszokott témájú könyvek olvasásáról Anno megfogadtam, hogy újraolvasom a szériát, és mivel valszeg nemsokára végre érkezik a következő könyv (a sorozat végéről nem is beszélve), úgy gondoltam, hogy belekezdek ebbe az embert próbáló feladatba. Természetesen tetszett a könyv, és viszonylag könnyen is ment az olvasás még az unalmasabb fejezeteknél is. Újraolvasva pedig felfigyel az ember a kisebb szerepekre, akik a későbbi könyvekben kapnak jelentőséget, illetve hogy már olyan jellemzőkkel illeti őket, ami utal a későbbi cselekedeteikre. Az is érdekes volt, hogy miképp hatott a sorozat a könyvről alkotott emlékekre (pl. Dany és Drogo násza). De alapvetőleg nem változott a véleményem a könyvről. A szereplők, a párbeszédek, a jelenetek (pl. "The first sword of Braavos does not run."), stb. minden nagyszerű. Ebben még nem éreztem a leírások eltúlzottságát, illetve nem tűnt semmi feleslegesnek. Nagyszerű könyv...

Jelenleg ennyi, ebben a hónapban két klasszikus mű lesz terítéken, de még nagyon az elején vagyok az elsőben...
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
22326 levél
Válasz 19.01.31. 07:11 #2481
Peace
Xeno-t nagyon szerettem!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4277 levél
Válasz 19.01.31. 07:04 #2480
Juraviel.Ihuan.Bedvin
+1 Letűnt világok (ezt én is tervezem beszerezni)
+1 Tizenegyes állomás (a leghitelesebben megírt posztapokaliptikus történet, szépirodalmi igényességgel; ennél valóban elhiszem, hogyha kitörne egy világméretű influenzajárvány, azután pont ilyen lenne minden, LM, ezt tényleg érdemes).

Hamár magyar szerző és Brandon Hackett, akkor a Xenot is érdemes megvenni tőle.

Még egy ajánló. Adam-Troy Castro: A ​holtak küldöttei

Az idő gyermekeihez hasonlóan ezt is egyszerre követi a modern toposzokat, ugyanakkor a klasszikus érát is megidézi. Nekem ez hasonlított leginkább az asimovi élményhez. Az egész egy nyomozás köré épül, és ahhoz, hogy megértsük a rejtélyt, tényleg meg kell értenünk a világ működését. Egyesek szerintem a címe sem véletlenül "asszociál" Card híres művére A Holtak Szószólójára.
22326 levél
Válasz 19.01.31. 06:33 #2479
Peace
"Az idő gyermekei"-t és Richard Morgan fantasy trilógiát már én is beszereztem. A "Hadállat"-ot javasolták pár hete, az is tervben van. Amiket még az elmúlt időszakban beszereztem és neki fogok ugrani:

-Jack Campbell Rendíthetetlen
-Tom Sweterlitsch Letűnt ​világok
-Neal Stephenson · Nicole Galland A ​D.O.D.O. felemelkedése és bukása
-Brandon Hackett Az ​időutazás napja (mindkét kötet)
-Emily St. John Mandel Tizenegyes ​állomás

Remélem tetszeni fognak. Nagyon sok ajánlást kaptam, nem győzöm követni....valamint Warhammer Fantasy rákattanás miatt még tervben van a "Felix és Gotrek" széria bepróbálása is...
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4277 levél
Válasz 19.01.31. 03:43 #2478
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Az Őrség-sorozatot nem olvastam még, viszont Eskiath könyvek közül az elsőn mentem végig (a másik kettőt is megvettem), és nagyon tetszett.

Meghallgattam a vele a Könyvhéten készült interjút, és a magyarázatát, hogy a főhőse miért lett homoszexuális. Nem a polgárpukkasztást éreztem ki a szavai közül, hanem nagyon is logikus választás volt: egy nyertes háború nemesi származású hőséből jóval kevésbé hiteles egy kiégett szereplőt alkotni, amennyiben heteroszexuális, hisz így minden a kezébe hullana: nők, vagyon, elismerés. Míg egy vallásos, majd a háború után még inkább ebbe az irányba terelődő prűd társadalom igenis megveti és kiveti magából. A világa és a történet is érdekes. Bővebben tavaly írtam róla lentebb, akit érdekelne.

A Fumax elkezdte Adrian Tchaikovsky könyvei kiadását, Az idő gyermekei és a Hadállat szerintem neked tetszene, olyan témákat feszeget, amikről sokszor beszélgettünk már itt, egyszerre "modern" és régi vonalas szerző.

Mit keresel pontosan? Ami hasonlít az Alapítványhoz, tehát nagyszabású, évezredeket átfogó, epikus saga?

Mert akkor ezeket ajánlom:

- Dan Simmons: Hyperioni énekek (négy kötet)
- Szintén Dan Simmonstól az Ílion-duológia
- Peter F. Hamilton Nemzetközösség duológiája, de ennek van egy előzménykötete, illetve jön majd a Delta Visiontől a folytatása, az Üresség-trilógia

Fantasyban elég jó szerző Mark Lawrence (Széthullott Birodalom-, A Vörös Királynő háborúja- és Az Ős könyve-trilógia), akkor Anthony Ryantől a Draconis Memoria-trilógia is ajánlott. Kicsit borsos áron, mert a négy regény regényenként kettébontva, nyolc köteteben jelent meg Greg Keyes A tövis és a csont országai sorozata is remek lett.
28186 levél
Válasz 19.01.30. 22:12 #2477
LordMatteo
Az Őrség-sorozatot olvasta valaki, milyen? A Ti véleményetekben jobban megbízom mint random molyos arcokéban... (éjszakai őrség, stb...).

Most épp a Richard Morgan féle Ringil Eskiath-trilógiát nyúzom, aztán bepróbálkozok az 5. Millenium-könyvvel, hátha... de nagyon keresek valamit, ami végre pótolhatná az Alapítvány-sorozat után maradt űrt bennem.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
22326 levél
Válasz 19.01.30. 20:25 #2476
Peace
Veszélyes terepre tévedsz.....ha a GW behúz, akkor pá pá lóvé!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3028 levél
Válasz 19.01.30. 18:36 #2475
Herr Hauptmann
Nem akarom tovább offolni a topicot, de hát na. Elsősorban nem játékra akarok figurákat, csak pöcsölni velük délutánonként, aztán mehetnek a polcra (a LEGOk mellé ). Egyelőre. De akkor már a kódexeket is begyűjteném. Az a baj, hogy ha valami el kezd érdekelni, akkor hajlamos vagyok pillanatok alatt rábuzulni.
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
22326 levél
Válasz 19.01.28. 17:53 #2474
Peace
Nem olyan vészes kiadás. Ha csak pár figurát festenél ki és tennéd ki a polcra, az nem olyan horror összeg. Kedves barátom megvette a "First Strike" kezdődobozt meg közösen megvettük a "Know no Fear"-t, nem volt nagy kiadás. 7000 körül lehetett a festék készlet. A komolyabb probléma az időhiány. A figurák talán 20%-a lett kifestve, én max 3-4-et festhettem ki teljesen. Játszani is csak 2-3 alkalommal jutottunk le HammerTime Café-ba, aztán abba is maradt. Nehéz összeegyeztetni, mindig valami más progi. Persze nem lehetetlen, csak nem egyszerű. Pedig szívesen játszanék újra, úgy 1 hónapja fel is vetettem a dolgot. Hátha lesz belőle valami. Most lesz például februárban Tuan kiadónak Kill Team kampány rendezvénye a nyugatinál lévő Barcraft-ban, ha jól láttam. Azt is állat lehet megnézni, ahogy a profik összecsapnak.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3028 levél
Válasz 19.01.28. 15:14 #2473
Herr Hauptmann
Tegnap kezdtem még bele a Harlekinbe, szóval van még időm kitalálni, hogy hova szorítsak be egy új bútort. De közben elkezdtem szemezgetni a figurákkal is...csak az asszony meg ne tudja.
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
22326 levél
Válasz 19.01.28. 09:09 #2472
Peace
HH amúgy február 23-al véget is ér, "The Buried Dagger" az utolsó kötet. Onnantól pedig indul a "The Siege of Terra" széria.....hogy mocskos pénzéhes banda a GW és a végtelenségig húzza ezt a történetet, az nem vitás.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
22326 levél
Válasz 19.01.28. 08:50 #2471
Peace
Én is adogatom el a könyveimet most már majdnem 1 éve.....WH és Philip K. Dick könyveim szentek és sérthetetlenek, de minden más egyszer olvasós könyvemet áruba bocsátottam a moly-on. Csipegetik lassacskán.....
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3028 levél
Válasz 19.01.28. 07:27 #2470
Herr Hauptmann
51? Hova fogok rakni annyi könyvet? Így is rogyadoznak a polcok már.
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
22326 levél
Válasz 19.01.27. 17:41 #2469
Peace
Legacies of Betrayal (Horus Heresy 31. kötet):

Talán ezeket a novellásköteteket szeretem a legjobban a sorozatból. Akadtak ezúttal is kimondottan hosszúak, de sokszor az ilyen kis 3-4 oldalas szösszenetek is iszonyat nagyot tudnak ütni!!! Pedig csak egy pillanatnyi élethelyzetet vagy belső monológot tartalmaznak, de rengeteget adnak hozzá nekem az egész univerzumhoz, a Lore-hoz és a hangulathoz. 23-24 éve vagyok oda teljesen a Warhammer 40k-ért casual fan szinten és iszonyatosan tudom élvezni a mai napig is, ha megtudok valami kis apróságot vagy újdonságot, amivel ezidáig nem is találkoztam. Ilyen volt például most az Agesine protokol is. Egy idegen technológia, amit Ferrus Manus betiltott és elzárt, említeni sem volt szabad és csak nagyon kevesen tudtak róla. A primarcha halála után viszont így is alkalmazni kezdték és ennek a folyamatnak a segítségével a harcban elesett űrgárdistákat élesztették fel lényegében kiborgokként, robot implantátumokkal és esetenként végtagokkal felturbózva. Az így életre keltett lelketlen és rideg káptalantagoknak csak egy dolog lebegett a szemük előtt, hogy bosszút álljanak az árulókon és minél többet magukkal vigyenek a sírba....

Ez a sorozat is már az 53. kötetnél tart, eléggé lemaradtam az elmúlt évek során. Viszont hatalmas öröm volt több hónapnyi ebook olvasás után ismét igazi könyvet fogni a kezembe!!! Akárhogy is, még mindig ez az igazi élmény számomra.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
16630 levél
Válasz 19.01.17. 20:00 #2468
david139
Jók a könyvek, most tartok a második felénél, ami azért elég sok oldalt jelent. Nem életem legjobb fantasy-ja azért, de mindenképp jó olvasmány!
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
22326 levél
Válasz 19.01.17. 15:51 #2467
Peace
David Ferring - Konrad:

Világ életemben Warhammer 40.000 rajongó voltam, sosem volt képes megfogni a Fantasy része. Viszont mikor majd egy hónapja elkezdtem Vermintide 2-vel játszani, valamelyest mégis megtetszhetett. Egyből elkezdtem agyalni, hogy nekem bizony el kell kezdenem könyveket is olvasni, hogy jobban megismerjem ezt a világot. Az első ajánlás ez a könyv volt, így gyorsan ki is olvastam és azt kell mondanom, hogy nekem baromira tetszett!! Főleg azért lehet, mivel sok a hasonlóság. Itt is a császár volt a megváltó, aki egyesítette a 8 emberi törzset. És itt is a Káosz ocsmány seregei tizedelik az emberiséget. Nurgle csatlósai, bestiák, Skavenek, varázslók és lovagok. És akkor itt van nekünk ez az egy szem árva fiú, akinek pillanatok alatt fel kell nőnie, amint elpusztítják faluját a vérszomjas fenevadak. Izgalmas és kellőképpen komor kaland volt.

David Ferring - Árnyékfattyak:

Nincs köntörfalazás, nincs bevezetés. Pontosan ott folytatódik, ahol a "Konrad" abbamaradt. Immáron Khorne imádók is becsatlakoznak a buliba és egy nagy hatalmú Skaven is grandiózus tervekkel rukkol elő! Konrad pedig ismételten mindet elkövet, hogy a lehető legtöbb korcs lénnyel végezzen. Ugyanolyan szuper volt, mint az első kötet!

David Annandale - Halálőrség:

Az új és minden eddiginél veszélyesebb ork fenyegetés továbbra is rettegésben tartja az egész emberiséget. Az űrgárdisták kénytelenek egy teljesen új hadviselési formát kipróbálni, melynek megalakulása precedens értékű. Mindeközben az undorító politikai ármánykodás is folytatódik természetesen. A 12 nagyúr retteg, hogy elveszíti hatalmát és Koorland teljes mértékben átveszi a hatalmat a kezükből. Mindeközben felcsillan a remény, hogy a rég feledés homályába veszett és kipusztultnak hitt Csendes Nővérek rendjének egy maroknyi tagja életben maradhatott. Amennyiben tényleg így van, ők jelenthetik talán az utolsó reményt az orkokkal szembeni küzdelemben......

Még 3 kötet van hátra a sorozatból, nekem hihetetlenül tetszett eddig mindegyik rész!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
22326 levél
Válasz 19.01.06. 15:41 #2466
Peace
Rendben. Ha még valami nem tiszta, írj privátot nyugodtan.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3028 levél
Válasz 19.01.06. 11:49 #2465
Herr Hauptmann
Kössz, azt hiszem ezekkel el leszek egy darabig.
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
22326 levél
Válasz 19.01.06. 10:42 #2464
Peace
Volt már hasonló kérdés. #2319-es hsz-t tudom figyelmedbe ajánlani. A 4 db Ian Watson könyv szerintem teljesen jó kezdésnek. Ha pedig gyorsan szeretnél sokat megtudni az univerzumról, akkor a HammerTime Café-nak a youtube csatornáját tudom ajánlani, ahol ilyen kis 5-10-20 perces szösszenetekben mesélnek a világról.


Itt nagyjából szerepel az összes magyar nyelven kiadott könyv


Jelenleg pedig a Tuan kiadó az egyetlen, aki kiadhat WH40K könyveket idehaza, úgyhogy őket is érdemes csekkolni. Az utóbbi 2 évben iszonyat belehúztak és szép számmal jönnek a könyvek. Bestia Felemelkedése sorozat is már a 10. kötetnél tart.

Ha kérdés van, kérdezz még nyugodtan. Ha tudok, válaszolok.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3028 levél
Válasz 19.01.06. 10:33 #2463
Herr Hauptmann
Tudom, hogy vannak itt expertek a témában, úgyhogy errefelé kérek tanácsot.
Ha befejeztem a tövis és csont országait, bele akarom vetni magam a Warhammer 40K könyvekbe. Mivel érdemes kezdeni? Magyar nyelv előnyben, de hazánkban kapható angol kiadások is jöhetnek.
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
4214 levél
Válasz 18.12.30. 16:18 #2462
xeLaR
Hát már egy jó ideje nem írtam, és azt veszem észre legutóbbi hozzászólásom óta csak Korongvilág könyveket olvastam. Nem rossz ez, sőt, nemrég fejeztem be az egyik kedvencemet, csak lehet vmi mást is kellene olvasni. Jövőre vmit ki kell találnom, hogy elkerüljem ezt...

Sorrendben ezek jöttek: Wyrd Sisters, Pyramids és Guards! Guards!. A Sourcery okozta csalódás után a boszorkány széria első kötete nagy felüdülést okozott, ami a Shakespeare kikacsintások mellett az érdekes gondolataival megint emlékeztetett arra, hogy miért is szeretem ezt a világot és Pratchett stílusát. Bár ez egy újraolvasás volt, a legtöbb részére nem emlékeztem, így a különféle poénok, a karakterek reakciói üdítően hatottak. A Pyramids viszont teljesen új élmény volt, és értem miért nem tartják ezt sokra, de még így is egy kellemes élmény volt. Bár sokan az "orgyilkos vizsga" részét tartják sokra, de engem inkább a tradíció és a hittel kapcsolatos témái fogtak meg, ami csak egy későbbi könyvben lesznek jobban kifejtve, de lényegi csírájuk benne van. Emellett meglepő módon a karakterei is tetszettek. A Guards! Guards! viszont...ez is egy újrázás volt, de ez anno nagyon megmaradt bennem. Talán azért, mert ez az első lényeges regény, ami Ankh-Morpork városát és működését bemutatja egy csomó szimpatikus szereplővel. A városőrök nagyszerűek, a szektások baromkodásai humorosak, a Patrícius pedig azzal a minimális szereplésével a legjobb fikciós zsarnokok közé emelkedik. Bár valószínűleg nem ez a legjobb regény a saját szériájában, mégis alig tudok betelni vele. Aki neki akar kezdeni a Korongvilágnak, akkor ez az egyik kezdési lehetőség.

Szal ennyi volt. Keveset olvasok, jövőre ezt vhogy orvosolni kell. Jelen állás szerint nekikezdtem a Fire & Blood-nak, azaz a Targaryen dinasztia történetének első kötetébe, azzal el leszek egy darabig
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
4277 levél
Válasz 18.11.11. 21:02 #2461
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Nem tudom, hogy ki mennyire játszott a kilencvenes években lapozgatós-harcolós könyvekkel (Kaland, Játék, Kockázat - aki nosztalgiázni akar, Zagoréknál megteheti, ekönyvek is vannak, és igen aktívak még most is), én nagyon szerettem.

Ian Livingstone itt járt Magyarországon, a 24.hu beszélgetett vele vele
22326 levél
Válasz 18.11.07. 15:46 #2460
Peace
Don Winslow - Az egység:

A "Drogháború", "A kartell" és "A gandzsa urai" könyvei után igen erősen sejtettem, hogy legújabb regényével sem lőhetek mellé. És bizony hogy nem!!! Winslow ezúttal is hozza a szokott minőséget. Az elit New York-i egység minden tagja sáros, de az ügyészség, bíróság, városháza alkalmazottai úgyszintén. Egészen magasra érnek el a szálak, a pitiáner bűnözőkön át a maffiacsaládokon keresztül egészen a városházáig. Winslow szemrebbenés nélkül mutatja be a legalja mocskot, mely mindenhová gátlástalanul beszűrődik. Hogyan válnak a nemes lelkű rendőrök végül azzá, mely ellen egész életükben harcoltak. A rendszer korrupt és gyomorforgató, de Danny Malone nyomozó mindezt könyörtelenül az arcunkba is vágja. Drogok, kivégzések, összetört életek, teljes megszégyenülés......brutálisan hangulatos és elképesztő tempót diktál Winslow, szinte már pislogni sincs ideje az olvasónak. Ha már olvastál tőle, akkor nem kell bemutatnom. Ha megismerkednél Vele, akkor akár nyugodtan kezdhetsz is ezzel a kötettel. Nem fogod megbánni!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
22326 levél
Válasz 18.10.13. 09:42 #2459
Peace
Dan Abnett - A Hadúr:

Több mint 6 évet kellett várnunk ennek a könyvnek a megjelenésére. A mai napig az egyik legnagyobb kedvencem a sorozat a WH40K világán belül! 2005-ben vettem a kezembe az első kötetet, melyet még a Szukits adott ki magyar nyelven és azóta tart a szerelem! Hihetetlen érzelmi viharokat képes kiváltani az olvasóból Abnett, fergetegesen jól ír! Elképesztően sötét és mély drámába csap át néhol. Olyan szinten a szívemhez nőtt pár karakter és úgy képes írni róluk Dan, hogy személyes tragédiaként éli meg az olvasó az elvesztésüket. Ez az igazi Grim Dark WH40K világ, ahol nincs más csak kínkeserves és folyamatos harc és veszteségek. Mikor esetlegesen felüti a fejét némi vigasz vagy kiül pár arcra valamiféle mosoly, akkor sem tarthat sokáig, mert küldik a Szellemeket ismét a darálóba. Amit nagyon sajnálok, hogy egy prológusnak tűnt szinte az egész könyv. A 290. oldal környékén kezdenek elindulni úgy igazán a történések, majd a 380.-al véget is ér. Ki van írva Amazon-ra egy "The Anarch" című 15. kötet 2019. január 22-es megjelenéssel.......meglátjuk, hogy lesz-e belőle valami. Mindenesetre ezután a brutális cliffhanger után nagyon kellene a folytatás, mert sokkal több kérdést kaptunk, mint választ. Addig hibernálom magamat vagy nem tudom.....
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
16630 levél
Válasz 18.10.06. 19:08 #2458
david139
Ipad-en nem lehet hozzáférni, de közben sikerült megoldanom.

Először is kell a kindle for pc:
amazon.com/kindleforpc
Utána kell egy cmd parancs:
ren %localappdata%\Amazon\Kindle\application\renderer-test.exe renderer-test.xxx

És utána kindle for pc-ben letöltött könyveket már a Calibre át tudja konvertálni epubba.

Nekem egyébként tökéletes a tablet olvasásra, mert másra is jó, be tudom állítani, hogy sötét háttéren világos betűk legyenek, világít, és nem kell még egy eszközt cipelnem.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
4245 levél
Válasz 18.10.06. 12:42 #2457
Madrac
De elvileg letöltotted őket, tehát az IPAD-en ott vannak valahol. Applet ismerve mondjuk lehet nem tudod csak úgy megkeresni.
Amúgy ebook olvasásra szerintem messze a legjobb megoldás egy Kindle.
Quoth the raven, `Nevermore.'
633 levél
Válasz 18.10.05. 17:58 #2456
Bomc.
OSHO - Az ego könyve

100/100
16630 levél
Válasz 18.10.04. 19:18 #2455
david139
Tegnap életemben először és utoljára amazonon vettem 3 ebookot. Egyből le is küldte az ipad-emre, és el is kezdhettem olvasni.
Csakhogy, ez az iOS-es Kindle egy hordó fos. Már az meglepő volt, hogy nem állíthatom én a dolgok színét csak 3-4 előre meghatározott téma közül választhatok. De ami igazán tökön rúgott, hogy ez a szar a Binget használja fordításra, és ennek tetejében még csak nem is tud magyarul.
Tudok angolul, de azért szükségem van némi segítségre, így kb. esélytelen, hogy elolvassam a könyveket.

Ezzel szemben az ingyenes kis appocska, a KyBook mindent tud, amire bárki csak vágyhat, viszont az amazonon vett könyveimet úgy látom nem igazán birtoklom, nem tudom őket máshol olvasni, csak ezen az elbaszott appon.
Szóval, ha valaki esetleg tud egy jó helyet, ahonnan az általam már megvett könyveket esetleg letölthetném, és olvashatnám emberhez méltó körülmények között, akkor please PM me.
Esetleg ha valaki tud titkos módokat a kindle app konfigurálására, arra is vevő vagyok, lehet csak én vagyok fogyatékos.
(The Stormlight Archive kellene angolul)

@JIB: igen, szerintem is, csak kicsit túl korai életkorokkal zajlott minden, és az elején ez nagyon zavaró volt, meg hát a legvégén is.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
4277 levél
Válasz 18.10.03. 22:51 #2454
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Nekem is a kedvenceim között van a sorozat, megvettem pont a héten az új világában játszódó könyvét -Vörös Nővér- is a beleolvasó alapján. Jorg az egyik legjobb antihős, akinek a lélektanába ilyen mélyen belenézhettünk.
16630 levél
Válasz 18.10.03. 21:52 #2453
david139
Mark Lawrence - Broken Empire trilógia

8.5/10
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
22326 levél
Válasz 18.09.26. 15:45 #2452
Peace
Richard Morgan - Dühöngő fúriák:

Csalódás. A "Törött angyalok"-at nem sikerült beszereznem tavaly (Tudom, hogy idén újra kiadták, de még nem vettem meg ), így a harmadik kötet állt csak rendelkezésemre. Az első 100 oldal kimondottan ígéretesen indult, de aztán nagyon gyorsan unalomba és érdektelenségbe fulladt. Párszor abba is szerettem volna hagyni végleg. Sajnos újra csak a 420. oldal környékétől képes ismét beindulni. Onnantól ismét szuper, de túl későn és túlságosan kevés. Azért voltam elszontyolódva, mert a "Valós Halál" az utóbbi évek egyik legnagyobb könyvélménye volt számomra, imádtam! Egyelőre pihentetem a sorozatot és nem rohanok megvenni a második kötetet.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
22326 levél
Válasz 18.09.06. 22:11 #2451
Peace
Jah hát ez sajnos visszatérő probléma. Van, amit elkapkodva mutatnak be és sietnek. Amit meg elég lenne 100 oldalban, azt kifejtik 450-ben. De nem tudnék olyat kiemelni a HH sorozatból, ami nagyon nem tetszett volna.

Én meg imádom a könyvet a kezemben tartani, lapozni, az illatát. Mondjuk én is sírni tudnék, mikor látom a port a tetején, de ez sajnos ilyen.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
1765 levél
Válasz 18.09.06. 21:17 #2450
-Jozef-
Félreértesz. Tisztában vagyok Horus árulásának hátterével és a részletesebb kánonnal, csak szerintem a két említett könyv mutatta be azt túl felületesen és elsietve.

A YT csatira ránézek majd valamikor, kocsiba/villamosra tökéletes lesz, ott úgy sincs kedvem bújni a Fandom oldalakat. köszi!

Nem semmi gyűjtemény, grat! Én már sajnos azok táborát erősítem, akik avitt dolognak és kidobott pénznek tartják az új könyvek vásárlását. Hiába nem olvasom el digitális formában sem többször a Kindle Store-ból vásárolt dolgokat, de így legalább nem érzem porfogónak őket.
652 levél
Válasz 18.09.06. 09:33 #2449
Ricsi1976
Jó Nesbo: Csótányok

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.